יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
עוגת שייש אוורירית וגבוהה במיוחד
ראשי » מתכונים לראש השנה וחגי תשרי » עוגת שייש אוורירית וגבוהה במיוחד

עוגת שייש אוורירית וגבוהה במיוחד

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 5 ביוני 2015 104 תגובות

אכלתם פעם ענן?? לא? אז אתם חייבים להכין את העוגת שייש המושלמת הזאת שזה די כמו לאכול ענן רך, שוקולדי, טעיםם, כזה שממש אי אפשר להפסיק לקחת עוד ועוד פרוסה

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה


את העוגה הזו אני אופה בסיר פלא, לא מהחדשים אלא אמיתי אמיתי של פעם. אמא שלי שקצה בו העבירה אותו אליי לפני כמה שנים טובות. כיוון שיש לי בערך מיליון וחצי תבניות לא השתמשתי בו ובכלל חשבתי שהוא מיושן ועבר זמנו, אבלללללל לא זרקתי כי בכל זאת תבנית ואני לא זורקת תבניות. ואז, החלטתי להכין את עוגת השייש שאני מכינה בדרך כלל בתבנית אפייה רגילה באותו סיר פלא והפלא ופלא יצאה ענקית, גבוהה- משהו כמו 12 ס"מ, כן, אני לא מגזימה בכלל, מדדתי עם סרגל 🙂 עוגה רכה, אוורירית וטעימה שנחטפת ישר איך שיוצאת מהתנור.




 עוגת שייש אוורירית וגבוהה במיוחד

כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
  • יש לי גם טיק טוק.
  • כדי לקבל עוגה מאוד גבוהה, צריך להשתמש בביצים גדולות מאוד. במידה ואין שמים עוד 2 ביצים בנוסף על ה – 6, כלומר – 8 ביצים אחרת היא תצא נמוכה יותר שזה גם מעולה.
  • את העוגה הזו אני אופה בסיר פלא שאותו לא משמנים למעט התחתית שאותה אפשר לשמן על מנת להקל בחילוץ. במידה ואופים בתבנית רגילה, יש לשמן אותה.
  • כמו כל עוגה בחושה העוגה חייבת להיות אפוייה כמו שצריך אחרת היא צונחת אחרי שמוציאים מהתנור. גם כשהיא נראית לכם אפויה תנו לה עוד 10-15 דקות, לא יקרה לה כלום והיא בטוח תשמור על הגובה.
  • במתכון שלי משתמשים רק בקמח רגיל! כל קמח אחר לא יתאים מבחינת הכמויות.

חומרים לסיר פלא בקוטר 28  ס"מ

בלילה ראשונה

  • ¼ כוס סוכר (50 גרם)
  • ¼ כוס מים (60 גרם)
  • ¼ כוס קקאו (35 גרם)
  • ¼ כוס שמן (50 גרם)

שמים את הסוכר, המים והקקאו בקערית ולערבב עם מטרפה לבלילה אחידה. מחממים חצי דקה במיקרוגל על מנת להמס את הסוכר, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב, מניחים בצד.  

בלילה שנייה

  • 6 חלמונים בטמפרטורת החדר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • ¾ כוס שמן (150 גרם)
  • 1 כוס מים מהברז (240 גרם)
  • קליפה מגוררת מתפוז שלם
  • ½2 כוסות קמח רגיל מנופה (350 גרם)
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)

שמים את החלמונים, סוכר וניל, שמן, מים וקליפת תפוז בקערה גדולה וטורפים במטרפה ידנית חצי דקה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים היטב. הבלילה יוצאת מאוד סמיכה וזה בסדר.  

בלילה שלישית

  • 6 חלבונים בטמפרטורת החדר
  • ¼1 כוסות סוכר (250 גרם)

מחממים תנור לחום של 165 מעלות.

מקציפים את החלבונים 2 דקות עד שנוצר קצף לבן. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים בערך 5 דקות עד שמתקבל קרם יציב ומבריק. מעבירים 1/3 מכמות קצף החלבונים לתערובת החלמונים וטורפים עם מטרפה (השוואת מרקמים). את יתרת הקצף מקפלים עם לקקן בעדינות לתוך תערובת החלמונים. מוזגים את בלילת השוקולד לתוך בלילת העוגה ובעזרת לקקן מקפלים את השוקולד לתוך העוגה  3 פעמים בלבד!! יותר מזה לא תתקבל צורת השייש אלא הצבע הכהה ישתלט על כל העוגה. מוזגים את הבלילה לסיר פלא לא משומן . זה חשוב לא לשמן את הסיר אחרת העוגה צונחת. אפשר לשמן רק את הבסיס על מנת להקל על החילוץ אבל היא נחלצת מעולה גם ללא שימון. מעבירים  את העוגה לתנור ומניחים אותה על רשת בשליש התחתון של התנור, אופים כשעה – שעה ורבע בתנור שחומם מראש לחום של 165 מעלות  או עד שהעוגה מוכנה, בודקים עם שיפוד עץ במרכז העוגה וגם כשהיא נראית מוכנה תנו לה עוד 10-15 דקות על מנת שתתייצב ולא תצנח כשהיא יוצאת מהתנור. מצננים היטב לפני שמחלצים את העוגה – מעבירים סכין סביב הדפנות וסביב מרכז העוגה והופכים על צלחת הגשה.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגת תפוזים בתבנית אנג'ל
    עוגת תפוזים רכה וגבוהה שמכינים בתבנית טורט אנג'ל
  • עוגת גבינה בתבנית מגנוס
    עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק
  • עוגת שייש שקדים
    עוגת שייש שקדים יפהפייה וקלה להכנה (פרווה)
  • עוגת שכבות שוקולד וקפה
    עוגת שכבות שוקולד וקפה מרשימה וקלה להכנה
סיר פלא עוגת שייש קקאו שוקולד

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

104 תגובות

  1. יפעת הגב 25 בספטמבר 2025 בשעה 15:31

    עוגה טעימה בטירוף, הכנתי אותה כבר כמה פעמים.
    האם אפשר להכין אותה עם קמח כוסמין?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 בספטמבר 2025 בשעה 14:20

      תודה רבה יפעת. אני מניחה שכן למרות שלא ניסיתי. אותה כמות

  2. קרן הגב 13 בנובמבר 2024 בשעה 1:57

    האם אפשר להשתמש בקמח תופח ולא להוסיף אבקה אפיה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בנובמבר 2024 בשעה 9:42

      לא במקרה הזה כי הכמויות נשקלו עם קמח רגיל שיש בו יותר גלוטן. קמח תופח זה יהיה כנראה כמויות טיפה אחרות ואין לי כמות מדוייקת

  3. הודיה הגב 31 ביולי 2024 בשעה 0:38

    ביצים גדולות הכוונה לגודל L?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 31 ביולי 2024 בשעה 20:11

      מינימום ואפילו XL

  4. רחלי הגב 22 בפברואר 2024 בשעה 7:30

    יצאה גבוהה ויפה ורכה בטרוף
    בהחלט ענן כמו שהבטחת
    מתכון מעולה!!!

  5. רחלי הגב 22 בפברואר 2024 בשעה 7:30

    הכנתי בסיר ג'חנון עם נייר אפייה. יצאה גבוהה ויפה ורכה בטרוף
    בהחלט ענן כמו שהבטחת
    מתכון מעולה!!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 בפברואר 2024 בשעה 16:27

      מהמםםם

      • רחל הגב 27 באפריל 2025 בשעה 10:23

        עוגה נהדרת, אני לא מבינה יש לך את אותו מתכון, אחד את אומרת לא להפוך את העוגה ואחד כן להפוך.
        אני אופה בסיר אנגלי עם רגליים

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 באפריל 2025 בשעה 15:07

          כי אני אופה בשתי תבניות שונות. בסיר פלא לא הופכים כי אין לו רגליים. עקרונית גם סיר פלא אפשר להפוך על בקבוק אבל אני כבר המון זמן מכינה בתבנית עם רגליים והופכת. מקווה שזה ברור

  6. רחלי הגב 15 בפברואר 2024 בשעה 12:06

    האם אפשר להכין בתבנית ג'חנון עם נייר אפייה כדי שלא ידבק ויהיה ניתן לשלוף אותה בקלות ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 בפברואר 2024 בשעה 12:17

      כן אין בעייה

  7. חופית חפיף הגב 25 בנובמבר 2022 בשעה 13:49

    שלום יהודית,
    יש לי תבנית עם שלוש רגליים. האם ניתן להפוך את העוגה שכאני מוציאה אותה מהתנור ? (כפי שאני עושה עם עוגת תפוזים)
    כדי לשמור על הגובה שלה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 בנובמבר 2022 בשעה 13:52

      ממש לא. היא תיפול לך

  8. אסתר הגב 21 באוקטובר 2022 בשעה 0:51

    היי יקרה
    עוגה מהממת רק רציתי לדעת למה השוקולד נוחת וניראה לא אפוי?, הקיסם יצא יבש

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 באוקטובר 2022 בשעה 0:54

      כי כנראה כשמיכת אותו אז מזגת אותו בנקודה אחת במקום לפזר על כל הבלילה

  9. רחלי הגב 20 באוקטובר 2022 בשעה 20:50

    באסה..היא צנחה לי..עשיתי לפי ההוראות..היתה מהממת בתנור גבוהה ויפה.הוצאתי אותה והיא צנחה..

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 באוקטובר 2022 בשעה 21:18

      כשעוגה צונחת אחרי אפייה זה לרוב כי היא צריכה עוד זמן אפייה או שלא דייקת בכמות הקמח והחומרים או שהשתמשת בקמח אחר ולא רגיל

  10. אביב הגב 20 באוקטובר 2022 בשעה 5:26

    היי
    העוגה מדהימה, נאפתה בסיר פלא.
    רק שהשןקולד ירד ממש לתחתית, הייתה מעין שיכבה עבה. מה עשיתי לא נכון ?(קודם שפכתי את הבלילה לסיר ולאחר מכן את השוקולד, היה ממש נןזלי, וקיפלתי 3 פעמים י שהסברת) אאפה שוב היום תןדה על ההסבר, תבןרכי על המתכונים

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 באוקטובר 2022 בשעה 15:15

      תסתכלי באינסטגרם את הסרטון שהכנתי. בכל מקרה כשאת מוזגת את בלילת השוקולד תעשי זאת תוך כדי תנועה סיבובית ולא ישר למקום אחד ואז תקפלי 3 פעמים

  11. עינב הגב 18 באוקטובר 2022 בשעה 8:38

    אפייה בטורבו או רגיל?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 באוקטובר 2022 בשעה 16:48

      רגיל

      • אריאל הגב 21 באוקטובר 2022 בשעה 10:57

        הי, אין לי סיר פלא. יש לי קוגלהוף וסיר לג'חנון. במה עדיף? תודה

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 באוקטובר 2022 בשעה 13:20

          שניהם מתאימים

  12. ענבל הגב 16 באוקטובר 2022 בשעה 11:04

    היי היי
    אם בתבנית רגילה באיזה גודל? והאם עדיפה תבנית קוגלהוף?
    תודה וחג שמח

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 באוקטובר 2022 בשעה 13:18

      רגילה קוטר 28 והכמות גדולה אז לשים בעוד תבנית

  13. אסתר הגב 15 באוקטובר 2022 בשעה 21:21

    באיזו תוכנית לאפות את העוגה?ואיזו כוס את משתמשת

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 באוקטובר 2022 בשעה 21:22

      תמיד כוסות מדידה אוניברסליים ואם לא מצויין אחרת אז תכנית רגילה

  14. עינת הגב 7 בפברואר 2022 בשעה 22:40

    תודה רבה על עוגה נהדרת בטעם של פעם!!!

  15. Mazal Cohen הגב 22 באפריל 2021 בשעה 11:16

    האם אפשר לעשות חצי כמות

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 באפריל 2021 בשעה 17:04

      היי מזל,
      פשוט מחלקים הכל לחצי וגם תבנית קטנה יותר

      • אושר ליאור הגב 16 באוקטובר 2022 בשעה 17:14

        אשמח לדעת ככמה אינגלישקייק זה יוצא?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 באוקטובר 2022 בשעה 16:12

          3

  16. תאיר הגב 11 בפברואר 2021 בשעה 15:39

    היי
    רציתי לדעת אם אני יכולה להמיר את הגרידת תפוז בכוס מיץ תפוזים ואם כן אז אני צריכה לוותר על המים ?
    אשמח שתעני באופן די דחוף

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בפברואר 2021 בשעה 10:27

      היי תארי,
      אפשר להחליף את המים במיץ תפוזים.

    • נטליה הגב 17 באוקטובר 2022 בשעה 10:52

      עוגה מעולה! תודה רבה, כל התכונים שלך פצצה

    • רעות הגב 20 באוקטובר 2022 בשעה 8:59

      תודה על המתכון. אם אני משתמשת בתבנית מלבנית רגילה, להוריד בכמויות? אם כן אז כמה?
      ואם אני אופה באינגליש קייק מנייר כמה עוגות יוצא וכמה זמן אפייה?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 באוקטובר 2022 בשעה 15:14

        אין לי מושג מה זה תבנית מלבנית רגילה. יש כל מיני גדלים של תבניות. זה מתאים ל – 3 עוגות אינגליש קייק והאפייה אותו דבר

  17. מאיה ק הגב 13 באוגוסט 2020 בשעה 14:59

    הי יהודית קיבלתי עכשיו סיר פלא בקוטר 25, האם אפשר להכין או עדיף בתבנית?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 באוגוסט 2020 בשעה 17:56

      בטח שבסיר פלא. יוצא מעולה

      • בתאל הגב 3 במאי 2022 בשעה 13:58

        יהודית יקרה ואהובה! קיבלתי בשבוע שעבר את הסיר פלא של חמותי ז"ל. דפדפתי בגוגל והעוגה שלך הכי מצאה חן בעיני, אני רוצה לפרגן לך מכל הלב, כל מתכון מנצח מושלם,אין מילים!!!!!!! אלופה

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 במאי 2022 בשעה 23:52

          איזה כייף לשמוע

  18. מור הגב 22 באוקטובר 2019 בשעה 3:37

    במידה ואני אופה בסיר פלא האם יש צורך לסגור עם המכסה?
    ואם אין מכסה – התוצאה תהיה זהה?
    תודה רבה על המתכון, נראה מעולה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 באוקטובר 2019 בשעה 22:23

      בסיר פלא בלי מכסה. גם זו נאפתה בסיר פלא

  19. יפעת הגב 3 בספטמבר 2019 בשעה 19:37

    עוגה מדהימה!!!!
    הכנתי צעד צעד לפי המתכון ויצא תענוגגגגגג
    תודה על עוד מתכון מנצח!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 בספטמבר 2019 בשעה 22:21

      תודה יפעת. איזה כייף שאהבת ♥

    • לימור הגב 12 בנובמבר 2020 בשעה 18:50

      ערב-טוב,
      ואם להיכנס להרפתקאה ונוסטלגיה…….האם את המתכון הזה ניתן להכיו על הגז?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בנובמבר 2020 בשעה 8:34

        אה וואו לימור,
        אז ככה, צריך באמת סיר פלא וצריך לקנות תוסף ששמים על הגז מתחת לתבנית כדי שלא תהיה אש ישירה.
        אני לא בטוחה שהתוצאה טובה יותר מהתנור

        • לימור הגב 13 בנובמבר 2020 בשעה 9:45

          תודה להתייחסותך, רק בשביל הסקרנות…יש את "הצמצם" אנסה.
          שבת קסומה!

          • יהודית אביב הלוחשת לאוכל 14 בנובמבר 2020 בשעה 14:45

            בשמחה לימור שבת שלום ועדכני אם הצליח

  20. אורית הגב 12 במאי 2019 בשעה 12:30

    לא לשמן גם את התחתית?
    היא לא תתפרק לי?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 במאי 2019 בשעה 15:53

      היי אורית. העוגה לא תתפרק. את יכולה לשים נייר אפייה אם את לא בטוחה

  21. פזית הגב 6 בפברואר 2019 בשעה 14:37

    הכנתי היום את העוגה ללא גלוטן – עם קמח כרגיל
    יצאה עוגה מושלמת!!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בפברואר 2019 בשעה 19:36

      כייף לשמוע פזית

  22. לימור הגב 6 בפברואר 2019 בשעה 14:36

    יהודית הי,
    יש לי תבנית קוגלהוף סיליקון, האם לשמן ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בפברואר 2019 בשעה 19:36

      היי לימור. חובה לשמן סיליקון ולחכות שתתקרר לחלוטין לפני שאת מחלצת

  23. הדס אלחי הגב 19 באוקטובר 2016 בשעה 15:29

    תודה יהודית על המתכון הנהדר!!
    עוגה מוצלחת וטעימה.

  24. Unknown הגב 19 באוקטובר 2016 בשעה 15:28

    תודה יהודית על המתכון הנהדר!!
    עוגה מוצלחת וטעימה.

  25. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 באוקטובר 2016 בשעה 15:04

    שמחה שאהבת. אם אפית בסיר פלא לא אמורה להידבק. אם אפית בתבנית רגילה חייב לשמן

  26. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 באוקטובר 2016 בשעה 15:04

    שמחה שאהבת. אם אפית בסיר פלא לא אמורה להידבק. אם אפית בתבנית רגילה חייב לשמן

  27. אנונימי הגב 18 באוקטובר 2016 בשעה 13:03

    היי הכנתי את העוגה בדיוק . כמו במתכון. היא אכן יצאה גבוהה אוורירית וטעימה. לא שימנתי את התבנית. אך לצערי היה נורא קשה להוציא אותה מהתבנית. בלי שבעוגה תתפרק.

    • מיטל הגב 23 באוגוסט 2019 בשעה 15:57

      הי העוגה נפלאה תודה על מתכון מנצח!

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 באוגוסט 2019 בשעה 8:38

        בשמחה רבה מיטל

  28. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 באוקטובר 2016 בשעה 5:43

    היי. לשתיים – שלוש תבניות וכן לשמן

  29. Anna Volfson הגב 9 באוקטובר 2016 בשעה 5:35

    היי
    אם אני רוצה להכין בתבנית אינגליש.
    הכמות הזו מתאימה ל 2 תבניות?
    האם לשמן את התבנית?

  30. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 בספטמבר 2016 בשעה 15:00

    לא נדבקת. זה כל הקטע של סיר פלא. אם תשמני העוגה תצנח

    • שרה הגב 20 ביולי 2021 בשעה 10:00

      העוגה נראית מהממת. אם אין גרידת תפוז האם ניתן להשמיט או להמיר במשהו אחר?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 ביולי 2021 בשעה 16:39

        היי שרה,
        תודה רבה. אפשר בלי אבל מומלץ לקנות תפוז ולגרר

    • שני הגב 8 בדצמבר 2023 בשעה 11:17

      היי, קניתי תנור חדש, של בוש.
      (יש לו תוכנית אפייה לעוגות) פעם ראשונה מנסה את העוגה הזו בתנור החדש ואני לא יודעת אם צלח. ניראה שהיא עלתה ממש בזמן האפייה ובנוסף זלגה מהאמצע. אחרי שהוצאתי (יותר זמן מהרגע שהייתה מוכנה היא צנחה קצת.
      את חושבת שזה בגלל התוכנית של התנור?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 בדצמבר 2023 בשעה 11:48

        היי שני,
        אני מאמינה שכן. לכל תנור זמני אפייה שונים לגמרי וצריך ללמוד אותם. אם צנחה קצת זה אומר שצריכה עוד זמן אפייה. יש בעוגה הרבה שמן והיא לא תתייבש עוד 10-15 דקות אפייה. גם לי יש תנור יחסית חדש וזו אותה בעייה ואני עדיין לומדת אותו.

  31. שושי הגב 20 בספטמבר 2016 בשעה 7:04

    העוגה לא תדבק לתבנית כי אמרת לא לשמן את התבנית, שאלה התבנית ישנה מאוד אבל נקייה לא מנרוסטה זה גם בסדר בלי לשמן?

  32. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 בספטמבר 2016 בשעה 13:30

    זו לא טעות. מעבירים מעט כדי להשוות מרקמים ושיהיה קל יותר לתערובת החלמונים לקלוט את החלבונים. אחרי שערבבנו לתוך החלמונים מעט מהקצף הוא יהיה הרבה יותר דליל ויהיה קל להעביר אליו את יתרת הקצף

  33. Unknown הגב 2 בספטמבר 2016 בשעה 11:24

    הי נראה לי יש טעות קטנה בהוראות הכנה. כתבת כך: "להעביר 1/3 מכמות קצף החלבונים לתערובת החלמונים ולטרוף עם מטרפה (השוואת מרקמים). את יתרת הקצף לקפל עם לקקן בעדינות לתוך תערובת החלמונים." כלומר כתבת פעמיים "תערובת חלמונים" ונראה לי שהפעם השנייה התכוונת לתערובת השוקולד?
    תודה

  34. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 בפברואר 2016 בשעה 5:33

    היי עירית, לא בטורבו. אפייה רגילה של עליון ותחתון

  35. עירית הגב 14 בפברואר 2016 בשעה 22:08

    יהודית שלום. האם אפשר לאפות עוגה זו בתנור טורבו או רק חום עליון ותחתון? מה מומלץ? תודה מראש

  36. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 באוקטובר 2015 בשעה 16:13

    מתאימה לסיר פלא בקוטר 28. לא גולשת

  37. אנונימי הגב 9 באוקטובר 2015 בשעה 16:13

    היי יהודית. התערובת לא גדולה מדי? העוגה לא תישפך מהתבנית?

  38. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 באוקטובר 2015 בשעה 16:12

    מהמם! אני שמחה לשמוע

  39. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 בספטמבר 2015 בשעה 11:44

    איזה כייף לשמוע. שנה טובה וחתימה טובה

  40. zuri הגב 20 בספטמבר 2015 בשעה 5:46

    מתכון מדוייק ,וקל להכנה.אפיתי והעוגה יצאה בדיוק כמו בתמונה גבוהה וטעימה!!!
    שנה טובה ומתוקה…….

  41. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 בספטמבר 2015 בשעה 4:24

    תודה עופר. שנה טובה ומתוקה

  42. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 בספטמבר 2015 בשעה 4:24

    איזה כייףףף…בשמחה גדולה. שנה טובה ומתוקה

  43. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 בספטמבר 2015 בשעה 4:24

    איזה כייףףף…בשמחה גדולה. שנה טובה ומתוקה

  44. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 בספטמבר 2015 בשעה 4:23

    תודה עופר. שנה טובה ומתוקה

  45. Hadas Weiner הגב 9 בספטמבר 2015 בשעה 16:10

    אפיתי כבר פעמיים! – הצלחה גדולה. תודה על המתכון…

  46. Ofer Dub הגב 5 ביולי 2015 בשעה 4:54

    נראית נהדר!
    לא הייתי מתנגד לפיסה של העוגה הזו עכשיו 🙂
    שבוע טוב, יהודית!

  47. יהודית אביב הגב 20 ביוני 2015 בשעה 20:53

    כל תהנית. רק לשמן

  48. אנונימי הגב 13 ביוני 2015 בשעה 5:42

    נראה מעולה, אם אין לי סיר פלא, באיזו תבנית להכין?

  49. יהודית אביב הגב 6 ביוני 2015 בשעה 20:10

    לא הבנתי את השאלה

  50. יהודית אביב הגב 6 ביוני 2015 בשעה 20:09

    תודה רבה

  51. אביבה הגב 6 ביוני 2015 בשעה 16:42

    היי יהודית. את עירבוב השוקולד לבלילה הלבנה את עושה בקערה ולא בתבנית עצמה?

  52. Natalie Levin הגב 6 ביוני 2015 בשעה 8:23

    תודה רבה!

  53. Ethy Ab הגב 6 ביוני 2015 בשעה 7:41

    עוגה של פעם, הכי טעים שיש

  54. יהודית אביב הגב 6 ביוני 2015 בשעה 7:00

    תודה רבה יקירה…מקווה שאת נהנית מהבלוג 🙂

  55. יהודית אביב הגב 6 ביוני 2015 בשעה 6:58

    תודההה יקירה….

  56. נגה גלבוע אדמית הגב 5 ביוני 2015 בשעה 16:03

    לא, היא ממש לא המציאה 🙂 בכל אופן שלך נראת מעולה 🙂

  57. בחירות נכונות-ריקי ברוך הגב 5 ביוני 2015 בשעה 15:57

    עוגת מליון דולר.

  58. יהודית אביב הגב 5 ביוני 2015 בשעה 15:42

    תודה רבה! כל מתכוני עוגות הלייקח דומות….שינויים קלים פה ושם.. קרין גורן לא המציאה את הגלגל…זה מתכון ישן מאוד שהיו מכינים כשהייתי ילדה…אני שיניתי את אופן ההכנה …

  59. נגה גלבוע אדמית הגב 5 ביוני 2015 בשעה 11:52

    העוגה נראת טעימה והתמונות מהממות. קצת מזכיר לי את המתכון של עוגת הלייקח הגבוהה של קרין גורן 🙂

  60. נגה גלבוע אדמית הגב 5 ביוני 2015 בשעה 11:51

    תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

  61. יהודית אביב הגב 5 ביוני 2015 בשעה 8:30

    תודה נטלי, יש כוסות וכפות מדידה אוניברסליים – המידות אוניברסליות ואז אם אי רושמת כוס ותשתמשי בכוס המדידה האוניברסלית אז תדעי שבטוח אנחנו מסונכרנות על הכמויות. עולה גרושים ומוכרים בחנויות מתמחות ואפילו בחנויות לכלים חד פעמיים

  62. Natalie Levin הגב 5 ביוני 2015 בשעה 7:34

    ומה זה 11/4 כוסות סוכר? 🙂

  63. Natalie Levin הגב 5 ביוני 2015 בשעה 6:58

    היי יהודית. העוגה יפה-יפייה! מה הכוונה לכוס אוניברסלית?

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.