עוגת בומב אוראו שלוקח הרבה יותר זמן לכתוב אותה מאשר להכין אותה. סך הכל רולדה פשוטה ממולאת בקרם וניל ושברי אוראו שמסודרת בתבנית בומב שמקפיצה לה את המראה. והטעם – מה יכול להיות רע?

הכי קלישאה להגיד שהשנים טסות להן ושהזמן עף לו, אבל זה כל כך נכון! באמת באמת שאני לא מבינה איך רק אתמול התחתנתי, אחר כך באו שלושת הגברברים שלי ופתאום אדירוש, הגדול, נשוי וכבר יש לו ילדה- רביד המהממתתתת, נוביק, הקטן עוד שנייה מתגייס וחורצ'ק הסנדוויץ' כבר בן 26!!! OMG איך ייתכן? העניין הוא שבראש אני לא שם בכלל, זה נראה לי שמדברים על מישהי אחרת, כי אני עדיין ילדה, איך קשורים אליי הגיל והזמן הזה? אבל כנראה שאת הזמן אי אפשר לעצור (עוד קלישאה) ובדיוק היום לפני 26 שנים, זה היה יום ראשון, בשעה 9:10 בבוקר נולד חורצ'ק הבן האמצעי שלי. נאור (חורצ'ק) שקיבל מיליון כינויים עד שנתקענו על הכינוי הזה, נולד באמבולנס. אני קוראת ליום הלידה שלו "לידה בהזמנה". מי שעוקב פה אחרי, יודע שגרנו במצפה רמון 18 שנים והמרחק לבית החולים הכי קרוב, שזה "סורוקה" בבאר שבע, הוא שעה. כיוון שהיה לי את הבן הגדול שכבר היה בן 3.5 ולא הייתה לי משפחה במצפה רמון, הייתי במתח נוראי לקראת תאריך הלידה. התפללתי שלא אקבל צירים באמצע הלילה כי מי ישמור על אדירוש?? אמנם היו לי שכנות וחברות שהיוו תחליף מצויין למשפחה אבל בכל זאת זה לא באמת משפחה ולכולם יש בבית ילדים קטנים וחששתי.
לא אלאה אתכם בפרטים אבל כן אספר שהתעוררתי בבוקר יום ראשון בתאריך 10/11/1991 בשעה 7:30 בבוקר עם צירים של כל 10 דקות וזה הלך והצטמצם מהר מידי. הייתי קצת בשוק אבל מייד התעשתתי, התקשרתי לחצי שלי שכבר נסע לעבודה בבסיס רמון וקיבלתי הוראה להזמין מייד אמבולנס ולנסוע לבית החולים. לעולם לא אשכח את התמונה שלי עולה לאמבולנס יחד עם אדירוש כשכל השכנות עומדות ומוחאות לי כפיים…זה היה כואב ומצחיק בו זמנית. ולמה לידה בהזמנה? שנייה…כבר מספרת 🙂
אז עלינו לאמבולנס, לקחתי את אדירוש לגן שהיה במורד הרחוב שלנו, הגננת שהייתה מדהימה הרגיעה אותי שהוא יהיה צמוד אליה עד שהחצי יגיע לקחת אותו והמשכנו לבית החולים. החצי יצא מהבסיס ונסע אחרינו. בדרךךךךךך, היה מחסום משטרתי, האמבולנס לא עוכב כמובן אבל החצי התעכב 10 דקות במחסום. 10 דקות שמסתבר היו קריטיות כי ממש לפני באר שבע, הוא לא התאפק יותר ויצא. כן, ממש ככה, שלוש לחיצות והוא היה בחוץ. הייתי די בהלם, כי אמנם גם הלידה הראשונה הייתה ממש קלה אבל בכל זאת, שלוש לחיצות? (תודהה חורצ'ק :)) בינתיים, החצי שלא ידע שכבר ילדתי, (אז עוד לא היו פלאפונים והתקשורת הייתה רק עם טלפונים רגילים…גם כן הזוי איך התקדמנו טכנולוגית) הגיע לבית החולים והלך לחדרי הלידה לחפש אותי. מייד כשנכנס לאזור היולדות, עברה אחות עם תינוק על הידיים. החצי, שהיה חסר סבלנות הציץ לכיוון התינוק ואמר לאחות בשיא הנחישות: "זה הבן שלי"! האחות שאלה כמובן לשמו ואישרה שזה אכן שלו. התרגשות מטורפת, שמחה גדולה וכל זה ואנחנו רק בשעה 9:30. בשעה 10:00 הייתי כבר בחדר התאוששות אחרי הכל והדבר היחיד שיכולתי לחשוב עליו היה רק שהחצי יספיק להוציא את אדירוש מהגן בשעה הרגילה וכך היה. בשעה 12:00 החצי נסע חזרה למצפה, בשעה 13:00 הוציא את אדירוש מהגן ובישר לו שהוא הפך לאח גדול וזה למה זאת הייתה "לידה בהזמנה". אז מזל טוב לחורצ'ק שלי שאני מאחלת לו שימצא את הנתיבים הנכונים שיובילו אותו לחיים הכי שמחים ומושלמים שיכולים להיות, שיהיה בריא בגופו ובנפשו ושיהיה שמח, כי בעיני, לקום בבוקר עם חיוך על הפנים ולצלוח את הימים שווה הכל. ולענייננו – כמו בכל שנה ביומולדת של חורצ'ק, אני שואלת אותו איזה עוגה להכין לו. חורצ'ק מטורף על עוגות והוא הכי פתוח לשיגעונות ולניסויים שלי, הוא מוכן לטעום הכל בלי בעייה. כל מה שהוא צריך להגיד לי זה איזה טעמים הוא רוצה שיהיו בעוגה ואני קודחת במוחי כדי לשלב לו את הטעמים שבחר. הפעם הוא ביקש עוגת שכבות, שהשכבות יהיו רכים רכים והמילוי יהיה קצפת ואוראו וגם בטעם קפה. השילוב דווקא סבבה לגמרי, מה ששיעמם אותי זה להכין שוב עוגת שכבות. אז הלכתי על אותו בצק רך וטעים שאיתו אני בדרך כלל יוצרת שכבות אבל במקום שכבות, הכנתי בומב שגם יפה במיוחד וגם טעימה. סה"כ עוגה מאוד קלה ומהירה להכנה. החלק הכי "קשה" זה הכנת הרולדה.
עוגת בומב אוראו ויומולדת שמח לחורצ'ק
מצרכים לתבנית בומב בקוטר 22 ס"מ
לרולדה
- 4 ביצים בטמפרטורת החדר מופרדות לחלמונים וחלבונים
- 2/3 כוס סוכר
- 1 כף תמצית וניל
- 1/2 כוס קמח רגיל
- 1/4 כוס אבקת קקאו איכותי
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
למלית של הרולדה
- ½1 מיכלים שמנת מתוקה 38% שומן
- 1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
- 1 כף אבקת סוכר
- 12 עוגיות אוראו
למלית של הבומב
- ½1 מיכלים שמנת מתוקה 38% שומן
- 200 גרם גבינת שמנת 30% שומן בטמפרטורת החדר
- 1 כף אינסטנט פודינג וניל
- 100 גרם שוקולד לבן
- 3 גרם ג'לטין +כף מים
- 12 עוגיות אוראו
- 6 עוגיות אוראו +1/2 כוס חלב להרטבת העוגיות
- כפית קפה נמס (אני השתמשתי בתוכן של קפסולת קפה שהייתה לי בבית- זו של מכונת הקפה)
אופן הכנה
- הרולדה: מחממים תנור לחום של 170 מעלות. שמים חלבונים במיקסר עם בלון הקצפה ומתחילים להקציף כדקה, מוסיפים סוכר בהדרגה ומקציפים לקצף מבריק ויציב.
- בקערה נפרדת בוחשים יחד חלמונים ותמצית וניל ובעזרת מרית מקפלים בעדינות לתוך הקצף.
- מנפים יחד קמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח ומוסיפים בתנועות קיפול לקצף.
- מרפדים תבנית תנור סטנדרטית בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב.
- מוזגים את הבלילה ומורחים אותה באופן שווה על התבנית.
- אופים 8-10 דקות עד שהעוגה נראית אפויה וקפיצית למגע.
- מוציאים מהתנור ומכינים על השייש נייר אפייה נוסף.
- מרימים את העוגה עם נייר האפייה והופכים על הנייר החדש.
- מקלפים בזהירות את הנייר מהעוגה ומגלגלים אותה עם הנייר החדש.
- מצננים לחלוטין לפני שממלאים בקרם.
- המלית לרולדה: שמים בקערת מיקסר נקייה את השמנת המתוקה ומתחילים להקציף כדקה על מהירות בינונית. מעלים את מהירות ההקצפה ומקציפים עד שהקצפת מוכנה ב- 80%. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל ואבקת סוכר ומקציפים עד ליציבות. בעזרת מערוך או כוס מרסקים את העוגיות כשהן עדיין בתוך האריזה שלהן (3 אריזות אוראו = 12 עוגיות), פותחים את האריזות ומקפלים את העוגיות לתוך הקרם.
- פותחים את הרולדה, מורחים את הקרם ומגלגלים שוב. עוטפים עם נייר האפייה ושומרים במקרר עד להרכבת העוגה.
- הכנת המלית לבומב: מערבבים יחד ג'לטין ומים ומשהים כמה דקות עד שהג'לטין סופח את המים.
- שמים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה, גבינת השמנת והאינסטנט פודינג ומקציפים עד ליציבות. ממסים במיקרוגל בפולסים של חצי דקה כל פעם את השוקולד הלבן – אחרי חצי דקה מוציאים, מערבבים וממשיכים להמיס. מעבירים כמה כפות מהקרם המוקצף לשוקולד הלבן (השוואת טמפרטורה) ומערבבים היטב. מוזגים את תערובת השוקולד לקרם בתנועות קיפול.
- מחממים את הג'לטין 3-4 שניות במיקרוגל לקבלת נוזל שקוף וצלול ומוסיפים לקערה בתנועות קיפול.
- בעזרת מערוך או כוס, שוברים את העוגיות בעודן באריזה שלהן, פותחים ומערבבים עם הקרם.
- הרכבת העוגה: מרפדים את תבנית הבומב בניילון שיקל עלינו את חילוץ העוגה מהתבנית.
- פורסים את הרולדה לפרוסות ברוחב של כ- 1 ס"מ ומסדרים על התבנית בצפיפות.
- מוזגים חצי מכמות הקרם, מיישירים את הקרם וטופחים את התבנית כדי שהקרם ייכנס לכל המקומות באופן שווה פחות או יותר.
- מרטיבים את העוגיות השלמות בחלב ומסדרים על הקרם בצפיפות.
- מוסיפים ליתרת הקרם את הקפה ומערבבים יחד. מוזגים את שארית הקרם מעל העוגיות ומיישרים עם מרית.
- מסדרים מעל הקרם פרוסות של עוגת הרולדה ומהדקים מעט על הקרם.
- עוטפים היטב והדוק עם ניילון נצמד ומעבירים לילה למקרר.
- למחרת, מניחים צלחת רחבה על תבנית הבומב והופכים את העוגה על הצלחת. מרימים את התבנית ומקלפים את הניילון.
- שומרים במקרר עד שבוע.
עוד כמה קטנות
- העוגה הכי טעימה אחרי יומיים, כשספגה היטב את הקרם.
- אפשר לשים איזה עוגיות שאוהבים במקום אוראו, כגון: עוגיות לוטוס.
- עקרונית אפשר לוותר על הג'לטין אבל אז כדאי שהיא תהיה במקרר להתייצבות לפחות 24 שעות. במקרה שלי לא היה לי 24 שעות ולכן חיזקתי במעט ג'לטין.
אפשר לראות סרטון עם הרכבת העוגה
היי שרון,
אין לי סרטון לעוגה הזו
איזה שחיתות!
עוגה מהממת 3>
ומזל טוב לבחורצ'יק D:
חחחחח תודה מקסימה אחת. מתגעגעת אלייך! חייבות מפגש בקרוב מאוד
כן!!
יאללה, תני תאריך ונפגשות ליום צילום ואפייה מהפנט
בודקת מחר ביומן וקובעות. את באה אליי?
מזל טוב לחורצ'ק…באותו היום ב-22:30 לידה ארוכה ומייגעת נולד אלמוגי המהמם…
מדהימים שניהם בריאות ונחת♥♥
עוגה נפלאה אצלי יהיה אוראו זה הפריט הראשון ברשימת המצרכים שאלמוג ביקש חח
מזל טובבב גם לאלמוג המהם!!! מחכה לראות את העוגה שהכנת לו 🙂