את העוגה הזו אני אופה בסיר פלא…לא מהחדשים אלא אמיתי אמיתי של פעם. אמא שלי שקצה בו העבירה אותו אליי לפני כמה שנים טובות. כיוון שיש לי בערך מיליון וחצי תבניות לא השתמשתי בו ובכלל חשבתי שהוא מיושן ועבר זמנו…….אבלללללל לא זרקתי כי בכל זאת תבנית ואני לא זורקת תבניות. ואז, החלטתי להכין את עוגת השייש שאני מכינה בדרך כלל בתבנית אפייה רגילה באותו סיר פלא והפלא ופלא יצאה ענקית….גבוהה- משהו כמו 12 ס"מ…כן, אני לא מגזימה בכלל…מדדתי עם סרגל 🙂 עוגה רכה, אוורירית וטעימה שנחטפת ישר איך שיוצאת מהתנור….
עוגת שייש אוורירית וגבוהה במיוחד
חומרים לסיר פלא בקוטר 28 ס"מ
- ¼ כוס סוכר
- ¼ כוס מים
- ¼ כוס קקאו
- ¼ כוס שמן
לשים את הסוכר, המים והקקאו בקערית ולערבב עם מטרפה לבלילה אחידה. לחמם חצי דקה במיקרוגל על מנת להמס את הסוכר. להוסיף את השמן ולערבב היטב. להניח בצד.
- 6 חלמונים בטמפרטורת החדר
- 2 שקיות סוכר וניל
- ¾ כוס שמן
- 1 כוס מים מהברז
- קליפה מגוררת מתפוז שלם
- ½2 כוסות קמח מנופה
- 2 כפיות אבקת אפייה
לשים את החלמונים, סוכר וניל, שמן, מים וקליפת תפוז בקערה גדולה ולטרוף במטרפה ידנית חצי דקה. להוסיף את הקמח ואבקת האפייה ולטרוף היטב.
- 6 חלבונים בטמפרטורת החדר
- ¼1 כוסות סוכר
להקציף את החלבונים 2 דקות עד שנוצר קצף לבן. להוסיף את הסוכר בהדרגה ולהקציף בערך 5 דקות עד שמתקבל קרם יציב ומבריק.
- להעביר 1/3 מכמות קצף החלבונים לתערובת החלמונים ולטרוף עם מטרפה (השוואת מרקמים). את יתרת הקצף לקפל עם לקקן בעדינות לתוך תערובת החלמונים.
- למזוג את תערובת השוקולד לתוך תערובת העוגה ובעזרת לקקן לקפל את השוקולד לתוך העוגה 3 פעמים בלבד!!
- למזוג את התערובת לסיר פלא לא משומן .
- לשים את העוגה על רשת בשליש התחתון של התנור, לאפות 50 – 60 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 165 מעלות או עד שהעוגה מוכנה (לבדוק עם שיפוד עץ במרכז העוגה).
- לצנן היטב לפני שמחלצים את העוגה – להעביר סכין סביב הדפנות וסביב מרכז העוגה ולהפוך על צלחת הגשה.
תודה רבה על עוגה נהדרת בטעם של פעם!!!
האם אפשר לעשות חצי כמות
היי מזל,
פשוט מחלקים הכל לחצי וגם תבנית קטנה יותר
היי
רציתי לדעת אם אני יכולה להמיר את הגרידת תפוז בכוס מיץ תפוזים ואם כן אז אני צריכה לוותר על המים ?
אשמח שתעני באופן די דחוף
היי תארי,
אפשר להחליף את המים במיץ תפוזים.
הי יהודית קיבלתי עכשיו סיר פלא בקוטר 25, האם אפשר להכין או עדיף בתבנית?
בטח שבסיר פלא. יוצא מעולה
יהודית יקרה ואהובה! קיבלתי בשבוע שעבר את הסיר פלא של חמותי ז"ל. דפדפתי בגוגל והעוגה שלך הכי מצאה חן בעיני, אני רוצה לפרגן לך מכל הלב, כל מתכון מנצח מושלם,אין מילים!!!!!!! אלופה
איזה כייף לשמוע
במידה ואני אופה בסיר פלא האם יש צורך לסגור עם המכסה?
ואם אין מכסה – התוצאה תהיה זהה?
תודה רבה על המתכון, נראה מעולה.
בסיר פלא בלי מכסה. גם זו נאפתה בסיר פלא
עוגה מדהימה!!!!
הכנתי צעד צעד לפי המתכון ויצא תענוגגגגגג
תודה על עוד מתכון מנצח!
תודה יפעת. איזה כייף שאהבת ♥
ערב-טוב,
ואם להיכנס להרפתקאה ונוסטלגיה…….האם את המתכון הזה ניתן להכיו על הגז?
אה וואו לימור,
אז ככה, צריך באמת סיר פלא וצריך לקנות תוסף ששמים על הגז מתחת לתבנית כדי שלא תהיה אש ישירה.
אני לא בטוחה שהתוצאה טובה יותר מהתנור
תודה להתייחסותך, רק בשביל הסקרנות…יש את "הצמצם" אנסה.
שבת קסומה!
בשמחה לימור שבת שלום ועדכני אם הצליח
לא לשמן גם את התחתית?
היא לא תתפרק לי?
היי אורית. העוגה לא תתפרק. את יכולה לשים נייר אפייה אם את לא בטוחה
הכנתי היום את העוגה ללא גלוטן – עם קמח כרגיל
יצאה עוגה מושלמת!!!
כייף לשמוע פזית
יהודית הי,
יש לי תבנית קוגלהוף סיליקון, האם לשמן ?
היי לימור. חובה לשמן סיליקון ולחכות שתתקרר לחלוטין לפני שאת מחלצת
תודה יהודית על המתכון הנהדר!!
עוגה מוצלחת וטעימה.
תודה יהודית על המתכון הנהדר!!
עוגה מוצלחת וטעימה.
שמחה שאהבת. אם אפית בסיר פלא לא אמורה להידבק. אם אפית בתבנית רגילה חייב לשמן
שמחה שאהבת. אם אפית בסיר פלא לא אמורה להידבק. אם אפית בתבנית רגילה חייב לשמן
היי הכנתי את העוגה בדיוק . כמו במתכון. היא אכן יצאה גבוהה אוורירית וטעימה. לא שימנתי את התבנית. אך לצערי היה נורא קשה להוציא אותה מהתבנית. בלי שבעוגה תתפרק.
הי העוגה נפלאה תודה על מתכון מנצח!
בשמחה רבה מיטל
היי. לשתיים – שלוש תבניות וכן לשמן
היי
אם אני רוצה להכין בתבנית אינגליש.
הכמות הזו מתאימה ל 2 תבניות?
האם לשמן את התבנית?
לא נדבקת. זה כל הקטע של סיר פלא. אם תשמני העוגה תצנח
העוגה נראית מהממת. אם אין גרידת תפוז האם ניתן להשמיט או להמיר במשהו אחר?
היי שרה,
תודה רבה. אפשר בלי אבל מומלץ לקנות תפוז ולגרר
העוגה לא תדבק לתבנית כי אמרת לא לשמן את התבנית, שאלה התבנית ישנה מאוד אבל נקייה לא מנרוסטה זה גם בסדר בלי לשמן?
זו לא טעות. מעבירים מעט כדי להשוות מרקמים ושיהיה קל יותר לתערובת החלמונים לקלוט את החלבונים. אחרי שערבבנו לתוך החלמונים מעט מהקצף הוא יהיה הרבה יותר דליל ויהיה קל להעביר אליו את יתרת הקצף
הי נראה לי יש טעות קטנה בהוראות הכנה. כתבת כך: "להעביר 1/3 מכמות קצף החלבונים לתערובת החלמונים ולטרוף עם מטרפה (השוואת מרקמים). את יתרת הקצף לקפל עם לקקן בעדינות לתוך תערובת החלמונים." כלומר כתבת פעמיים "תערובת חלמונים" ונראה לי שהפעם השנייה התכוונת לתערובת השוקולד?
תודה
היי עירית, לא בטורבו. אפייה רגילה של עליון ותחתון
יהודית שלום. האם אפשר לאפות עוגה זו בתנור טורבו או רק חום עליון ותחתון? מה מומלץ? תודה מראש
מתאימה לסיר פלא בקוטר 28. לא גולשת
היי יהודית. התערובת לא גדולה מדי? העוגה לא תישפך מהתבנית?
מהמם! אני שמחה לשמוע
איזה כייף לשמוע. שנה טובה וחתימה טובה
מתכון מדוייק ,וקל להכנה.אפיתי והעוגה יצאה בדיוק כמו בתמונה גבוהה וטעימה!!!
שנה טובה ומתוקה…….
תודה עופר. שנה טובה ומתוקה
איזה כייףףף…בשמחה גדולה. שנה טובה ומתוקה
איזה כייףףף…בשמחה גדולה. שנה טובה ומתוקה
תודה עופר. שנה טובה ומתוקה
אפיתי כבר פעמיים! – הצלחה גדולה. תודה על המתכון…
נראית נהדר!
לא הייתי מתנגד לפיסה של העוגה הזו עכשיו 🙂
שבוע טוב, יהודית!
כל תהנית. רק לשמן
נראה מעולה, אם אין לי סיר פלא, באיזו תבנית להכין?
לא הבנתי את השאלה
תודה רבה
היי יהודית. את עירבוב השוקולד לבלילה הלבנה את עושה בקערה ולא בתבנית עצמה?
תודה רבה!
עוגה של פעם, הכי טעים שיש
תודה רבה יקירה…מקווה שאת נהנית מהבלוג 🙂
תודההה יקירה….
לא, היא ממש לא המציאה 🙂 בכל אופן שלך נראת מעולה 🙂
עוגת מליון דולר.
תודה רבה! כל מתכוני עוגות הלייקח דומות….שינויים קלים פה ושם.. קרין גורן לא המציאה את הגלגל…זה מתכון ישן מאוד שהיו מכינים כשהייתי ילדה…אני שיניתי את אופן ההכנה …
העוגה נראת טעימה והתמונות מהממות. קצת מזכיר לי את המתכון של עוגת הלייקח הגבוהה של קרין גורן 🙂
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
תודה נטלי, יש כוסות וכפות מדידה אוניברסליים – המידות אוניברסליות ואז אם אי רושמת כוס ותשתמשי בכוס המדידה האוניברסלית אז תדעי שבטוח אנחנו מסונכרנות על הכמויות. עולה גרושים ומוכרים בחנויות מתמחות ואפילו בחנויות לכלים חד פעמיים
ומה זה 11/4 כוסות סוכר? 🙂
היי יהודית. העוגה יפה-יפייה! מה הכוונה לכוס אוניברסלית?