אכלתם פעם ענן?? לא? אז אתם חייבים להכין את העוגת שייש המושלמת הזאת שזה די כמו לאכול ענן רך, שוקולדי, טעיםם, כזה שממש אי אפשר להפסיק לקחת עוד ועוד פרוסה
את העוגה הזו אני אופה בסיר פלא, לא מהחדשים אלא אמיתי אמיתי של פעם. אמא שלי שקצה בו העבירה אותו אליי לפני כמה שנים טובות. כיוון שיש לי בערך מיליון וחצי תבניות לא השתמשתי בו ובכלל חשבתי שהוא מיושן ועבר זמנו, אבלללללל לא זרקתי כי בכל זאת תבנית ואני לא זורקת תבניות. ואז, החלטתי להכין את עוגת השייש שאני מכינה בדרך כלל בתבנית אפייה רגילה באותו סיר פלא והפלא ופלא יצאה ענקית, גבוהה- משהו כמו 12 ס"מ, כן, אני לא מגזימה בכלל, מדדתי עם סרגל 🙂 עוגה רכה, אוורירית וטעימה שנחטפת ישר איך שיוצאת מהתנור.
עוגת שייש אוורירית וגבוהה במיוחד
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- כדי לקבל עוגה מאוד גבוהה, צריך להשתמש בביצים גדולות מאוד. במידה ואין שמים עוד 2 ביצים בנוסף על ה – 6, כלומר – 8 ביצים אחרת היא תצא נמוכה יותר שזה גם מעולה.
- את העוגה הזו אני אופה בסיר פלא שאותו לא משמנים למעט התחתית שאותה אפשר לשמן על מנת להקל בחילוץ. במידה ואופים בתבנית רגילה, יש לשמן אותה.
- כמו כל עוגה בחושה העוגה חייבת להיות אפוייה כמו שצריך אחרת היא צונחת אחרי שמוציאים מהתנור. גם כשהיא נראית לכם אפויה תנו לה עוד 10-15 דקות, לא יקרה לה כלום והיא בטוח תשמור על הגובה.
- במתכון שלי משתמשים רק בקמח רגיל! כל קמח אחר לא יתאים מבחינת הכמויות.
חומרים לסיר פלא בקוטר 28 ס"מ
בלילה ראשונה
- ¼ כוס סוכר (50 גרם)
- ¼ כוס מים (60 גרם)
- ¼ כוס קקאו (35 גרם)
- ¼ כוס שמן (50 גרם)
שמים את הסוכר, המים והקקאו בקערית ולערבב עם מטרפה לבלילה אחידה. מחממים חצי דקה במיקרוגל על מנת להמס את הסוכר, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב, מניחים בצד.
בלילה שנייה
- 6 חלמונים בטמפרטורת החדר
- 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
- ¾ כוס שמן (150 גרם)
- 1 כוס מים מהברז (240 גרם)
- קליפה מגוררת מתפוז שלם
- ½2 כוסות קמח רגיל מנופה (350 גרם)
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
שמים את החלמונים, סוכר וניל, שמן, מים וקליפת תפוז בקערה גדולה וטורפים במטרפה ידנית חצי דקה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים היטב. הבלילה יוצאת מאוד סמיכה וזה בסדר.
בלילה שלישית
- 6 חלבונים בטמפרטורת החדר
- ¼1 כוסות סוכר (250 גרם)
מחממים תנור לחום של 165 מעלות.
מקציפים את החלבונים 2 דקות עד שנוצר קצף לבן. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים בערך 5 דקות עד שמתקבל קרם יציב ומבריק. מעבירים 1/3 מכמות קצף החלבונים לתערובת החלמונים וטורפים עם מטרפה (השוואת מרקמים). את יתרת הקצף מקפלים עם לקקן בעדינות לתוך תערובת החלמונים.
מוזגים את בלילת השוקולד לתוך בלילת העוגה ובעזרת לקקן מקפלים את השוקולד לתוך העוגה 3 פעמים בלבד!! יותר מזה לא תתקבל צורת השייש אלא הצבע הכהה ישתלט על כל העוגה.
מוזגים את הבלילה לסיר פלא לא משומן . זה חשוב לא לשמן את הסיר אחרת העוגה צונחת. אפשר לשמן רק את הבסיס על מנת להקל על החילוץ אבל היא נחלצת מעולה גם ללא שימון.
מעבירים את העוגה לתנור ומניחים אותה על רשת בשליש התחתון של התנור, אופים כשעה – שעה ורבע בתנור שחומם מראש לחום של 165 מעלות או עד שהעוגה מוכנה, בודקים עם שיפוד עץ במרכז העוגה וגם כשהיא נראית מוכנה תנו לה עוד 10-15 דקות על מנת שתתייצב ולא תצנח כשהיא יוצאת מהתנור.
מצננים היטב לפני שמחלצים את העוגה – מעבירים סכין סביב הדפנות וסביב מרכז העוגה והופכים על צלחת הגשה.
ביצים גדולות הכוונה לגודל L?
מינימום ואפילו XL
יצאה גבוהה ויפה ורכה בטרוף
בהחלט ענן כמו שהבטחת
מתכון מעולה!!!
הכנתי בסיר ג'חנון עם נייר אפייה. יצאה גבוהה ויפה ורכה בטרוף
בהחלט ענן כמו שהבטחת
מתכון מעולה!!!
מהמםםם
האם אפשר להכין בתבנית ג'חנון עם נייר אפייה כדי שלא ידבק ויהיה ניתן לשלוף אותה בקלות ?
כן אין בעייה
שלום יהודית,
יש לי תבנית עם שלוש רגליים. האם ניתן להפוך את העוגה שכאני מוציאה אותה מהתנור ? (כפי שאני עושה עם עוגת תפוזים)
כדי לשמור על הגובה שלה
ממש לא. היא תיפול לך
היי יקרה
עוגה מהממת רק רציתי לדעת למה השוקולד נוחת וניראה לא אפוי?, הקיסם יצא יבש
כי כנראה כשמיכת אותו אז מזגת אותו בנקודה אחת במקום לפזר על כל הבלילה
באסה..היא צנחה לי..עשיתי לפי ההוראות..היתה מהממת בתנור גבוהה ויפה.הוצאתי אותה והיא צנחה..
כשעוגה צונחת אחרי אפייה זה לרוב כי היא צריכה עוד זמן אפייה או שלא דייקת בכמות הקמח והחומרים או שהשתמשת בקמח אחר ולא רגיל
היי
העוגה מדהימה, נאפתה בסיר פלא.
רק שהשןקולד ירד ממש לתחתית, הייתה מעין שיכבה עבה. מה עשיתי לא נכון ?(קודם שפכתי את הבלילה לסיר ולאחר מכן את השוקולד, היה ממש נןזלי, וקיפלתי 3 פעמים י שהסברת) אאפה שוב היום תןדה על ההסבר, תבןרכי על המתכונים
תסתכלי באינסטגרם את הסרטון שהכנתי. בכל מקרה כשאת מוזגת את בלילת השוקולד תעשי זאת תוך כדי תנועה סיבובית ולא ישר למקום אחד ואז תקפלי 3 פעמים
אפייה בטורבו או רגיל?
רגיל
הי, אין לי סיר פלא. יש לי קוגלהוף וסיר לג'חנון. במה עדיף? תודה
שניהם מתאימים
היי היי
אם בתבנית רגילה באיזה גודל? והאם עדיפה תבנית קוגלהוף?
תודה וחג שמח
רגילה קוטר 28 והכמות גדולה אז לשים בעוד תבנית
באיזו תוכנית לאפות את העוגה?ואיזו כוס את משתמשת
תמיד כוסות מדידה אוניברסליים ואם לא מצויין אחרת אז תכנית רגילה
תודה רבה על עוגה נהדרת בטעם של פעם!!!
האם אפשר לעשות חצי כמות
היי מזל,
פשוט מחלקים הכל לחצי וגם תבנית קטנה יותר
אשמח לדעת ככמה אינגלישקייק זה יוצא?
3
היי
רציתי לדעת אם אני יכולה להמיר את הגרידת תפוז בכוס מיץ תפוזים ואם כן אז אני צריכה לוותר על המים ?
אשמח שתעני באופן די דחוף
היי תארי,
אפשר להחליף את המים במיץ תפוזים.
עוגה מעולה! תודה רבה, כל התכונים שלך פצצה
תודה על המתכון. אם אני משתמשת בתבנית מלבנית רגילה, להוריד בכמויות? אם כן אז כמה?
ואם אני אופה באינגליש קייק מנייר כמה עוגות יוצא וכמה זמן אפייה?
אין לי מושג מה זה תבנית מלבנית רגילה. יש כל מיני גדלים של תבניות. זה מתאים ל – 3 עוגות אינגליש קייק והאפייה אותו דבר
הי יהודית קיבלתי עכשיו סיר פלא בקוטר 25, האם אפשר להכין או עדיף בתבנית?
בטח שבסיר פלא. יוצא מעולה
יהודית יקרה ואהובה! קיבלתי בשבוע שעבר את הסיר פלא של חמותי ז"ל. דפדפתי בגוגל והעוגה שלך הכי מצאה חן בעיני, אני רוצה לפרגן לך מכל הלב, כל מתכון מנצח מושלם,אין מילים!!!!!!! אלופה
איזה כייף לשמוע
במידה ואני אופה בסיר פלא האם יש צורך לסגור עם המכסה?
ואם אין מכסה – התוצאה תהיה זהה?
תודה רבה על המתכון, נראה מעולה.
בסיר פלא בלי מכסה. גם זו נאפתה בסיר פלא
עוגה מדהימה!!!!
הכנתי צעד צעד לפי המתכון ויצא תענוגגגגגג
תודה על עוד מתכון מנצח!
תודה יפעת. איזה כייף שאהבת ♥
ערב-טוב,
ואם להיכנס להרפתקאה ונוסטלגיה…….האם את המתכון הזה ניתן להכיו על הגז?
אה וואו לימור,
אז ככה, צריך באמת סיר פלא וצריך לקנות תוסף ששמים על הגז מתחת לתבנית כדי שלא תהיה אש ישירה.
אני לא בטוחה שהתוצאה טובה יותר מהתנור
תודה להתייחסותך, רק בשביל הסקרנות…יש את "הצמצם" אנסה.
שבת קסומה!
בשמחה לימור שבת שלום ועדכני אם הצליח
לא לשמן גם את התחתית?
היא לא תתפרק לי?
היי אורית. העוגה לא תתפרק. את יכולה לשים נייר אפייה אם את לא בטוחה
הכנתי היום את העוגה ללא גלוטן – עם קמח כרגיל
יצאה עוגה מושלמת!!!
כייף לשמוע פזית
יהודית הי,
יש לי תבנית קוגלהוף סיליקון, האם לשמן ?
היי לימור. חובה לשמן סיליקון ולחכות שתתקרר לחלוטין לפני שאת מחלצת
תודה יהודית על המתכון הנהדר!!
עוגה מוצלחת וטעימה.
תודה יהודית על המתכון הנהדר!!
עוגה מוצלחת וטעימה.
שמחה שאהבת. אם אפית בסיר פלא לא אמורה להידבק. אם אפית בתבנית רגילה חייב לשמן
שמחה שאהבת. אם אפית בסיר פלא לא אמורה להידבק. אם אפית בתבנית רגילה חייב לשמן
היי הכנתי את העוגה בדיוק . כמו במתכון. היא אכן יצאה גבוהה אוורירית וטעימה. לא שימנתי את התבנית. אך לצערי היה נורא קשה להוציא אותה מהתבנית. בלי שבעוגה תתפרק.
הי העוגה נפלאה תודה על מתכון מנצח!
בשמחה רבה מיטל
היי. לשתיים – שלוש תבניות וכן לשמן
היי
אם אני רוצה להכין בתבנית אינגליש.
הכמות הזו מתאימה ל 2 תבניות?
האם לשמן את התבנית?
לא נדבקת. זה כל הקטע של סיר פלא. אם תשמני העוגה תצנח
העוגה נראית מהממת. אם אין גרידת תפוז האם ניתן להשמיט או להמיר במשהו אחר?
היי שרה,
תודה רבה. אפשר בלי אבל מומלץ לקנות תפוז ולגרר
היי, קניתי תנור חדש, של בוש.
(יש לו תוכנית אפייה לעוגות) פעם ראשונה מנסה את העוגה הזו בתנור החדש ואני לא יודעת אם צלח. ניראה שהיא עלתה ממש בזמן האפייה ובנוסף זלגה מהאמצע. אחרי שהוצאתי (יותר זמן מהרגע שהייתה מוכנה היא צנחה קצת.
את חושבת שזה בגלל התוכנית של התנור?
היי שני,
אני מאמינה שכן. לכל תנור זמני אפייה שונים לגמרי וצריך ללמוד אותם. אם צנחה קצת זה אומר שצריכה עוד זמן אפייה. יש בעוגה הרבה שמן והיא לא תתייבש עוד 10-15 דקות אפייה. גם לי יש תנור יחסית חדש וזו אותה בעייה ואני עדיין לומדת אותו.
העוגה לא תדבק לתבנית כי אמרת לא לשמן את התבנית, שאלה התבנית ישנה מאוד אבל נקייה לא מנרוסטה זה גם בסדר בלי לשמן?
זו לא טעות. מעבירים מעט כדי להשוות מרקמים ושיהיה קל יותר לתערובת החלמונים לקלוט את החלבונים. אחרי שערבבנו לתוך החלמונים מעט מהקצף הוא יהיה הרבה יותר דליל ויהיה קל להעביר אליו את יתרת הקצף
הי נראה לי יש טעות קטנה בהוראות הכנה. כתבת כך: "להעביר 1/3 מכמות קצף החלבונים לתערובת החלמונים ולטרוף עם מטרפה (השוואת מרקמים). את יתרת הקצף לקפל עם לקקן בעדינות לתוך תערובת החלמונים." כלומר כתבת פעמיים "תערובת חלמונים" ונראה לי שהפעם השנייה התכוונת לתערובת השוקולד?
תודה
היי עירית, לא בטורבו. אפייה רגילה של עליון ותחתון
יהודית שלום. האם אפשר לאפות עוגה זו בתנור טורבו או רק חום עליון ותחתון? מה מומלץ? תודה מראש
מתאימה לסיר פלא בקוטר 28. לא גולשת
היי יהודית. התערובת לא גדולה מדי? העוגה לא תישפך מהתבנית?
מהמם! אני שמחה לשמוע
איזה כייף לשמוע. שנה טובה וחתימה טובה
מתכון מדוייק ,וקל להכנה.אפיתי והעוגה יצאה בדיוק כמו בתמונה גבוהה וטעימה!!!
שנה טובה ומתוקה…….
תודה עופר. שנה טובה ומתוקה
איזה כייףףף…בשמחה גדולה. שנה טובה ומתוקה
איזה כייףףף…בשמחה גדולה. שנה טובה ומתוקה
תודה עופר. שנה טובה ומתוקה
אפיתי כבר פעמיים! – הצלחה גדולה. תודה על המתכון…
נראית נהדר!
לא הייתי מתנגד לפיסה של העוגה הזו עכשיו 🙂
שבוע טוב, יהודית!
כל תהנית. רק לשמן
נראה מעולה, אם אין לי סיר פלא, באיזו תבנית להכין?
לא הבנתי את השאלה
תודה רבה
היי יהודית. את עירבוב השוקולד לבלילה הלבנה את עושה בקערה ולא בתבנית עצמה?
תודה רבה!
עוגה של פעם, הכי טעים שיש
תודה רבה יקירה…מקווה שאת נהנית מהבלוג 🙂
תודההה יקירה….
לא, היא ממש לא המציאה 🙂 בכל אופן שלך נראת מעולה 🙂
עוגת מליון דולר.
תודה רבה! כל מתכוני עוגות הלייקח דומות….שינויים קלים פה ושם.. קרין גורן לא המציאה את הגלגל…זה מתכון ישן מאוד שהיו מכינים כשהייתי ילדה…אני שיניתי את אופן ההכנה …
העוגה נראת טעימה והתמונות מהממות. קצת מזכיר לי את המתכון של עוגת הלייקח הגבוהה של קרין גורן 🙂
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
תודה נטלי, יש כוסות וכפות מדידה אוניברסליים – המידות אוניברסליות ואז אם אי רושמת כוס ותשתמשי בכוס המדידה האוניברסלית אז תדעי שבטוח אנחנו מסונכרנות על הכמויות. עולה גרושים ומוכרים בחנויות מתמחות ואפילו בחנויות לכלים חד פעמיים
ומה זה 11/4 כוסות סוכר? 🙂
היי יהודית. העוגה יפה-יפייה! מה הכוונה לכוס אוניברסלית?