טארט תמרים ופיצוחים. עוגה נהדרת שמתאימה לחגי תשרי אבל לא רק. השילוב של התמרים והפיצוחים יוצרים ביס מושלם של רכות וקראנצ'יות
הרעיון הזה הסתובב לי בראש חודשים ועכשיו יש סיבה מספיק טובה להכין אותו – החגים שוב הגיעו וצריך לחדש קינוחים. תמרים אני מאודדד אוהבת וגם טארטים למיניהם ופיצוחים, אז השילוב ביניהם היה אך מתבקש.
אז הכנתי בצק פריך, מרחתי שכבה נדיבה של תערובת תמרים שהכנתי מממרח תמרים, תמרים טבעיים טחונים והרבה אגוזים. יש המון סוגים של ממרחי תמרים, הפעם שמתי של "חצר כינרת" שלדעתי יש לו טעם פחות תעשייתי ובולט יותר של תמרים. אני לא שמה רק תמרים טחונים כי זה יוצא קשה מידי והשילוב עם ממרח התמרים מעדן מעט את המרקם כך שזה נוח למריחה ולאכילה. את הקראנצ'יות אנחנו מקבלים גם מהאגוזים שאני שמה בממרח תמרים עצמו וגם מהפיצוחים שמונחים על הממרח תמרים. יוצא טארט יפהפה, טעים ומתובל, רך מהתמרים וקראנצ'י מהפיצוחים – מושלם!
טארט תמרים ופיצוחים
מצרכים לתבנית טארט בגודל 35*10 ס"מ
לקלתית
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 כוס קמח רגיל
- ¼ כוס סוכר
- 1 ביצה
למלית תמרים ואגוזים
- ¾ קופסה ממרח תמרים (שמתי של "חצר כינרת")
- ½ כוס תמרים טבעיים בוואקום
- 20 גרם חמאה
- 3-4 כפות יין מתוק
- כפית קינמון
- קורט ציפורן
- ¼ כפית הל
- קורט מלח
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
למלית פיצוחים
מבוסס על מתכון של מיקי שמו עם שינויים והתאמות שלי למתכון
מבוסס על מתכון של מיקי שמו עם שינויים והתאמות שלי למתכון
- 2 כפות סוכר לבן
- 2 כפות סוכר חום כהה
- 1 ביצה
- ¼ כוס שמנת מתוקה
- כפית תמצית וניל
- 20 גרם חמאה מומסת
- 1 כוס פיצוחים קלויים מעורבים (שמתי קשיו, אגוזי מלך, אגוזי ברזיל)
לזיגוג מעל העוגה
- 4 כפות סוכר
- 6 כפות מים
- כף מיץ לימון
אופן הכנה
- הקלתית: לשים במעבד מזון חמאה קמח וסוכר ולעבד לתערובת פירורית. להוסיף ביצה ולעבד רק עד שמתקבל בצק. לעטוף בניילון נצמד ולשים חצי שעה במקרר.
- לרדד את הבצק על משטח מקומח למלבן ולרפד את התבנית – גם בסיס וגם דפנות. לדקור את הבסיס עם מזלג ולשים חצי שעה במקפיא.
- מלית תמרים: לשים בקלחת את ממרח התמרים, התמרים הטבעיים, החמאה ויין ולחמם על אש קטנה תוך ערבוב עד שכל התערובת נעשית אחידה. להוסיף קינמון, ציפורן, הל ומלח ולערבב. להוסיף אגוזים קצוצים ולערבב.
- מלית פיצוחים: לערבב יחד את שני סוגי הסוכר, הביצה, השמנת המתוקה, תמצית וניל, חמאה מומסת ופיצוחים.
- האפייה: לחמם תנור לחום של 170 מעלות. לאפות את הקלתית כ- 15 דקות (אפייה חלקית) עד להזהבה קלה. להוציא את הקלתית מהתנור ולהנמיך לחום של 150 מעלות.
- למרוח שכבה אחידה של ממרח תמרים ואגוזים, מעל שכבת התמרים למזוג את מלית הפיצוחים.
- לאפות 30-35 דקות עד שמלית הפיצוחים יציבה והבצק שחום.
- הזיגוג: לבשל את חומרי הזיגוג 3-4 דקות עד לקבלת סירופ ולמרוח על העוגה.
- לשמור במקרר כשבוע או במקפיא עד חודש. אני אוהבת לאכול את העוגה הזו כשהיא חצי קפואה אבל אפשר להגיש אותה חמימה או בטמפרטורת החדר.
רוצים את גרסת הפרווה של המתכון? בבקשה:
- במקום חמאה שימו מרגרינה מחמאה או שמן קוקוס באותה כמות.
- במקום שמנת מתוקה שימו קרם קוקוס או שמנת צמחית.