בלינצ'סים במילוי קצפת מסקרפונה ותותים – מסוג המתוקים שבעיני הכי טעימים ואי אפשר לסרב להם. מסוג המתוקים שאי אפשר לעמוד בפניהם
אני לא גדלתי בבית שהכינו בו קרפים ופנקייקים. אמא שלי לא מכירה ולא יודעת להכין מתוקים מהסוג הזה ומעולם לא הכינה לנו. גדלתי על מופלטה ועוגיות מרוקאיות משובחות. את הבלינצ'סים הכרתי דווקא דרך החצי המהמם שלי, שאמא שלו דווקא הכינה להם בבית למרות שהגיעה בדיוק מהיכן שהגיעו הוריי. אחרי שהתחתנו אימצתי חלק נכבד מאוד מהבישולים של חמותי, שאגב אני מכינה אותם עד היום. לבקשת החצי למדתי בזמנו להכין גם בלינצ'סים שמילאתי בגבינה, ריבה וקינמון, בדיוק כמו שהיה רגיל בבית ילדותו.
כשהילדים שלנו היו קטנים, באופן קבוע, אחת לשבוע, הייתי מכינה ערימה ענקית של בלינצ'סים, ממלאת בגבינה, ריבה וקינמון, שמה על השולחן בסלון והם כמו גרגרנים קטנטנים היו מנשנשים בלינצ'סים עד שאלו היו נגמרים. בשלב מאוחר יותר, כשגדלו, התחלתי למלא גם בגבינה וצימוקים ועד היום זו המלית הכי אהובה עליי ועל אדירוש הבכור שלנו. חורצ'ק לעומת זאת מכור לקרפ צרפתי עם נוטלה. בזמנו, לפני המון שנים יצא להיט חדש לשוק – המולטישף -מחבת חשמלית ענקית. אני קניתי 2 – אחת חלבית ואחת בשרית. אחרי לא הרבה זמן התקלקלה לי החלבית. היה לי ממש חבל לזרוק את המחבת כי היא הייתה במצב מעולה, רק לא עובדת :). המוח היצירתי של החצי עבד שעות נוספות והחליט לפרק לה את הגוף חימום. כך נשארתי עם מחבת ענקית, ממש כמו זו שמכינים בה קרפ צרפתי רק בלי גוף חימום, כזו שעובדים איתה ישירות על הגז. השבוע לבקשתו של חורצ'ק הכנתי קרפ צרפתי שזה למעשה תערובת כמו של בלינצ'סים והכנתי חלק גדולים עם נוטלה וחלק קטנים עם ריבה, גבינה וקינמון לחצי. אחרי שכולם שבעו, נשארה לי עוד בלילה. התותים קרצו לי מהמקרר והדרך לקצפת עם מסקרפונה, שבמקרה הייתה לי בבית ותותים הייתה קצרה. נרשמה התעלפות רבתי בגזרה.
בלינצ'סים במילוי קצפת מסקרפונה ותותים
מצרכים להמון בלינצ'סים
- 3 ביצים
- ¾ – 1 כוס סוכר
- 2 סוכר וניל
- ½ ליטר חלב
- קורט מלח
- כף תמצית וניל אמיתית
- ½2 כוסות קמח רגיל
- 50 גרם חמאה מומסת
מצרכים למלית קצפת מסקרפונה ותותים
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן – 250 מ"ל
- 100 גרם מסקרפונה
- כ – 2 כפות אבקת סוכר
- ½ קילו תותים שטופים ומנוקים מעוקץ
אופן ההכנה
- שמים בקערה ביצים, סוכר וסוכר וניל וטורפים קלות עם מטרפה ידנית.
- מוסיפים חלב, מלח ותמצית וניל וטורפים היטב במטרפה ידנית לבלילה חלקה.
- מנפים את הקמח ומוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב במטרפה ידנית (מיקסר חשמלי מקל על המלאכה אבל ממש לא חובה), עד שמגיעים למרקם הרצוי. מסננים את הבלילה דרך מסננת כדי להיפטר מגושי קמח שלא התערבבו.הבלילה צריכה להיות חלקה.
- מוסיפים את החמאה המומסת, מערבבים היטב ושמים במקרר למנוחה של מינימום 20 דקות.
שלב הטיגון
- מחממים מחבת טפלון על אש בינונית – נמוכה.
- משמנים את המחבת במעט מאוד חמאה – נעזרים לשימון בנייר סופג ומשמנים פעם אחת או מקסימום פעמיים לכל הטיגון.
- בעזרת מצקת יוצקים מהבלילה למרכז המחבת, בעזרת כף גדולה ובתנועה סיבובית מהמרכז כלפי חוץ יוצרים עלה דק. מטגנים כחצי דקה או עד שהדפנות מצליחות להתנתק מהמחבת והופכים לצד שני. מבחן המוכנות להפיכה – כשזה מוכן זה מתנתק בלי שום בעייה מהמחבת. אם קשה להפוך לתת לזה עוד כמה שניות ואז הופכים.
- מקררים מעט את הבלינצ'סים לפני שממלאים בקצפת.
- קצפת מסקרפונה: שמים בקערת המיקסר שמנת מתוקה, מסקרפונה ואבקת סוכר ומקציפים לקצפת יציבה אבל לא מידי יציבה.
- המילוי: מקפלים כל בלינצ'ס לחצי, מורחים על כל שטח הבלינצ'ס קצפת, מסדרים פרוסות תותים ומקפלים שוב לחצי. עושים כך עם כל הכמות.
עוד כמה קטנות
- במקום מסקרפונה אפשר לשים כל גבינת שמנת אחרת.
- אפשר להכין את כל כמות הבלינצ'סים ולמלא במגוון מליות כמו: נוטלה, ריבת חלב וקוקוס (מי אמר אלפחורס??), חמאת בוטנים ושוקולד ועוד ועוד.
- אפשר להשמיט את הסוכר ולהכין בלינצ'סים מלוחים במגוון מליות.