חלה מתוקה בעיצוב מהמם ובמילוי תפוחים, כזו שתקשט לכם את שולחן החג ותמתיק לכם את השנה החדשה. החלה יוצאת כל כך טעימה ורכה ונשארת טריה אפילו שלושה ימים


אין ראש השנה בלי חלה מתוקה בעיצוב חדש. כל שנה אני מכינה חלה חדשה שתקשט את שולחן החג והפעם הכנתי חלה בעיצוב ישן שהכנתי לפני כמה שנים, רק בשילוב תפוחים ויצאה מהממת. אני לא אלאה בדיבורים, כי אין לי זמןןןן 🙂 אתן לתמונות לדבר בעד עצמן, צילמתי את כל השלבים כדי שיהיה מובן וקל ויש סרטון באינסטגרם שלי כמובן.













חלת לחמניות מתוקה במילוי תפוחים
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון הדגמה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- המתכון מתאים לשתי חלות – אחת הכנתי עם תפוחים בתבנית בקוטר 28 ס"מ ואחת בלי תפוחים בקוטר 24 ס"מ. אפשר לאפות בכל גודל של תבנית שתבחרו. פשוט לחלק את הבצק לכדורים במשקל המצוין במתכון ולמלא תבנית אפיה.
- כמו כל בצק שמרים, החלה במיטבה ביום הראשון, אבל, נשארת טרייה אפילו שלושה ימים אחרי האפיה.
מצרכים לחלה בתבנית בקוטר 28 ס"מ ועוד אחת בלי תפוחים בתבנית בקוטר 24 ס"מ
לבצק
- 400 מ"ל/גרם מים
- 2 כפות שמרים יבשים (22 גרם)
- 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
- 2 ביצים גדולות
- 1/2 כוס שמן (125 מ"ל)
- 1 ק"ג קמח מנופה (השתמשתי בקמח של "נפלאות")
- 30 גרם מלח
לתפוחים
- 6 תפוחים אדומים
- 4-5 כפות סוכר חום בהיר
- 1 כפית מחית וניל
סירופ סוכר ודבש
- 1.5 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- מיץ מחצי לימון
- 2 כפות דבש
אופן הכנה
מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר מים ושמרים ומערבבים עם כף. מוסיפים סוכר, ביצים ושמן ומתחילים ללוש. מוסיפים תוך כדי לישה את הקמח בהדרגה. באמצע הלישה מוסיפים מלח. ממשיכים ללוש 10 דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש ולא דביק. מרססים את הבצק קלות בתרסיס שמן, מכסים את קערת המיקסר עם מטלית לחה ומתפיחים חצי שעה. לשים את הבצק שוב 2 דקות. מוציאים לקערה משומנת קלות ומשמנים מעט גם את הבצק. מתפיחים כשעה וחצי – שעתיים ובחורף אפילו 3 שעות במקום חמים.
מכינים את התפוחים: מוציאים מכל תפוח את הליבה, פורסים בעזרת סכין או מנדולינה לפרוסות לא דקות מידי. מניחים את פרוסות התפוחים בשכבה אחת בתבנית פיירקס או תבנית שנכנסת למיקרוגל, מפזרים מעט סוכר ומחית וניל ומעל שכבה זו מניחים עוד שכבת תפוחים, סוכר ווניל. ממשיכים כך עם כל כמות התפוחים. מעבירים את התבנית למיקרוגל ומבשלים במשך 4-5 דקות. המטרה היא לרכך את התפוחים אבל שעדיין ישמרו על צורתם השלמה. מקררים היטב לפני שעובדים עם הבצק. אני מניחה בתוך קערה נוספת גדולה יותר עם קרח וכך זה מתקרר די מהר.
מעצבים: מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 70 גרם כל כדור, משמנים קלות ומניחים למנוחה כשהם מכוסים ל – 10 דקות. מעצבים כל כדור בצק עם התפוחים כמו בתמונות למעלה – מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר 10 ס"מ, מניחים על קצה אחד של העיגול 3 פרוסות תפוחים בצורה חופפת, מקפלים את חצי העיגול שאין עליו תפוחים על החלק עם התפוחים, מניחים במרכז בחלק הפתוח של חצי העיגול עוד פרוסת תפוח, מהדקים את שני הקצוות היטב ומניחים בתבנית צמודים אחד לשני. מכינים כך את כל כמות הבצק עד שכל התבנית מלאה. משאר הכדורים מכינים עוד חלת לחמניות עם או בלי תפוחים בתבנית בקוטר 24 ס"מ. מתפיחים 40-50 דקות או עד שהלחמניות מלאות כמעט את התבנית.
אופים על חום של 170 מעלות כ – 25-30 דקות או עד שהחלת לחמניות נראית זהובה ומוכנה.
מכינים סירופ סוכר: מבשלים את כל חומרי הסירופ יחד כ – 20 דקות עד לקבלת סירופ סמיך מעט. מורחים את הסירופ בנדיבות על החלה כשהיא יוצאת מהתנור ועדיין חמה.
בתאבון!
הצורה החדשה שבה את מעלה תמונה-תמונה של תהליך הכנה מורכב- היא מבורכת!
הלוואי עוד ילכו כמוך.
והמתכון נראה כמובן מדהים!
תודה רבה,זה לא חדש:) אני מעלה שלבים כשיש מתכון שאין דרך להסביר אותו יותר טוב מתמונות. בכל מקרה הכל גם בסרטונים באינסטגרם שלי
היי.אם אין לי מקרוגל בבית, איך אני מרככת את התפוחים?
את יכולה לאדות. המטרה היא לרכך