דלעת מקורמלת עם הרבה בצל, קינמון ויין, מונחת על מצע קוסקוס ביתי אוורירי וטעים במיוחד. מנה שמתאימה למרכז שולחן ראש השנה. היא חגיגית, מתוקה במידה מדוייקת ועם טעמים שמתאימים בדיוק לחג
תכף ראש השנה ועם כל חוסר הוודאות של התקופה ההזוייה הזו אנחנו בכל זאת מתארגנים לחג ומקווים שלא יהיה סגר שיקלקל את החג והאווירה. אזזזז כמנת פתיחה טעימה בטירוף, יפהפייה כל כך והכי מתאימה לחג, קבלו את הדלעת המקורמלת עם הרבה בצל, תבלינים וקוסקוס מתובל בסוכר חום וקינמון שמשלים את התענוג הזה.
אפשר להכין קוסקוס מוכן משקית אבל, אין להשוות לקוסקוס הביתי העסיסי והכל כך טעים. אז אל תתעצלו, תשקיעו בחג ותכינו גרגרי קוסקוס. אפשר להכין כמה ימים מראש ולהקפיא, כך שזה חוסך המון זמן עבודה והתעסקות ואז בערב החג, מכינים בקלות את הדלעת ומשדכים אותה לקוסקוס.
מבטיחה לכם שאת המנה הזו יטרפו ויחמיאו לכם בלי סוף. זה יוצא כל כך טעים, עם תיבול עדין ומתיקות מאוזנת ומושלמת. שולחן החג יהיה חגיגי במיוחד עם המנה הזו ויצא שהיא אפילו טבעונית, כך שכולם יכולים ליהנות ממנה.
דלעת מקורמלת עם בצל על מצע קוסקוס עם סוכר וקינמון
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
- המנה הזו היא מעין מנת נשנוש שמניחים על שולחן החג. כיוון שאנחנו לא רוצים לשבוע ממנה אלא רק כמנה ראשונה, לא מכינים ממנה כמות גדולה. במידה ורוצים אותה כמנה גדולה יותר, פשוט להכפיל כמויות.
- המנה טעימה גם כשהיא חמימה וגם בטמפרטורת החדר.
- את המנה מגישים על קוסקוס מתובל בקינמון וסוכר חום. מתכון לקוסקוס ביתי תמצאו פה. כמובן שמי שרוצה יכול להגיש עם קוסקוס אינסטנט, אבל אין להשוות את הטעם והמרקם לזה הביתי. אז אם כבר חג, תכינו קוסקוס אמיתי אוורירי וטעים במיוחד שהכי מתאים לדלעת הטעימה הזו.
- הכמות של הקינמון והסוכר תלוייה בכמות הקוסקוס שתשימו בצלחת ההגשה. פשוט תתחילו מכמות סבירה, תערבבו ותטעמו.
- במנה הזו אין רוטב. הקוסקוס הביתי שאני מכינה הוא רך ועסיסי כך שמתאים למנה בול. במידה וגרגרי הקוסקוס נראים לכם קצת יבשים, תרטיבו אותם עם מעט מים רותחים ותכניסו למיקרוגל ל – 2 דקות, להוציא ולאוורר עם מזלג.
מצרכים לצלחת מרכזית בינונית
- 600 גרם דלעת (משקל נטו ללא קליפה)
- 2 בצלים גדולים
- 2 כפות שמן זית לטיגון הבצל
- 3 כפות סוכר חום בהיר
- חופן צימוקים בהירים גדולים
- 1/2 כוס יין לבן טעים
- 3-4 עלי מרווה (אפשר לשים במקום מרווה טימין)
- 1.5 כפיות קינמון
- 1/2 כפית מלח
- 3/4 כפית פלפל שחור
להגשה: חופן שקדים פרוסים מולבנים מטוגנים קלות בשמן זית
אופן הכנה
קולפים את הדלעת וחותכים לקוביות בגודל של כ – 3 ס"מ. שומרים בצד עד לשימוש.
פורסים את הבצל לרצועות דקות. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל 5 דקות על להבה בינונית. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטגן כחצי שעה עד שהבצל מזהיב מאוד מאוד. מידי פעם מערבבים.
אחרי שהבצל הזהיב מוסיפים למחבת את הצימוקים, עלי המרווה, קינמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוזגים 1/4 כוס יין ומערבבים עד שהוא מצטמצם. מוסיפים עוד 1/4 כוס יין ומערבבים עד שהוא נספג אבל לא לחלוטין, אלא נשאר מעט רוטב.
מוסיפים למחבת את הדלעת ומערבבים עד שהיא עטופה כולה בחומרי הרוטב והבצל.
בשלב הזה טועמים ומתקנים תיבול.
מעבירים את הדלעת לכלי שנכנס לתנור, מכסים בנייר כסף ואופים על חום של 170 מעלות כשעה – שעה ורבע, עד שהדלעת רכה לחלוטין ומקבלת צבע שחום יפה.
מסירים את נייר האפייה ומעבירים את התנור למצב גריל. אופים את הדלעת עוד כ – 5-10 דקות עד שהיא מקבלת צבע שחום יפה.
מכינים את השקדים: מחממים כף שמן זית על מחבת ומטגנים תוך ערבוב מתמיד את השקדים. זה לוקח בערך דקה וחצי. זהירות לא לשרוף את השקדים.
להגשה: מערבבים קוסקוס עם קינמון וסוכר חום בהיר ומסדרים על צלחת הגשה. יוצרים במרכז הקוסקוס גומה ולתוכה מוזגים את הדלעת. מפזרים מסביב שקדים מטוגנים ומגישים.
וואווו אליפות! טעם גן עדן – ישר כח אהובה
תודההה איזה כייף
אפשר להוסיף ירקות נוספים? איזה?
לא הייתי מוסיפה לזה ירקות. לעוד ירקות תצטרכי להכין מרק. בהזדמנות אני אכין מרק שאוכלים עם קוסקוס מתקתק
אפשר להכין היום ולהקפיא?
את הקוסקוס כן את הדלעת ממש לא
איך וכמה שמים את הסוכר והקינמון בסולת.
האם ביחד ים ההכנהה או רק שזה מוכן
היי תמי,
כשזה מוכן מתבלים בקינמון וקצת סוכר לפי טעם אישי