יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
עוגות שמרים ושלוש מליות שונות
ראשי » לחמים, לחמניות ומאפים » עוגות שמרים ושלוש מליות שונות

עוגות שמרים ושלוש מליות שונות

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 27 באפריל 2015 11 תגובות

עוגות שמרים הן העוגות הכי כייפיות להכנה והכי טעימות. אינסוף מליות משתלבות בבצק הנפלא הזה וכל מלית תעניק טעם ומרקם שונה לבצק

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכון ישן ומעולה! יוצאות שלוש עוגות ומילאתי בשלוש מליות שונות:  גם בנוטלה וקוקוס קלוי, בנוטלה ואגוזים  וגם בממרח חלבה ופצפוצי שוקולד ופרג כמובן. 
מהמתכון הזה יוצאות שלוש רולדות יפות שנשארות טריות אפילו שלושה – ארבעה ימים מחוץ למקרר. חשוב מאוד!! לקנות רק פרג טרי בחנות תבלינים שאתם מכירים וסומכים עליה, שיטחנו לכם במקום. פרג לא טרי הוא עבש, מר ולא טעים. ואם אתם לא משתמשים מייד אז לשמור במקפיא עד לשימוש. 

עוגות שמרים ושלוש מליות שונות 

מצרכים לשלוש רולדות 
לבצק

  • חצי קילו קמח מנופה
  • כף שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 1 כוס חלב קר (240 מ"ל)
  • 2 חלמונים
  • כפית תמצית וניל
  • 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 1/4 כפית מלח
  • גרידת לימון
הכנת הבצק
  1. שמים בקערת המיקסר את הקמח ומערבבים לתוכו את השמרים.
  2. מוסיפים סוכר, חלמונים, תמצית וניל ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה.
  3. מוסיפים את החלב בהדרגה תוך לישה ולשים 3 דקות.
  4. מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה ולשים עוד 5 דקות.
  5. מוסיפים מלח ולשים עוד 2 דקות.
  6. מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או מגבת ומתפיחים כשעה. הבצק צריך להכפיל את נפחו ב-50%.
המליות
מלית פרג  (המלית  מספיקה לכל כמות הבצק. אם מכינים שלוש מליות שונות אז להכין רק חצי מכמות הפרג שרשומה במתכון).
  • 1/2 כוס חלב (120 מ"ל)
  • 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 11/4 כוסות סוכר (250 גרם)
  • 1/2 כוס אגוזי מלך טחונים דק
  • 1/2 כוס צימוקים
  • 3 כוסות פרג טחון טרי
  • קליפה מגוררת דק מ- 1/2 לימון

אופן הכנה

  1. מחממים חלב עם חמאה וסוכר בסיר קטן עד שהסוכר נמס ומביאים לסף רתיחה.
  2. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים אגוזים וצימוקים ומערבבים כדקה.
  3. מסירים מהאש ומוסיפים פרג, גרודת לימון ומערבבים.
  4. שומרים בצד עד לשימוש.
​מלית נוטלה
  • 100 גרם חמאה רכה מאוד
  • 4 כפות קקאו
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס נוטלה
  • חצי כוס אגוזי מלך קצוצים/חצי כוס קוקוס קלוי (קונים קוקוס בחנויות מתמחות באפייה).

אופן הכנה

  1. ​לערבב יחד חמאה, קקאו וסוכר למרקם משחתי ולמרוח על הבצק המרודד.
  2. למרוח מעל את ממרח הנוטלה (לחמם מעט במיקרוגל על מנת שיהיה קל למרוח) ולגלגל לרולדה או להכין קראנץ'.
מלית ממרח חלבה ופצפוצי שוקולד
  • 1/2 כוס ממרח חלבה 
  • חצי כוס פצפוצי שוקולד

אופן הכנה

  1. למרוח ממרח חלבה על הבצק המרודד ולפזר את פצפוצי השוקולד, ליצור לקראנץ'.
הכנת העוגות
  1. לחלק את הבצק שתפח לשלושה חלקים שווים.
  2. בעזרת הידיים לעצב כל חלק למלבן ובעזרת מערוך לפתוח למלבן דק  דק .
  3. למרוח את המליות – על כל חלק מהבצק מלית אחת.
  4. לגלגל מהחלק הקרוב אלינו לרולדה או להכין קראנץ' (הסבר למטה)
  5. להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. ליצור חתכים  עדינים ברולדות – לא חותכים עד הסוף אלא רק מסמנים.
  7. לכסות במגבת/בניילון ולהניח במקום חמים להתפחה  של כשעה.
  8. לחמם תנור ל- 160 מעלות, להבריש בביצה ולאפות 35-40  דקות או עד שהעוגות מוכנות (אם העוגות משחימות מידי ועדיין לא אפויות לכסות בצורה רופפת עם נייר כסף ולהמשיך לאפות).
  9. להוציא מהתנור ולמרוח מייד סירופ.
סירופ סוכר למריחה על העוגות לאחר האפייה
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • מיץ מחצי לימון
  • גרידה מחצי תפוז
​הכנת הסירופ
  1. לבשל בקלחת סוכר, מים וגרידת תפוז כ – 10-15 דקות עד שנוצר סירופ סמיך מעט.
  2. להוסיף מיץ לימון ולבשל עוד 5 דקות.
  3. לקרר לטמפרטורת החדר ולמרוח על העוגות מייד כשהן יוצאות מהתנור.
עוד כמה קטנות
  1. לפרווה – להמיר את החמאה במחמאה או בחמאת קוקוס ואת החלב בחלב סויה או חלב קוקוס.
  2. להכנת קראנץ' – לרדד את הבצק לעלה דק, למרוח את המלית הרצויה ולגלגל לרולדה. את הרולד לחתוך לרוחבה לשניים, להפוך כל חלק כך שהצד החתוך יהיה כלפי מעלה ולקלוע יחד.
 
Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגיות מגוגלות מבצק אחד בארבעה מליות
    עוגיות מגולגלות מבצק אחד מושלם בארבעה טעמים
  • קרמבו ביס
    קרמבו ביס בטעם וניל וגם מוקה
  • כדורי פררו רושה
    כדורי שוקולד ואגוזי לוז בסגנון פררו רושה
  • עוגת שמרים עם פרג
    עוגת שמרים קלועה במילוי פרג
בצק שמרים חלבה עוגות שמרים פרג שוקולד

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

11 תגובות

  1. אסנת הגב 27 בספטמבר 2021 בשעה 14:58

    תודה רבה על המתכון…הכנתי היום לכבוד החג הריח מעולה…. תודה רבה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 בספטמבר 2021 בשעה 20:23

      בשמחה אסנת כייף לשמוע

  2. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 באוגוסט 2016 בשעה 19:58

    בהחלט אפשר להקפיא אבל ממש לא כמה חודשים. אחרי שבועיים שלושה זה כבר מאבד את הטעם והמרקם.

  3. דליה שנהב הגב 26 באוגוסט 2016 בשעה 16:53

    אני עושה כחמש עוגות ומקפיאה מחזיק מעמד גם כמה חודשים..שצריך או להוציא כשעה קודם או פורסת פרוסות ולמיקרו לחצי דקה……….
    נהדר

  4. סיגל ברמר הגב 26 באוגוסט 2016 בשעה 8:27

    איזה מבחר משגע של עוגות שמרים מוכשרת חברה שלי נשיקות

  5. Tirtza Abuhanin הגב 26 באוגוסט 2016 בשעה 8:21

    תודה רבה יהודית שבת שלום

  6. Tirtza Abuhanin הגב 26 באוגוסט 2016 בשעה 8:21

    תודה רבה יהודית שבת שלום

  7. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 בפברואר 2016 בשעה 5:18

    תודה. אני אתקן את הלימון. אבל בסעיף 6 כתוב על ההתפחה

  8. Dave Coder הגב 14 בפברואר 2016 בשעה 2:05

    שכחת להכניס את גרירת הלימון בבצק..
    וגם או להכפיל נפח (100%) או 50%

  9. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 בפברואר 2016 בשעה 18:34

    אכן שדרגתי תמונות. תודהההה אהובה.

  10. Winnie הגב 11 בפברואר 2016 בשעה 10:04

    העוגות ניראות מעולותתתתתתתתת !!
    פשוט תענוג לראות אותן (למרות שהן גם מרעיבות מאד)

    אני רואה שעדכנת רשומה קיימת, וכל הכבוד כי התמונות נהדרות ויפהפיות

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.