חובה חובה להכין את השטרודל הזה. הוא יוצא כל כך טעים ומיוחד ולא נופל בטעמו מהשטרודל האמיתי. אז תרטיבו מצות ותקרמלו תפוחים כי זה הקינוח שלכם לחול המועד פסח
מבחינתי פסח הוא בכלל לא מגבלה, אלא להפך ולא, אני לא משתמש בתחליפי קמחים למיניהם כי בעיני זה קצת מאבד ממשמעות החג כשמכינים לחמים, לחמניות ופיתות בפסח. סך הכל 7 ימים שבהם צריך להיות יצירתיים ולהמציא כל מיני מאכלים ממצות. בעיני זה לא כזה קשה וזה אפילו כייף ומאתגר כל שנה מחדש. הפעם הכנתי שטרודל תפוחים ואגוזי מלך שיצא כל כך טעים שבא לי לאמץ אותו לכל השנה עם המצות 🙂 קרמלתי תפוחים ואז הכנתי גלילים ממצות רטובות, טבלתי בבלילת ביצים, חלב וסוכר, ממש כמו שמכינים פרנץ' טוסט וטיגנתי בחמאה ושמן. התוצאה – היסטרית! תנסו ותחזרו לספר לי.
שטרודל תפוחים ואגוזים כשר לפסח
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- צריך להרטיב טוב את המצות ולתת להן לספוג טוב את המים כדי שבגלגול לא ייקרעו.
מצרכים ל- 10 שטרודלים
- 5 מצות
לתפוחים מקורמלים
- 4 תפוחי עץ ירוקים
- 1/3 כוס סוכר חום בהיר
- קורט מלח
- 50 גרם חמאה
- 1 כפית מחית וניל/קינמון
- מיץ מחצי לימון
- 1 כפית קורנפלור/קמח תפוחי אדמה
- חופן אגוזי מלך
לטבילת השטרודלים
- 1 כוס חלב
- 2 ביצים
- 1/4 כוס סוכר
לטיגון
- 30 גרם חמאה
- 1/4 כוס שמן
להגשה
- סירופ מייפל
- אגוזי מלך גרוסים גס
- גלידת וניל/בננה
אופן הכנה
מרטיבים את המצות: מרטיבים את המצות כמה דקות טובות תחת ברז מים. מעבירים למטלית וסוגרים על מנת שהמצות יספגו את המים ויתרככו.
מכינים תפוחים מקורמלים: מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה ופורסים לפלחים – כל חצי תפוח ל – 5 פלחים. מעבירים את התפוחים, הסוכר, המלח והחמאה למחבת ומטגנים במשך כ – 10-15 דקות ומידי פעם מערבבים. מוסיפים מחית וניל או קינמון וממשיכים לטגן את התפוחים עד שהם מתרככים, מזהיבים ורוב הרוטב נספג בהם. מערבבים יחד מיץ לימון וקורנפלור ומוסיפים למחבת. מערבבים מייד כמה דקות עד שכל הרוטב מסמיך. מקררים לטמפרטורת החדר.
ממלאים ומגלגלים: חוצים כל מצב לחצי, מניחים כף נדיבה מהתפוחים ומגלגלים לרולדה. את הרולדות המוכנות שומרים במגבת לחה על מנת שלא יתייבשו וממשיכים לגלגל את שאר המצות והתפוחים.
מכינים בלילה לטבילת השטרודלים ומטגנים: מערבבים יחד חלב, ביצים וסוכר. מחממים מחבת עם חמאה ושמן על להבה בינונית – נמוכה. טובלים כל רולדה בבלילת החלב ומעבירים למחבת לטיגון. השטרודלים מוכנים כשהם זהובים משני הכיוונים. מעבירים מייד לצלחת עם סוכר חום בהיר ומגלגלים משני הצדדים. מעבירים לצלחת הגשה, מניחים כדור גלידה, מזלפים מייפל, מפזרים אגוזי מלך ומגישים. השטרודלים נשארים טעימים כל היום ואפילו למחרת. אפשר לחמם מעט בתנור כדי להחזיר פריכות.
נהדר!!!
איפה אפשר לקנות…
אשמח לדעת!!!
אני חובב שטרודלים מושבע.
חג שמיייייח
לא מוכרת. תכין, זה קל
שאלה
חייב מטוגן? אפשר אפייה?
פחות טעים ויבש
חג שמח,
חייב קורנפלור? או שאפשר לוותר?
אפשר לוותר
נראה מעולה! אפשר להפוך לפרווה?
חלב – אפשר חלב צמחי כמו שקדים, שיבולת שועל, סויה וכו'.
חמאה – שמן קוקוס / נטורינה/מזולה