יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
גבינת שמנת ביתית
ראשי » כל מיני » גבינת שמנת ביתית

גבינת שמנת ביתית

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 6 במאי 2018 55 תגובות

גבינת שמנת ביתית. שנים שאני מכינה בבית גבינת שמנת. זה קל, מהיר, זמין וזול הרבה יותר מכל גבינת שמנת שתקנו בסופר. את גבינת השמנת מכינים סה"כ משמנת חמוצה רגילה 15% שמסננים לפחות 24 שעות

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
גבינת שמנת ביתית

שנים שאני מכינה בבית גבינת שמנת. זה קל, מהיר, זמין וזול הרבה יותר מכל גבינת שמנת שתקנו בסופר. את גבינת השמנת מכינים סה"כ משמנת חמוצה רגילה 15% או משמנת של פעם אם רוצים גבינה שמנה ויציבה יותר. פרסמתי כבר כמה וכמה פעמים בכל מיני מקומות את המתכון אבל לא הקדשתי לו פוסט משל עצמו. עכשיו הגיע הזמן לפוסט עצמאי לגבינה שמככבת אצלי קבוע. מכמות של 1 ק"ג שמנת מקבלים 600 גרם גבינת שמנת. כל מה שצריך לעשות זה לערבב שמנת עם מעט מלח, להניח בד חיתול בתוך מסננת שיושבת בתוך כלי שיקלוט אליו את הנוזלים. את השמנת מוזגים לתוך החיתול ומעבירים למקרר למינימום 24 שעות. ככל שנשאיר את השמנת זמן רב יותר בחיתול היא תשחרר יותר נוזלים ותעלה את אחוזי השומן שבה.



גבינת שמנת ביתית

מצרכים לכמות של כ- 600 גרם גבינת שמנת

  • 1 ק"ג שמנת חמוצה 15% שומן/שמנת של פעם
  • 1/4 כפית מלח
  • בד חיתול
  • מסננת
  • כלי גדול יותר מהמסננת לקליטת הנוזלים

אופן הכנה

  1. מערבבים יחד שמנת חמוצה ומלח.
  2. מניחים את המסננת בתוך הכלי הגדול יותר.
  3. מניחים בתוך המסננת את בד החיתול ומוזגים לתוכו את השמנת החמוצה.
  4. סוגרים על השמנת עם בד החיתול ומכניסים למקרר למינימום 24 שעות.
  5. מעבירים לקופסה נקייה.
  6. גבינת השמנת נשמרת במקרר יותר מחודש.

לגבינת שמנת בטעמים

  • לגבינת זיתים- להוסיף זיתים קצוצים דק דק.
  • לגבינה בטעם בצל – להוסיף בצל ירוק קצוץ דק דק.
  • לגבינה פיקנטית- להוסיף מעט פפריקה חריפה.
  • לגבינה בטעם שום- להוסיף שום כתוש.
  • לגבינת אגוזים- לקצוץ דק דק אגוזי מלך ולהוסיף (בעיני אחת הטעימות).
  • לגבינה ירקרקה- להוסיף אבוקדו בשל.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגת גבינה אפויה שתמיד מצליחה
    עוגת גבינה אפויה שתמיד מצליחה
  • בלינצ'ס גבינה וצימוקים
    בלינצ'ס עם גבינת שמנת ביתית וצימוקים
  • עוגת גבינה עם טנא לשבועות
    עוגת גבינה אפויה עם טנא לשבועות
  • כיסוני בשר מאודים
    כיסוני בשר מאודים
גבינת שמנת ביתית שבועות

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

55 תגובות

  1. רחלי הגב 12 במרץ 2025 בשעה 9:24

    תודה על מתכון מוצלח וכ"כ קל להכנה.
    הרבה יותר טעים מגבינת השמנת הקנויה
    הכנתי את השמנת עם האגוזים – יצא מושלם !!!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 במרץ 2025 בשעה 8:32

      איזה כייףףף לשמוע

  2. אתי גבע הגב 25 באוגוסט 2024 בשעה 10:08

    מה מכיל הנוזל שיוצא שמופרש מהשמנת במהלך 24 השעות.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 באוגוסט 2024 בשעה 8:36

      אני מניחה שבעיקר מים וקצת מרכיבי הגבינה (למשל חלבון)

  3. רוני הגב 25 ביוני 2024 בשעה 20:45

    האם אפשר להשתמש בגבינה הזאת בעוגות גבינה שמצריכות במתכון גבינת שמנת?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 ביוני 2024 בשעה 22:20

      בוודאי!

  4. אבי הגב 28 באפריל 2024 בשעה 22:21

    יהודית, לדעתך אם נשתמש בשמנת של פעם ונגיע לגבינת שמנת עם אחוזי שומן גבוהים (כ-30% או יותר) זה מתאים לעוגת גבינה באסקית?
    אני רוצה להכין, אבל קילו גבינת שמנת זה יקר מאוד.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 באפריל 2024 בשעה 23:02

      בטח

  5. אליה הגב 5 בדצמבר 2023 בשעה 21:35

    נתקעתי עם שמנת חמוצה 27 אחוז. יש סיכוי

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בדצמבר 2023 בשעה 15:58

      את שואלת או אומרת? 🙂

  6. ננה הגב 22 במאי 2023 בשעה 0:42

    הי תודה. האם הטעם זה טעם של גבינת שמנת או טעם של שמנת חמוצה יותר קשה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 במאי 2023 בשעה 14:49

      טעם של גבינת שמנת

  7. אירה הגב 4 בפברואר 2023 בשעה 16:54

    תודה רבה על המתכון, יהודית

  8. חלי הגב 14 בספטמבר 2022 בשעה 0:29

    היי יהודית תודה על המתכון הקליל! לאחר הכנת השמנת להשתמש שוב בחיתול בד עי כיבוס? או לזרוק?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 בספטמבר 2022 בשעה 21:02

      לשטוף רק עם מים רותחים כדי שלא יהיה ריח

  9. נעמי הגב 29 במרץ 2022 בשעה 7:33

    אם מסננים את המים של השמנת האם לא יוצא כל החלבון שבשמנת?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 במרץ 2022 בשעה 14:21

      היי נעמי,
      אין לי מושג. אני פה לתת מתכונים. אני לא דיאטנית או תזונאית

    • פנינה בלכרוביץ הגב 15 באוגוסט 2022 בשעה 20:14

      התרשמתי מהמתכון לגבינת שמנת . אבל אין לי חיתול בד . אנא , תודה .איפה משיגים בימינו חיתול כזה .

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 באוגוסט 2022 בשעה 20:29

        בכל חנות לתינוקות עדיין מוכרים חיתולי בד

  10. אדל הגב 28 בנובמבר 2021 בשעה 20:58

    יש אפשרות לסנן בבד אחר?
    אין לי חיתול….

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 בנובמבר 2021 בשעה 9:55

      היי אדל,
      תקני חיתול. 6 יחידות 25 שקלים

      • רחלי הגב 9 בפברואר 2025 בשעה 10:03

        כבר שנים שאני מכינה כך גבינות בייתיות. הנכדות של אוהבות אותן יותר מהקנויות!
        בלי חיתולים ובלי בדים!
        מרפדים מסננת דקה בכמה שכבות של מגבות נייר שלתוכן שופכים את תערובת השמנת
        מניחים מעל קערה, כך שהמסננת תהיה רחוקה מהתחתית, כדי לתת מקום לנוזלים.
        הכי טעים: שמנת 27% + אשל 4% עם טיפה של מלח (חשוב!)
        אחרי שהגבינה מוכנה פשוט זורקים את הנייר.
        מכינה כל שבוע ולא קונה בכלל!

    • יעל הגב 19 בנובמבר 2023 בשעה 15:47

      אפשר עם מגבת מטבח, ללא שערות .בד חלק. יוצא יופי. לא צריך לקנות משהו שלא יהיה לך מה לעשות בו.

  11. חננ הגב 26 באוגוסט 2020 בשעה 9:12

    היי יהודית, אשמח לדעת האם ניתן להכין מהגבינת שמנת שמתקבלת עוגת גבינה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 באוגוסט 2020 בשעה 9:14

      היי בוודאי שכן

  12. דרורה סניטקוב הגב 24 במאי 2020 בשעה 14:15

    הכנתי את הגבינת שמנת, עגבניות מיובשות, והלחם בסיר ג׳חנון, הכל יצא מעולה וטעים, המתכונים כתובים בבהירות, קלים ואין מה להגיד יהודית שאפו

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 במאי 2020 בשעה 14:40

      איזה כייף לשמוע דרורה,
      תודה שחזרת לעדכן

  13. ארי הגב 26 באפריל 2020 בשעה 21:52

    מתי מוסיפים את התוספות?
    והאם מתאים להוסיף עגבניות מיובשות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 באפריל 2020 בשעה 22:00

      היי ארי,

      אתץ התוספות מוסיפים אחרי שהגבינה מוכנה. מתאים מאוד לעגבניות מיובשות

  14. דנה הגב 7 בדצמבר 2019 בשעה 14:05

    היי יהודית, האם ניתן להכין בשיטה הזו כדי להשתמש בגבינת שמנת לעוגת גבינה ניו יורק?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 בדצמבר 2019 בשעה 15:23

      היי דנה. בטח ובכל עוגת גבינה או כל דבר שדורש גבינת שמנת

  15. מירה הגב 18 ביולי 2019 בשעה 8:57

    שלום ותודה על המתכון,

    שמנת שתאריך התפוגה שלה עבר, כדאי להשתמש להכנת הגבינה?

    תודה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 ביולי 2019 בשעה 12:40

      היי מירה,

      תלוי אם היא עדיין טובה ותוך כמה זמן תאכלו את הגבינת שמנת

  16. ציפי הגב 24 במרץ 2019 בשעה 16:38

    גבינת שמנת טעימה להפליא ונהדרת לאפיה. התהליך פשוט ומוסבר היטב. תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 במרץ 2019 בשעה 22:49

      תודה ציפי. אני כבר שנים לא קונה. רק מכינה

  17. תמר הגב 21 בפברואר 2019 בשעה 23:27

    שלום יהודית,
    יישר כוח גדול על הבלוג הנפלא אני מאוד נהנת ממנו !
    האם ניתן להשמיט את המלח במתכון בשביל לקבל גבינת שמנת ללא מליחות (טיפוסית) עדינה
    או שהוא חשוב למשהו אחר פרט לטעם??
    תודה רבה
    תמר

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 בפברואר 2019 בשעה 7:58

      היי תמר, כמות המלח מאוד מאוד קטנה. היא תורמת גם לשחרור הנוזלים מהגבינה וגם לאיזון הטעם. אפשר גם בלי מלח

      • נתנאל הגב 8 במרץ 2020 בשעה 16:17

        היי בתור אדם שמכין גבינת שמנת באופן קבוע. המלח הוא חיוני כי הוא גורם לשמנת לשחרר את הנוזלים. במישה ומעוניינים להכין ללא מלח זה ניתן אך זמן נהמתנה יהיה מעבר ל 24 שעות ויותר קרוב ל36.

        ד"א אם שמים מעט יותר מלח זמן ההמתנה גם מתקצר בהתאם. כי השמנת משחררת את הנוזלים מהר יותר ויותר מהר

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 במרץ 2020 בשעה 18:53

          תודה נתנאל

  18. מיכל הגב 18 במאי 2018 בשעה 19:39

    הכנתי את הגבינת שמנת…..מעולה!!!! אין דברים כאלה! תודה תודה על מתכון כמה פשוט ככה נפלא!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 במאי 2018 בשעה 21:48

      נהדר. שמחה לשמוע שאהבת. חג שמח מיכל ♥

  19. לירי טל הגב 9 במאי 2018 בשעה 5:13

    כמה זה קילו שמנת
    האם זה חמש גביעים של 200 מ"ל

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 במאי 2018 בשעה 12:18

      אכן כן

  20. לירי טל הגב 9 במאי 2018 בשעה 5:12

    כמה זה קילו שמנת?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 במאי 2018 בשעה 12:18

      קילו זה קילו

  21. תמר הגב 7 במאי 2018 בשעה 22:08

    היי לא ניתן להכנס דרך הקישור
    לא מגיב

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 במאי 2018 בשעה 23:57

      תודה רבה. תיקנתי

  22. איריס הגב 7 במאי 2018 בשעה 20:23

    יש מתכון מנצח לבלינצס?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 במאי 2018 בשעה 20:52

      בוודאי. עדכנתי את הפוסט. יש בסוף לינק

  23. מיכל הגב 7 במאי 2018 בשעה 19:39

    אחלה מתכון יהודית!
    לגבי האחוזי שומן, כמה אחוזי שומן יוצא אחרי 24 שעות?
    והאם לדעתך אפשרי להשתמש גם בשמנת 9%?
    תודה רבה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 במאי 2018 בשעה 20:56

      אין לי מושג לגבי אחוזי השומן אבל היא שמנה מאוד וטעימה. לא ניסיתי עם 9% אבל בהחלט אפשר

    • שמרית הגב 27 ביולי 2018 בשעה 7:26

      כשמסננים את השמנת מה שיוצא זה המים ולכן אחוז השומן עולה ביחס למשקל שירד. למשל, קילו שמנת של 15%- והמשקל ירד ל600ג'. זאת אומרת שאבדו 40% מהמשקל, לכן מכפילים את השומן (15) ב140 אחוז (או מוסיפים 40% ל15 הקיימים). 15×1.4=21% שומן. אם מאבדים חצי משקל, אחוז השומן מוכפל- 15×2=30 וכו'.
      שימוש בשמנת 9% מתחיל מראש באחוז שומן נמוך יותר, לכן, כדאי להגיע לאותה סמיכות ושומן תצטרכי לסנן הרבה יותר..

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 ביולי 2018 בשעה 18:15

        תודה על החישובים שמרית…..לי אין בעייה עם אחוזי השומן

        • עמית הגב 23 ביוני 2023 בשעה 23:36

          היי יהודית,
          תודה על המתכון .
          הכנתי את המתכון,המרקם יצא ממש מדהים אבל הטעם טפל יחסית לגבינות אחרות ,מה ניתן לשפר לדעתך ?

          • יהודית אביב הלוחשת לאוכל 24 ביוני 2023 בשעה 7:52

            אולי עוד מלח ואולי לא אהבת שזה יכול לקרות

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס