הגביניות שהתחפשו לאוזני המן. הגביניות האהובות והטעימות בגרסה מיוחדת לפורים כי אני חייבת כל שנה כמה וכמה מתכונים חדשים של אוזני המן. הבצק מושלם ומתמסר להכנת האוזניים
טובבבב האמת שכבר שנים אני מתכננת להכין גביניות אוזני המן ובכל פעם אני מכינה מלא סוגים אחרים ולפני שאני מגיעה אליהן, נגמר החג. גם עכשיו אני על הקשקש אבל יצאו כל כך טעימות ומושלמות שזה חייב לעלות לבלוג וכמובןןן שאפשר להכין גביניות בצורתן הרגילה כמו פה.
בחלק שמתי דובדבן מריבת דובדבנים שהכנתי, מוסיף צבע וטעם.
הכי אני אוהבת בעולם זה לקחת בצקים שונים ולהכין מהם אוזני המן. כל פעם מחדש אני מתלהבת מהתוצאה ויש לי כבר אוסף מכובד מאוד של אוזניים במגוון בצקים ומליות ואם החג היה נמשך עוד כמה ימים, כנראה שהייתם מקבלים עוד כמה סוגים.
גביניות אוזני המן
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את הבצק הזה מתפיחים לפחות 8 שעות במקרר. הוא כמעט ולא תופח וזה בסדר גמור.
- מכמות הבצק הזו יוצאים כ – 40 אוזני המן בקוטר 8 ס"מ.
- בחרתי למלא בגבינת מסקרפונה. אפשר למלא בכל גבינה "יבשה" אחרת כמו טבורוג, טיב טעם, גבינת שמנת וכו'.
- אפשר לשלב 100 גרם צימוקים במלית.
מצרכים לכ – 40 אוזני המן
- 600 גרם קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כף שמרים יבשים (11 גרם)
- 1/3 כוס סוכר
- 200 גרם שמנת חמוצה (1 מיכל)
- 1/4 כוס שמן
- 1/4 כוס חלב
- 2 ביצים גדולות
- 1/2 כפית מחית וניל/כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית מלח
- 150 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
מלית
- 500 גרם גבינת מסקרפונה
- 1/3 כוס סוכר
- 1 ביצה גדולה
- כפית גרידת לימון
- 40 גרם אינסטנט פודינג וניל (1/2 שקית)
- 1/2 כפית מחית וניל
- 2 כפות קורנפלור (20 גרם)
למריחה: ביצה טרופה
אופן הכנה
שימו ♥ – את הבצק מכינים לפחות 8 שעות מראש.
מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר את הקמח, אבקת אפייה, שמרים, סוכר, שמנת חמוצה, שמן, חלב, ביצים ומחית וניל ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה 5 דקות. מוסיפים מלח ואת החמאה קובייה אחר קובייה ולשים עוד כמה דקות עד שמתקבל בצק אחיד. מקמחים משטח עבודה ומעבדים קלות את הבצק ידנית, מעצבים לכדור, שמים בקערה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למינימום 8 שעות.
מכינים מלית: מערבבים יחד את כל חומרי המלית. מומלץ להעביר לשקית זילוף אבל אפשר להיעזר בכפית.
מכינים גביניות אוזני המן: חוצים את הבצק לשניים. מקמחים משטח עבודה ואת הבצק ומרדדים לעלה בעובי של 3 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ, מזלפים במרכז כל עיגול מהמלית. מורחים ביצה טרופה על דפנות העיגול וסוגרים לאוזן המן. יש להדק היטב את האוזן כדי שלא תיפתח באפייה. מכינים כך גם את החצי השני של הבצק ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים קלים. אפשר להוסיף במרכז הגבינה דובדבן אמרנה או קונפיטורת דובדבנים.
את שאריות הבצק מחברים יחד, יוצרים כדור ומשאירים למנוחה של 10-15 דקות. מרדדים שוב ויוצרים אוזני המן. אפשר משאריות הבצק להכין עוגות שמרים גבינה רגילות או גביניות רגילות.
מתפיחים את הגביניות כשעה במקום חמים. לפני שמכניסים לתנור מהדקים שוב את אזורי התפר של האוזניים כדי לוודא שלא ייפתחו.
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
מורחים את הגביניות בביצה טרופה ואופים 10-12 דקות רק עד להזהבה קלה. אפיית יתר תפגע במרקם הסופי של הגביניות.
לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.
הגביניות הכי טעימות ביום ההכנה אבל נשארות טריות וטעימות גם למחרת.
ניתן ומומלץ להקפיא אותן עד חודש.
Dear Yehudit, I am writing in English since my computer doesn't have Hebrew keyboard.
I LOVE this recipe and would like to bake it. My question to you — I was wondering if I would be successful baking in small tart pans instead of making the Ozney Haman.
I live in the US and I am fluent in Hebrew.
I could read Hebrew on my computer and my iPhone.
,I am looking forward to your reply.
Batsheva
היי
אפשר לאפות בתבניות אישיות או בלי תבניות בכלל אלא ישירות על תבנית תנור ובאיזה צורה שרוצים