במסגרת הניסויים לפורים החלטתי לשלב בבצק הרגיל שלי חמוציות ולראות מה קורה. איזה צבע יקבל הבצק, האם הצבע הורדרד שקיוויתי שיהיה לבצק יישאר אחרי האפייה, איזה טעם ומרקם יקבל הבצק ועוד כאלה שאלות ששלחו אותי ישר למטבח לניסיון.
קניתי חמוציות והקפאתי על מנת שיהיה לי קל יותר לטחון אותן ושלא יתגבשו לי והכנתי בצק. חיפשתי מלית ורדרדה וטעימה והחלטתי ללכת על קונפיטורת תות שדה וקוקוס כי מה לעשות שאני מכורה??
טובבב, האוזניים האלה קצרו הצלחה מטורפת בקרב בני הבית והחברים ובמיוחד נוביק שלי מטורף עליהן. החמוציות שהכנסתי לבצק העניקו לו מרקם רך ומיוחד וטעם ממכר. הטעם המיוחד והמפתיע שלהן, בשילוב הצבע הוורדרד המטריף עושים את זה בגדול.
אוזני המן חמוציות במלית ריבה וקוקוס
מצרכים לכמות של כ- 35-40 אוזניים בינוניות
- 300 גרם חמוציות קפואות
- 200 גרם חמאה רכה
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 400 גרם קמח רגיל
- חצי שקית אבקת אפייה (5 גרם)
- 1/4 כוס שמנת מתוקה
- כפית תמצית וניל
מצרכים למלית
- 2 כוסות קונפיטורת תות
- 5 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 3-3.5 כוסות קוקוס
אופן הכנה
- הבצק: טוחנים במעבד מזון את החמוציות הקפואות עד שמתקבלים גרגירים קטנטנים של חמוציות.
- שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה חמאה רכה ואבקת סוכר ומקציפים יחד 2 דקות.
- מוסיפים את החמוציות ומערבבים עד לאיחוד.
- מוסיפים שמנת מתוקה ותמצית וניל.
- מנפים יחד קמח ואבקת אפייה ומוסיפים לחמאה בפעמיים, מעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר פוגם במרקם הבצק).
- עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר חצי שעה – שעה.
- המלית: מערבבים יחד ריבה, אינסטנט פודינג וקוקוס לעיסה סמיכה שניתן לגלגל ממנה כדורים (רצוי לקרר מעט במקרר כדי שהמלית תתייצב).
- מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח קלות לעובי של כ- 1/2 ס"מ.
- בעזרת קורצן עגול או כוס קורצים עיגולים בקוטר של 6-8 ס"מ (תלוי בגודל שרוצים), מניחים מהמלית במרכז העיגול וסוגרים לאוזן המן.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות בטורבו ואופים כ- 15-20 דקות עד שהאוזניים מזהיבות קלות אבל לא מאבדות את הצבע הוורדרד שלהן.