הקניידלך האשכנזים לא ידעו שהם יכולים לשחות במרק של הקובות ולהיות כל כך טעימים. מרק חמוסטה ומרק דלעת, רק במקום עם קובות הכנתי קניידלך וזה יצא כל כך טעים שזה הולך להיות אצלינו קבוע בפסח


אני לא מאמינה שלקח לי כל כך הרבה שנים להכין ואפילו לטעום קניידלך. בחיים לא טעמתי וגם לא הכנתי וזה מחדל כי זה כל כך טעים. כמובן שהכנתי בגרסה שלי כי אני חייבת לתת את הטאץ' שלי והכנתי קניידלך עם חזה עוף טחון ושני מרקים של קובות – חמוסטה ומרק דלעת.

תקשיבוווו שזה יצא כל כך טעיםםםם שאני בהלם שלא הכנתי עד עכשיו ועם המרקים האלה זה יצא וואוווו. כמובן שזה יהיה טעים מאודדד גם במרק עוף צח כמו במקור וזה מה שאכין בליל הסדר אבל בינתיים קבלו את המרקים הכל כך טעימים האלה שאפשר כמובן לבשל בהם גם קובות.



קניידלך אשכנזים בשני מרקים של קובות
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- הכנתי את הקניידלך עם חזה עוף שלטעמי משדרג מאוד למרות שמעולם לא הכנתי בלי 🙂
- את המרקים הכנתי בסיר המחולק של מגנוס. ככה יכולתי להכין מראש את כל המצרכים ואז ממש בו זמנית להכין שני מרקים. לרכישת סיר מחולק בהנחה של 18% היכנסו לפה. קוד קופון: yehudit
- אפשר להכין רק סוג אחד של מרק אבל אז להכפיל כמויות.
מצרכים לכמות של כ – 30 קניידלך
- 1 כוס קמח מצות (140 גרם)
- 250 גרם חזה עוף טחון טרי (1/2 פרפר)
- 3 ביצים גדולות
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- קורט סודה לשתייה (2 גרם)
למרק דלעת
- 1 בצל גדול
- חתיכת שומן עוף (אפשר במקום שומן כנף עוף)
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כוסות עלי סלרי
- 400 גרם דלעת
- 1 כף מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית קינמון
- מים עד ל – 3/4 מגובה הסיר
למרק חמוסטה
- 1 בצל גדול
- חתיכת שומן עוף (אפשר במקום שומן כנף עוף)
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 חבילה מנגולד
- 2 בצל ירוק
- 2 קישואים בינוניים
- 1 כף גדושה מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- מים עד ל – 3/4 מגובה הסיר
- מיץ מלימון שלם
אופן הכנה
מכינים קניידלך: שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים. מתקבלת עיסה דביקה. שמים במקרר שעה להתייצבות. בעזרת ידיים רטובות יוצרים כ – 30 כדורים. אני מדדתי את הכדורים בעזרת כף מדידה אוניברסלית. שומרים במקרר עד להכנת המרקים.
מכינים מרק דלעת: קוצצים את הבצל. מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל יחד עם השומן עוף עד שהוא זהוב. קוצצים את עלי הסלרי ומטגנים כמה דקות. חותכים את הדלעת לקוביות, מערבבים ומטגנים כמה דקות תוך ערבוב מידי פעם. מתבלים במלח, פלפל שחור וכורכום ומערבבים. מוסיפים מים ומבשלים כשעה – שעה וחצי, טועמים, מתקנים תיבול וכשהמרק טעים מוסיפים חצי מכמות הקניידלך ומבשלים אותם 30-40 דקות.
מכינים מרק חמוסטה: קוצצים את הבצל. מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל יחד עם השומן עוף עד שהוא זהוב. קוצצים את המנגולד והבצל הירוק, חותכים את הקישואים לקוביות קטנות, מוסיפים לסיר ומטגנים כמה דקות תוך ערבוב מידי פעם. מתבלים במלח, פלפל שחור, כורכום ומערבבים. מוסיפים מים ומיץ לימון ומבשלים כשעה – שעה וחצי. טועמים, מתקנים תיבול וכשהמרק טעים מוסיפים חצי מכמות הקניידלך ומבשלים אותם 30-40 דקות.
בתאבון!