יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
בלינצ'ס גבינה, ריבת תותים וקינמון
ראשי » כל מיני » בלינצ'ס גבינה, ריבת תותים וקינמון

בלינצ'ס גבינה, ריבת תותים וקינמון

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 6 במאי 2018 8 תגובות

בלינצ'ס גבינה, ריבת תותים וקינמון. אני מכינה אותם במיוחד לחצי שלי שזה המילוי המועדף עליו, בדיוק כמו שאכל בבית בתור ילד. זה עדיין הטעם המועדף עליו

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
בלינצ'ס גבינה, ריבת תותים וקינמון


אין שבועות בלי בלינצ'ס! בעצם אני מכינה כל השנה בלינצ'סים. אצלנו בבית כולם כולל כולם אוהבים מאוד בלינצ'סים, כל אחד אוהב  מלית אחרת אבל בגדול כולם אוכלים הכל חוץ מהחצי שמעדיף רק מילוי של גבינה, ריבה וקינמון, ממש כפי שאמא שלו הכינה לו בתור ילד.



אז איזה בלינצ'סים כבר הכנתי וצילמתי? עם מלית קצפת מסקרפונה ותותים, עם גבינה מתוקה ורוטב דובדבנים סמיך וטעים, עם גבינה מתוקה ורוטב פירות יער ו….עם גבינות מלוחות ותרד מוקרם בתנור ועכשיו בלינצ'ס במילוי גבינת שמנת ביתית, ריבת תותים ביתית וקינמון. זה השילוב האהוב על החצי שלי וכשאני מכינה קרפ צרפתי או בלינצ'סים אז תמיד אני אקצה לו כמות יפה שאמלא בגבינה, ריבה וקינמון.




בלינצ'ס גבינה, ריבת תותים וקינמון

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • יש לי גם טיק טוק
  • זה הטעם המועדף על בעלולי שלי שאכל ככה בבית ילדותו. אפשר כמובן למלא באיזה מלית שאוהבים והשמיים הם הגבול.
  • ניתן להכין את עלי הבלינצ'ס מראש ולשמור במקרר או להקפיא עם הפרדה של נייר אפייה בין אחד לשני.
  • אפשר למלא בגבינה רזה יותר למי שמעדיף במקום גבינת שמנת.

מצרכים לכ-30 חביתיות בקוטר 20 ס"מ

  • 3 ביצים
  • ½ כוס סוכר
  • 2 סוכר וניל
  • ½ ליטר חלב
  • קורט מלח
  • כף מחית/תמצית וניל אמיתית
  • ½2 כוסות קמח רגיל מנופה
  • 50 גרם חמאה מומסת

למלית

  • 200 גרם גבינת שמנת (אני מכינה גבינת שמנת ביתית)
  • 3 כפות ריבת תותים (אני מכינה ריבת תותים ביתית, אם אין אז קונים קונפיטורה טובה)
  • 1 כף קינמון

אופן הכנה

שמים  בבלנדר: ביצים, סוכר, סוכר וניל, מלח, חלב, מחית/תמצית וניל וקמח ומבלנדרים כ – 1-2 דקות לבלילה חלקה. עוצרים, מוסיפים חמאה מומסת ומבלנדרים עוד חצי דקה רק לאחד. מעבירים במקרר למנוחה של מינימום 20 דקות ואפשר לשמור אפילו כמה ימים. מחממים מחבת נונסטיק או מחבת שטוחה ייעודית לבלינצ'סים וקרפים על אש בינונית. משמנים את  המחבת  במעט  מאוד חמאה – נעזרים לשימון בנייר סופג ומשמנים פעם אחת או מקסימום פעמיים לכל הטיגון בעזרת מצקת יוצקים מהבלילה למרכז המחבת,  ובתנועה סיבובית של המחבת מהמרכז כלפי חוץ יוצרים עלה דק.  מטגנים כחצי דקה או עד שהדפנות מצליחות להתנתק מהמחבת והופכים לצד שני לעוד כמה שניות.  מבחן המוכנות להפיכה – כשזה מוכן זה מתנתק בלי שום בעייה מהמחבת. אם קשה להפוך לתת לזה עוד כמה שניות ואז הופכים. מלית: מערבבים יחד את הגבינה, הריבה והקינמון. טועמים ומתקנים טעמים לפי טעם אישי. אפשר להוסיף עוד ריבה אם אוהבים מתוק יותר. מורחים על כל עלה כף נדיבה של מלית ומגלגלים לרולדה.

בתאבון!

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • בלינצ'ס גבינה וצימוקים
    בלינצ'ס עם גבינת שמנת ביתית וצימוקים
  • קרפ צרפתי
    קרפ צרפתי מושלם כמו בדוכנים
  • חיתוכיות קוקוס וריבת פטל
    חיתוכיות קוקוס וריבת פטל שמכינים בחצי שעה
  • פנקייק גרמני
    פנקייק גרמני - דאץ' בייבי
בלינצ'סים גבינה שבועות

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

8 תגובות

  1. שמרית הגב 24 במאי 2025 בשעה 22:00

    היי
    האם המילוי הזה יכול להיכנס לתנור? אני רוצה להכין בגן עם ילדים בצק עלים במילוי גבינה וריבה ולא יודעת בדיוק איך לעשות את זה…

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 במאי 2025 בשעה 18:31

      לא זה לא מתאים לאפיה. זה עלול לנזול. את צריכה מלית עם גבינה יבשה כמו כנען או ריקוטה או טבורוג ולערבב עם ריבה ומומלץ גם ביצה כדי ממש לוודא שלא ינזל באפיה

  2. סיגל הגב 30 ביולי 2020 בשעה 12:24

    שלום יהודית האם ניתן להקפיא אותם כשהם ממולאים כבר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 ביולי 2020 בשעה 15:14

      היי סיגל,
      אפשר וזה מחזיק במקרר שבוע

  3. חדוה הגב 8 במאי 2018 בשעה 11:00

    שלום יהודית, האם אפשר להכין מראש את עלי הבלינצס? ולהרכיב את המנה ביום שאני רוצה להגיש

    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 במאי 2018 בשעה 17:48

      בהחלט כן. את יכולה לשמור במקרר ולפני המילוי לחמם טיפה במיקרוגל כדי להקל על הגלגול. את יכולה להקפיא את כל הבלינצ'ס וללהפשיר לילה במקרר לפני השימוש או מחוץ למקרר. העלים נשמרים מעולה ואין בעייה.

  4. סיגל ברמר הגב 6 במאי 2018 בשעה 23:23

    מתכון מושלם וטעים האמת שמעולם לא טעמתי את השילוב הזה אבל עשית לי חשק מוכשרת

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 במאי 2018 בשעה 23:27

      זה הטעם המועדף על גידוש…אבל לא רק עליו. אני מכינה לו וכולם מחסלים לו

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס