בלינצ'ס גבינה, ריבת תותים וקינמון. אני מכינה אותם במיוחד לחצי שלי שזה המילוי המועדף עליו, בדיוק כמו שאכל בבית בתור ילד. זה עדיין הטעם המועדף עליו
אין שבועות בלי בלינצ'ס! בעצם אני מכינה כל השנה בלינצ'סים. אצלנו בבית כולם כולל כולם אוהבים מאוד בלינצ'סים, כל אחד אוהב מלית אחרת אבל בגדול כולם אוכלים הכל חוץ מהחצי שמעדיף רק מילוי של גבינה, ריבה וקינמון, ממש כפי שאכל בתור ילד.
אז איזה בלינצ'סים כבר הכנתי וצילמתי? עם מלית קצפת מסקרפונה ותותים, עם גבינה מתוקה ורוטב דובדבנים סמיך וטעים, עם גבינה מתוקה ורוטב פירות יער ו….עם גבינות מלוחות ותרד מוקרם בתנור ועכשיו בלינצ'ס במילוי גבינת שמנת ביתית, ריבת תותים ביתית וקינמון. זה השילוב האהוב על החצי שלי וכשאני מכינה קרפ צרפתי או בלינצ'סים אז תמיד אני אקצה לו כמות יפה שאמלא בגבינה, ריבה וקינמון.
בלינצ'ס גבינה, ריבת תותים וקינמון
לפני שמתחילים כדאי לדעת ש:
- זה הטעם המועדף על החצי שלי. אפשר כמובן למלא באיזה מלית שאוהבים והשמיים הם הגבול.
- ניתן להכין את עלי הבלינצ'ס מראש ולשמור במקרר או להקפיא עם הפרדה של נייר אפייה בין אחד לשני.
- אפשר למלא בגבינה רזה יותר למי שמעדיף במקום גבינת שמנת.
חומרים להמון בלינצ’סים – כ-30 עלים ויותר בקוטר 20 ס"מ
- 3 ביצים
- ½-¾ כוס סוכר (לפי הטעם)
- 2 סוכר וניל
- ½ ליטר חלב
- קורט מלח
- כף תמצית וניל אמיתית
- ½2 כוסות קמח רגיל
- 50 גרם חמאה מומסת
למלית
- 200 גרם גבינת שמנת ביתית
- 3 כפות ריבת תותים ביתית (אם אין אז קונים קונפיטורה טובה)
- 1 כף קינמון
אופן הכנה
- עלי בלינצ'ס: שמים בקערה ביצים, סוכר וסוכר וניל וטורפים קלות עם מטרפה ידנית.
- מוסיפים חלב, מלח ותמצית וניל וטורפים היטב במטרפה ידנית לבלילה חלקה.
- מנפים את הקמח ומוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב במטרפה ידנית (מיקסר חשמלי מקל על המלאכה אבל ממש לא חובה), עד שמגיעים למרקם הרצוי. מסננים את הבלילה דרך מסננת כדי להיפטר מגושי קמח שלא התערבבו.הבלילה צריכה להיות חלקה.
- מוסיפים את החמאה המומסת, מערבבים היטב ושמים במקרר למנוחה של מינימום 20 דקות.
- מחממים מחבת טפלון על אש בינונית.
- משמנים את המחבת במעט מאוד חמאה – נעזרים לשימון בנייר סופג ומשמנים פעם אחת או מקסימום פעמיים לכל הטיגון.
- בעזרת מצקת יוצקים מהבלילה למרכז המחבת, ובתנועה סיבובית של המחבת מהמרכז כלפי חוץ יוצרים עלה דק. מטגנים כחצי דקה או עד שהדפנות מצליחות להתנתק מהמחבת והופכים לצד שני. מבחן המוכנות להפיכה – כשזה מוכן זה מתנתק בלי שום בעייה מהמחבת. אם קשה להפוך לתת לזה עוד כמה שניות ואז הופכים.
- מלית: מערבבים יחד את הגבינה, הריבה והקינמון. טועמים ומתקנים טעמים.
- מורחים על כל עלה כף נדיבה של מלית ומגלגלים לרולדה.
שלום יהודית האם ניתן להקפיא אותם כשהם ממולאים כבר?
היי סיגל,
אפשר וזה מחזיק במקרר שבוע
שלום יהודית, האם אפשר להכין מראש את עלי הבלינצס? ולהרכיב את המנה ביום שאני רוצה להגיש
תודה
בהחלט כן. את יכולה לשמור במקרר ולפני המילוי לחמם טיפה במיקרוגל כדי להקל על הגלגול. את יכולה להקפיא את כל הבלינצ'ס וללהפשיר לילה במקרר לפני השימוש או מחוץ למקרר. העלים נשמרים מעולה ואין בעייה.
מתכון מושלם וטעים האמת שמעולם לא טעמתי את השילוב הזה אבל עשית לי חשק מוכשרת
זה הטעם המועדף על גידוש…אבל לא רק עליו. אני מכינה לו וכולם מחסלים לו