כמות אוזני ההמן שיצאו מהמטבח שלי השנה היא מטורפת. מאות אוזניים בטעמים ומליות שונות ומגוונות יצאו מהתנור ועברו לביקורת אצל שכנים, חברים לעבודה וחברים של הילדים. כל מתכון שהכנתי גרר אחריו עוד רעיון ועוד רעיון והאמת שיש לי עוד כמה רעיונות אבל תכף פורים ולא נשאר לי כבר זמן אז הם יעברו לניסיונות של שנה הבאה. בינתיים בשל הכמות הגדולה של האוזניים שהכנתי, החלטתי לרכז פה את כולם כדי שלא תלכו לאיבוד ותמצאו אותם בלי בעייה. לפני המתכונים אני אתן פה גם כמה טיפים לאוזני המן מושלמים.
10 טיפים לאוזני המן מושלמים
- כשכתוב במתכון חמאה רכה זה אומר כזו שהוצאנו מהמקרר כמה שעות או לילה לפני האפייה ולא חמאה שממסים במיקרוגל.
- אפשר להכין בצק פריך בידיים אבל זה קל ופשוט יותר במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון. במידה ומכינים בידיים – מעבדים יחד את כל החומרים חוץ מהקמח. כשמוסיפים את הקמח מעבדים ממש רק עד שמקבלים בצק כי עיבוד יתר יפתח את הגלוטן ונקבל אבני המן במקום אוזני המן פריכים וטעימים.
- בצק פריך דורש קירור. בזמן הכנת הבצק החמאה מתחממת ומרככת את הבצק. שמים במקרר מינימום שעה כדי שהחמאה תתמצק חזרה ויהיה קל לפתוח את הבצק מבלי שיידבק לנו למשטח העבודה. בכל מקרה מקמחים היטב את משטח העבודה לפני שמתחילים לרדד.
- במידה וקיררנו את הבצק יותר מידי והוא התקשה ומתפורר לנו – מחממים אותו קצת עם הידיים ומקמחים היטב לפני שמרדדים.
- את הבצק מרדדים לעובי של 1/2 ס"מ. את השאריות מאחדים ומרדדים שוב. במידה והבצק התחמם מידי במהלך ההכנה – מכניסים לכמה דקות למקפיא וממשיכים.
- אפשר לקרוץ עיגולים בעזרת קורצן עוגיות או בעזרת כוס. את הקוטר אתם תבחרו. בעיני 6 ס"מ זה גודל אידיאלי.
- המלית חייבת להיות יציבה ולא נוזלית. מלית נוזלית תגלוש החוצה והאוזניים ייפתחו במהלך האפייה ולא יהיו יפים. כמה שזה מפתה לשים המון מלית, לא מומלץ להגזים.
- קיפול אוזני המן זו פעולה קלה ונוחה לעיצוב. תכינו ותבינו כמה זה קל תוך כדי תנועה לעצב אוזן מושלמת. מהדקים היטב את התפר כדי שלא ייפתחו ובכלל כדאי להיצמד להנחיות המתכון.
- את אוזני ההמן אופים בחום של 170 מעלות 10-12 דקות. כל תנור אופה אחרת כך שחייבים ללמוד את התנור הביתי שלכם וכך לאפות מושלם. בצק פריך אופים רק עד שהוא מקבל צבע זהוב עדין מאוד.
- את אוזני ההמן אפשר להקפיא לאחר האפייה למשך חודשיים ויותר. הם נשמרים טריים וטעימים מאוד.
ב ה צ ל ח ה !!
לחיצה על שם המתכון יוביל למתכון עצמו
תודה על מתכונים פשוט נפלאים שמשמחים את הלב ואת הבטן!!!!!!!
תודה רבה דניאל