יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
גבינת שמנת ביתית
ראשי » כל מיני » גבינת שמנת ביתית

גבינת שמנת ביתית

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 6 במאי 2018 30 תגובות

גבינת שמנת ביתית. שנים שאני מכינה בבית גבינת שמנת. זה קל, מהיר, זמין וזול הרבה יותר מכל גבינת שמנת שתקנו בסופר. את גבינת השמנת מכינים סה"כ משמנת חמוצה רגילה 15% שמסננים לפחות 24 שעות

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
גבינת שמנת ביתית

שנים שאני מכינה בבית גבינת שמנת. זה קל, מהיר, זמין וזול הרבה יותר מכל גבינת שמנת שתקנו בסופר. את גבינת השמנת מכינים סה"כ משמנת חמוצה רגילה 15% או משמנת של פעם אם רוצים גבינה שמנה ויציבה יותר. פרסמתי כבר כמה וכמה פעמים בכל מיני מקומות את המתכון אבל לא הקדשתי לו פוסט משל עצמו. עכשיו הגיע הזמן לפוסט עצמאי לגבינה שמככבת אצלי קבוע. מכמות של 1 ק"ג שמנת מקבלים 600 גרם גבינת שמנת. כל מה שצריך לעשות זה לערבב שמנת עם מעט מלח, להניח בד חיתול בתוך מסננת שיושבת בתוך כלי שיקלוט אליו את הנוזלים. את השמנת מוזגים לתוך החיתול ומעבירים למקרר למינימום 24 שעות. ככל שנשאיר את השמנת זמן רב יותר בחיתול היא תשחרר יותר נוזלים ותעלה את אחוזי השומן שבה.

גבינת שמנת ביתית

חומרים לכמות של כ- 600 גרם גבינת שמנת

  • 1 ק"ג שמנת חמוצה 15% שומן
  • 1/4 כפית מלח
  • בד חיתול
  • מסננת
  • כלי גדול יותר מהמסננת לקליטת הנוזלים

אופן הכנה

  1. מערבבים יחד שמנת חמוצה ומלח.
  2. מניחים את המסננת בתוך הכלי הגדול יותר.
  3. מניחים בתוך המסננת את בד החיתול ומוזגים לתוכו את השמנת החמוצה.
  4. סוגרים על השמנת עם בד החיתול ומכניסים למקרר למינימום 24 שעות.
  5. מעבירים לקופסה נקייה.
  6. גבינת השמנת נשמרת במקרר יותר מחודש.
לגבינת שמנת בטעמים
  • לגבינת זיתים- להוסיף זיתים קצוצים דק דק.
  • לגבינה בטעם בצל – להוסיף בצל ירוק קצוץ דק דק.
  • לגבינה פיקנטית- להוסיף מעט פפריקה חריפה.
  • לגבינה בטעם שום- להוסיף שום כתוש.
  • לגבינת אגוזים- לקצוץ דק דק אגוזי מלך ולהוסיף (בעיני אחת הטעימות).
  • לגבינה ירקרקה- להוסיף אבוקדו בשל.

כנסו פה למתכון מנצח לבלינצ'ס 

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • המבורגר ביתי - המדריך השלם להמבורגר מושלםהמבורגר ביתי - המדריך השלם להמבורגר מושלם
  • ארוחה יוונית ביתית מושלמתארוחה יוונית ביתית מושלמת
  • עוגת גבינה אפויה נימוחהעוגת גבינה אפויה נימוחה
  • גראטן בטטות ושמנת בטכניקה מהממתגראטן בטטות ושמנת בטכניקה מהממת
גבינת שמנת ביתית שבועות

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

30 תגובות

  1. חננ הגב 26 באוגוסט 2020 בשעה 9:12

    היי יהודית, אשמח לדעת האם ניתן להכין מהגבינת שמנת שמתקבלת עוגת גבינה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 באוגוסט 2020 בשעה 9:14

      היי בוודאי שכן

  2. דרורה סניטקוב הגב 24 במאי 2020 בשעה 14:15

    הכנתי את הגבינת שמנת, עגבניות מיובשות, והלחם בסיר ג׳חנון, הכל יצא מעולה וטעים, המתכונים כתובים בבהירות, קלים ואין מה להגיד יהודית שאפו

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 במאי 2020 בשעה 14:40

      איזה כייף לשמוע דרורה,
      תודה שחזרת לעדכן

  3. ארי הגב 26 באפריל 2020 בשעה 21:52

    מתי מוסיפים את התוספות?
    והאם מתאים להוסיף עגבניות מיובשות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 באפריל 2020 בשעה 22:00

      היי ארי,

      אתץ התוספות מוסיפים אחרי שהגבינה מוכנה. מתאים מאוד לעגבניות מיובשות

  4. דנה הגב 7 בדצמבר 2019 בשעה 14:05

    היי יהודית, האם ניתן להכין בשיטה הזו כדי להשתמש בגבינת שמנת לעוגת גבינה ניו יורק?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 בדצמבר 2019 בשעה 15:23

      היי דנה. בטח ובכל עוגת גבינה או כל דבר שדורש גבינת שמנת

  5. מירה הגב 18 ביולי 2019 בשעה 8:57

    שלום ותודה על המתכון,

    שמנת שתאריך התפוגה שלה עבר, כדאי להשתמש להכנת הגבינה?

    תודה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 ביולי 2019 בשעה 12:40

      היי מירה,

      תלוי אם היא עדיין טובה ותוך כמה זמן תאכלו את הגבינת שמנת

  6. ציפי הגב 24 במרץ 2019 בשעה 16:38

    גבינת שמנת טעימה להפליא ונהדרת לאפיה. התהליך פשוט ומוסבר היטב. תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 במרץ 2019 בשעה 22:49

      תודה ציפי. אני כבר שנים לא קונה. רק מכינה

  7. תמר הגב 21 בפברואר 2019 בשעה 23:27

    שלום יהודית,
    יישר כוח גדול על הבלוג הנפלא אני מאוד נהנת ממנו !
    האם ניתן להשמיט את המלח במתכון בשביל לקבל גבינת שמנת ללא מליחות (טיפוסית) עדינה
    או שהוא חשוב למשהו אחר פרט לטעם??
    תודה רבה
    תמר

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 בפברואר 2019 בשעה 7:58

      היי תמר, כמות המלח מאוד מאוד קטנה. היא תורמת גם לשחרור הנוזלים מהגבינה וגם לאיזון הטעם. אפשר גם בלי מלח

      • נתנאל הגב 8 במרץ 2020 בשעה 16:17

        היי בתור אדם שמכין גבינת שמנת באופן קבוע. המלח הוא חיוני כי הוא גורם לשמנת לשחרר את הנוזלים. במישה ומעוניינים להכין ללא מלח זה ניתן אך זמן נהמתנה יהיה מעבר ל 24 שעות ויותר קרוב ל36.

        ד"א אם שמים מעט יותר מלח זמן ההמתנה גם מתקצר בהתאם. כי השמנת משחררת את הנוזלים מהר יותר ויותר מהר

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 במרץ 2020 בשעה 18:53

          תודה נתנאל

  8. מיכל הגב 18 במאי 2018 בשעה 19:39

    הכנתי את הגבינת שמנת…..מעולה!!!! אין דברים כאלה! תודה תודה על מתכון כמה פשוט ככה נפלא!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 במאי 2018 בשעה 21:48

      נהדר. שמחה לשמוע שאהבת. חג שמח מיכל ♥

  9. לירי טל הגב 9 במאי 2018 בשעה 5:13

    כמה זה קילו שמנת
    האם זה חמש גביעים של 200 מ"ל

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 במאי 2018 בשעה 12:18

      אכן כן

  10. לירי טל הגב 9 במאי 2018 בשעה 5:12

    כמה זה קילו שמנת?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 במאי 2018 בשעה 12:18

      קילו זה קילו

  11. תמר הגב 7 במאי 2018 בשעה 22:08

    היי לא ניתן להכנס דרך הקישור
    לא מגיב

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 במאי 2018 בשעה 23:57

      תודה רבה. תיקנתי

  12. איריס הגב 7 במאי 2018 בשעה 20:23

    יש מתכון מנצח לבלינצס?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 במאי 2018 בשעה 20:52

      בוודאי. עדכנתי את הפוסט. יש בסוף לינק

  13. מיכל הגב 7 במאי 2018 בשעה 19:39

    אחלה מתכון יהודית!
    לגבי האחוזי שומן, כמה אחוזי שומן יוצא אחרי 24 שעות?
    והאם לדעתך אפשרי להשתמש גם בשמנת 9%?
    תודה רבה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 במאי 2018 בשעה 20:56

      אין לי מושג לגבי אחוזי השומן אבל היא שמנה מאוד וטעימה. לא ניסיתי עם 9% אבל בהחלט אפשר

    • שמרית הגב 27 ביולי 2018 בשעה 7:26

      כשמסננים את השמנת מה שיוצא זה המים ולכן אחוז השומן עולה ביחס למשקל שירד. למשל, קילו שמנת של 15%- והמשקל ירד ל600ג'. זאת אומרת שאבדו 40% מהמשקל, לכן מכפילים את השומן (15) ב140 אחוז (או מוסיפים 40% ל15 הקיימים). 15×1.4=21% שומן. אם מאבדים חצי משקל, אחוז השומן מוכפל- 15×2=30 וכו'.
      שימוש בשמנת 9% מתחיל מראש באחוז שומן נמוך יותר, לכן, כדאי להגיע לאותה סמיכות ושומן תצטרכי לסנן הרבה יותר..

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 ביולי 2018 בשעה 18:15

        תודה על החישובים שמרית…..לי אין בעייה עם אחוזי השומן

השארת תגובה

ביטול

יהודית אביב

יהודית אביב

הלוחשת לאוכל
שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג’ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר “תפוז”.........להמשך קריאה....
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
מה אני אוהבת בתימנים? את הבצ מה אני אוהבת בתימנים? את הבצקים שלהם🤣🤣

זה הזמן בדיוק להוציא את הסיר גריל ולהכין את הפיתות התימניות (סאלוף) המושלמות האלה ליד איזה מרק מושלם גם הוא🙈

ממליצה לכם לשמור את הפוסט, כך שתמיד תוכלו לחזור אליו ולהיזכר שהוא קיים❣️

אחד המתכונים הראשונים שהעליתי לבלוג, מתכון מדוייק על הגרם והן תמיד תמיד מצליחות. הבצק הפעם זה רק ערבוב של חמש דקות בקערה עם כף עץ וזהו!

אם לא תכינו לא תבינו כמה זה קל ושבוע הבא מבטיחה לצלם לכם שלבי הכנה בסטוריז

בינתיים, תכתבו בגוגל פיתות תימניות הלוחשת לאוכל ואתם שם
עוגיות פרח ריבה מהבצק הכי טוב בעולם וזה באחריות מלאה כולל אחריות על העלאה במשקל כתוצאה מנשנוש בלתי נשלט🤣

אתם חייבים להכין פעם אחת את הבצק המדהים הזה שאני מכינה שניםםםםםם ותבינו על מה אני מדברת וכן, ניסיתי אחרים ולא, הם לא היו יותר מוצלחים 🤷‍♀️

כאן הן במלית ריבת פטל שמכינים בחצי שעה והיא מושלמתתת גם לעוגיות ובלי קשר אליהן.

תכתבו בגוגל עוגיות פרח ריבה עם ריבת פטל ביתית הלוחשת לאוכל.
כמו לחמעג'ון רק עם דג. שת"פ ח כמו לחמעג'ון רק עם דג.

שת"פ חדש, רעיון חדש שיצא מושלםםם הרבה מעבר לציפיות שלי. בסוף הפוסט יש מתכון כתוב ואת כל השלבים תוכלו לראות בסטורי שלי.

הבצק הוא בצק של פיצה מהירה שאני מכינה מיליון שנה. בזמנו, כשגרנו במצפה רמון זאת הייתה הפיצה הכי מפורסמת במצפה וכולם הכינו אותה. בצק ממש קל ומהיר ויוצא מושלם! מכינים את הבצק, בזמן  שהבצק תופח לו מכינים את הרוטב ותוך שעה (נשבעת🙈) בערך יש לנו ארוחה מושלמת, טעימה ביותר ומזינה.

אז שוב הזמנתי משלוח דגים טריים מהדגאי שלי "האחים דובקין" . כל יום חמישי יש משלוחים לאזור שלי וזה מגיע ארוז בקפידה בתוך קלקר עם קרח.

כבר סיפרתי בפוסטים קודמים כמה דג אמנון טרי הוא בריא (יצא חרוז), הוא מלא בערכים תזונתיים שהגוף שלנו חייב במיוחד בימי הקורונה המעצבנים.

האמת שזה הדג הכי שימושי אצלי במטבח. הוא זמין, הוא עסיסי ופלייקי (אני אוהבת פלייקי), קשה מאוד לפספס איתו ובעיני הוא מושלם לבישול, לטיגון ובכלל.

מתכון ל – 8 דג עג'ונים – תשתמשו בכפות מדידה ומשקל

לבצק
1/2 ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים (13 גרם)
1 כפית סוכר
2 כפות שמן זית
1/2 כף מלח
300 מ"ל מים חמימים (חובה מים חמימים כי זה הסוד להתפחה מהירה של הבצק)

לרוטב דגים

1 חציל בינוני חתוך לקוביות בגודל 1*1 ס"מ +2-3 כפות שמן זית+ מעט מלח
3 פילטים של דג אמנון טרי ללא עור (350 גרם) (מבקשים מהדגאי שיפלט ויוריד עור)
1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקים (400 גרם)
10-12 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
3 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
2 כפות גדושות רכז עגבניות
מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון

 להגשה
3 פילטים של דג אמנון טרי ללא עור (350 גרם) (מבקשים מהדגאי שיפלט ויוריד עור)
1 כף שמן זית
מלח ים אטלנטי
קורט פלפל שחור
אופן הכנה
מכינים בצק:  את הבצק מכינים ידנית. אין צורך במיקסר. שמים בקערה קמח ושמרים ומערבבים. מוסיפים סוכר ושמן ותוך כדי לישה מוסיפים מים חמימים. שימו לב שהמים לא יהיו רותחים אלא חמימים בלבד (יותר מפושרים אבל לא רותחים). מוסיפים מלח ולשים 5 דקות. משמנים קלות את הבצק, מכסים עם ניילון נצמד ושמים למנוחה במקום חמים (תכסו עם שמיכה) עד שמסיימים את הרוטב.

מכינים רוטב:  
מכינים חצילים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. חותכים את החציל לקוביות בגודל 1*1 ס"מ, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים שמן זית על כל החצילים (מעסים קצת עם הידיים כדי להחדיר את השמן), זורים מלח ואופים בתנור 20-30 דקות עד שהחציל רך ומקבל צבע זהוב בהיר.

המשך בתגובה הראשונה וכל השלבים בסטורי
@dubkinmeatfish
#אמנוןישראליטרי
#israelifreshfish
שבוע טוב אהובים❣️❣️ השבו שבוע טוב אהובים❣️❣️

השבוע הכנתי לחמניות היסטריות, מיוחדות וטעימותתת.

הכנסתי לבצק אבקת חלב שהפכה אותן כל כך רכות ועם טעם חלבי מודגש במיוחד. לפני שתשאלו, אבקת חלב קונים בחנויות אפייה וגם בחנויות תבלינים טובות.

אגב, עם אבקת חלב אני מכינה כבר שנים חלבה בבית שאין דומה לה באף מקום.

את העיצוב של הלחמניות שגם הוא מיוחד ותורם למרקם הכנתי בהשראת סרטון של בחורה תורכייה שראיתי ביוטיוב. התורכים האלה יש להם טכניקות למות😱

קיצר, פיזרתי קצת סוכר ופיסטוקים לקראנץ' והתוצאה מושלמת.
הסוכר מתקרמל והופך את החלק העליון לקריספי חלומי.

המתכון אצלי בבלוג. תכתבו בגוגל לחמניות מתוקות עם אבקת חלב הלוחשת לאוכל ויש לינק בסטורי ובהיילייטס
דבר ראשון ולפני הכל שתדעו שהמתכון לעוגיות האלה לא נמצא אצלי, לא בבלוג ולא בכספת🤣

הוא חופשי לכולם ונמצא בבלוג של סיגל ( סיגלושה) ברמר שהגתה את הרעיון הגאוני הזה להכניס גבינה מתוקה לבצק פריך וכדי להרוג אותי עד הסוף שילבה צימוקים.
@sigal_bremer

זה מסוג הדברים שאתה אומר: פאק, איך לא חשבתי על זה🤔

קיצר, זה כמו לאכול עוגת גבינה אפוייה, רק בעוגייה וזה כל כך נימוח וטעיםםםם שאתם חייבים לבקש ממנה את המתכון ולהכין.

תכתבו בגוגל רולדות גבינה סיגל ברמר ואתם שם אוווו תציקו לה 🙈 שתשלח לכם מתכון בפרטי
.
.
.
#cheesecake
#cheesecookies
#cheese
#cheeseporn
#cheesepancakes
#israeli_kitchen #imsomartha #inmyblog
#cookieslovers
#cookies
#cookiesofinstagram
#cooking
#sweets
זה בדיוק היום בשבוע למלא את זה בדיוק היום בשבוע למלא את הצנצנת בעוגיות מלוחות הכי טעימות שתכינו וזה באחריות!!

אם אני אומרת לכם שאי אפשר להפסיק לנשנש אותן, תאמינו לי וזה אסון!!

 השבוע אחת העוקבות הכינה והזכירה לי שמלא זמן לא הכנתי וגם מיליון בקשות למתכון שכבר שניםםם נמצא בבלוג ואלפים כבר הכינו אותו שוב ושוב.

יש גרסה של עגולות קטנטנות ( חד פעמי הייתה לי סבלנות להכין 🤣) וגרסה לעלצנים שלוקחת כלום זמן. תבחרו מה בא לכם💥

תכתבו בגוגל  הלוחשת לאוכל עוגיות מלוחות ממכרות
עוד פעם תפוחי אדמה?? 🤣 כן!! ו עוד פעם תפוחי אדמה?? 🤣
כן!! ומבחינתנו בבית כל יום🙈

הפעם הכנתי אותם בתנור, מתובלים ועם כמה טריקים מגניבים שהופכים אותם קריספיים ממש וטעימיםםםם.

המתכון בבלוג 😋 תכתבו בגוגל "הלוחשת לאוכל תפוחי אדמה בתנור עם טריקים לקריספיות מושלמת"
.
.
.
#israeli_kitchen
#imsomartha
#inmyblog
#potatoes
#potatos
#frypotatoes
#fripotato
#vegeterianfood
#vegeterianrecipes
#vegetables
#veganfood
#vegan
#veganlife
עוגת גבינה ויוגורט של אורלי עוגת גבינה ויוגורט של אורלי חרמש המוכשרת בנשים👸👸
דבר ראשון לכו לעקוב אחריה, גם כי היא מהממת וגם כי היא מוכשרת בטירוף ויש לה מאגר מתכונים שווים שאסור לפספס וגםםםם המתכון של העוגה הזו נמצא אצלה אז בקשו ממנה 😉
@orlyhermesh

עכשיו לעוגה המטריפה הזו שבשביל להכין אותה תצטרכו רק קערה אחת ומטרפה!! זאת אחת העוגות הכי קלות והכי טעימות שהכנתי לאחרונה ובקושי הצלחתי לחלץ שתי פרוסות לצילום.

דפדפו ותראו שתי גרסאות לצילום כי לא הצלחתי להחליט מה יפה יותר - עם אמרנה או בלי 🤔

אורלי מזוהה לרוב עם חלות ומאפי שמרים מטורפים שהיא מכינה, אבל הבלוג שלה מלאאא בעוד המון מתכונים שווים במיוחד ואצלי מטורפים על עוגת גבינה אז היא נבחרה ברוב קולות וחוסלה במחי יד 🤣

אורלי, את עוד תשלמי על הקלוריות שהכנסתי השבת לגוף בגללך🤣🤣
.
.
.
#cheeselover
#cheesecake
#cheeseporn
#cheesepancakes
#amarena
#israeli_kitchen
 #imsomartha
 #inmyblog
#lovecheesecake
לחמניות וניל זאת אחת האהבות לחמניות וניל זאת אחת האהבות הגדולות שלי 😋
בכלל לחמניות ביתיות זאת אהבה מיוחדת וכשהן וניליות, רכות כמו ענן וטעימותתתת אלוהים, כמה טעימות, אני לא עומדת בזה 😱

מתכון שפרסמתי בבלוג לפני כמה חודשים והפך ויראלי בטירוף, מאות הכינו את הלחמניות מהבצק המושלם הזה (מי שהכין יודע)

קיצקוץ, תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל לחמניות פרח וניל מתוקות.

אגב, המתכון הראשון בבלוג הוא קציצות דגים מטריפות שהכנתי השבוע, אבל לא בא לי תמונה של אוכל🙈
לצפייה בתמונות נוספות..... עקבו אחרי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס