אם אוזני המן, אז גם שוקולדיים (וויני, עשית לי חשק אז את אשמה ) ובשביל הקונטרס מילאתי בשוקולד לבן עם המון אגוזים. הבצק יצא מדהיםםםם. למעשה הבצק מתבסס על הבצק של אוזני ההמן הרגילות שאני מכינה. החלפתי קצת מהקמח בקקאו, עוד כמה שינויים קלים ויצא בצק מדהים. הבצק יוצא לא מתוק מידי ואפילו מעט מריר מהקקאו. אנחנו לא אוהבים מתוק מידי כך שלנו זה מתאים. מי שמעדיף פחות מריר יכול לשים פחות קקאו ולהוסיף יותר קמח באותו יחס. העיקר לשמור על חצי קילו של קמח וקקאו יחד. כשממלאים בשוקולד לבן יש המון התעסקות. אז אמנם הכנתי עם שוקולד לבן אבל מי שלא מעוניין להתעסק עם השוקולד יותר מידי אז מומלץ להכין עם ממרח שוקולד לבן שידרוש פחות התעסקות. למי שבכל זאת ירצה להתעסק עם הרגיל אני רושמת את מה שהכנתי.
והצילומים המקסימים הם של חורצ`ק שלי המהמםםם
חומרים לכמות של כ- 50 אוזני המן
- 200 גרם חמאה רכה
- 100 גרם מחמאה רכה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1/4 כוס חלב
- 1 ביצה גדולה
- 1 כף תמצית וניל
- 460 גרם קמח מנופה
- 40 גרם אבקת קקאו
- 1 שקית אבקת אפייה
- קורט מלח
אופן ההכנה
- לשים בקערת המיקסר חמאה, מחמאה ואבקת סוכר ולערבל היטב עם וו גיטרה.
- להוסיף חלב, ביצה ותמצית וניל ולערבל עד להטמעתם.
- לנפות יחד קמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח ולהוסיף למיקסר בפעמיים.
- לקרר כשעה במקרר.
מלית
- 1 שוקולד לבן
- 3 כפות קרם קוקוס או שמנת מתוקה
- 2 כפות אייריש קרים
- 1.5 כוסות אגוזי מלך
ההכנה
- להמיס שוקולד וקרם קוקוס במיקרוגל.
- לערבב ולהוסיף אייריש קרים ואגוזים.
- לשים במקרר שעתיים לפחות עד שהתערובת מתגבשת.
הכנת אוזני המן
- לרדד את הבצק על משטח מקומח לעובי של 1/2 ס"מ.
- לקרוץ לעיגולים ולשים כפית מהמלית במרכז העיגול.
- לסגור לאוזן המן (לסגור היטב כדי שהמלית לא תצא מהאוזן) .
- להדליק את התנור לחום של 175 מעלות. בינתיים עד שהתנור מתחמם לשים את אוזני ההמן במקפיא ל-10 דקות.
- לאפות 15 דקות.
אם לא רוצים להתעסק עם המלית וזמני ההמתנה אז למלא בממרח שוקולד לבן.
אני יודעת…זה משנה שעברה…עשית לי אז חשק. אני אכין שוב השנה. צריך תמונות חדשות
אזני המן שוקולד אני תמיד אוהבת (יש לי בבלוג כבר כמה שנים)
ואני במיוחד אוהבת למלא אותם בממרח שוקולד לבן – הכי טעים ושילוב הצבעים הכי יפה
מקסים!!