תבשיל מושלם לראש השנה בלי מאמץ בכלל! שמים את כל המצרכים יחד בסיר יציקה ומעבירים לתנור לכמה שעות עד שהבצל מתקרמל והבשר משחים והופך רך כמו חמאה


אל תתבלבלו מהמראה המהמם והמושלם של התבשיל הזה, מכינים אותו בכל כך קלות שלא תאמינו כשתוציאו אותו מהתנור. את הצבע המושלם והמרקם המדהים של הבצל והבשר מקבלים על ידי זמן בישול ארוך בתנור בסיר יציקת ברזל של מגנוס, שיש לו הולכת חום מטורפת והתוצאה של האוכל שמתבשל בו היא לא פחות ממושלמת.

סך הכל סידרתי את הל המצרכים בסיר ושלחתי לכמה שעות בתנור שיעשה את העבודה והנה התוצאה לפניכם ותודו שזה מושלם ואני מבטיחה לכם שזה טעים בטירוף. אורז חגיגי ליד וזהו! יש לכם מנה מהממת לחג.

אסאדו עם בצל, שזיפים ושקדים בתנור
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון הדגמה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין את התבשיל אפילו יום יומיים מראש ולשמור במקרר, חימום חוזר בתנור והתבשיל כמו חדש.
- תבקשו מהקצב אסאדו עם הרבה בשר ופחות שומן. אפשר גם אסאדו בלי עצם אבל לעצם יש המון טעם.
- אפשר להכין עם כל סוג של בשר לבישול ארוך.
- את התבשיל אני מבשלת בלי נוזלים בכלל, הבצלים מגירים המון נוזלים במהלך הבישול. במידה והבצלים ששמתם לא מגירים מספיק נוזלים (לפעמים הבצלים יבשים יותר) אחרי שעה וחצי תוסיפו כוס מים רותחים ואם יש צורך תקנו את התיבול).
- חשוב לדעת שלכל תנור יש עוצמות אפיה אחרות ולכן, במידה ואחרי זמן הבישול הרשום במתכון הבשר לא רך (מה שלא הגיוני אבל יכול לקרות), יש להמשיך באפיה עד שהבשר רך לחלוטין ומתפרק מהעצם.
- טיפ לקילוף בצל בלי דמעות: שוטפים את הבצלים תחת זרם מים או משרים שעה בקערת מים. קולפים תחת זרם מים עדין או בתוך הכלי עם המים.
מצרכים לסיר ברזל סוטאז' בקוטר 32.5 ס"מ
- 1.5-2 קילו אסאדו עם עצם
- 4 כפות שמן זית לתיבול הבשר
- 3/4 כפית מלח ים אטלנטי לתיבול הבשר
- 3/4 כפית פלפל שחור לתיבול הבשר
- 10 בצלים גדולים
- 2 כפות סוכר חום בהיר
- 1 כף מלח ים אטלנטי
- 1/2 כף פלפל שחור
- 1 כפית כורכום
- 3 מקלות קינמון שלמים
- 20 שזיפים ללא חרצנים
- חופן שקדים (50 גרם)
- חופן צימוקים (50 גרם)
- 4-5 כפות מייפל אמיתי (רק אמיתי)/סילאן
- 6-7 ענפי טימין טריים
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מתבלים את הבשר: מניחים את הבשר בקערה, מורחים אותו בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומורחים אותם על הבשר מכל הכיוונים. שומרים במקרר.
מכינים את הסיר: קולפים את הבצלים, פורסים לפרוסות גסות ומניחים ישירות בסיר. מתבלים בסוכר חום, מלח, פלפל שחור וכורכום ומערבבים היטב כך שכל התבלינים יחדרו לבצל. מניחים את מקלות הקינמון, מפזרים את השזיפים, הצימוקים והשקדים, מניחים את הבשר, מזלפים על הבשר את המייפל/סילאן ומניחים את ענפי הטימין. מכסים את הסיר ומעבירים לתנור לשעה על חום של 180 מעלות. אחרי שעה מנמיכים את חום התנור ל – 150 מעלות לעוד כ – 3-4 שעות.
*** בתבשיל הזה אין מים, הבצלים מגירים המון נוזלים במהלך הבישול, אבל, לפעמים יש בצלים "יבשים" יותר שלא מגירים נוזלים. במקרה כזה, אם אחרי שעה הבצלים לא מגירים נוזלים יש לשים כ – 1 כוס מים רותחים ולהמשיך בבישול.
בתאבון וחג שמח!
היי,
אפשר לעשות בקסרול במקום סיר יציקה?
והאם חייב ענפי טימין ? לא מצאתי
תודה
אפשר בכל סיר
נראה מעולה, האם אפשר להשתמש למתכון הזה בבשר מס. 8
אפשר עם כל בשר לבישול ארוך וגם עם 8
מה עם סגירת הבשר
בסיר הזה אין צורך. לסיר יש הולכת חום מעולה שעושה את העבודה
ערב טוב,
אני מעוניינת לקנות סיר ברזל יצור .
הסתכלתי על הסרטונים שבישלת.
האם סיר של 6 ליטר מתאים רק לתבשילים כמו חמין ?
אני מתכוונת לבשל בסיר כזה בסופי שבוע ,איזה גודל מתאים לבישול של כ5 מנות בשר או כרעיים עם תפוא?
תודה
ערב טוב
הסיר מתאים להכל ולא רק לחמין. תבשילים, מרקים, לחמים וכו׳. יש עכשיו 17% הנחה על כל האתר. קוד קופון:Yehudit
כניסה לאתר:
https://bit.ly/3loWenz
הצלעות שלי חתוכות לקוביות, זה משנה משהו בזמן בישול? תודה!
זה לא עקרוני כל כך. כן קוביות יתבשלו מהר יותר אבל לא כזה עקרוני
היי. מה עושים אם הסיר עמוק? הנוזלים והבצלים לא מגיעים עד לבשר
היי נועה, זה לא מתאים לסיר עמוק
החלפתי את הבקר בעוף . יצא מושלם על שולחן החג. הבעיה היחידה היא שחוסל מהר מדי 🙂
מהמםםם ובהחלט בעייה????
התנור צריך להיות במצב טורבו או שני מגשים?
לא טורבו
רגיל
חג שמח 🙂
יש אופציות אחרות שהם לא סיר יציקה אם אין לי? אולי רוסטר?
אפשר בכל סיר אבל תהליך שונה. בגדול צריך לצרוב את הבשר טוב מכל הכיוונים, להוציא מהסיר. לצרוב את הבצלים עם התבלינים להוסיף את הבשר ולשים בתנור. לקראת הסוף להוריד מכסה ולתת השחמה
באיזה חלק אחר היית משתמשת היה ואין אסאדו?
אוסו בוקו, אונטריב, צוואר טלה או כל בשר לבישול ארוך
אפשר לוותר על הפירות יבשים ?
או לשים משהו אחר במקום
אפשר ויש גם מתכון לאסאדו עם ירקות שורש
אפשר לוותר על השזיפים? אנחנו פחות בקטע של פירות יבשים
בוודאי, שימי מה שאתם אוהבים
כמה שמים מכל תבלין? כפית?
הכל כתוב
היי יהודית
נראה מדהים ,הולכת לאמץ את המתכון אבל ללא הקינמון,נראה סוףףףף.
תודה על כל המתכונים והטיפים הנהדרים.
גמר חתימה טובה.
באהבה רבה
חתימה טובה ♥