ריבת לימונים מדהימה שמכינים רק מלימונים צהובים עם קליפה בשרנית. מנצלים את הלימון עד הסוף וסוחטים את המיץ ומקפיאים לימים שאין לימון טרי
ריבת לימונים אני מכינה רק מקליפות הלימונים ורק כשיש לימונים בשלים, צהובים, עם קליפה בשרנית. בשיא עונת הלימונים, אני סוחטת אותם ומקפיאה את המיץ בשקיות להקפאת קרח, כך יש לי תמיד לימון טרי לסלטים ומהקליפות אני מכינה ריבה טעימה ומיוחדת.
ריבת לימונים
חומרים לצנצנת בינונית
- 1 ק"ג קליפות לימונים + סיר מלא מים לבישול הלימונים
- 1.5 ק"ג סוכר
- 2 ס"מ שורש זנגביל טרי
- 1 כוס מים
אופן הכנה
- שוטפים היטב את קליפות הלימונים ומביאים לרתיחה בסיר עם הרבה מים להוצאת המרירות וריכוך הקליפה. חוזרים על התהליך 3 פעמים כאשר בכל פעם זורקים ומחליפים את המים. בסוף התהליך הקליפות אמורות להיות רכות.
- חותכים את הקליפות לרצועות ברוחב של חצי ס"מ ושמים בסיר רחב עם סוכר, שורש זנגביל ומים.
- מביאים את הסיר לרתיחה ומנמיכים את האש לבינונית. מבשלים כשעה- שעה וחצי עד שהסירופ מסמיך ומזהיב.
- מעבירים לצנצנת מעוקרת.
- הריבה נשמרת יותר משנה מחוץ למקרר.
יהיה מתכון לעוגת הקליק המהממת מהאינסטגרם?
אני אעלה ממש בקרוב
מדהים וטעים