כיסוני גבינה קריספיים במיוחד שתמיד מילאתי במלית מלוחה, התמלאו להם בנוטלה והתוצאה טעימה בטירוף ומפתיעה ביותר. למה החלטתי פתאום למלא בנוטלה? תקראו במתכון
לפני כמה וכמה שנים, באחד מחגי השבועות, פיתחתי לי מתכון של בצק גבינה שמילאתי בגבינות מלוחת. הבצק הזה הפך לאחד המבוקשים פה בבלוג וגם אצלי בבית. כשמכניסים מוצר חלבי לתוך בצק, קורה לו קסם והוא הופך לקריספי, ממש כמו בצק עלים רק פריך ועדין.
ואיך זה קורה?
בתהליך העשייה של מוצרי החלב כמו גבינה, שמנת חמוצה, אשל וכו`… מוסיפים מחמצת שמכילה כמה סוגי חיידקים. כאשר אנחנו מוסיפים לבצק את מוצרי החלב הללו, שבו למעשה יש תנאים מצויינים להתפתחות של חיידקים (מזון, חום, לחות), החיידקים מפרקים את הסוכר שיש בקמח (העמילן) ואת סוכר החלב (לקטוז). בנוסף, כיוון שהבצק נעשה בידיים ולא בסביבה סטרילית, נדבקים לבצק גם חיידקים שנמצאים באוויר ואלו מגבירים את תהליך התסיסה והפירוק שמגיע עד לדרגה של פחמן דו חמצני (זהו הגז שנוצר כאשר אנחנו משתמשים בסודה לשתייה ואבקת אפייה). עכשיו, אם נשתמש בבצק הזה מייד עם הכנתו הוא יהיה רגיל לחלוטין…..אבל…אם נשים אותו במקרר לפחות כמה שעות (מינימום שעתיים) אז הוא מקבל מרקם של בצק עלים , פריך ומתפצפץ ואת המרקם הזה אנחנו רוצים.
אז מה קרה לי שפתאום לקחתי בצק מלוח והכנסתי לו שוקולד???
על זה אחראית לא אחרת מאשר אחת המוכשרות באינסטגרם ואתם חייבים חייבים לעקוב אחריה. היא סטייליסטית, היא מצלמת מדהים, היא מהממת בעצמה וכל כך מוכשרת. חיה אנוקה המהממת כתבה לי יום אחד שהיא רוצה להכין פופ טארט עם המתכון של הבצק שלי. אם להודות על האמת, לא ידעתי בכלל מה זה פופ טארט וביקשתי תמונה. הייתי בטוחה שזה מאפה מלוח אבל לא!!! זה מאפה מתוק, מלית מתוקה ובשנייה נפל לי האסימון ואמרתי לעצמי: איךךךך לא חשבתי על זה קודם?? חיה, את גאונה!!להכניס מלית מתוקה לבצק המלוח זה גאוני והייתי סקרנית בטירוף לראות את התוצאה. למחרת חיה העלתה את התמונות המדהימות שלה ועשתה לי חשק להיכנס למטבח לנסות גם. אחרי כמה ניסיונות של כל מיני צורות ומליות, הגעתי למסקנה שהכי טעים להכין את הכיסנים פשוט כמו שהם עם נוטלה. חיה, לעומת זאת נצמדה מן הסתם לרעיון הראשוני שלה והכינה את הפופ טארט עם מלית של מסקרפונה ונוטלה ורוטב מעל, ממש כמו שמגישים פופ טארט ויצא לה מטריף.
רוצים את המתכון של חיה? כנסו פה לאינסטגרם ותבקשו ממנה את המתכון של המלית המשגעת. ואם אתם עוד לא עוקבים אחריי אז כנסו פה ותלחצו על ה- Follow
התמונות האלה הן מהניסיון הראשון שלי שיצא מעולה אבל בסוף העדפנו את אלו שהיו במלית נוטלה בלבד וכדי לנצל את הבצק בלי לרדד שוב ושוב הכנתי אותם מרובעים
כיסוני גבינה ממולאים נוטלה קריספיים במיוחד
את הבצק הזה מכינים לפחות שעתיים לפני שאופים ורצוי לילה במקרר.
חומרים לכמות של 40-50 כיסנים
- 200 גרם חמאה רכה
- 250 גרם גבינה לבנה 5%
- 2 ביצים
- 1/2 כפית מלח
- 2.5 – 3 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
למלית
- 350 גרם נוטלה (צנצנת קטנה)
אופן הכנה
- שמים בקערת המיקסר את החמאה, הגבינות, הביצים והמלח ומערבלים עם וו גיטרה בערך שתי דקות עד לאחידות.
- מערבבים קמח ואבקת אפייה ומוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבול רק עד לקבלת בצק חלק (עיבוד יתר יפגע במרקם הבצק).
- שמים במקרר לפחות שעתיים ורצוי לילה.
- הכנת הכיסנים: מחלקים את הבצק ל – 2-3 חלקים. על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כחצי ס”מ. בעזרת גלגלת לחתוך פיצה חותכים לריבועים בגודל של 7 ס"מ.
- מניחים כפית נוטלה במרכז הריבוע וסוגרים לחצי. אפשר להדק את הקצוות בעזרת מזלג.
- אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות במצב טורבו כ – 20-30 דקות עד להזהבה. מפדרים באבקת סוכר ונזהרים לא להתמכר 🙂
- הכיסנים הכי טעימים ביום הכנתם אבל טעימים מאוד גם למחרת.
- ניתן להקפיא את הכיסנים המוכנים מייד אחרי האפייה ולחמם מעט לפני ההגשה.
תודה רבה על המתכון.
הבצק יצא טעים ממש אך רידוד חצי ס"מ יצא לי הרבה יותר עבה משלך….
לפי מה שאני רואה מהרידוד שלך מדובר ב2-3 מ"מ.. או שמשהו לא הבנתי
אנא עזרתך, בכל מקרה יצא טעים כל הכבוד על רעיון הבצק הזה
היי אוסנת. קצת קשה לאמוד את העובי המדוייק של הבצק. הוא צריך להיות דק אבל לא 2-3 מ"מ. בכל מקרה כייף שניסית ואהבת…זה בצק שמתאים להמון מליות וברוב המקרים עם בצקים כשמכינים בפעם השנייה אז תמיד יודעים איזה עובי וכו'
Hi!
Can I use this dough as a pie crust?
hi
I don't think it's appropriate
היי! קודם כל המתכון נראה מושלם!! שתי שאלות
1. כתבת שחותכים את הבצק לריבועים ומקפלים ובתמונה נראה ששמת עיגול בצק על עיגול בצק- מה כדאי?
2. מה הגודל של כוס הקמח/ כמה גרם קמח בעצם צריך?
תודה רבה:)
היי רוני. שמחה שאהבת.
1. תקראי שכתבתי שעשיתי כמה ניסיונות ואלו תמונות מהניסיונות שלא אהבתי. את יכולה לקרוץ עיגול ולקפל לשניים אבל אחד על השני כמו בתמונה כתבתי שלא אהבתי.
2. הכוס היא כוס מדידה בינלאומית – 140 גרם.
אהבתי שהבצק מלוח והמילוי מתוק זה נראה קריספי ברמותת וטעים !!! חייבת להכין 🙂