יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
עוגת תפוזים רכה ואוורירית כמו שמיכת פוך נעימה וכייפית
ראשי » מתכונים לט"ו בשבט » עוגת תפוזים רכה ואוורירית כמו שמיכת פוך נעימה וכייפית

עוגת תפוזים רכה ואוורירית כמו שמיכת פוך נעימה וכייפית

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 29 בדצמבר 2017 54 תגובות

עוגת תפוזים רכה ואוורירית כמו שמיכת פוך נעימה וכייפית. עוגה פשוטה שמתאימה לקפה של הבוקר או לתה של אחר הצהריים. לא מפונפנת ובלי קצפת אבל מושלמת!

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוגת תפוזים רכה ואוורירית כמו שמיכת פוך נעימה וכייפית

מעניין אם בעוד בתים מרוקאיים העוגה הזו נקראה "פסטה". שאלתי את השאלה הזו באינסטגרם וקיבלתי עשרות תשובות "כן"!! קיבלתי הודעות מעשרות אנשים שהעליתי אצלם זיכרונות ילדות, שהזכרתי להם את אמא, את סבתא וכו'. אני לא אדם נוסטלגי בכלל ואת רוב המאכלים של הילדות שדרגתי מזמן. אני חושבת שמה שטעים באוכל של הילדות הוא יותר הזיכרון מאשר האוכל עצמו. ובכל זאת, כשהכנתי את העוגה הזו נזכרתי שבתור ילדה היא הייתה אצלנו בבית כל שבת קבוע. סה"כ עוגת תפוזים קלאסית, לא מפונפנת, בלי קצפות וקישוטים, רק קצת איפור לבן עדין שנותן לה מראה מלכותי. מסוג העוגות שהכי הולכות עם הקפה של הבוקר או עם התה של אחר הצהריים. היא רכה, אוורירית וקלילה ממש כמו שמיכת פוך רכה וכייפית.



עוגה חורפית, עם ריח וטעם תפוזי חזק שאני אוהבת להכין בסיר פלא ממש כמו פעם. נראה לי שזו אחת העוגות הבודדות שלא שדרגתי ונשארתי צמודה למקור. היא פשוט כל כך טעימה ומושלמת כמו שהיא, שאין צורך בשום שדרוג או שינוי. סיר פלא זה באמת אחד הדברים המופלאים שהתוצאה של העוגות יוצאת בו מושלמת! את סיר הפלא לא משמנים בכלל. אל דאגה, העוגה נחלצת בקלות מהסיר. אם מחליטים להכין בתבנית אפייה רגילה, אז כן לשמן אותה.



עוגת תפוזים רכה ואוורירית כמו שמיכת פוך

חומרים לסיר פלא בקוטר 28 ס"מ

  • 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס סוכר (160 גרם – לתערובת החלמונים)
  • 1 כוס שמן (200 גרם)
  • 1 כף גרידת תפוז
  • קורט מלח
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (240 מ"ל)
  • 2.5 כוסות קמח רגיל (350 גרם)
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם – להקצפת החלבונים)

אופן הכנה

  1. העוגה: מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. את החלמונים שמים בקערה גדולה ואת החלבונים בקערת המיקסר.
  2. לתוך קערת החלמונים מוסיפים ¾ כוס סוכר ובעזרת מטרפה ידנית או מיקסר מקציפים כמה דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  3. מוסיפים שמן בזרם דק ותוך כדי טריפה, מוסיפים גם גרידת תפוז ומלח ומערבבים.
  4. מוסיפים לסירוגין מיץ תפוזים, קמח ואבקת אפיה ומערבבים עם המטרפה או עם המיקסר.
  5. בקערת מיקסר נקייה, מקציפים את החלבונים כ- 2 דקות עד לקבלת קצף לבן תפוח, מוסיפים סוכר בהדרגה ומקציפים כמה דקות עד לקבלת קצף יציב אבל די רך עדיין.
  6. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת החלמונים בפעמיים – שלוש עד שהתערובת אחידה.
  7. אפייה: מחממים תנור לחום של 165 מעלות.
  8. מעבירים את הבלילה לסיר פלא לא משומן וטופחים את הסיר על השייש כדי לשחרר בועות אוויר.
  9. מניחים את סיר הפלא על רשת בשליש התחתון של התנור ואופים 50-60 דקות, עד שהעוגה מוכנה (בודקים עם שיפוד במרכז העוגה שהיא מוכנה).
  10. מצננים היטב את העוגה, מעבירים סכין מסביב לדפנות העוגה וגם מסביב למרכז העוגה והופכים על צלחת.
  11. מפדרים באבקת סוכר.

טיפ לאבקת סוכר שלא נמסה ולא נספגת בעוגה:

כשמפדרים עוגה באבקת סוכר, העוגה סופגת אותו ויוצרת שכבה "רטובה" ולא יפה למראה על העוגה. כדי למנוע את זה מערבבים כוס אבקת סוכר עם 1.5 כפות קורנפלור וכך האבקה לא נספגת במאפה והעוגה נשארת כאילו ממש עכשיו פידרנו אותה.

Orange cake soft and airy

The mold is 28 cm in diameter

6 large eggs at room temperature
3/4 cup sugar (for yolk mixture)
1 cup oil
1 tablespoon orange zest
Pinch of salt
1 cup freshly squeezed orange juice
2.5 cups of flour
1/2 cup sugar (for whipping the egg whites)

preparation method

The cake: Separate eggs into egg yolks and proteins. Place the yolks in a large bowl and the egg whites in the mixer bowl.
Add 1 cup of sugar to the bowl of yolks and use a hand fluff or mixer to beat into a light, swollen mixture.
Add oil in a thin stream, and while stirring, add orange peel and salt and stir.
Add alternately orange juice and flour and mix with the fry.
Beat the egg whites for about 2 minutes until the egg is white. Add sugar gradually and beat for a few minutes until the foam is firm.
Fold the egg whites into the egg yolk mixture 2-3 times until the mixture is uniform.
Baking: Heat oven to 165 degrees.
Transfer the batter to a greased baking pan.
Bake for 50-60 minutes until the cake is ready (check with a skewer in the center of the cake that is ready).
Cool the cake well, transfer a knife around the sides of the cake and and turn over a plate.
Sprinkle with powdered sugar.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגת שמרים וקקאו
    עוגת שמרים במילוי קקאו מושלמת
  • לחמניות ממולאות בשר ופירורי לחם
    לחמניות ממולאות בשר מצופות פירורי לחם
  • חמין מקרוני
    חמין מקרוני עם עוף ותפוחי אדמה
  • עוגת תפוזים בתבנית אנג'ל
    עוגת תפוזים רכה וגבוהה שמכינים בתבנית טורט אנג'ל
עוגת תפוזים תפוזים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

54 תגובות

  1. ליאת הגב 30 באוגוסט 2024 בשעה 8:39

    היי
    באיזה שלב להפוך את העוגה? מייד שיוצאת מהתנור? או לאחר צינון ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 באוגוסט 2024 בשעה 9:00

      מייד אחרי האפייה כשמכינים בתבנית עם רגליים

  2. נאהלה הגב 9 בפברואר 2024 בשעה 19:47

    מתכון מעולה, רק שימו לב!!! בעברית כתוב שתיים וחצי כוסות קמח, ובאנגלית שתי כוסות קמח
    הכנתי עם שתיים וחצי ויצא נהדר❤️

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 בפברואר 2024 בשעה 13:39

      תודה על העירנות. מתקנת

  3. יעל הגב 3 בפברואר 2024 בשעה 12:47

    סוף סוף תהיה לי הזדמנות להשתמש בסיר הפלא שיושב לו אי שם בארון … ושאלה : חייבים להניח את הסיר על רשת ? אם אניח על התבנית של התנור (מפיירקס ) או בתבנית הרגילה , זה ישנה את התוצאה ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 בפברואר 2024 בשעה 14:40

      מניחים על הרשת. התבנית תבודד את החום

    • דליה הגב 7 באוגוסט 2024 בשעה 16:00

      האם ניתן להוסיף לעוגה סירופ תפוזים לאחר שהיא יוצאת מהקפאה?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 באוגוסט 2024 בשעה 13:01

        אין צורך. היא עוברת הקפאה מעולה

  4. רינה הגב 24 בנובמבר 2023 בשעה 12:26

    אין לי סיר פלא.. יש לי כל מיני תבניות אפיה מסיליקון…. עדיין לא לשמן?
    חוששת שידבק

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 בנובמבר 2023 בשעה 21:31

      לא ממליצה לאפות אותה בסיליקון. תרכשי תבנית טובה לעוגה

  5. שלי הגב 23 בספטמבר 2023 בשעה 22:04

    וואוווו
    כבר הרבה זמן שחיפשתי מתכון לעוגת תפוזים בחושה ופשוטה שבעצם לא כל כך פשוט למצוא מתכון טוב שלה. זה מתכון מדהיםםם ותודה עליו!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 בספטמבר 2023 בשעה 7:13

      תודה ובאהבה. זאת העוגה הכי טובה בעיני לעוגת תפוזים

  6. מרי אלוני הגב 26 בינואר 2023 בשעה 18:26

    וואו יהודית את אלופה!! הכנתי היום את העוגה ובדיוק כמו שאמרת ענניםםםם. רכה, טעימה ומושלמתתתתתת.
    תודה על השיתוף. את מדהימה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 בינואר 2023 בשעה 22:35

      איזה כייף לשמוע

  7. יעל הגב 18 בינואר 2023 בשעה 13:19

    הי, ראיתי באינסטגרם והעוגה נראת מצוין . האם אופים בטורבו או רגיל?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 בינואר 2023 בשעה 23:05

      רגיל

  8. רעות הגב 17 בינואר 2023 בשעה 9:33

    האם יש אפשרות להכין עם חמאה במקום שמן? ואם כן, כמה חמאה לשים? תודה!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 בינואר 2023 בשעה 8:09

      לא. עוגות עם חמאה זה תהליך אחר ויוצא מרקם דחוס יותר. עם חמאה זאת עוגה אחרת לחלוטין

  9. ללי הגב 15 בינואר 2023 בשעה 14:07

    המתכון הטוב ביותר לעוגת התפוזים מהסוג הנוסטלגי שיצא לי להכין!! טעימה להפליא, רכה, עסיסית ונימוחה. אפיתי בתבנית אנג'ל ויצאה גבוהה ומרשימה מאוד.
    אמא התענגה וזו זכות גדולה ביותר עבורי…☺️

    אשמח רק להתייעץ בבקשה בנוגע לצינון וחילוץ מהתבנית; בפעם הראשונה כשאפיתי ציננתי קלות, כ 10 דק' והפכתי. העוגה נקרעה ל 2…החלק העליון נשאר צמוד לתבנית והתחתון זלג למטה ..
    בפעם השניה כבר פחדתי להפוך והשארתי בתבנית.
    אשמח לעיצה מנסיונך איך להצליח גם בחלק הזה.

    תודה גדולה על השיתוף 🙏

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 בינואר 2023 בשעה 19:10

      היי ללי,
      תודה רבה
      חובה לקרר את העוגה לחלוטין לפני שאת מחלצת. כשהיא קרה תעברי על כל הדפנות עם מרית ואז תניחי צלחת הפוכה על התבנית ותהפכי

    • מרי הגב 16 בפברואר 2023 בשעה 13:16

      היי יהודית. כמו שרשמתי בתגובה הראשונה שלי המתכון מעולה!
      אשמח לשאלה- הכנתי את העוגה פעמיים והיא יצאה נדירה. בפעם השלישית שהכנתי המרקם שלה יצא שונה והיא הייתה קצת לחה. לא שיניתי כלום. כמו כן היא כבר החלה להשחים מידי בתנור.
      מה משפיע על המרקם של העוגה? האם הקצפת החלמונים?? מה אוכל לעשות אחרת להבא?
      תודה מראש ושבת שלום

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 בפברואר 2023 בשעה 19:01

        היי מרי,
        סוג הקמח שהשתמשת בו (אם שינית)מעבר לזה אולי משהו בתנור שלך השתבש.

        • מרי הגב 17 בפברואר 2023 בשעה 11:03

          תודה יהודית! באיזה קמח את משתמשת?
          והגיוני שהתנור פעם יוציא עוגות טובות ופעם לא?

          • יהודית אביב הלוחשת לאוכל 17 בפברואר 2023 בשעה 15:01

            היי מרי,
            אני משתמשת תמיד בקמח רגיל של נפלאות. לא הגיוני התנור, יותר הגיוני שלפעמים אנחנו עושים משהו שונה או סתם חוסר מזל וזה קורה לכולם

  10. נעמה הגב 3 בינואר 2022 בשעה 10:46

    היי, האם אפשר להקפיא את העוגה? תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 בינואר 2022 בשעה 10:47

      היי נעמה,
      אפשר בהחלט להקפיא את העוגה

  11. דורין דחבש הגב 12 בנובמבר 2020 בשעה 17:00

    יצא לי מעולה!!!!
    חבל שאני לא יכולה לצרף תמונה. גבוהה ורכה ממש.
    אני הוספתי נייר אפייה שאוכל לחלץ אותה בקלות.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 בנובמבר 2020 בשעה 17:19

      איזה כייף לשמוע דורין. את יכולה לצרף לאינסטגרם שלי תמונה או לקבוצה בפייסבוק.

  12. גלית הגב 17 בספטמבר 2020 בשעה 9:27

    אני רוצה להפחית את כמות הסוכר ולשים סה"כ 3/4 כוס סוכר.
    האם זה יפגע בעוגה מבחינת ההקצפה של החלבונים?
    איך את ממליצה לחלק את ה 3/4 כוס סוכר בין החלבונים לחלמונים?

    תודה רבה
    חג שמח ושנה טובה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בספטמבר 2020 בשעה 12:52

      היי גלית, לא מולץ לה פחית בחצי את הסוכר. אם את בכל זאת רוצה להפחית שימי חצי חצי

  13. ליויה הגב 27 באוגוסט 2020 בשעה 18:35

    ראיתי בפינטרסט שקראת לה עוגת פסטה, גם אצלנו בבית קוראים לה ככה!!! בית מרוקאי, אלא מה??!! ? מתה על העוגה הזו, גם אצלי אחת הראשונות שלמדתי להכין

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 באוגוסט 2020 בשעה 20:43

      חחחח אכן עוגת פסטה

  14. מיכל באום הגב 9 באוגוסט 2020 בשעה 19:26

    1. למה לא לשמן את סיר הפלא?
    2. מה הכוונה לקרר את העוגה כשהיא הפוכה בתוך סיר הפלא? היא לא תעוף החולצה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 באוגוסט 2020 בשעה 22:16

      היי מיכל. אם משמנים העוגה צונחת אחרי האפייה.
      הסיר לא משומן ולכן היא לא נופלת. כוח הכבידה מושך את העוגה והופך אותה ליותר אוורירית. לא חובה. היא מצויינת גם בלי להפוך אותה

  15. שירה הגב 24 ביוני 2019 בשעה 12:52

    כמה אבקת אפיה לשים אם אני משתמשת בקמח רגיל ולא תופח?
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 ביוני 2019 בשעה 19:06

      היי שירה.

      שקית אחת

  16. קורין הגב 2 ביוני 2019 בשעה 21:49

    היי יהודית, תודה על מתכון מעולה! יוצא מושלם

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 ביוני 2019 בשעה 23:48

      תודה קורין. כייף לשמוע

  17. אטי הגב 28 בפברואר 2019 בשעה 8:30

    אפיה בסיר פלא.. עם מכסה? או ללא? כשהופכים את העוגה לצינון.. אין פחד שתחליק ותהרס?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 בפברואר 2019 בשעה 10:11

      היי אטי,
      בלי מכסה. תקררי היטב ותחלצי מהתבנית. לא קורה לה כלום. יוצאת מושלמת

  18. איילה גביה הגב 2 בפברואר 2019 בשעה 18:45

    אמאל'ה,עוגה מושלמתתתתת טעימה בטירוף,מומלצת ביותר!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 בפברואר 2019 בשעה 6:41

      תודהה איילה. כייף שחזרת לעדכן

  19. אתי הגב 20 בדצמבר 2018 בשעה 19:57

    פעם ראשונה כאן,הכנתי לבני ללא גלוטן ,יצא מושלםםםםם,אז בטוח עם קמח רגיל יצא נפלא,אימצתי אותך אלפי תודות.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 בדצמבר 2018 בשעה 22:19

      תודההה אתי. כייף ממש לשמוע

  20. לידור הגב 28 בספטמבר 2018 בשעה 14:13

    הייי בשביל תבנית בקוטר 24
    כמה להפחית מהכמויות ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 בספטמבר 2018 בשעה 15:17

      היי לידור,
      הייתי ממליצה לא להפחית כי זה לא משמעותי אבל לאפות בתבנית נוספת קטנה יותר את יתרת הבלילה. סה"כ יש כאן מעט חומרים וקשה לי לומר כמה להפחית.

  21. אתי הגב 22 בספטמבר 2018 בשעה 10:00

    שלום האם האפייה בטורבו או אפייה רגילה ? העוגה יוצאת נהדר אך בתחתית העוה נוצרת שכבה דחוסה מה יכולה להיות הסיבה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 בספטמבר 2018 בשעה 12:21

      היי אתי.

      יכולות להיות כמה סיבות:
      1. ביצים קרות מהמקרר ולכן לא מוקצפות כמו שצריך ואז העוגה פחות אוורירית.
      2. ערבוב יתר של החומרים אחרי ששילבת בין הקצף לבלילת החלמונים ואז את מורידה את האווריריות לעוגה.
      דחיסות יתר זה כשהעוגה לא אורירית. אם תלכי לפי ההוראות בדיוק תצא לך עוגה מושלמת.
      הביצים צריכות להיות ממש גדולות. אם יש לך בינוניות תוסיפי עוד 2 ביצים. אני קונה ביצים מהמשק ולכן הן טריות וגדולות.

  22. ציפי הגב 13 במרץ 2018 בשעה 19:32

    האם אפשר במקום תבנית סיר פלא לאפות בשתי תבניות אינגליש קייק? או בתבנית עגולה 24 או 26?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 במרץ 2018 בשעה 20:27

      בוודאי. רק לשמן את התבנית

  23. עירית הגב 9 בינואר 2018 בשעה 7:45

    שלום יהודית, תודה על המתכון הנהדר.
    שאלתי: במידה ואני רוצה להוסיף חצי כוס קוקוס לתערובת העוגה, האם עליי להוסיף סוכר וכמה? והאם עליי להוריד מכמות הקמח?
    תודה מראש. עירית

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 בינואר 2018 בשעה 17:45

      היי. תודהה עירית. פשוט תפחיתי חצי כוס קמח ותוסיפי חצי כוס קוקוס. כל השאר אותו דבר

  24. יואל הגב 31 בדצמבר 2017 בשעה 3:54

    מתכון מוכר וטוב. אפשר לאפות בתבנית פלא, ולאחר האפיה לצנן את העוגה כשהיא הפוכה. זה כדי למנוע הופעת מס קשה בתחתית העוגה.
    חבל שלא פרסמת את רכיבי המתכון במישקלים מדוייקים. די מסורבל לדחוף כוסות מדידה לשקית קמח…

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 31 בדצמבר 2017 בשעה 20:32

      תודה רבה. אני מכירה את השיטה ולפעמים גם עושה כך

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס