כדורי שוקולד משלושה מרכיבים בלבד. אין דימיון או קשר לאותם כדורי שוקולד מהילדות שהיו עשויים קקאו ומרגרינה. עוגיות חמאה ושוקולד אמיתי זה כל ההבדל

בניגוד להרבה מאוד אנשים אני אף פעם לא אהבתי כדורי שוקולד. לא הבנתי מה בדיוק טעים בביסקוויטים שמעורבבים עם קקאו, חלב או יין ומרגרינה. אז במשך המון המון שנים לא אכלתי וגם לא הכנתי לילדים כדורי שוקולד, הנחתי שגם הם לא יאהבו וטעיתי! הם דווקא מאוד אהבו את אותם כדורי קקאו ומרגרינה שחילקו להם בימי הולדת בגן וכל הזמן ביקשו כדורי שוקולד כמו בגן.
אז מידי פעם הכנתי להם ממתכונים שלקחתי מכל מיני אימהות שהכינו לגן ובאמת לא הבנתי מה כל כך טעים בזה וממה כולם כל כך מתלהבים.
את הכדורים האלה הכנתי בצורה שונה לחלוטין. למעשה הכנתי עוגיות חמאה שאני מאודדד אוהבת, טחנתי אותן במעבד מזון וערבבתי עם שוקולד חלב ושמנת מתוקה. אפשר כמובן להכין מעוגיות חמאה שקונים או מעוגיות פתיבר, אבל הטעם בהחלט שונה והמרקם שמתקבל מיוחד.
כדורי שוקולד משלושה מרכיבים
- 350 גרם עוגיות חמאה (אפשר מהמתכון הזה או קנויות)
- 200 גרם שוקולד חלב
- ½ מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
- קורט מלח
אופן הכנה
- טוחנים את עוגיות החמאה במעבד מזון.
- ממסים יחד במיקרוגל שוקולד ושמנת מתוקה ומוסיפים קורט מלח.
- מעבירים את השוקולד למעבד המזון ומערבבים עם העוגיות הטחונות עד שמתקבל בצק כמו פלסטלינה.
- מעבירים למקרר להתייצבות. מגלגלים לכדורים ומגלגלים בקוקוס.
- שומרים במקרר.
½ מיכל שמנת מתוקה, הכוונה למיכל 500 מ"ל או 250 מ"ל?
125 מ"ל. עדכנתי במתכון
נראה מעולה.
אם אני רוצה להכין עוגיות חמאה רק עבור הכדורי שוקולד, להכין את כל הכמות או פחות?
היי מעיין. תודה רבה. האמת ששקלתי מעוגיות שנשארו לי. תכיני הכל כי הן ממילא נחטפות