יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
כדורי שוקולד משלושה מרכיבים
ראשי » מתכונים לפורים » כדורי שוקולד משלושה מרכיבים

כדורי שוקולד משלושה מרכיבים

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 31 ביולי 2018 4 תגובות

כדורי שוקולד משלושה מרכיבים בלבד. אין דימיון או קשר לאותם כדורי שוקולד מהילדות שהיו עשויים קקאו ומרגרינה. עוגיות חמאה ושוקולד אמיתי זה כל ההבדל

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
כדורי שוקולד משלושה מרכיבים

בניגוד להרבה מאוד אנשים אני אף פעם לא אהבתי כדורי שוקולד. לא הבנתי מה בדיוק טעים בביסקוויטים שמעורבבים עם קקאו, חלב או יין ומרגרינה. אז במשך המון המון שנים לא אכלתי וגם לא הכנתי לילדים כדורי שוקולד, הנחתי שגם הם לא יאהבו וטעיתי! הם דווקא מאוד אהבו את אותם כדורי קקאו ומרגרינה שחילקו להם בימי הולדת בגן וכל הזמן ביקשו כדורי שוקולד כמו בגן.

אז מידי פעם הכנתי להם ממתכונים שלקחתי מכל מיני אימהות שהכינו לגן ובאמת לא הבנתי מה כל כך טעים בזה וממה כולם כל כך מתלהבים.

את הכדורים האלה הכנתי בצורה שונה לחלוטין. למעשה הכנתי עוגיות חמאה שאני מאודדד אוהבת, טחנתי אותן במעבד מזון וערבבתי עם שוקולד חלב ושמנת מתוקה. אפשר כמובן להכין מעוגיות חמאה שקונים או מעוגיות פתיבר, אבל הטעם בהחלט שונה והמרקם שמתקבל מיוחד.

כדורי שוקולד משלושה מרכיבים

  • 350 גרם עוגיות חמאה  (אפשר מהמתכון הזה או קנויות)
  • 200 גרם שוקולד חלב
  • ½ מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
  • קורט מלח

אופן הכנה

  1. טוחנים את עוגיות החמאה במעבד מזון.
  2. ממסים יחד במיקרוגל שוקולד ושמנת מתוקה ומוסיפים קורט מלח.
  3. מעבירים את השוקולד למעבד המזון ומערבבים עם העוגיות הטחונות עד שמתקבל בצק כמו פלסטלינה.
  4. מעבירים למקרר להתייצבות. מגלגלים לכדורים ומגלגלים בקוקוס.
  5. שומרים במקרר.
Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • פתיתים ונקניקיות
    פתיתים ונקניקיות בסיר אחד בתנור
  • כדורי פררו רושה
    כדורי שוקולד ואגוזי לוז בסגנון פררו רושה
  • פתיתים עם חלב לפורים
    פתיתים עם חלב וחמאה - מנהג פורימי מרוקאי
  • עוגת כדורי שוקולד חלב
    עוגת כדורי שוקולד חלב בתבנית מחולקת
כדורי שוקולד שוקולד

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

4 תגובות

  1. לנה הגב 9 בנובמבר 2023 בשעה 9:02

    ½ מיכל שמנת מתוקה, הכוונה למיכל 500 מ"ל או 250 מ"ל?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 בנובמבר 2023 בשעה 12:14

      125 מ"ל. עדכנתי במתכון

  2. מעיין הגב 31 ביולי 2018 בשעה 22:58

    נראה מעולה.
    אם אני רוצה להכין עוגיות חמאה רק עבור הכדורי שוקולד, להכין את כל הכמות או פחות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 31 ביולי 2018 בשעה 23:09

      היי מעיין. תודה רבה. האמת ששקלתי מעוגיות שנשארו לי. תכיני הכל כי הן ממילא נחטפות

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם
יהודית אביב

yehudit_aviv

תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי הם הרבההה יותר טעימים ככה

מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 26 ס”מ

7-8 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ לבנים של דוד משה)
1/3 כוס שמן זית איכותי
מלח ים אטלנטי
אורגנו/זעתר טרי
אופן הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח עד שהם 90% רכים שזה אומר רכים אבל לא רכים מידי. מסננים מהמים מייד כשהם מוכנים ומקררים מעט. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מוזגים לתבנית אמאיל שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מועכים/מפרקים עם הידיים את תפוחי האדמה ישר לתוך התבנית. מוזגים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עלי אורגנו/זעתר טריים. צולים את תפוחי האדמה כשעה – שעה ורבע או עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק ובקצוות הם שחומים. מוציאים מהתנור, נפטרים מהאורגנו היבש, מניחים עלים טריים ומגישים.
סלט כרובית, ברוקולי ועוד כמה חברים 🥰הסלט הכי מרענן וקריספי שתכינו והכי מתאים ליום החמסיני הזה🥵

את כל הירקות קצצתי הקוצץ הידני המעולה של מגנוס שקוצץ לי הכל בצורה מדוייקת לסלטים. 

קופסת תבלינים יפהפייה ונוחה והכל הכל בהנחה מיוחדת. 

כל ההמלצות שלי נמצאות בהיילייטס ובסטורי. 

קוד קופון: Yehudit 

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל תחת השם: סלט כרובית, ברוקולי ועוד ירוקים

תהנו❤️
עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. לסיר יציקת ברזל יש הולכת חום מטורפת כך שאין צורך בהכנות מקדימות או צריבה או כל פעולה אחרת!! שמים הכל בסיר הקסמים ונותנים לתנור לעשות את העבודה. 

הסיר וגם כל האתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit 
פרטים ולינקים אצלי בסטורי ובהיילייטס

המתכון בבלוג שלי. כותבים בגוגל: עוף עם אורז ועדשים שמכינים בסיר אחד בתנור הלוחשת לאוכל

המתכון יהיה גם בסטורי ויישמר בהיילייטס. 

אם לא מצאתם, תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק למתכון
מסוג המתכונים שאני מכינה כש מסוג המתכונים שאני מכינה כשאין לי זמן או חשק להתעסקות יתר. פשוט שמה הכל בתבנית אמאיל טובה ושולחת לתנור. זה מוכן ממש מהר וזאת ארוחה מושלמת. תכינו סלט גדול או תוספת כלשהי וזהו!

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל❤️

תבניות אמאיל באיכות מעולה ניתן להזמין באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit
הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תש הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תשמרו לכם כי אתם הולכים להכין אותו מלא. 

המתכון המלא בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל. אני אשים לינק בסטורי וגם אשמור בהיילייטס 

הרוטב מתאים לכל סלט ירוקים שתכינו
.
בורקס בשר עם חצילים ותפוחי אדמה בבצק פילו:

מצרכים ל – 7 בורקסים גדולים

800 גרם בשר טחון שמן
2 בצלים גדולים
2/3 כוס שמן זית
2 כפיות מלח ים אטלנטי
2 כפיות כמון
1 כפית פלפל שחור
2 חצילים בינוניים
3 תפוחי אדמה גדולים (כ – 500 גרם)
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 בצל ירוק
50 גרם אגוזי מלך (חופן)
1 חבילה דפי פילו (השתמשתי בדפים של שמרית)
שמן זית למריחה על הדפים (אפשר תרסיס)
למריחה: 1 ביצה
לפיזור: שומשום
אופן הכנה

מכינים את הבשר: קוצצים לקוביות את הבצלים. מחממים בסיר סוטאז’ רחב 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל עם סיר מכוסה עד שהוא מקבל צבע שחום. מידי פעם מערבבים כדי שלא יישרף. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם כף עץ או מזלג. מכסים את הסיר ונותנים לבשר להיצרב היטב על להבה קטנה כחצי שעה ומידי פעם מערבבים.

מכינים את החצילים: דוקרים את החצילים עם שיפוד בכמה מקומות כדי שלא יתבקע במהלך ההכנה. מניחים אותם על רשת מעל אש גלויה ושורפים מכל הכיוונים. מעבירים לקרש עבודה, מוציאים את בשר החצילים ושומרים בצד.
מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס”מ. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הכיוונים עד שהם רכים וזהובים.

הכנת המלית לבורקס: מוסיפים את החצילים ותפוחי האדמה לסיר עם הבשר. קוצצים דק את כל הירק ואגוזי המלך ומוסיפים אותם לסיר הבשר. מערבבים הכל היטב ומכבים את הלהבה. טועמים ומתקנים תיבול. מקררים היטב לפני שממלאים את הדפים.

מכינים בורקסים: מכל שני דפים מכינים בורקס אחד. מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים היטב משני הצדדים בשמן זית. מניחים פס נדיב מהמלית לכל רוחב הבצק, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל שאר הדפים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ – 40 דקות או עד שהבורקסים ממש שחומים. לא להוציא לפני שהם מקבלים צבע עמוק אחרת הם לא יהיו קריספיים. מומלץ להגיש עם טחינה טובה.
חומוס עולמי! אל תתעצלו, תהיו חומוס עולמי! אל תתעצלו, תהיו אמיצים ולכו להשרות חומוס, מחר תבשלו עד שרך רךךךך ואזזז תטחנו במכתש ועלי או במעבד מזון. 
המתכון בבלוג שלי ״הלוחשת לאוכל״ ויהיה לינק בסטורי ובהיילייטס

בבלוג יש גם מתכון לחומוס בסיסי וחומוס עם בשר וצנוברים

לא מצאתם את המתכון? תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק

#חומוס 
#חומוסביתי 
#חומוספטריות
לאפות ביתיות על מחבת, כל כך קלות להכנה וטעימותתתת
בול ליום העצמאות

מתכון לפיתות גדולות על מחבת – 8 פיתות גדולות

1 ק”ג קמח פיצה
10 גרם שמרים יבשים (1 כף)
1/4 כוס שמן זית (50 גרם)
1.5 כפות מלח (30 גרם)
700 גרם/מ”ל מים מהברז
אופן הכנה

 שמים קמח, שמרים ושמן זית במיקסר ומערבבים. מתחילים ללוש על מהירות נמוכה ותוך כדי לישה מוסיפים חצי מכמות המים בהדרגה. ממשיכים ללוש ומוסיפים את המלח ושארית המים. ממשיכים ללוש עוד כ – 8 דקות עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. מוציאים את הבצק לקערה משומנת קלות ומתפיחים שעה. אחרי שעה מקמחים את הבצק ואת משטח העבודה (רצוי עם קמח סמולינה), מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 210 גרם, מקמחים מגש שיספיק לכל הכדורים ומסדרים אותם בתבנית עם מרווחים, מקמחים אותם היטב ומשאירים למנוחה של 20 דקות. מחממים את המחבת על להבה הכי גבוהה עד שהמחבת ממש לוהטת, מקמחים משטח עבודה ובעזרת מערוך פותחים את הבצק לעלה דק בקוטר כ – 35 ס”מ. רק כשהמחבת לוהטת מעבירים אליה את הבצק, אחרי כחצי דקה – דקה הופכים, כשלאפה מקבלת צבע בחלק התחתון, הופכים שוב וממשיכים לאפות עד שהיא מקבלת צבע זהוב. מעבירים מייד לשקית ניילון וסוגרים אותה, השקית תשמור על רכות הפיתה לאורך כל היום. מכינים כך את כל הכדורים עד שמסיימים. מגישים עם פלאפל, שווארמה או סלט סביח טעים
.
#פיתות 
#לאפות 
#פיתותעלהמחבת 
#לאפה 
#לאפהביתית
בואו נכין חלות מפתח ונתפלל במיוחד להשבת החטופים 🙌 ונבקש שפע ופרנסה טובה לכולנו אמן 🙌

מצרכים לשתי חלות מפתח

400 מ”ל / גרם מים
2 כפות שמרים יבשים (22 גרם)
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
2 ביצים גדולות
1/2 כוס שמן (125 מ”ל)
1 ק”ג קמח (הכנתי עם מניטובה אבל אפשר גם קמח לחם)
30 גרם מלח (1.5 כפות)
לטבילת הרצועות: בקערה אחת מים והקערה שנייה – כ – 100 גרם שומשום +100 גרם שיבולת שועל
למריחה: 1 חלמון + כף מים
סירופ סוכר

1 כוס סוכר
1 כוס מים
מיץ מחצי לימון
אופן הכנה
מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר מים ושמרים ומערבבים עם כף. מוסיפים סוכר, ביצים ושמן ומתחילים ללוש. מוסיפים תוך כדי לישה את הקמח בהדרגה. באמצע הלישה מוסיפים מלח. ממשיכים ללוש 10 דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש (לא דביק). מרססים את הקערה והבצק קלות בתרסיס שמן, מכסים ומתפיחים כשעה וחצי – שעתיים. הבצק לא מכפיל את הנפח כמו בצק חלות רגיל כיוון שיש בו הרבה סוכר וזה בסדר.
מחלקים את הבצק לכדורים באופן הבא: 6 כדורים במשקל 60 גרם, 2 כדורים במשקל 85 גרם, 2 כדורים במשקל 90 גרם, 10 כדורים במשקל 10 גרם, כדור במשקל 20 גרם.
נותנים לכדורי הבצק מנוחה של 15 דקות. מה – 6 כדורי בצק יוצרים רצועות באורך של כ – 20 ס”מ. מהכדורים במשקל 85 גרם יוצרים רצועות באורך של כ – 60-70 ס”מ, מהרצועות במשקל 90 גרם יוצרים רצועות באורך של כ – 40 ס”מ. מ – 10 הכדורים במשקל 20 גרם יוצרים רצועות באורך של כ – 12 ס”מ. את הכדור האחרון במשקל 20 גרם מרדדים לרצועה שמנמנה יחסים באורך של כ – 5 ס”מ. את הרצועות במשקל 85 גרם ו – 90 גרם טובלים במים ואז בשומשום מעורבב עם שיבולת שועל ומלפפים כל זוג רצועות יחד לצורת בורג ומניחים בצד. מהרצועות במשקל 10 גרם מעצבים שתי חלות קטנטנות כל אחת מחמש רצועות. מהכדור במשקל 20 גרם יוצרים רצועה שמנמנה באורך של כ – 5 ס”מ וגם אותה טובלים במים ושומשום ושיבולת שועל.

המשך בתגובה הראשונה
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס