עוגת תפוחים ושטרוייזל הכי קלה בעולם. מקרמלים תפוחים עם חמאה ותבלינים, מפזרים מעליהם שטרוייזל ושולחים לתנור. מתקבלת עוגה טעימה בטירוף בכלום עבודה
כמו שקלה להכנה ככה טעימה. איך שיוצאת מהתנור, ככה כמו שהיא חמה חצי תבנית נטרפת. הכנתי אותה בשישי האחרון אחרי שסיימתי את כל הבישולים, תמיד נראה לי שאין מספיק אוכל או מתוקים והאמת, לא משנה כמה אני מכינה – שיהיו בריאים מחסלים הכל 🙂 טוב, יש לי כאן חבורה של גברים אז למה ציפיתי?? בכל אופן, מאוד קל ופשוט להכין את העוגה הזו,ממש משחק ילדים אבל הטעם – כל ביס – גן עדן! מקרמלים תפוחים עם מעט סוכר וקינמון, מסדרים בתבנית, מפזרים מעל שטרוייזל ולתנור לחצי שעה וזהו!!
מגישים עם כדור גלידת וניל וזה ביס מושלם
עוגת תפוחים ושטרוייזל הכי קלה בעולם
חומרים לתבנית חד פעמית מלבנית בגודל 30*25 ס"מ
לתפוחים
- 8-10 תפוחי עץ גרנד אלכסנדר קלופים, מנוקים מליבה וחתוכים לשמיניות (לחתוך לחצי וכל חצי לארבע).
- 50 גרם חמאה
- 3/4 כוס סוכר חום הכהה הדחוס
- כפית מחית וניל
- כף קינמון טחון
- 50 גרם צימוקים
- 50 גרם אגוזי מלך
לשטרוייזל
- 2 כוסות קמח
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות.
- קורט מלח
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 1/2 כוס שקדים טחונים
אופן הכנה
- התפוחים: להמיס חמאה במחבת רחבה.
- להוסיף את התפוחים ולערבב מידי פעם עד שכל התפוחים מכוסים בחמאה.
- אחרי 5 דקות להוסיף סוכר חום, מחית וניל וקינמון ולערבב.
- לבשל בערך עוד 5-7 דקות ולערבב מידי פעם, עד שהתפוחים מתרככים אבל נשארים שלמים.
- להוסיף צימוקים ואגוזים ולבשל עוד שתי דקות.
- להוריד מהאש ולהעביר מייד לתבנית האפייה.
- שתי דרכים להכין את השטרוייזל – במעבד מזון: לשים את כל החומרים יחד ולערבל בפולסים עד שנוצרים גרגרים קטנטנים. ידנית: לשים בקערה את הקמח,אבקת סוכר, המלח והשקדים הטחונים. לפזר מעל את החמאה ולהתחיל למולל עם האצבעות את החמאה והקמח עד שנוצרים גושי בצק חמאתיים.
- לפזר את השטרוייזל מעל התפוחים ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כחצי שעה או עד שהפירורים מקבלים צבע זהוב יפה.
האם אפשר להכין בגירסת פרווה?
אשמח לתשובה , מאוד רוצה להכין לשבת
אפשר מרגרינה במקום חמאה
יצא אליפות נחטף ישר מהתבנית , עוגת תפוחים הכי קלה ! והכי טעימה מכל עוגות התפוחים שניסיתי עד היום .ודה !⚘?
מהמםםם
התפוחים מגירים הרבה נוזלים .מה לעשות איתם .האם לאפות עם הנוזלים ? ! אודה לך אם אקבל תשובה בהקדם ! תודה !⚘
כפית קורנפלור עם כף מיץ לימון לערבב ולבשל בסוף עם התפוחים. הקורנפלור סופח את כל הנוזלים
אם השתנשת בתפוחים ירוקים חמצמצים חא אמורים להיות המון נוזלים
ראיתי את התוצאה. מהמםם
ראיתי את התוצאה. מהמםם
היכן ניתן להשיג מחית וניל? או לחילופין, במה אפשר להחליף אותה? לא מצאתי בשופרסל
בחנויות אפייה קרן. אין בשופרסל.
בתנור