גבינת שמנת ביתית. שנים שאני מכינה בבית גבינת שמנת. זה קל, מהיר, זמין וזול הרבה יותר מכל גבינת שמנת שתקנו בסופר. את גבינת השמנת מכינים סה"כ משמנת חמוצה רגילה 15% שמסננים לפחות 24 שעות
שנים שאני מכינה בבית גבינת שמנת. זה קל, מהיר, זמין וזול הרבה יותר מכל גבינת שמנת שתקנו בסופר. את גבינת השמנת מכינים סה"כ משמנת חמוצה רגילה 15% או משמנת של פעם אם רוצים גבינה שמנה ויציבה יותר. פרסמתי כבר כמה וכמה פעמים בכל מיני מקומות את המתכון אבל לא הקדשתי לו פוסט משל עצמו. עכשיו הגיע הזמן לפוסט עצמאי לגבינה שמככבת אצלי קבוע. מכמות של 1 ק"ג שמנת מקבלים 600 גרם גבינת שמנת. כל מה שצריך לעשות זה לערבב שמנת עם מעט מלח, להניח בד חיתול בתוך מסננת שיושבת בתוך כלי שיקלוט אליו את הנוזלים. את השמנת מוזגים לתוך החיתול ומעבירים למקרר למינימום 24 שעות. ככל שנשאיר את השמנת זמן רב יותר בחיתול היא תשחרר יותר נוזלים ותעלה את אחוזי השומן שבה.
גבינת שמנת ביתית
חומרים לכמות של כ- 600 גרם גבינת שמנת
- 1 ק"ג שמנת חמוצה 15% שומן/שמנת של פעם
- 1/4 כפית מלח
- בד חיתול
- מסננת
- כלי גדול יותר מהמסננת לקליטת הנוזלים
אופן הכנה
- מערבבים יחד שמנת חמוצה ומלח.
- מניחים את המסננת בתוך הכלי הגדול יותר.
- מניחים בתוך המסננת את בד החיתול ומוזגים לתוכו את השמנת החמוצה.
- סוגרים על השמנת עם בד החיתול ומכניסים למקרר למינימום 24 שעות.
- מעבירים לקופסה נקייה.
- גבינת השמנת נשמרת במקרר יותר מחודש.
- לגבינת זיתים- להוסיף זיתים קצוצים דק דק.
- לגבינה בטעם בצל – להוסיף בצל ירוק קצוץ דק דק.
- לגבינה פיקנטית- להוסיף מעט פפריקה חריפה.
- לגבינה בטעם שום- להוסיף שום כתוש.
- לגבינת אגוזים- לקצוץ דק דק אגוזי מלך ולהוסיף (בעיני אחת הטעימות).
- לגבינה ירקרקה- להוסיף אבוקדו בשל.
כנסו פה למתכון מנצח לבלינצ'ס
מה מכיל הנוזל שיוצא שמופרש מהשמנת במהלך 24 השעות.
אני מניחה שבעיקר מים וקצת מרכיבי הגבינה (למשל חלבון)
האם אפשר להשתמש בגבינה הזאת בעוגות גבינה שמצריכות במתכון גבינת שמנת?
בוודאי!
יהודית, לדעתך אם נשתמש בשמנת של פעם ונגיע לגבינת שמנת עם אחוזי שומן גבוהים (כ-30% או יותר) זה מתאים לעוגת גבינה באסקית?
אני רוצה להכין, אבל קילו גבינת שמנת זה יקר מאוד.
בטח
נתקעתי עם שמנת חמוצה 27 אחוז. יש סיכוי
את שואלת או אומרת? 🙂
הי תודה. האם הטעם זה טעם של גבינת שמנת או טעם של שמנת חמוצה יותר קשה?
טעם של גבינת שמנת
תודה רבה על המתכון, יהודית
היי יהודית תודה על המתכון הקליל! לאחר הכנת השמנת להשתמש שוב בחיתול בד עי כיבוס? או לזרוק?
לשטוף רק עם מים רותחים כדי שלא יהיה ריח
אם מסננים את המים של השמנת האם לא יוצא כל החלבון שבשמנת?
היי נעמי,
אין לי מושג. אני פה לתת מתכונים. אני לא דיאטנית או תזונאית
התרשמתי מהמתכון לגבינת שמנת . אבל אין לי חיתול בד . אנא , תודה .איפה משיגים בימינו חיתול כזה .
בכל חנות לתינוקות עדיין מוכרים חיתולי בד
יש אפשרות לסנן בבד אחר?
אין לי חיתול….
היי אדל,
תקני חיתול. 6 יחידות 25 שקלים
אפשר עם מגבת מטבח, ללא שערות .בד חלק. יוצא יופי. לא צריך לקנות משהו שלא יהיה לך מה לעשות בו.
היי יהודית, אשמח לדעת האם ניתן להכין מהגבינת שמנת שמתקבלת עוגת גבינה
היי בוודאי שכן
הכנתי את הגבינת שמנת, עגבניות מיובשות, והלחם בסיר ג׳חנון, הכל יצא מעולה וטעים, המתכונים כתובים בבהירות, קלים ואין מה להגיד יהודית שאפו
איזה כייף לשמוע דרורה,
תודה שחזרת לעדכן
מתי מוסיפים את התוספות?
והאם מתאים להוסיף עגבניות מיובשות?
היי ארי,
אתץ התוספות מוסיפים אחרי שהגבינה מוכנה. מתאים מאוד לעגבניות מיובשות
היי יהודית, האם ניתן להכין בשיטה הזו כדי להשתמש בגבינת שמנת לעוגת גבינה ניו יורק?
היי דנה. בטח ובכל עוגת גבינה או כל דבר שדורש גבינת שמנת
שלום ותודה על המתכון,
שמנת שתאריך התפוגה שלה עבר, כדאי להשתמש להכנת הגבינה?
תודה.
היי מירה,
תלוי אם היא עדיין טובה ותוך כמה זמן תאכלו את הגבינת שמנת
גבינת שמנת טעימה להפליא ונהדרת לאפיה. התהליך פשוט ומוסבר היטב. תודה!
תודה ציפי. אני כבר שנים לא קונה. רק מכינה
שלום יהודית,
יישר כוח גדול על הבלוג הנפלא אני מאוד נהנת ממנו !
האם ניתן להשמיט את המלח במתכון בשביל לקבל גבינת שמנת ללא מליחות (טיפוסית) עדינה
או שהוא חשוב למשהו אחר פרט לטעם??
תודה רבה
תמר
היי תמר, כמות המלח מאוד מאוד קטנה. היא תורמת גם לשחרור הנוזלים מהגבינה וגם לאיזון הטעם. אפשר גם בלי מלח
היי בתור אדם שמכין גבינת שמנת באופן קבוע. המלח הוא חיוני כי הוא גורם לשמנת לשחרר את הנוזלים. במישה ומעוניינים להכין ללא מלח זה ניתן אך זמן נהמתנה יהיה מעבר ל 24 שעות ויותר קרוב ל36.
ד"א אם שמים מעט יותר מלח זמן ההמתנה גם מתקצר בהתאם. כי השמנת משחררת את הנוזלים מהר יותר ויותר מהר
תודה נתנאל
הכנתי את הגבינת שמנת…..מעולה!!!! אין דברים כאלה! תודה תודה על מתכון כמה פשוט ככה נפלא!
נהדר. שמחה לשמוע שאהבת. חג שמח מיכל ♥
כמה זה קילו שמנת
האם זה חמש גביעים של 200 מ"ל
אכן כן
כמה זה קילו שמנת?
קילו זה קילו
היי לא ניתן להכנס דרך הקישור
לא מגיב
תודה רבה. תיקנתי
יש מתכון מנצח לבלינצס?
בוודאי. עדכנתי את הפוסט. יש בסוף לינק
אחלה מתכון יהודית!
לגבי האחוזי שומן, כמה אחוזי שומן יוצא אחרי 24 שעות?
והאם לדעתך אפשרי להשתמש גם בשמנת 9%?
תודה רבה!
אין לי מושג לגבי אחוזי השומן אבל היא שמנה מאוד וטעימה. לא ניסיתי עם 9% אבל בהחלט אפשר
כשמסננים את השמנת מה שיוצא זה המים ולכן אחוז השומן עולה ביחס למשקל שירד. למשל, קילו שמנת של 15%- והמשקל ירד ל600ג'. זאת אומרת שאבדו 40% מהמשקל, לכן מכפילים את השומן (15) ב140 אחוז (או מוסיפים 40% ל15 הקיימים). 15×1.4=21% שומן. אם מאבדים חצי משקל, אחוז השומן מוכפל- 15×2=30 וכו'.
שימוש בשמנת 9% מתחיל מראש באחוז שומן נמוך יותר, לכן, כדאי להגיע לאותה סמיכות ושומן תצטרכי לסנן הרבה יותר..
תודה על החישובים שמרית…..לי אין בעייה עם אחוזי השומן
היי יהודית,
תודה על המתכון .
הכנתי את המתכון,המרקם יצא ממש מדהים אבל הטעם טפל יחסית לגבינות אחרות ,מה ניתן לשפר לדעתך ?
אולי עוד מלח ואולי לא אהבת שזה יכול לקרות