פאי פקאן אישי מושלם! פריך, אגוזי וטעים בטירוף. כדי להקטין את רמת החטא, הכנתי אותם קטנטנים כך שכל ביס מרוכז בפקאנים וקרמל אלוהי
- הבצק: לערבל את החמאה והסוכר יחד במעבד מזון עד לקבלת תערובת קרמית.
- להוסיף דבש, מלח וחלמון ולהמשיך לערבל עוד חצי דקה. להוסיף את הקמח ולערבל כמה שניות רק עד לאיחוד החומרים.(לא לערבל יותר מידי כי אז יתקבל בצק קשה ולא פריך).
- לעטוף בניילון ולשים במקרר לשעה.
- המלית: בסיר קטן לשים יחד חמאה,סוכר וגלוקוזה /דבש . לחמם על להבה בינונית עד להמסת הסוכר. להוסיף שמנת מתוקה. להביא לרתיחה קלה ולהסיר מהאש. להוסיף את האגוזים ולערבב.
- הכנת הקלתיות: לחמם תנור לחום של 160 מעלות ולשמן את שקעי התבנית היטב.
- לרדד את הבצק לעלה בעובי של 3 מ"מ ולקרוץ ממנו עיגולים קצת יותר גדולים מקוטר השקעים. לרפד את התבנית בבצק ולשים במקפיא לחצי שעה.
- למלא את השקעים בתערובת הפקנים ולאפות כחצי שעה – 45 דקות או עד שרואים ששולי הבצק זהובים ואפויים.
- לשחרר מהתבניות כשהעוגות עדיין חמות כדי שהקרמל לא ידביק אותן לתבנית.
- . לאכול ולהיזהר לא להתמכר………. מווווושלם
הי,
יש חלופה למעבד מזון?
היי ורד,
אפשר להכין את הבצק ידנית רק תקפידי על מינימום לישה כדי לא לפתח גלוטן ותשתדלי למצוא קמח עוגיות שהוא דל בגלוטן
שעה אחת,ועשיתי אותו בדיוק איך שכתבת ומדדתי עם משקל ,בצק הכי טעים שטעמתי רק חבל שהוא מתפרק
הפאי הזה הוכן עשרות פעמים. בצק קל ומעולה. קיררת את הבצק מספיק זמן??
הפאי הזה הוכן עשרות פעמים. בצק קל ומעולה. קיררת את הבצק מספיק זמן??
הבצק יצא רטוב והפאי התפרק ששמתי 200 גרם
לא. זה מתכון מעולה וזה היחס הנכון בין קמח לחמאה בבצק פריך
200 גרם חמאה זה לא הרבה?