עוגת קוקוס, מוס שוקולד וקצפת. אחת העוגות הטעימות ביותר שיש לפסח אבל לא רק. היא טעימה בטירוף כל השנה. היא קלה מאוד להכנה ומרשימה
השילוב האידיאלי תמיד ובמיוחד לפסח. קוקוס, שוקולד וקצפת..מה רע??
הצלחת נשברה מגניב…
עוגת קוקוס, מוס שוקולד וקצפת
לשכבת הקוקוס – תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
- 5 חלבונים בטמפרטורת החדר
- 1 ורבע כוסות סוכר
- 2.5 כוסות פתיתי קוקוס
אופן הכנה
- לחמם תנור לחום של 170 מעלות.
- להקציף חלבונים לקצף רך כדקה, להוסיף סוכר בהדרגה ולהקציף לקצף יציב.
- לקפל לקצף את הקוקוס.
- להעביר את הקצף לתבנית אפייה לא משומנת בקוטר 26 ס"מ ולאפות 20-25 דקות, עד להזהבה של הקוקוס.
- להוציא מהתנור ולצנן לטמפרטורת החדר.
שכבת מוס שוקולד
- 200 גרם שוקולד מריר איכותי 60% מוצקי קקאו חתוך לקוביות
- 1 כוס מדידה שמנת מתוקה
- 2 כפות גדושות נוטלה
- 100 גרם חמאה רכה
אופן הכנה
- לשים שמנת בקלחת ולהביא לסף רתיחה.
- לקצוץ את השוקולד ולשים בקערה.
- למזוג את השמנת על השוקולד, להמתין דקה ולערבב עד שהשוקולד נמס,
- להוסיף נוטלה ולערבב היטב.
- לקרר לטמפרטורת חום הגוף ולהוסיף את החמאה. לערבב עד שהיא נמסה. אם החמאה לא נמסה להמיס אותה עם בלנדר מוט.
- למזוג את השוקולד על בסיס הקוקוס ולהכניס למקרר לכמה שעות של התייצבות.
שכבת קצפת
- 1 שמנת מתוקה 38% שומן
- 1 שמנת חמוצה 15% שומן
- 1 אינסטנט פודינג וניל (אם שמים פודינג כשל"פ ייתכן שחבילה אחת לא תספיק, להוסיף עוד כף או שתיים).
אופן הכנה
- להקציף יחד שמנת מתוקה, שמנת חמוצה ואינסטנט פודינג לקצף יציב.
- לזלף או למזוג מעל העוגה.
היי יהודית גרסת פרווה איך ממירים?מה במה?