עוגיות חמאה של אורנה. עוגיות שאורנה מתנדבת שלנו בעמותה בה אני עובדת מביאה לנו לאכול קבוע. היא מסתובבת עם שקית עוגיות בתיק לכל דורש והאמת – הן ממכרות
עוגיות חמאה "פשוטות" אני יכולה לאכול כמו גרעינים (גם חורצ'ק). הן טעימות לי עם או בלי הקפה ואני יכולה לנשנש בלי סוף (מסוכן!) אני מכינה עוגיות חמאה מכל מיני מתכונים והאמת, לא ממש יצא לי לצלם אותן ולהעלות לבלוג. תמיד העוגיות הפשוטות האלה איכשהו נדחקות הצידה לטובת מתכונים מורכבים יותר אבל הפעם החלטתי לצלם ולהעלות מתכון כי למרות שהן פשוטות הן טעימות ביותר ומשודרגות על ידי גרידת לימון שממש הקפיצה אותן למעלה.
את המתכון קיבלתי מאורנה ליברמן. מי זו אורנה אתם שואלים? ובכן………. אורנה ליברמן היא אישה בת 70+, מתנדבת בעמותה בה אני עובדת. למי שלא יודע, אני עובדת בעמותת ידידי המרכז הרפואי קפלן ברחובות, כך הכרתי את אורנה שהפכה גם לחברה. אורנה לא מתנדבת רק בעמותה אלא גם ביחידה לטיפול נמרץ בבית החולים קפלן, מלווה נשים חולות סרטן בתקופת הטיפולים, עובדת כמטפלת באישה מוגבלת ועוד ועוד ובזמנה הפנוי היא גם אוהבת לבשל ולאפות. ביום שלישי האחרון היא נכנסה אלי למשרד עם שקית עוגיות חמאה פשוטות למראה אבל כל כך טעימות שמייד ביקשתי מתכון. מה שאני אוהבת בעוגיות האלה, זה שהן לא מתוקות מאוד ואפשר לאכול אותן בלי הפסקה.
עוגיות חמאה של אורנה
מצרכים לכ- 50-60 עוגיות
- 3 כוסות קמח תופח/קמח רגיל + שקית אבקת אפייה
- 200 גרם חמאה רכה
- 3/4 כוס סוכר
- 2 ביצים
- גרידת לימון מלימון שלם
- כפית תמצית וניל
אופן הכנה
- שמים במעבד מזון או במיקסר חמאה וסוכר ומערבבים יחד לתערובת קרמית.
- מוסיפים ביצים, גרידת לימון ותמצית וניל ומערבבים יחד.
- מוסיפים קמח ומעבדים כמה שניות רק עד שמתקבל בצק אחיד.
- מקמחים מעט משטח עבודה.
- שתי דרכים להכנת העוגיות: דרך א – מחלקים את הבצק לשלושה – ארבעה חלקים ויוצרים מכל חלק גליל, עוטפים בנייר אפייה ומקפיאים לחצי שעה, מוציאים מהמקפיא וחותכים לעוגיות ברוחב של ½ ס"מ. מניחים בתבנית ואופים. דרך ב – מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של ½ ס"מ. בעזרת קורצן קורצים עוגיות, מניחים על תבנית ואופים.
- אפייה: מחממים תנור לחום של 160 מעלות על מצב טורבו ואופים 20-30 דקות עד שהעוגיות זהובות וקריספיות.
- מצננים היטב ושומרים בצנצנת.
עוד כמה קטנות
- העוגיות לא מתוקות כל כך. במידה ואוהבים מתוק יותר אפשר לשים 1 כוס סוכר.
- לא לוותר על גרידת הלימון – זה כל הטעם של העוגיות.
- ניתן להכין את העוגיות על ידי רידוד הבצק על השייש וקריצת עוגיות או לחילופין כמו שאני עשיתי – הכנתי גלילים מהבצק, הקפאתי לחצי שעה וחתכתי לעוגיות (בכל מקרה יוצאות טעימות מאוד). אפשר להכין כמות של גלילים, להקפיא ובכל פעם לאפות עוגיות טריות.
- מומלץ וכדאי לאפות עוגיות על מצב טורבו וחום נמוך יחסית. כך הן מתייבשות ונעשות קריספיות ונשמרות טריות זמן ארוך יותר.
היי, אם אין לי קמח תופח כמה א.אפיה אני צריכה להוסיף?
היי אביגיל
עדכנתי בפוסט
אמאל'ה איזה טעים, במקום גרידת לימון שמתי קינמון, חייבת להודות שאף פעם לא אפיתי עוגיות עם קמח תופח אך בהחלט הופתעתי, אורירי להפליא.
יהודית תודה!!
מהמם שאהבת