בלינצ'ס גבינה, ריבת תותים וקינמון. אני מכינה אותם במיוחד לחצי שלי שזה המילוי המועדף עליו, בדיוק כמו שאכל בבית בתור ילד. זה עדיין הטעם המועדף עליו

אין שבועות בלי בלינצ'ס! בעצם אני מכינה כל השנה בלינצ'סים. אצלנו בבית כולם כולל כולם אוהבים מאוד בלינצ'סים, כל אחד אוהב מלית אחרת אבל בגדול כולם אוכלים הכל חוץ מהחצי שמעדיף רק מילוי של גבינה, ריבה וקינמון, ממש כפי שאמא שלו הכינה לו בתור ילד.
אז איזה בלינצ'סים כבר הכנתי וצילמתי? עם מלית קצפת מסקרפונה ותותים, עם גבינה מתוקה ורוטב דובדבנים סמיך וטעים, עם גבינה מתוקה ורוטב פירות יער ו….עם גבינות מלוחות ותרד מוקרם בתנור ועכשיו בלינצ'ס במילוי גבינת שמנת ביתית, ריבת תותים ביתית וקינמון. זה השילוב האהוב על החצי שלי וכשאני מכינה קרפ צרפתי או בלינצ'סים אז תמיד אני אקצה לו כמות יפה שאמלא בגבינה, ריבה וקינמון.
בלינצ'ס גבינה, ריבת תותים וקינמון
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- זה הטעם המועדף על בעלולי שלי שאכל ככה בבית ילדותו. אפשר כמובן למלא באיזה מלית שאוהבים והשמיים הם הגבול.
- ניתן להכין את עלי הבלינצ'ס מראש ולשמור במקרר או להקפיא עם הפרדה של נייר אפייה בין אחד לשני.
- אפשר למלא בגבינה רזה יותר למי שמעדיף במקום גבינת שמנת.
מצרכים לכ-30 חביתיות בקוטר 20 ס"מ
- 3 ביצים
- ½ כוס סוכר
- 2 סוכר וניל
- ½ ליטר חלב
- קורט מלח
- כף מחית/תמצית וניל אמיתית
- ½2 כוסות קמח רגיל מנופה
- 50 גרם חמאה מומסת
למלית
- 200 גרם גבינת שמנת (אני מכינה גבינת שמנת ביתית)
- 3 כפות ריבת תותים (אני מכינה ריבת תותים ביתית, אם אין אז קונים קונפיטורה טובה)
- 1 כף קינמון
אופן הכנה
שמים בבלנדר: ביצים, סוכר, סוכר וניל, מלח, חלב, מחית/תמצית וניל וקמח ומבלנדרים כ – 1-2 דקות לבלילה חלקה. עוצרים, מוסיפים חמאה מומסת ומבלנדרים עוד חצי דקה רק לאחד. מעבירים במקרר למנוחה של מינימום 20 דקות ואפשר לשמור אפילו כמה ימים. מחממים מחבת נונסטיק או מחבת שטוחה ייעודית לבלינצ'סים וקרפים על אש בינונית. משמנים את המחבת במעט מאוד חמאה – נעזרים לשימון בנייר סופג ומשמנים פעם אחת או מקסימום פעמיים לכל הטיגון בעזרת מצקת יוצקים מהבלילה למרכז המחבת, ובתנועה סיבובית של המחבת מהמרכז כלפי חוץ יוצרים עלה דק. מטגנים כחצי דקה או עד שהדפנות מצליחות להתנתק מהמחבת והופכים לצד שני לעוד כמה שניות. מבחן המוכנות להפיכה – כשזה מוכן זה מתנתק בלי שום בעייה מהמחבת. אם קשה להפוך לתת לזה עוד כמה שניות ואז הופכים. מלית: מערבבים יחד את הגבינה, הריבה והקינמון. טועמים ומתקנים טעמים לפי טעם אישי. אפשר להוסיף עוד ריבה אם אוהבים מתוק יותר. מורחים על כל עלה כף נדיבה של מלית ומגלגלים לרולדה.
בתאבון!
היי
האם המילוי הזה יכול להיכנס לתנור? אני רוצה להכין בגן עם ילדים בצק עלים במילוי גבינה וריבה ולא יודעת בדיוק איך לעשות את זה…
לא זה לא מתאים לאפיה. זה עלול לנזול. את צריכה מלית עם גבינה יבשה כמו כנען או ריקוטה או טבורוג ולערבב עם ריבה ומומלץ גם ביצה כדי ממש לוודא שלא ינזל באפיה
שלום יהודית האם ניתן להקפיא אותם כשהם ממולאים כבר?
היי סיגל,
אפשר וזה מחזיק במקרר שבוע
שלום יהודית, האם אפשר להכין מראש את עלי הבלינצס? ולהרכיב את המנה ביום שאני רוצה להגיש
תודה
בהחלט כן. את יכולה לשמור במקרר ולפני המילוי לחמם טיפה במיקרוגל כדי להקל על הגלגול. את יכולה להקפיא את כל הבלינצ'ס וללהפשיר לילה במקרר לפני השימוש או מחוץ למקרר. העלים נשמרים מעולה ואין בעייה.
מתכון מושלם וטעים האמת שמעולם לא טעמתי את השילוב הזה אבל עשית לי חשק מוכשרת
זה הטעם המועדף על גידוש…אבל לא רק עליו. אני מכינה לו וכולם מחסלים לו