הקינוח הכי מטורף לפסח!! בלינצ'ס מצות עם בננות ונוטלה והוא כשר לפסח. לא תאמינו כמה זה קל להכנה וכמה זה טעים. ברמות שאי אפשר להפסיק לאכול
זה לא בדיוק מתכון אלא יותר רעיון אבל רעיון מגניבבב וטעים!! אחרי הבורקס מצות שהכנתי הייתי חייבת קינוח. כבר היו מצות רטובות וכל שנותר זה למרוח נוטלה, לפזר קוקוס ואגוזים, להניח בננה בשלה, לגלגל, לטבול בבלילת ביצים וחלב ולטגן ב….חמאה! אלוהיםםםם כמה שזה טעים…אני לא יכולה לעמוד בזה.
אני ממליצה לכם להכין כשאתם לבד בבית 🙂 אחרת תיאלצו לטגן עוד ועוד כי אני לא יכולה להסביר לכם אפילו כמה שזה טעים. אז תכינו בננות בשלות, נוטלה ותתכוננו להכין את הקינוח הכי טעים בפסח ואני לא מגזימה.
מקפלים ממש כמו בלינצ'ס למרות שבטעם זה יותר מזכיר קרפ צרפתי
טובלים בבלילת ביצה וחלב ומטגנים בחמאה ושמן
בלינצ'ס מצות עם בננות ונוטלה כשל"פ
לפני שמתחילים
איך מרטיבים מצות? לוקחים את כמות המצות שרוצים להרטיב ושמים תחת הברז למשך דקה – שתיים או יותר(תלוי בכמות שאנחנו מרטיבים), מעבירים מייד לתוך מגבת מטבח נקייה שתספוג את הנוזלים ותשאיר לנו את המצות לחות אבל לא סמרטוטיות.
כמות ל- 2 בננות – 4 קינוחים
- 2 מצות רטובות ומוספגות במטלית מטבח נקייה
- 2 בננות בשלות
- נוטלה למריחה
- קוקוס
- אגוזי מלך
- 1 ביצה
- 1/4 כוס חלב
- 1 כף שטוחה סוכר חום
- 50 גרם חמאה לטיגון
- 2 כפות שמן קנולה
לזילוף מעל הבלינצ'ס: נוטלה מחוממת מעט במיקורגל
אופן הכנה
- למרוח על המצה הלחה שכבת נוטלה.
- לפזר על הנוטלה קוקוס ואגוזי מלך.
- לשים בקצה המצה בננה ולגלגל בעדינות שלא לקרוע את המצה, כמו שמגלגלים בלינצ'ס. מקבלים מעין רולדה.
- ממסים על מחבת את החמאה ומוסיפים את השמן.
- טובלים את הרולדה שנוצרה לנו בבלילת הביצה, החלב והסוכר ומטגנים כמה דקות מכל צד על להבה בינונית עד להזהבה.
- מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
- מניחים בצלחת הגשה, מזלפים מעט נוטלה חמימה, מפזרים עוד קוקוס ואגוזים ומכאן אני לא אחראית על התוצאה 🙂
יהודית יקרה ואלופה…אני מרבה לבקר באתר שלך ולהכין ממתכונייך המופלאים…האם ניתן לוותר על הבננות?הילדים לא אוהבים.יעבוד גם בלי?
היי אבישג. תודה רבה ואני שמחה מאוד שאת איתי ואוהבת את האתר. במקרה הזה פשוט תחתכי מצה רטובה לארבע, תטבלי בבלילת החלב והביצים ותטגני בחמאה. רק אחר כך למרוח בנולה ולפזר קוקוס ואגוזים. בלי לגלגל. חג שמח