יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
כיסוני גבינה ממולאים נוטלה קריספיים במיוחד
ראשי » מתכונים לפורים » כיסוני גבינה ממולאים נוטלה קריספיים במיוחד

כיסוני גבינה ממולאים נוטלה קריספיים במיוחד

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 6 באוגוסט 2019 7 תגובות

כיסוני גבינה קריספיים במיוחד שתמיד מילאתי במלית מלוחה, התמלאו להם בנוטלה והתוצאה טעימה בטירוף ומפתיעה ביותר. למה החלטתי פתאום למלא בנוטלה? תקראו במתכון

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
כיסוני גבינה ממולאים נוטלה קריספיים במיוחד
כיסני גבינה במלית נוטלה

לפני כמה וכמה שנים, באחד מחגי השבועות, פיתחתי לי מתכון של בצק גבינה שמילאתי בגבינות מלוחת. הבצק הזה הפך לאחד המבוקשים פה בבלוג וגם אצלי בבית. כשמכניסים מוצר חלבי לתוך בצק, קורה לו קסם והוא הופך לקריספי, ממש כמו בצק עלים רק פריך ועדין.

כיסני גבינה במלית נוטלה

ואיך זה קורה?

בתהליך העשייה של מוצרי החלב כמו גבינה, שמנת חמוצה, אשל וכו`… מוסיפים מחמצת שמכילה כמה סוגי חיידקים. כאשר אנחנו מוסיפים לבצק את מוצרי החלב הללו, שבו למעשה יש תנאים מצויינים להתפתחות של חיידקים (מזון, חום, לחות), החיידקים מפרקים את הסוכר שיש בקמח (העמילן) ואת סוכר החלב (לקטוז). בנוסף, כיוון שהבצק נעשה בידיים ולא בסביבה סטרילית, נדבקים לבצק גם חיידקים שנמצאים באוויר ואלו מגבירים את תהליך התסיסה והפירוק שמגיע עד לדרגה של פחמן דו חמצני (זהו הגז שנוצר כאשר אנחנו משתמשים בסודה לשתייה ואבקת אפייה). עכשיו, אם נשתמש בבצק הזה מייד עם הכנתו הוא יהיה רגיל לחלוטין…..אבל…אם נשים אותו במקרר לפחות כמה שעות (מינימום שעתיים) אז הוא מקבל מרקם של בצק עלים , פריך ומתפצפץ ואת המרקם הזה אנחנו רוצים.

כיסני גבינה במלית נוטלה

אז מה קרה לי שפתאום לקחתי בצק מלוח והכנסתי לו שוקולד???

על זה אחראית לא אחרת מאשר אחת המוכשרות באינסטגרם ואתם חייבים חייבים לעקוב אחריה. היא סטייליסטית, היא מצלמת מדהים, היא מהממת בעצמה וכל כך מוכשרת. חיה אנוקה המהממת כתבה לי יום אחד שהיא רוצה להכין פופ טארט עם המתכון של הבצק שלי. אם להודות על האמת, לא ידעתי בכלל מה זה פופ טארט וביקשתי תמונה. הייתי בטוחה שזה מאפה מלוח אבל לא!!! זה מאפה מתוק, מלית מתוקה ובשנייה נפל לי האסימון ואמרתי לעצמי: איךךךך לא חשבתי על זה קודם?? חיה, את גאונה!!להכניס מלית מתוקה לבצק המלוח זה גאוני והייתי סקרנית בטירוף לראות את התוצאה. למחרת חיה העלתה את התמונות המדהימות שלה ועשתה לי חשק להיכנס למטבח לנסות גם. אחרי כמה ניסיונות של כל מיני צורות ומליות, הגעתי למסקנה שהכי טעים להכין את הכיסנים פשוט כמו שהם עם נוטלה. חיה, לעומת זאת נצמדה מן הסתם לרעיון הראשוני שלה והכינה את הפופ טארט עם מלית של מסקרפונה ונוטלה ורוטב מעל, ממש כמו שמגישים פופ טארט ויצא לה מטריף.

רוצים את המתכון של חיה? כנסו פה לאינסטגרם ותבקשו ממנה את המתכון של המלית המשגעת. ואם אתם עוד לא עוקבים אחריי אז כנסו פה ותלחצו על ה- Follow

התמונות האלה הן מהניסיון הראשון שלי שיצא מעולה אבל בסוף העדפנו את אלו שהיו במלית נוטלה בלבד וכדי לנצל את הבצק בלי לרדד שוב ושוב הכנתי אותם מרובעים

כיסוני גבינה ממולאים נוטלה קריספיים במיוחד

את הבצק הזה מכינים לפחות שעתיים לפני שאופים ורצוי לילה במקרר.

חומרים לכמות של 40-50 כיסנים

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • 2.5  – 3 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה

למלית

  • 350 גרם נוטלה (צנצנת קטנה)

אופן הכנה

  1. שמים בקערת המיקסר את החמאה, הגבינות, הביצים והמלח ומערבלים עם וו גיטרה בערך שתי דקות עד לאחידות.
  2. מערבבים קמח ואבקת אפייה ומוסיפים  בהדרגה תוך כדי ערבול רק עד לקבלת בצק חלק (עיבוד יתר יפגע במרקם הבצק).
  3. שמים במקרר לפחות שעתיים ורצוי לילה.
  4. הכנת הכיסנים: מחלקים את הבצק ל – 2-3 חלקים. על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כחצי ס”מ. בעזרת גלגלת לחתוך פיצה חותכים לריבועים בגודל של 7 ס"מ.
  5. מניחים כפית נוטלה במרכז הריבוע וסוגרים לחצי. אפשר להדק את הקצוות בעזרת מזלג.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות במצב טורבו כ – 20-30 דקות עד להזהבה. מפדרים באבקת סוכר ונזהרים לא להתמכר 🙂
  7. הכיסנים הכי טעימים ביום הכנתם אבל טעימים מאוד גם למחרת.
  8. ניתן להקפיא את הכיסנים המוכנים מייד אחרי האפייה ולחמם מעט לפני ההגשה.
Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • קובה קוקוס מתוקה
    קובה קוקוס וסולת מתוקה במילוי נוטלה וגבינה
  • לחם ללא לישה מקמח כוסמין מלא
    לחם ללא לישה מקמח כוסמין מלא
  • מפרום כרובית
    מפרום כרובית וגם פרנה מרוקאית בסיר אחד
  • אוזני פיל
    עוגיות אוזני פיל משני מצרכים בלבד
גבינה כיסנים שוקולד

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

7 תגובות

  1. אוסנת הגב 9 באוגוסט 2019 בשעה 16:45

    תודה רבה על המתכון.
    הבצק יצא טעים ממש אך רידוד חצי ס"מ יצא לי הרבה יותר עבה משלך….
    לפי מה שאני רואה מהרידוד שלך מדובר ב2-3 מ"מ.. או שמשהו לא הבנתי
    אנא עזרתך, בכל מקרה יצא טעים כל הכבוד על רעיון הבצק הזה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 באוגוסט 2019 בשעה 7:55

      היי אוסנת. קצת קשה לאמוד את העובי המדוייק של הבצק. הוא צריך להיות דק אבל לא 2-3 מ"מ. בכל מקרה כייף שניסית ואהבת…זה בצק שמתאים להמון מליות וברוב המקרים עם בצקים כשמכינים בפעם השנייה אז תמיד יודעים איזה עובי וכו'

  2. יהל הגב 7 באוגוסט 2019 בשעה 8:24

    Hi!
    Can I use this dough as a pie crust?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 באוגוסט 2019 בשעה 10:53

      hi
      I don't think it's appropriate

  3. רוני הגב 6 באוגוסט 2019 בשעה 22:48

    היי! קודם כל המתכון נראה מושלם!! שתי שאלות
    1. כתבת שחותכים את הבצק לריבועים ומקפלים ובתמונה נראה ששמת עיגול בצק על עיגול בצק- מה כדאי?
    2. מה הגודל של כוס הקמח/ כמה גרם קמח בעצם צריך?
    תודה רבה:)

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 באוגוסט 2019 בשעה 7:02

      היי רוני. שמחה שאהבת.
      1. תקראי שכתבתי שעשיתי כמה ניסיונות ואלו תמונות מהניסיונות שלא אהבתי. את יכולה לקרוץ עיגול ולקפל לשניים אבל אחד על השני כמו בתמונה כתבתי שלא אהבתי.
      2. הכוס היא כוס מדידה בינלאומית – 140 גרם.

  4. סיגל ברמר הגב 6 באוגוסט 2019 בשעה 15:13

    אהבתי שהבצק מלוח והמילוי מתוק זה נראה קריספי ברמותת וטעים !!! חייבת להכין 🙂

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם
יהודית אביב

yehudit_aviv

מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות ותרד!! ככה תחפשו בבלוג שלי את המאפה הכי טעים שתכינו לשבועות. 

לקחתי את הרוטב הכי טעים בעולם והכנסתי אותו לתוך דפי פילו. יצא מאפה טעים בטירוף, קריספי מבחוץ וכל כך טעים מבפנים. 

תשמרו ותכינו! מחכה לתמונות שלכם ❤️

שמה לכם לינק גם בסטורי ושומרת בהיילייטס♥️
עוגת גבינה אפויה בתבנית אינ עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק

* שימו לב שצריך לסנן את הגבינה כמה שעות מראש על מנת להיפטר מחלק מהנוזלים. ניתן להכין את העוגה עם גבינת שמנת/ריקוטה או גבינה “יבשה” אחרת אבל בעיני הכי טעים זה לסנן גבינה 5%. העוגה יוצאת במרקם מושלם לטעמינו.
* העוגה יוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסה אליו.
* אפשר לשלב בעוגה גרידת לימון מלימון שלם

לתבנית בגודל 15*32 בגובה 7 ס”מ

* 850 גרם גבינה לבנה 5%
* 1 שמנת של פעם (200 גרם)
* 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
* 1 כפית מחית וניל
* 1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
* 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
* 3/4 כוס סוכר (150 גרם) 
* 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
‎אופן הכנה
‎מסננים את הגבינה: כמה שעות או לילה מראש מסננים את הגבינה בתוך בד גזה או חיתול נקי – מניחים את הגבינה בתוך חיתול נקי שמונח בתוך מסננת ואת המסננת מניחים על קערה שתקלוט אליה את הנוזלים. למעשה אנחנו רוצים להיפטר מחלק מהנוזלים שיש בגבינה. 
‎מכינים את העוגה: מחממים את התנור על מצב סטטי לחום של 150 מעלות. מפרידים את הביצים, את החלבונים שמים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה גדולה נוספת. מוסיפים לקערת החלמונים את הגבינה המסוננת, השמנת החמוצה,מחית וניל, קורנפלור, אינסטנט פודינג ו – 3/4 כוס סוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לבלילה חלקה. מקציפים את החלבונים כ – 2 דקות לקצף לבן ומוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אבל רך. מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערת החלמונים וטורפים באופן חופשי עם מטרפה ידנית. את שאר הקצף מקפלים לתוך בלילת החלמונים בפעמיים – שלוש בתנועות עדינות יותר ורק עד שמקבלים תערובת אחידה. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומוזגים את הבלילה לתבנית. טופחים כמה פעמים על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר כלואות. מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת גדולה יותר וממלאים אותה במים רותחים עד לחצי מגובה התבנית של העוגה. מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע – שעה וחצי (תלוי בחוזק התנור שלכם) או עד שהעוגה נראית יציבה ומוכנה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר לחלוטין בתנור. כשהעוגה קרה מוציאים והופכים על צלחת ואז הופכים שוב על צלחת הגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים מחוץ למקרר (כן, אין בעייה להשאיר אותה בחורף מחוץ למקרר) או שבוע במקרר.
‎בתאבון!
בלי הרבה דיבורים! תשמרו ותכפילו כמויות כי זה ממכר. 
המתכון גם בבלוג - סלט מלפפונים דפוקים בטעם אסיאתי חריף

מצרכים

2 מלפפונים יפנים מסוג “ארומטו”
1/2 פלפל צ’ילי טרי (אפשר לוותר אם רוצים סלט לא חריף)
חופן עלי כוסברה
3 כפות רוטב סויה (שמתי של ימאסה)
2 כפות מירין
1 כף חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סירופ מייפל טהור
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי מגורר
קורט מלח
להגשה: שומשום שחור קלוי
אופן הכנה

חותכים את המלפפונים בצורה גסה ומכניסים לשקית זיפלוק. בעזרת מערוך או כל כלי אחר דופקים את המלפפונים כדי לשבור/לפצוע אותם אבל לא מועכים מידי. **בשלב הזה אפשר להמשיך במתכון או להכניס אותם ואת הכוסברה למי קרח למשך כשעה כדי לקבל קריספיות ורעננות. דופקים עם גב סכין רחבה גם את הצ’ילי וקוצצים אותו. מפרקים את עלי הכוסברה ושמים את הכל יחד בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב – סויה, מירין, חומץ אורז, שמן שומשום, מייפל, ג’ינג’ר, קורט מלח ומערבבים. טועמים ומתקנים מליחות. מוזגים על המלפפונים ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שומשום שחור.

בתאבון!
תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי הם הרבההה יותר טעימים ככה

מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 26 ס”מ

7-8 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ לבנים של דוד משה)
1/3 כוס שמן זית איכותי
מלח ים אטלנטי
אורגנו/זעתר טרי
אופן הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח עד שהם 90% רכים שזה אומר רכים אבל לא רכים מידי. מסננים מהמים מייד כשהם מוכנים ומקררים מעט. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מוזגים לתבנית אמאיל שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מועכים/מפרקים עם הידיים את תפוחי האדמה ישר לתוך התבנית. מוזגים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עלי אורגנו/זעתר טריים. צולים את תפוחי האדמה כשעה – שעה ורבע או עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק ובקצוות הם שחומים. מוציאים מהתנור, נפטרים מהאורגנו היבש, מניחים עלים טריים ומגישים.
סלט כרובית, ברוקולי ועוד כמה חברים 🥰הסלט הכי מרענן וקריספי שתכינו והכי מתאים ליום החמסיני הזה🥵

את כל הירקות קצצתי הקוצץ הידני המעולה של מגנוס שקוצץ לי הכל בצורה מדוייקת לסלטים. 

קופסת תבלינים יפהפייה ונוחה והכל הכל בהנחה מיוחדת. 

כל ההמלצות שלי נמצאות בהיילייטס ובסטורי. 

קוד קופון: Yehudit 

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל תחת השם: סלט כרובית, ברוקולי ועוד ירוקים

תהנו❤️
עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. לסיר יציקת ברזל יש הולכת חום מטורפת כך שאין צורך בהכנות מקדימות או צריבה או כל פעולה אחרת!! שמים הכל בסיר הקסמים ונותנים לתנור לעשות את העבודה. 

הסיר וגם כל האתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit 
פרטים ולינקים אצלי בסטורי ובהיילייטס

המתכון בבלוג שלי. כותבים בגוגל: עוף עם אורז ועדשים שמכינים בסיר אחד בתנור הלוחשת לאוכל

המתכון יהיה גם בסטורי ויישמר בהיילייטס. 

אם לא מצאתם, תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק למתכון
מסוג המתכונים שאני מכינה כש מסוג המתכונים שאני מכינה כשאין לי זמן או חשק להתעסקות יתר. פשוט שמה הכל בתבנית אמאיל טובה ושולחת לתנור. זה מוכן ממש מהר וזאת ארוחה מושלמת. תכינו סלט גדול או תוספת כלשהי וזהו!

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל❤️

תבניות אמאיל באיכות מעולה ניתן להזמין באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit
הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תש הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תשמרו לכם כי אתם הולכים להכין אותו מלא. 

המתכון המלא בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל. אני אשים לינק בסטורי וגם אשמור בהיילייטס 

הרוטב מתאים לכל סלט ירוקים שתכינו
.
בורקס בשר עם חצילים ותפוחי אדמה בבצק פילו:

מצרכים ל – 7 בורקסים גדולים

800 גרם בשר טחון שמן
2 בצלים גדולים
2/3 כוס שמן זית
2 כפיות מלח ים אטלנטי
2 כפיות כמון
1 כפית פלפל שחור
2 חצילים בינוניים
3 תפוחי אדמה גדולים (כ – 500 גרם)
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 בצל ירוק
50 גרם אגוזי מלך (חופן)
1 חבילה דפי פילו (השתמשתי בדפים של שמרית)
שמן זית למריחה על הדפים (אפשר תרסיס)
למריחה: 1 ביצה
לפיזור: שומשום
אופן הכנה

מכינים את הבשר: קוצצים לקוביות את הבצלים. מחממים בסיר סוטאז’ רחב 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל עם סיר מכוסה עד שהוא מקבל צבע שחום. מידי פעם מערבבים כדי שלא יישרף. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם כף עץ או מזלג. מכסים את הסיר ונותנים לבשר להיצרב היטב על להבה קטנה כחצי שעה ומידי פעם מערבבים.

מכינים את החצילים: דוקרים את החצילים עם שיפוד בכמה מקומות כדי שלא יתבקע במהלך ההכנה. מניחים אותם על רשת מעל אש גלויה ושורפים מכל הכיוונים. מעבירים לקרש עבודה, מוציאים את בשר החצילים ושומרים בצד.
מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס”מ. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הכיוונים עד שהם רכים וזהובים.

הכנת המלית לבורקס: מוסיפים את החצילים ותפוחי האדמה לסיר עם הבשר. קוצצים דק את כל הירק ואגוזי המלך ומוסיפים אותם לסיר הבשר. מערבבים הכל היטב ומכבים את הלהבה. טועמים ומתקנים תיבול. מקררים היטב לפני שממלאים את הדפים.

מכינים בורקסים: מכל שני דפים מכינים בורקס אחד. מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים היטב משני הצדדים בשמן זית. מניחים פס נדיב מהמלית לכל רוחב הבצק, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל שאר הדפים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ – 40 דקות או עד שהבורקסים ממש שחומים. לא להוציא לפני שהם מקבלים צבע עמוק אחרת הם לא יהיו קריספיים. מומלץ להגיש עם טחינה טובה.
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס