יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
עוגת תפוחים בחושה וקלה להכנה
ראשי » מתכונים לראש השנה וחגי תשרי » עוגת תפוחים בחושה וקלה להכנה

עוגת תפוחים בחושה וקלה להכנה

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 14 במרץ 2020 30 תגובות

עוגת תפוחים בחושה וכל כך קלה להכנה, כך שתרצו להכין אותה שוב ושוב. את התפוחים לא מבשלים אלא שמים אותם טריים בעוגה, הם מגירים במהלך האפייה נוזלים וכך העוגה יוצאת במרקם של מעין פודינג רך וטעים בניחוח ונילי

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוגת תפוחים בחושה וקלה להכנה

תקופת אי הוודאות שאנחנו חווים היום במדינה ובכלל בעולם בגלל בהלת הקורונה, זאת התקופה הכי הזוייה שיכולנו לחוות אי פעם. לא חלמתי שיכול להיות מצב כזה, זה דומה יותר לסצינה מאיזה סרט בידיוני. אז נכון שאני לא מאלה שנלחצים ורצים לסופר ומעמיסים עגלות, אבל אני בהחלט מוטרדת בעיקר כי אני בטוחה שהיקום רוצה ללמד אותנו שיעור ואם לא נשכיל ללמוד אותו, כנראה שנקבל שיעור משמעותי יותר.

אני מאוד מאמינה בקארמה, אני מאמינה שיש כוח עליון שמנהל לנו את העניינים, מנווט ומכוון, אני מאמינה שמי שנותן מקבל חזרה כפליים, אני מאמינה שצריך להיות טובים ולחפש בכל אדם את הטוב, אני חושבת שצריך להקיף את עצמנו רק באנשים שבאמת אוהבים ומפרגנים, שירימו לנו ולא יבקרו אותנו על כל צעד ושעל (אין לי בעייה עם הארות, כן, הארות ולא הערות וגם אז יש דרך לומר את הדברים), אני חושבת שצריך לכבד בני אדם, בעלי חיים ואת היקום כולו ואני חושבת שקצת הלכנו לאיבוד עם כל הטכנולוגיה, הרשתות החברתיות, התחרותיות והמרדף אחרי הכסף שהפך לחזות הכל. מכורח הנסיבות ומלחמת ההישרדות היומיומית, הפכנו לאינדיבידואלסטים, כל אחד דואג לעצמו וקצת שכחנו איך זה להיות אמפתיים וערבים איש לרעהו. באמת שאני לא מדברת בסיסמאות ובכל יום מנסה ליישם את הגישה הזו וגם להעביר אותה לילדיי, כדי שיחיו בעולם טוב יותר.

תוך שעה מהרגע שהתחלתם, תהיה לכם עוגה מושלמת

אני מאוד מאוד מקווה שכמו שהיא הגיעה ככה היא תיעלם ונחזור לשגרה הטובה שלנו, עם הדאגות היומיומיות שלנו שכרגע נראות די משעממות.

העוגה יוצאת רכה רכה ממש במרקם של מעין פודינג

את העוגה הזו הכנתי לנוביק שלי שמטורף על עוגות בחושות שמשלבות פירות טריים. גם הוא כמוני, מאוד אוהב עוגות עם פירות. חורצ'ק ואני אני דווקא מעדיפים בצקים פריכים (טארטים) שמשלבים פירות כמו למשל העוגה הזו שאנחנו יכולים ליישר בלי הפסקה, אבל הפעם הקדשתי את העוגה לנוביק.

לפני אפייה

בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח

ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות

ככה מסדרים את התפוחים.

עוגת תפוחים בחושה וקלה להכנה

מצרכים לתבנית בקוטר 26 ס"מ

  • 75 גרם חמאה רכה (לפרווה שימו שמן קוקוס)
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
  • 1 מיכל יוגורט 3% (200 גרם) (לפרווה שימו מחית תפוחים באותה כמות)
  • 1 כפית תמצית וניל/מחית וניל
  • 1 כוס קמח תופח / קמח עוגות רגיל + 1 שקית אבקת אפייה
  • 6 תפוחים ירוקים מזן גרני סמית בינוניים (החמצמצים)
  • 1 כפית קינמון
  • 2 כפיות סוכר קנים (חום בהיר)

אופן הכנה

מחממים תנור לחום של 175 מעלות.

מכינים את בלילת העוגה: שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר וסוכר וניל ומקציפים כמה דקות לתערובת אוורירית.

מוסיפים ביצים וממשיכים להקציף.

מוסיפים יוגורט ותמצית וניל ומקציפים עד להטמעה.

מוסיפים קמח תופח ומקציפים עוד חצי דקה, רק עד שהקמח נטמע בבלילה.

משמנים תבנית אפייה ומוזגים את הבלילה לתבנית. משטחים כך שהבלילה תתפזר באופן שווה בתבנית.

מכינים תפוחים: קולפים את התפוחים ומוציאים את הליבה. חוצים את התפוחים לשניים ופורסים כל חצי לפרוסות דקות שוות בעוביין פחות או יותר.

מסדרים את התפוחים על הבלילה כך שיבלטו החוצה (תיעזרו בסרטון).

בעזרת מסננת מפדרים את התפוחים בקינמון ובעזרת כפית מפזרים סוכר.

אופים 45-50 דקות עד שהעוגה שחומה, יציבה וכשנועצים קיסם הוא יוצא יבש.

מצננים היטב לפני שמחלצים מהתבנית.

העוגה לא שרדה אצלנו אפילו יום אבל נשמרת שלושה ימים מחוץ למקרר ועד שבוע במקרר.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • לחם חלב יפני מנומר עם בטטה סגולה
    לחם חלב יפני מנומר עם בטטה סגולה
  • תפוחיות - מאפה בצק עלים עם תפוחים וקינמון
    תפוחיות - מאפה בצק עלים עם תפוחים וקינמון
  • טארט תפוחים וקרם ברולה
    טארט תפוחים וקרם ברולה
  • פסטה ברוטב עגבניות
    פסטה ברוטב עגבניות
עוגות בחושות קינמון תפוחים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

30 תגובות

  1. רונית הגב 1 בדצמבר 2020 בשעה 13:24

    זו עוגה אליפות!!!
    האמת… כל המתכונים שלך שאפיתי הם אליפות.
    העוגה הזו קלה להכנה וטעימה כאילו השקעת עבודה רבה ?
    תודה לך יהודית על עוד מתכון נפלא ❤️

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 בדצמבר 2020 בשעה 21:37

      תודה רבה רונית
      כייף לשמוע

      • Guila הגב 5 בדצמבר 2020 בשעה 21:17

        יהודית יקרה
        הכנתי את עוגת התפוחים
        את אלופה זה מיוחד אשמח למתכונים ממך תודה

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בדצמבר 2020 בשעה 8:06

          תודה רבה יקרה,
          את יכולה להירשם בתיבה להרשמה שיש בבלוג. אם תרצי ארשום אותך

  2. Tikva הגב 13 בספטמבר 2020 בשעה 20:17

    כוס קמח אחת לשקית אפייה אחת ? אולי זה כפית אחת לכוס קמח

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בספטמבר 2020 בשעה 21:36

      היי תקווה, בדיוק מה שכתוב

  3. רחל הגב 13 בספטמבר 2020 בשעה 8:06

    משמע מצויין! האם ידוע לך מה המידה המדוייקת של גביע היוגורט? האם זה כוס?
    תכננת לאפות לראש השנה
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בספטמבר 2020 בשעה 9:32

      היי רחל, כתוב במתכון 200 גרם.
      חג שמח

  4. כנרת הגב 22 באוגוסט 2020 בשעה 9:15

    עוגה מושלמת ומהירה, ?
    תודה רבה יהודית

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 באוגוסט 2020 בשעה 13:16

      תודה כנרת, אני שמחה שאהבת

  5. לורה הגב 21 ביולי 2020 בשעה 21:50

    ערב טוב ! במקום תפוחים אפשר פירות אחרים

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 ביולי 2020 בשעה 23:52

      בהחלט כן לורה, עם כל פרי שאת אוהבת

  6. קארין אופיר הגב 19 במאי 2020 בשעה 23:36

    היי! האם ניתן להכין בשתי תבניות אינגליש קייק?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 במאי 2020 בשעה 23:47

      אפשר אבל קחי בחשבון שהעוגה גם ככה לא ממש גבוהה אז תבניות לא גדולות.

  7. אורית הגב 6 במאי 2020 בשעה 14:56

    רוצה להגיד שזו עוגת התפוחים הכי טעימה שהכנתי(ואני אופה לא מעט)..מתחסלת בציק..ואפילו הילד שטען בתחילה שלא אוהב עוגת תפוחים..עף עליה..ומבקש שוב ושוב..מחר הולכת להכין לו.. שוב 🙂

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 במאי 2020 בשעה 16:31

      איזה כייףףף לשמוע אורית. תודההה שחזרת לעדכן ♥

  8. רותם הגב 3 באפריל 2020 בשעה 23:14

    אפשר עם קמח כוסמין במקום קמח רגיל?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 באפריל 2020 בשעה 8:12

      בהחלט אפשר. אותה כמות בדיוק

      • קרן הגב 27 באפריל 2020 בשעה 20:36

        עוגה מדהימה
        טעימה ברמות על
        אין עלייך ועל המתכונים שלך 🙂

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 באפריל 2020 בשעה 21:34

          איזה כייףףףף לשמוע קרן
          תודה

  9. אילנית הגב 31 במרץ 2020 בשעה 8:19

    היי, על כוס אחת של קמח מוסיפים שקית שלמה של אבקת אפייה? בדרך כלל זה כפית לכוס …

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 31 במרץ 2020 בשעה 8:30

      כן אילנית. זה בדיוק המתכון

  10. Sarah הגב 15 במרץ 2020 בשעה 8:25

    הי יהודית בעוגת התפוחים האם אפשר לשים במקום יוגורט מים או קופסה אחת רסק תפוחים (דאבל תפוחים)?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 במרץ 2020 בשעה 9:15

      היי שרה, אחרי שביררתי עם חברים בקבוצת הפייסבוק שלי, מחית תפוחים יכולה להחליף יוגורט

  11. מיכל הגב 14 במרץ 2020 בשעה 23:45

    במקום יוגורט מה אפשר לעשות, כדי שהעוגה תהיה פרווה❔

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 במרץ 2020 בשעה 0:24

      אולי מעדן סויה כלשהו

  12. מיכל הגב 14 במרץ 2020 בשעה 22:48

    האם אפשר שמנת חמוצה במקום יוגורט? תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 במרץ 2020 בשעה 0:24

      היי מיכל. בהחלט כן

  13. אורית הגב 14 במרץ 2020 בשעה 12:35

    אפשר זן אחר של תפוחים?
    בנמצא רק פינק ליידי…

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 במרץ 2020 בשעה 14:06

      היי אורית. אפשר כל סוג. פשוט הגרני סמית יותר מתאימים לאפייה

השארת תגובה

ביטול

שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג'ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר "תפוז" שאירח כותבים/בלוגרים באתר שלו.......... להמשך קריאה
סרטוני הדרכה ב – YouTube

יהודית אביב

יהודית אביב
הפסטייה המסורתית שמכינים בדרך כלל בחגים ואירועים מיוחדים בגרסה אישית מדליקה ומיוחדת שתגנוב את ההצגה על השולחן
פסטייה מרוקאית אישית עם פרגיות בעיצוב מדליק
YouTube Video UCEI8DrRd_CXAQ99rt_o1wIA_Ko3RlAi9JZI
תמיד רציתם לדעת איך לקלוע לחמניות בכל מיני צורות? ריכזתי לכם פה לא פחות מ-7 קליעות שונות של לחמניות.
תשמרו את הסרטון ובכל פעם תוכלו לחזור אליו ולקלוע שוב ושוב.
מתכון ללחמניות מושלמות פה: https://bit.ly/32KRE5F
לחמניות בכל מיני צורות
YouTube Video UCEI8DrRd_CXAQ99rt_o1wIA_TDfyYG9GOMU
פיתות תימניות אמיתיות שמכינים בסיר גריל חשמלי
המתכון כאן: https://www.yehudit-aviv.co.il/לחמים-ומאפים/פיתות-תימניות-בסיר-גריל-חשמלי/
פיתות תימניות אמיתיות ( סאלוף)
YouTube Video UCEI8DrRd_CXAQ99rt_o1wIA_S1EQQAeWCF4
המתכון פה: https://bit.ly/3iJa5iV
בורקס תורכי ביתי מושלם
YouTube Video UCEI8DrRd_CXAQ99rt_o1wIA_Xr-yvDuDFOE
לחם חלב יפני מנומר עם בטטה סגולה. מי צריך צבעי מאכל סינתטיים כשיש לנו צבעים כאלה מטורפים באופן טבעי.
בטטה סגולה היא אחת הבטטות הכי יפות, טעימות ובריאות שיש לנו ואני בחרתי לשלב אותה בלחם המדהים הזה שגם ככה הוא טעים בטירוף ועם תוספת הבטטה הוא הרבה יותר טעים ולא רק יפה.
המתכון המלא פה:https://bit.ly/3iNeb9O
לחם חלב יפני מנומר עם בטטה סגולה
YouTube Video UCEI8DrRd_CXAQ99rt_o1wIA_Fm3AdtueIME
לחמניות מתוקות עם אבקת חלב בבצק ובטכניקת עיצוב מיוחדת.
התוצאה: לחמניות רכות רכות, חמאתיות וקריספיות מבחוץ בזכות סוכר שאני מפזרת ומתקרמל באפייה
לחמניות מתוקות עם אבקת חלב
YouTube Video UCEI8DrRd_CXAQ99rt_o1wIA_-R6rEGfopBg
לעוד סרטונים לחצו פה הירשמו לערוץ היוטיוב שלי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
אוזן אחת חדשה לא הייתה פה הש אוזן אחת חדשה לא הייתה פה השנה!

לא שחלילה קרה משהו, להפך, קרו מלאאא דברים משפחתיים משמחים ולא הספקתי להכין אוזניים חדשות כמו בכל שנה🤷‍♀️ גם האווירה המוזרה לא תרמה ויצא שלא הכנתי ואני מתההה על אוזני המן ובמיוחד להמציא כל שנה מחדש אוזניים חדשות 🙄

אז קבלו את אחת האוזניים הכי מיוחדות וטעימות שהכנתי ובבלוג יש לא פחות מ-12מתכונים וכולם מיוחדים וטעימים.

חפשו בגוגל קטאייף אוזני המן הלוחשת לאוכל ותכינו, כי זה היסטרי וטעים ומיוחד וחג שמייחחחחח אהובים 😻😺👺👹👻👽
אנצ'ילדה!! מאכל מהמטבח המקסי אנצ'ילדה!! מאכל מהמטבח המקסיקני👨‍🌾👩‍🌾

הכי מהיר שלי :) תפתחו את המקרר, תוציאו את כל שאריות הגבינות שיש לכם, תוסיפו תרד, זיתי קלמטה ותכניסו לטורטייה.
אז כן,  סך הכל טורטיות ממולאות בגבינות ותרד, אבלללל איזה טעים זה והכי חשוב - קל להכנה. ארוחת ערב ב - 30 דקות.

אתמול במאסטר שף המתמודדים התבקשו להכין מתכון עם טורטיות או דפי אורז וגם אני אותגרתי באותה משימה.

 אזזזז ישר קפצו לי מיליון רעיונות ולא הצלחתי להתמקד ולבחור. ומה יותר טוב מאשר לשאול אתכם בסטורי?? נתתם לי מלא רעיונות מעולים אבל רק אחת קלעה בול לרעיון שהתיישב לי חזק במוח וזה רק חיזק לי שזה מה שאני רוצה להכין.

קבלו מתכון לאנצ'ילדה מקסיקנית:

אגב, תרגישו חופשי לשים כל גבינה שיש לכם בבית, הכל הולך.

6 טורטיות קטנות (של מאסטר שף)

מלית:

1 קוטג'

200 גרם גבינה בולגרית

100 גרם מוצרלה מגוררת

100 גרם גבינה צהובה רגילה מגוררת

חופן זיתי קלמטה

200 גרם תרד שטוף

מלח

קורט פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט

לרוטב:

20 עגבניות שרי תמר חצויות

1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות (של מאסטר שף)

4-5 כפות צ'ילי מתוק/חריף

2 כפות שמן זית

מלח ים אטלנטי

קורט פלפל שחור

 חופן זיתי קלמטה  

לפיזור: 150 גרם מוצרלה מגוררת.

אופן הכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מערבבים את כל חומרי המלית יחד. את התרד שמים כמו שהוא טרי ומעסים עם הידיים הכל.

שמים בתבנית פיירקס בגודל 25*30 ס"מ את העגבניות החצויות ומזלפים מעט שמן זית ומלח ים אטלנטי. צולים בתנור 15-20 דקות עד שהן נצרבות מעט. בינתיים בקערה אחרת שמים עגבניות מרוסקות וצ'ילי. מערבבים ומתבלים. מוזגים 3/4 מכמות הרוטב על התבנית עם העגבניות.

מכינים טורטיות ממולאות: לוקחים טורטייה ומניחים לרוחבה כמות יפה מהמלית. מגלגלים למעין רולדה ומניחים בתבנית על הרוטב כשהתפר כלפי מטה. מכינים כך את כל הטורטיות ומניחים צפוף בתבנית.

מוזגים על כל טורטייה את שארית הרוטב ואופים כ - 30 דקות עד שהכל רותח ומבעבע. מוציאים מהתנור, מפזרים מוצרלה ומכניסים לעוד 5-7 דקות, עד שהמוצרלה נמסה.

מגישים מייד.

המתכון בשיתוף:
@master_chef_israel
#מבשלים_בבית_עם_מאסטר_שף
החולשה שלי זה לא שוקולד!! החולשה שלי זה עוגות גבינה ובמיוחד כשהן באות במעטפת בצק שמרים במרקם עננים, אז אני לא עומדת בזה בכלל בכלל😱
.
.
השבוע הכנתי אותה שוב וכמו בכל פעם היא מתחסלת ראשונה כאילו לא הייתה🤔
חפשו בגוגל הלוחשת לאוכל עוגת גביניות, רק תדעו מעכשיו, אני לא אחראית על הקלוריות🤣
.
.
#cheeselover
#cheesepancake
#cheesecakelove
#cheesecakefactory
#cakesofinstagram
#cake
#cakes
#cakedecorating
#israeli_kitchen #inmyblog #imsomartha
#marthastewart
#thefeedfeedbaking
#thefeedfeedcheesecake
מלך המרקים המרוקאים 😉 לכו מלך המרקים המרוקאים 😉

לכו להשרות קטניות למחר ותחפשו אצלי בבלוג מרק חרירה מרוקאי
אמנם זה יום קלאסי למרק אבלללל.... מכירים את הפסטייה המרוקאית, זאת שמכינים בדרך כלל בחגים ואירועים מיוחדים?
אז הכנתי אותה בגרסה אישית בעיצוב מהמםםם והמלית, כמו שהפתיעה אותי תפתיע את כל מי שיטעם😱

פרגיות, פירות יבשים וההפתעה- קוביות אגסים אמריקאים שבכל ביס מתפוצצים בפה בעסיסיות ומתיקות מדהימה.

כל השלבים איך להגיע לעיצוב המהמם עכשיו אצלי בסטוריז.

מלא מתכונים שווים ומיוחדים תמצאו פה:
@usapearsisrael

והמתכון המלא של הפסטייה  עלה ממש עכשיו לבלוג. תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל, זה המתכון הראשון בבלוג

המתכון בשיתוף: 
.
#אגסיםאמריקאים
##אוכלטעיםובריא
#usapears
#israeli_kitchen
 #inmyblog
 #imsomartha
#marthastewart
#morocanfood
#morocan
#morocanstyle
#pears
#filodough
#fillodough
אין יותר מתאים מקרפ צרפתי עמוס בנוטלה, בננות, קוקוס ואגוזים כדי להביע אהבה ❣️❣️❣️
 ואגב, כל השנה ולא רק ביום האהבה
❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️.
❣️
❣️
❣️
❣️
#creps
#crep
#nutella😍
#coconut
#banana
#chocolatecrepes
#franchcrepes
#קרפצרפתי
#קרפ
#בלינצס
#blinches
איזה שנ"צ😱

נראה לי שעל הקינוח הזה אין בכלל ויכוח 🤷‍♀️

הרגע הזה שנועצים את הכפית ומתפללים שהשוקולד יתפרץ לנו כמו לבה, זה רגע מותח וכשזה קורה, יש אנחת רווחה ואושר 😍
 אזז לי יש טריק שזה מצליח תמיד!! אין חשש, אין לחץ בכלל. 

מתכון ישןןן נושן שלי שקיבל פנים חדשות וריענון של המתכון.
עכשיו בבלוג. תכתבו בגוגל סופלה שוקולד הלוחשת לאוכל.

וכן, זה אמנם פונדנט שוקולד אבל מזמן שינה את שמו לסופלה😉
.
.
.
#chocolatecake
#chocolatelovers
#israeli_kitchen
#imsomartha
#lovechocolate #thefeedfeedchocolate
#cakes
#cake
#chocolatsufle
#sufle
תגידו, אכלתם/ הכנתם פעם קציצ תגידו, אכלתם/ הכנתם פעם קציצות חובזה?
הלם שזה גדל פרא בכל רחבי גדרה. 

אני מודה ומתוודה שהפעם הראשונה שהכנתי הייתה לפני שבועיים וגם זה בזכות סטורי של אינס המהממת שעשתה לי חשק ללכת ללקט חובזה בשדות🙈
@ines_yanai

אם רק הייתי יודעת כמה שזה טעיםםםםם הייתי יוצאת ללקט כבר לפני שנים. מרגישה סתומה שרק עכשיו ניסיתי. אבל לא נורא, מאז התמכרנו פה לקציצות חובזה והכנתי כל כך הרבה פעמים ובכל פעם זה מתחסל בשנייה.

אגב, ממולאים ופשטידה גם יהיו.

בינתיים יש בבלוג מתכון לקציצות חובזה ופטריות טעימותתת

צאו ללקט לפני שהיא תיעלם
שתדעו שאני אוהבת רק פיצות מיוחדות בניגוד לנוביק שאוהב את הכי פשוטה.

אני, כמה שיותר תוספות, כמה שיותר מעניין ומיוחד ונוביק, פיצה מרגריטה הכי בסיסית, בלי תוספות מיוחדות.

וזאת, פיצה מונטנרה מטורפת. הבצק מטוגן ומעליו מניחים רוטב עגבניות פרשי ומוצרלה טרייה. אני אומרת לכם שזה חלום!!!

יום הפיצה הבינלאומי שמחחח❣️❣️❣️
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס