עוגת קרמבו היא אחת העוגות הכי אהובות וטעימות ואני אוהבת להכין אותה עם קרמבו ביתי אמיתי ולא עם שמנת מתוקה. יוצאת עוגה טעימה במיוחד בטעמי שוקולד קפה ומה שכייף זה שאפשר להכין מראש ולשמור במקפיא וגם בקלות להמיר אותה לפרווה כך שהיא מתאימה לקינוח של אחרי ארוחת החג
לפני כמה וכמה שנים הכנתי את העוגה הזאת בגרסה קצת אחרת והיא הייתה הצלחה ענקית, מלא אנשים הכינו אותה וחזרו לספר לי כמה שהיא מוצלחת וטעימה. אם בא לכם את גרסת הפרווה אתם יכולים להיכנס לכאן וגם כאן אני אתן את החלופות לחלבי.
כאחת שמכורה לקרמבו, הפעם הכנתי את העוגה בגרסה חלבית כי בעיני אין תחליף לחמאה, אבל מי שבכל זאת מעדיף פרווה, בקלות אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס באותה כמות בדיוק והעוגה תהפוך פרווה ומתאימה לאחרי ארוחה בשרית למי ששומר.
את הקרמבו שנשאר לי זילפתי על פתית וזה יצא היסטרי! אין ספק שהפתית נותנת פייט רציני לעוגה אז אל תוותרו על זה.
עוגת שוקולד עם קרמבו מוקה כשרה לפסח
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- כל המצרכים נמדדו בכוסות מדידה אוניברסליים ומשקל.
- אני מכינה את הבראוניז, מזלפת את הקרמבו ומקפיאה לכמה שעות לפני זילוף השוקולד. הקרמבו חייב להיות קפוא לחלוטין.
- אני הכנתי את הקרמבו בטעם מוקה. אם מעדיפים וניל מוותרים על תוספת הקפה ומוסיפים במקומו כפית מחית וניל.
- המרנג של הקרמבו מספיק לכל העוגה ונשאר עוד קצת. את הקרמבו שנשאר זילפתי על פריכית אורז. פשוט מרחתי נוטלה וחיברתי שתי פריכיות, מלמעלה זילפתי קרמבואים קטנים, הקפאתי וציפיתי בשוקולד שנשאר לי מהעוגה. חייבת לציין שהפריכית נותנת פייט אמיתי לעוגה ויש מצב טוב שאני מאמצת את זה כקינוח קבוע.
- כל תנור אופה בזמנים שונים ולכן זמן האפייה הוא הזמן של התנור שלי. ייתכנו שינויים קלים בזמני האפייה של התנור שלכם ולכן כדאי לשים לב ולהוציא את העוגה בזמן. העוגה מוכנה כאשר נועצים במרכזה קיסם עץ והוא יוצא עם פירורים לחים.
מצרכים לרינג/ תבנית בגודל 20*20 ס"מ
- 150 גרם שוקולד מריר 60%
- 125 גרם חמאה חתוכה לקוביות (לפרווה שימו 125 גרם שמן קוקוס)
- 1/2 כוס סוכר
- 3 ביצים L בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס קמח שקדים
- 1/4 כוס קמח תפוחי אדמה
- 1/4 כוס קקאו
- קורט מלח
לקרמבו מוקה
- 140 גרם חלבונים (4 חלבונים)
- 230 גרם סוכר (1 כוס +3 כפות)
- 2 כפות קפה נמס (לטעם וניל – כפית מחית וניל)
לציפוי שוקולד
- 200 גרם שוקולד מריר
- 30 גרם חמאת קקאו / 2 כפות שמן
אופן הכנה
מכינים את העוגה: מחממים תנור לחום של 170 מעלות. שמים בקערה שוקולד וחמאה וממסים במיקרוגל בפולסים של חצי דקה כל פעם וערבוב עד שכל השוקולד נמס. מוסיפים את הסוכר וטורפים 2 דקות במטרפה ידנית. מוסיפים ביצים וטורפים, מוסיפים את שאר החומרים וטורפים היטב עד שהבלילה חלקה. מרפדים רינג/תבנית בנייר אפייה ומשמנים עם חמאה רכה. מעבירים את בלילת השוקולד לתבנית, מיישרים ואופים 20-25 דקות עד שהעוגה נראית יציבה. זהירות לא לייבש את העוגה. מקררים את העוגה ומעבירים אותה לצלחת הגשה מתאימה.
מכינים קרמבו מוקה: שמים בקערת המיקסר את החלבונים והסוכר וטורפים דקה עם מטרפה ידנית. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים שהוא על להבה נמוכה (בן מארי) ומערבבים כל הזמן עם מטרפה ידנית עד שהסוכר נמס. זה לוקח 3-4 דקות. בודקים את החלבונים בעזרת שתי אצבעות לוודא שאין עוד גרגרי סוכר והכל נמס. מעבירים את הקערה למיקסר ומקציפים עם בלון הקצפה 10 דקות רצוף עד שמקבלית מרנג מאוד יציב ומבריק. מוסיפים 2 כפות קפה נמס ומערבבים עוד חצי דקה. מעבירים את המרנג לשקית זילוף ומזלפים קרמבואים קטנים על העוגה. מעבירים להקפאה של כמה שעות ואפשר לילה עד שהקרמבואים קפואים לחלוטין.
מצפים את העוגה: ממסים יחד שוקולד וחמאת קקאו. אם שמים שמן אז ממסים את השוקולד וכשהוא נמס מוסיפים שמן. כשהשוקולד עדיין חמים והקרמבו קפוא מוזגים את השוקולד על הקרמבואים ומצפים אותם. רצוי לפרוס את העוגה לקוביות כי אחרי הקפאה חוזרת השוקולד מתקשה וקשה יותר לפרוס קוביות מושלמות. מחזירים את הקוביות למקפיא בתוך קופסה אטומה וכשרוצים להגיש מוציאים מהמקפיא 10 דקות מראש. העוגה טעימה גם כשהיא קפואה לחלוטין.
בתאבון וחג שמח:)