עוגיות שושנים עם קצף וניל, מיתולוגיות, רק הרבה יותר משודרגות וטעימות. פורים זאת הזדמנות מצויינת להכין אותן ולשלב אותן במשלוחי המנות
עוגיות שושנים הן אולי הכי מיתולוגיות, ממש עוגיות של פעם רק היום הן הרבה יותר טעימות כי במקום מרגרינה מכינים עם חמאה ואני שדרגתי עוד יותר את המתכון ושמתי בבצק גם שמנת מתוקה שמשדרת אותן עוד קצת. את קצף החלבונים שגם ככה טעים, שדרגתי עם מחית וניל ויצא קצף מדהים במיוחד.
עוגיות שושנים עם קצף וניל
לפני שמתחילים
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי עוקב, בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אם מכינים את הבצק בקייץ, מומלץ לקרר חצי שעה – שעה במקרר.
- את קצף החלבונים מכינים ממש רק כשרוצים להכין את העוגיות, לא מכינים מראש.
מצרכים לכ – 25 עוגיות
לבצק
- 200 גרם חמאה רכה
- 1/4 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 4 חלמונים בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס שמנת מתוקה 38%
- 1/2 כפית מחית/תמצית וניל
- 500 גרם קמח עוגיות
- 1 שקית אבקת אפיה
לקצף וניל
- 4 חלבונים בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס סוכר
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 1/2 כפית מחית וניל
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
מכינים את הבצק: שמים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר וסוכר וניל ומקציפים 2 דקות. מוסיפים למיקסר את החלמונים, השמנת המתוקה ומחית וניל ומקציפים עוד דקה.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים חצי דקה, רק עד שהבצק מתאחד. את המשך איחוד הבצק עושים ידנית.
מכינים את הקצף: שמים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה את החלבונים ומקציפים דקה. מוסיפים סוכר בהדרגה ומקציפים כמה דקות לקצף יציב מאוד. עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הפודינג והווניל ומקציפים עוד חצי דקה עד לאיחוד.
מכינים עוגיות: מחלקים את הבצק לשני חלקים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים חלק אחד למלבן בעובי של 3 מ"מ. מורחים חצי מכמות הקצף על כל שטח הבצק.
בעזרת גלגלת פיצה חותכים את הבצק לאורך לרצועות ברוחב של 1 ס"מ.
מגלגלים כל רצועה לצורת שושנה ומניחים בתבנית עם מרווחים של 3 ס"מ.
מכינים כך גם את החלק השני של הבצק.
אופים 15-20 דקות. העוגיות אמורות להישאר די בהירות בחלק העליון.
מקררים, שומרים בצנצנת ומפדרים באבקת סוכר לפני ההגשה.
היי:) אני גרה בחול ואין לנו אינסטנט פודינג. יש אפשרות פשוט להשמיט? או להחליף במשהו אחר?
זה מייצב ונותן מרקם קרמבואי. תבדקי אולי מייצב קצפת או בלי בכלל
היי יהודית! האם אפשר להכין את העוגיות מראש ולהקפיא אותן לפני האפיה?
אני רוצה להוציא לאורחים כמה שיותר טרי וחם
את יכולה לאפות ולהקפיא. זה נשמר מעולה!
אשמח לדעת באיזה תוכנית בתנור משתמשים לעוגיות שושנים , תודה
תכנית רגילה
היי, אם לא מוצאת קמח עוגיות, באיזה קמח ניתן להשתמש במקום?
קמח רגיל
היי, באיזה כוס את משתמשת? מדידה? חדפ קר?חם?
תמיד מדידה
קודם כל תודה על המתכון ! מה אפשר להשתמש במקום 1/2 כוס שמנת מתוקה כדי שיהיה פרווה
תודה
בשמחה
שמנת צמחית