עוגת תפוחים בחושה וכל כך קלה להכנה, כך שתרצו להכין אותה שוב ושוב. את התפוחים לא מבשלים אלא שמים אותם טריים בעוגה, הם מגירים במהלך האפייה נוזלים וכך העוגה יוצאת במרקם של מעין פודינג רך וטעים בניחוח ונילי


תקופת אי הוודאות שאנחנו חווים היום במדינה ובכלל בעולם בגלל בהלת הקורונה, זאת התקופה הכי הזוייה שיכולנו לחוות אי פעם. לא חלמתי שיכול להיות מצב כזה, זה דומה יותר לסצינה מאיזה סרט בידיוני. אז נכון שאני לא מאלה שנלחצים ורצים לסופר ומעמיסים עגלות, אבל אני בהחלט מוטרדת בעיקר כי אני בטוחה שהיקום רוצה ללמד אותנו שיעור ואם לא נשכיל ללמוד אותו, כנראה שנקבל שיעור משמעותי יותר.

אני מאוד מאמינה בקארמה, אני מאמינה שיש כוח עליון שמנהל לנו את העניינים, מנווט ומכוון, אני מאמינה שמי שנותן מקבל חזרה כפליים, אני מאמינה שצריך להיות טובים ולחפש בכל אדם את הטוב, אני חושבת שצריך להקיף את עצמנו רק באנשים שבאמת אוהבים ומפרגנים, שירימו לנו ולא יבקרו אותנו על כל צעד ושעל (אין לי בעייה עם הארות, כן, הארות ולא הערות וגם אז יש דרך לומר את הדברים), אני חושבת שצריך לכבד בני אדם, בעלי חיים ואת היקום כולו ואני חושבת שקצת הלכנו לאיבוד עם כל הטכנולוגיה, הרשתות החברתיות, התחרותיות והמרדף אחרי הכסף שהפך לחזות הכל. מכורח הנסיבות ומלחמת ההישרדות היומיומית, הפכנו לאינדיבידואלסטים, כל אחד דואג לעצמו וקצת שכחנו איך זה להיות אמפתיים וערבים איש לרעהו. באמת שאני לא מדברת בסיסמאות ובכל יום מנסה ליישם את הגישה הזו וגם להעביר אותה לילדיי, כדי שיחיו בעולם טוב יותר.

אני מאוד מאוד מקווה שכמו שהיא הגיעה ככה היא תיעלם ונחזור לשגרה הטובה שלנו, עם הדאגות היומיומיות שלנו שכרגע נראות די משעממות.

את העוגה הזו הכנתי לנוביק שלי שמטורף על עוגות בחושות שמשלבות פירות טריים. גם הוא כמוני, מאוד אוהב עוגות עם פירות. חורצ'ק ואני אני דווקא מעדיפים בצקים פריכים (טארטים) שמשלבים פירות כמו למשל העוגה הזו שאנחנו יכולים ליישר בלי הפסקה, אבל הפעם הקדשתי את העוגה לנוביק.

בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
עוגת תפוחים בחושה וקלה להכנה
מצרכים לתבנית בקוטר 26 ס"מ
- 75 גרם חמאה רכה (לפרווה שימו שמן קוקוס)
- 3/4 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 1 מיכל יוגורט 3% (200 גרם) (לפרווה שימו מחית תפוחים באותה כמות)
- 1 כפית תמצית וניל/מחית וניל
- 1 כוס קמח תופח / קמח עוגות רגיל + 1 שקית אבקת אפייה
- 6 תפוחים ירוקים מזן גרני סמית בינוניים (החמצמצים)
- 1 כפית קינמון
- 2 כפיות סוכר קנים (חום בהיר)
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
מכינים את בלילת העוגה: שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר וסוכר וניל ומקציפים כמה דקות לתערובת אוורירית.
מוסיפים ביצים וממשיכים להקציף.
מוסיפים יוגורט ותמצית וניל ומקציפים עד להטמעה.
מוסיפים קמח תופח ומקציפים עוד חצי דקה, רק עד שהקמח נטמע בבלילה.
משמנים תבנית אפייה ומוזגים את הבלילה לתבנית. משטחים כך שהבלילה תתפזר באופן שווה בתבנית.
מכינים תפוחים: קולפים את התפוחים ומוציאים את הליבה. חוצים את התפוחים לשניים ופורסים כל חצי לפרוסות דקות שוות בעוביין פחות או יותר.
מסדרים את התפוחים על הבלילה כך שיבלטו החוצה (תיעזרו בסרטון).
בעזרת מסננת מפדרים את התפוחים בקינמון ובעזרת כפית מפזרים סוכר.
אופים 45-50 דקות עד שהעוגה שחומה, יציבה וכשנועצים קיסם הוא יוצא יבש.
מצננים היטב לפני שמחלצים מהתבנית.
העוגה לא שרדה אצלנו אפילו יום אבל נשמרת שלושה ימים מחוץ למקרר ועד שבוע במקרר.
זו עוגה אליפות!!!
האמת… כל המתכונים שלך שאפיתי הם אליפות.
העוגה הזו קלה להכנה וטעימה כאילו השקעת עבודה רבה ?
תודה לך יהודית על עוד מתכון נפלא ❤️
תודה רבה רונית
כייף לשמוע
יהודית יקרה
הכנתי את עוגת התפוחים
את אלופה זה מיוחד אשמח למתכונים ממך תודה
תודה רבה יקרה,
את יכולה להירשם בתיבה להרשמה שיש בבלוג. אם תרצי ארשום אותך
כוס קמח אחת לשקית אפייה אחת ? אולי זה כפית אחת לכוס קמח
היי תקווה, בדיוק מה שכתוב
משמע מצויין! האם ידוע לך מה המידה המדוייקת של גביע היוגורט? האם זה כוס?
תכננת לאפות לראש השנה
תודה
היי רחל, כתוב במתכון 200 גרם.
חג שמח
עוגה מושלמת ומהירה, ?
תודה רבה יהודית
תודה כנרת, אני שמחה שאהבת
ערב טוב ! במקום תפוחים אפשר פירות אחרים
בהחלט כן לורה, עם כל פרי שאת אוהבת
היי! האם ניתן להכין בשתי תבניות אינגליש קייק?
אפשר אבל קחי בחשבון שהעוגה גם ככה לא ממש גבוהה אז תבניות לא גדולות.
רוצה להגיד שזו עוגת התפוחים הכי טעימה שהכנתי(ואני אופה לא מעט)..מתחסלת בציק..ואפילו הילד שטען בתחילה שלא אוהב עוגת תפוחים..עף עליה..ומבקש שוב ושוב..מחר הולכת להכין לו.. שוב 🙂
איזה כייףףף לשמוע אורית. תודההה שחזרת לעדכן ♥
אפשר עם קמח כוסמין במקום קמח רגיל?
בהחלט אפשר. אותה כמות בדיוק
עוגה מדהימה
טעימה ברמות על
אין עלייך ועל המתכונים שלך 🙂
איזה כייףףףף לשמוע קרן
תודה
היי, על כוס אחת של קמח מוסיפים שקית שלמה של אבקת אפייה? בדרך כלל זה כפית לכוס …
כן אילנית. זה בדיוק המתכון
הי יהודית בעוגת התפוחים האם אפשר לשים במקום יוגורט מים או קופסה אחת רסק תפוחים (דאבל תפוחים)?
היי שרה, אחרי שביררתי עם חברים בקבוצת הפייסבוק שלי, מחית תפוחים יכולה להחליף יוגורט
במקום יוגורט מה אפשר לעשות, כדי שהעוגה תהיה פרווה❔
אולי מעדן סויה כלשהו
האם אפשר שמנת חמוצה במקום יוגורט? תודה
היי מיכל. בהחלט כן
אפשר זן אחר של תפוחים?
בנמצא רק פינק ליידי…
היי אורית. אפשר כל סוג. פשוט הגרני סמית יותר מתאימים לאפייה