כל שנה מחדש אני מפתחת לי דוגמה חדשה לחלה מתוקה שתהיה על שולחן החג. השנה היו לי מלא רעיונות אבל משום מה לא יישמתי אותם, כנראה שלא הייתי סגורה שזה מה שאני באמת רוצה. היום שוטטתי ביוטיוב במטרה לחפש לי רעיון לחלה ופתאום נזכרתי בלחמניות ההורסות שאני כל כך אוהבת שהכנתי לפני כמה חודשים וישר ידעתי שאותן אני הופכת לחלה מתוקה לחג.
מייד הכנתי את הבצק המושלם שלי ללחמניות מתוקות והתפחתי. תוך כדי חלוקת הבצק לכדורים, הבנתי שבא לי אותן יותר מתוקות מהרגיל וגם שיהיו יותר מעניינות במראה וכבר ידעתי שאני הולכת לגלגל אותן בסוכר חום וגם למרוח בסירופ סוכר כשייצאו מהתנור.
יצאה חלה מושלמתתתת, אוורירית כמו ענן והמראה מטריף בעיני. אין אחד שלא יחמיא לה ועליה והיא לגמרי חייבת להיות על שולחן החג. הכנתי סרטון קצר כדי שתבינו כמה היא קלה להכנה וגם תוכלו להיכנס למתכון של הלחמניות שמהן שאבתי את הרעיון לחלה (צירפתי פה את התמונות).
יוצרים רצועה ארוכה ומגלגלים אותה לשבלול משני הצדדים רק שבמתכון הזה מגלגלים את הרצועות בסוכר חום
לפני התפחה
אחרי התפחה
מרוחה בביצה וסוכר
סרטון שצילמתי כדי להמחיש את הדוגמא
חלה מתוקה מושלמת לראש השנה
חלה בקוטר 26 ס"מ
- 1/2 ק"ג קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1/2 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 1/4 כוס שמן
- 1 – 1 ורבע כוסות מים
- 1/2 כף מלח
- לפיזור על הבצק – כ – 3/4 כוס סוכר חום בהיר
- למריחה על הלחמניות – ביצה טרופה עם מעט מים ו כף סוכר חום בהיר
סירופ סוכר
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
- 1 כף מיץ לימון
אופן הכנה
- שמים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח ושמרים ומערבבים.
- מוסיפים סוכר, ביצים ושמן ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה.
- מוסיפים מים בהדרגה ותוך כדי לישה. לא מוסיפים את כל המים ביחד כי ייתכן שתצטרכו פחות או יותר. הבצק צריך להיות רך וגמיש אבל לא דביק. לשים 5 דקות על מהירות בינונית.
- מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דקות.
- משאירים את הבצק בקערת המיקסר, מרימים את וו הלישה (לא מנתקים אותו כי אנחנו נלוש שוב את הבצק), מכסים עם מגבת את הקערה ומתפיחים חצי שעה.
- מחזירים את וו הלישה ולשים את הבצק עוד 2-3 דקות.
- מוציאים מקערת המיקסר ומעבירים לקערה משומנת קלות. מכסים עם ניילון ומתפיחים שעה וחצי.
- מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 70 גרם. משהים למנוחה של 10 דקות.
- מפזרים סוכר חום על משטח העבודה, יוצרים מכל כדור רצועה ארוכה, מגלגלים אותה בסוכר ומשבללים כמו בתמונות למעלה.
- מניחים על תבנית עוגה בקוטר 26 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים של כ – 4 ס"מ. במרכז מניחים שבלול קטן יותר (35 גרם).
- מתפיחים את החלה 30-40 דקות עד שהבצק ממלא את התבנית.
- בזמן שהחלה תופחת מכינים סירופ סוכר: מבשלים את כל חומרי הסירופ יחד 5-10 דקות עד לקבלת סירופ סמיך אבל לא סמיך מידי. מקררים את הסירופ לטמפרטורת החדר.
- אפייה: מורחים את הלחמניות שתפחו בביצה שטרפנו עם מעט מים וסוכר חום.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות 20 דקות או עד שהחלה מזהיבה יפה.
- מוציאים מהתנור ומורחים מייד בסירופ סוכר . הסירופ צריך להיות קר והחלה חמה.
- ניתן להקפיא את החלה ולהפשיר כמה שעות לפני ארוחת החג.