עוגות שמרים הן העוגות הכי כייפיות להכנה והכי טעימות. אינסוף מליות משתלבות בבצק הנפלא הזה וכל מלית תעניק טעם ומרקם שונה לבצק
מתכון ישן ומעולה! יוצאות שלוש עוגות ומילאתי בשלוש מליות שונות: גם בנוטלה וקוקוס קלוי, בנוטלה ואגוזים וגם בממרח חלבה ופצפוצי שוקולד ופרג כמובן.
מהמתכון הזה יוצאות שלוש רולדות יפות שנשארות טריות אפילו שלושה – ארבעה ימים מחוץ למקרר. חשוב מאוד!! לקנות רק פרג טרי בחנות תבלינים שאתם מכירים וסומכים עליה, שיטחנו לכם במקום. פרג לא טרי הוא עבש, מר ולא טעים. ואם אתם לא משתמשים מייד אז לשמור במקפיא עד לשימוש.
עוגות שמרים ושלוש מליות שונות
מצרכים לשלוש רולדות
לבצק
- חצי קילו קמח מנופה
- כף שמרים יבשים
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 1 כוס חלב קר (240 מ"ל)
- 2 חלמונים
- כפית תמצית וניל
- 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
- 1/4 כפית מלח
- גרידת לימון
הכנת הבצק
- שמים בקערת המיקסר את הקמח ומערבבים לתוכו את השמרים.
- מוסיפים סוכר, חלמונים, תמצית וניל ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה.
- מוסיפים את החלב בהדרגה תוך לישה ולשים 3 דקות.
- מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה ולשים עוד 5 דקות.
- מוסיפים מלח ולשים עוד 2 דקות.
- מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או מגבת ומתפיחים כשעה. הבצק צריך להכפיל את נפחו ב-50%.
המליות
מלית פרג (המלית מספיקה לכל כמות הבצק. אם מכינים שלוש מליות שונות אז להכין רק חצי מכמות הפרג שרשומה במתכון).
מלית פרג (המלית מספיקה לכל כמות הבצק. אם מכינים שלוש מליות שונות אז להכין רק חצי מכמות הפרג שרשומה במתכון).
- 1/2 כוס חלב (120 מ"ל)
- 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 11/4 כוסות סוכר (250 גרם)
- 1/2 כוס אגוזי מלך טחונים דק
- 1/2 כוס צימוקים
- 3 כוסות פרג טחון טרי
- קליפה מגוררת דק מ- 1/2 לימון
אופן הכנה
- מחממים חלב עם חמאה וסוכר בסיר קטן עד שהסוכר נמס ומביאים לסף רתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מוסיפים אגוזים וצימוקים ומערבבים כדקה.
- מסירים מהאש ומוסיפים פרג, גרודת לימון ומערבבים.
- שומרים בצד עד לשימוש.
מלית נוטלה
- 100 גרם חמאה רכה מאוד
- 4 כפות קקאו
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס נוטלה
- חצי כוס אגוזי מלך קצוצים/חצי כוס קוקוס קלוי (קונים קוקוס בחנויות מתמחות באפייה).
אופן הכנה
- לערבב יחד חמאה, קקאו וסוכר למרקם משחתי ולמרוח על הבצק המרודד.
- למרוח מעל את ממרח הנוטלה (לחמם מעט במיקרוגל על מנת שיהיה קל למרוח) ולגלגל לרולדה או להכין קראנץ'.
מלית ממרח חלבה ופצפוצי שוקולד
- 1/2 כוס ממרח חלבה
- חצי כוס פצפוצי שוקולד
אופן הכנה
- למרוח ממרח חלבה על הבצק המרודד ולפזר את פצפוצי השוקולד, ליצור לקראנץ'.
הכנת העוגות
- לחלק את הבצק שתפח לשלושה חלקים שווים.
- בעזרת הידיים לעצב כל חלק למלבן ובעזרת מערוך לפתוח למלבן דק דק .
- למרוח את המליות – על כל חלק מהבצק מלית אחת.
- לגלגל מהחלק הקרוב אלינו לרולדה או להכין קראנץ' (הסבר למטה)
- להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- ליצור חתכים עדינים ברולדות – לא חותכים עד הסוף אלא רק מסמנים.
- לכסות במגבת/בניילון ולהניח במקום חמים להתפחה של כשעה.
- לחמם תנור ל- 160 מעלות, להבריש בביצה ולאפות 35-40 דקות או עד שהעוגות מוכנות (אם העוגות משחימות מידי ועדיין לא אפויות לכסות בצורה רופפת עם נייר כסף ולהמשיך לאפות).
- להוציא מהתנור ולמרוח מייד סירופ.
סירופ סוכר למריחה על העוגות לאחר האפייה
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
- מיץ מחצי לימון
- גרידה מחצי תפוז
הכנת הסירופ
- לבשל בקלחת סוכר, מים וגרידת תפוז כ – 10-15 דקות עד שנוצר סירופ סמיך מעט.
- להוסיף מיץ לימון ולבשל עוד 5 דקות.
- לקרר לטמפרטורת החדר ולמרוח על העוגות מייד כשהן יוצאות מהתנור.
עוד כמה קטנות
- לפרווה – להמיר את החמאה במחמאה או בחמאת קוקוס ואת החלב בחלב סויה או חלב קוקוס.
- להכנת קראנץ' – לרדד את הבצק לעלה דק, למרוח את המלית הרצויה ולגלגל לרולדה. את הרולד לחתוך לרוחבה לשניים, להפוך כל חלק כך שהצד החתוך יהיה כלפי מעלה ולקלוע יחד.
תודה רבה על המתכון…הכנתי היום לכבוד החג הריח מעולה…. תודה רבה
בשמחה אסנת כייף לשמוע
בהחלט אפשר להקפיא אבל ממש לא כמה חודשים. אחרי שבועיים שלושה זה כבר מאבד את הטעם והמרקם.
אני עושה כחמש עוגות ומקפיאה מחזיק מעמד גם כמה חודשים..שצריך או להוציא כשעה קודם או פורסת פרוסות ולמיקרו לחצי דקה……….
נהדר
איזה מבחר משגע של עוגות שמרים מוכשרת חברה שלי נשיקות
תודה רבה יהודית שבת שלום
תודה רבה יהודית שבת שלום
תודה. אני אתקן את הלימון. אבל בסעיף 6 כתוב על ההתפחה
שכחת להכניס את גרירת הלימון בבצק..
וגם או להכפיל נפח (100%) או 50%
אכן שדרגתי תמונות. תודהההה אהובה.
העוגות ניראות מעולותתתתתתתתת !!
פשוט תענוג לראות אותן (למרות שהן גם מרעיבות מאד)
אני רואה שעדכנת רשומה קיימת, וכל הכבוד כי התמונות נהדרות ויפהפיות