פירוש המילה ביסקוטי באיטלקית זה "אפויים פעמיים".
את העוגייה הזו אופים פעמיים: פעם ראשונה למיצוק החומרים ופעם שנייה לייבוש העוגייה. העוגייה עשוייה ללא שומן ולכן היא בקלות מתייבשת ונהפכת להיות פריכה. אני אוהבת לטבול אותה בנס קפה של הבוקר וגם לנשנש אותה ממש כמו שהיא…בלי לטבול….הפריכות של העוגייה יחד עם הפיצוחים שיש בתוכה יוצר שילוב טעמים מדהים!
חומרים ל-40-50 עוגיות דקיקות
כל הכמויות נמדדו במשקל ובכוס מידה אוניברסלית
- 1.5 כוסות קמח מנופה (200 גרם)
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 1 שקית סוכר וניל
- 125 גרם אגוזי לוז שלמים קלויים
- 50 גרם פיסטוקים קלויים
- גרידה מחצי תפוז
- קורט מלח
- 2 ביצים גדולות
אופן הכנה
- מערבבים את כל החומרים יחד למעט הביצים.
- טורפים קלות את הביצים ומוסיפים לתערובת. מערבבים יחד עד לקבלת בצק די דביק.
- לקמח מעט משטח עבודה, לחלק את הבצק לשני חלקים שווים פחות או יותר (ממש לא חייב לדייק) ולעצב לגליל בעובי של 5-6 ס"מ.
- להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה ולשים במקרר חצי שעה.
- לחמם תנור ל-170 מעלות.
- אפייה ראשונה: אופים כ- 30 דקות עד להזהבה קלה. מכבים את התנור ומוציאים את הגליל. מצננים שעה.
- מחממים שוב את התנור ל- 150 מעלות.
- בעזרת סכין משוננת פורסים את העוגיות לפרוסות דקיקות, משהו כמו 1/2-1 ס"מ (אני אוהבת ממש דקיקות).
- לסדר את הפרוסות על תבנית האפייה ללא רווחים ואופים 10-15 דקות עד שהעוגיות יבשות לחלוטין.
- לצנן ולשמור בקופסא אטומה.
מעולות ….עושה שוב ושוב…לפי בקשת הבן שלי….ועכשיו עוד נגלה בתנור…לוקחת איתי לחו"ל..
וואו איזה כייף לשמוע
שלום יהודית, רציתי לשאול אם אפשר להכין את הקנטוצ'יני עם לוז ופיסטוקים לא קלויים, או שזה יתן תוצאה שונה לגמרי ופחות טובה? חנוכה שמח, טלי 🙂
היי טלי,
זה חחצא פחות טעים. הם לא יצליחו לקבל טעם קלוי בתוך העוגייה בזמן האפייה