הבצק הוא בצק קוקוס שכבר הכנתי אותו במילוי בראוניז שוקולד שיצאו מדהימים. הפעם הכנתי במילוי תמרים אמיתיים שנשארים עסיסיים ורכים גם אחרי האפייה. בדרך כלל ממלאים את אוזני ההמן בממרח תמרים. אני אישית לא אוהבת בכלל ממרח תמרים אלא תמרים אמיתיים. אלא מה?? שבדרך כלל הם מתקשים אחרי האפייה ולא נעים לנגוס בהם.
תוספת של חמאה לתמרים השאירה אותם רכים ועסיסיים וכל ביס מרגישים גם את הקוקוס שבבצק ויחד עם התמרים מקבלים ביס מושלם. אפשר כמובן להוסיף גם אגוזים. הפעם בחרתי להכין בלי אגוזים במלית כי הם עשירים מאוד גם כך.
אוזני המן קוקוס ותמרים
מצרכים לבצק לכמות של 40 יחידות
- 150 גרם חמאה רכה
- 1/2 כוס סוכר
- 1 ביצה גדולה
- 2 כפות שמנת מתוקה
- 1 כוס קוקוס
- 2 כוסות קמח רגיל
- 1/2 שקית אבקת אפייה
למלית תמרים
- 1 חבילת תמרים מגולענים (500 גרם)
- 50 גרם חמאה רכה
- 1/4 כוס קמח/אבקת שקדים (אפשר לשים גם שקדים טחונים דק)
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית זנגביל
- 1/4 כפית הל טחון
- קורט מלח (לא לוותר)
אופן הכנה
- הבצק: שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר ומקרימים כמה דקות. מידי פעם מנקים עם לקקן את דפנות הקערה.
- מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב.
- מוסיפים שמנת מתוקה וקוקוס ומערבבים היטב.
- מערבבים יחד את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים לקערה. מערבבים כמה שניות רק עד שמתגבש בצק.
- עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
- המלית: מחממים במיקרוגל את התמרים 1/2 דקה רק כדי שיתרככו קצת. מערבבים לתוכם את החמאה ומערבבים היטב.
- מוסיפים אבקת שקדים ותבלינים ומערבבים היטב. טועמים ואם מעדיפים להוסיף עוד מהתבלינים כדי להדגיש טעמים, אז מוסיפים.
- משמנים מעט את הידיים ומכינים כדורונים למילוי הבצק.
- עיצוב אוזני המן: מוציאים את הבצק מהמקרר ומחממים אותו מעט עם הידיים על משטח מקומח כך שיהיה קל לרדד אותו. מקמחים היטב משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כ -1/2 ס”מ. קורצים עיגולים עם כוס או קורצן עוגיות בקוטר של 6 ס”מ, מניחים את כדורי המלית במרכז כל עיגול ומעצבים לאוזן המן.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים קלים. את שאריות הבצק מאחדים וחוזרים שוב על הפעולה עד שמסיימים את הבצק. אם הבצק מתחמם מהרידודים, מומלץ לשים כמה דקות במקרר כדי שיהיה קל יותר לרדד אותו.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים 10-12 דקות עד שהאוזניים מזהיבות קלות.
- מצננים ומעבירים לצנצנת. ניתן להקפיא את אוזני ההמן לאחר האפייה. הם נשמרים במקפיא חודשיים ויותר.