בצק קוקוס ריחני וטעים ממולא בבראוניס שוקולדי. השילוב של שני הטעמים המנצחים האלה, יוצרים אוזני המן מהמשובחים שהכנתי
תעצרו הכללללל ותקשיבו!! אוזניים כאלה לא אכלתם, מבטיחה לכם. בצק קוקוס (מזכירה לכם שאני מכורה) ומלית בראוניס עם שוקולד חלב טעיםםם.
השנה אני בשגעת של אוזני המן. כל שנייה יש לי רעיון חדש, בצק חדש, מלית מעניינת ולא שגרתית וככה יצא שהכנתי כבר כמה סוגים של אוזני המן שונים ומגוונים שיעלו פה לאט לאט לבלוג. אז מה היה לנו כבר?? אוזני המן אגוזי לוז ושוקולד חלב, אוזני המן במגוון מליות, אוזני המן שוקולדיות במילוי קוקוס, אוזני המן מבצק פילו במילוי פרג, אוזני המן חמוציות במילוי ריבת תות וקוקוס, אוזני יויו המן במילוי אגוזים, מעמולי המן במילוי תמרים ואגוזים, ועוד אוזני המן בתחפושת שוקולדית
אחד מהסוגים שהכנתי זה את אוזני ההמן הטעימים האלה שעשויים מבצק קוקוס ומלית של בראוניס שאני לא צריכה להסביר לכם כמה השילוב הזה טעים ומיוחד.
אוזני המן קוקוס במילוי בראוניז שוקולד
מצרכים לבצק לכמות של 40 יחידות
- 150 גרם חמאה רכה
- 1/2 כוס סוכר
- 1 ביצה גדולה
- 2 כפות שמנת מתוקה
- 1 כוס קוקוס
- 2 כוסות קמח רגיל
- 1/2 שקית אבקת אפייה
למלית בראוניס
- 100 גרם שוקולד חלב
- 50 גרם חמאה
- 1 ביצה גדולה
- 1 כף סוכר
- 2 כפות קקאו
- 3 כפות קמח
אופן הכנה
- הבצק: שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר ומקרימים כמה דקות. מידי פעם מנקים עם לקקן את דפנות הקערה.
- מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב.
- מוסיפים שמנת מתוקה וקוקוס ומערבבים היטב.
- מערבבים יחד את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים לקערה. מערבבים כמה שניות רק עד שמתגבש בצק.
- עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
- המלית: ממסים במיקרוגל שוקולד וחמאה ומערבבים היטב.
- מוסיפים ביצה וסוכר ומערבבים היטב.
- מערבבים יחד קקאו וקמח ומערבבים לתוך השוקולד. מעבירים למקרר לשעה עד שהשוקולד מתגבש ונעשה נוח לזילוף. מעבירים לשקית זילוף כדי להקל על מילוי אוזני ההמן.
- עיצוב אוזני המן: מוציאים את הבצק מהמקרר ומחממים אותו מעט עם הידיים על משטח מקומח כך שיהיה קל לרדד אותו. מקמחים היטב משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כ -1/2 ס"מ. קורצים עיגולים עם כוס או קורצן עוגיות בקוטר של 6 ס"מ, מזלפים מהמלית במרכז כל עיגול ומעצבים לאוזן המן. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים קלים. את שאריות הבצק מאחדים וחוזרים שוב על הפעולה עד שמסיימים את הבצק. אם הבצק מתחממם מהרידודים, מומלץ לשים כמה דקות במקרר כדי שיהיה קל יותר לרדד אותו.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים 10-12 דקות עד שהאוזניים מזהיבות קלות.
- מצננים ומעבירים לצנצנת. ניתן להקפיא את אוזני ההמן לאחר האפייה. הם נשמרים במקפיא חודשיים ויותר.
נראה מעולה!!?
יש אפשרות להכין את המתכון פרווה?
היי יסכה,
כל מתכון ניתן להחליף לפרווה אבל הטעם לא יהיה בחיים אותו דבר.
חמאה תחליפי למחמאה או לשמן קוקוס, שמנת מתוקה לשמנת צמחית ושוקולד חלב למריר
הי יהודית אפשר למלא במילית אגוזים וקינמון עם מעט דבש וטחינה?
היי ברוריה. כל מלית יציבה תתאים. אגוזים יהיה מעולה רק שימי ביצה כדי שזה לא ייזל החוצה באפייה. שיהיה מה שיקשור את התערובת.