יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
פחזניות או לא להיות – משחקים בבצק רבוך
ראשי » מתכונים לראש השנה וחגי תשרי » פחזניות או לא להיות – משחקים בבצק רבוך

פחזניות או לא להיות – משחקים בבצק רבוך

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 7 ביולי 2017 10 תגובות

מסוג הקינוחים שנראים קשים ומורכבים להכנה אבל למעשה אם נצמדים להוראות זה אחד הקינוחים הקלים והטעימים שיש

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
 
בצק רבוך הוא אחד האהובים עליי. למה? כי אפשר להכין ממנו כל כך הרבה מאפים טעימים בטירוף.  מתוקים כמו: פחזניות, פרופיטרולים, אקלרים, פריז ברסט ועוד ועוד, אפשר להכין פחזניות גבינה מלוחות מטריפות (גוז'ייר) אפשר למלא אותן בפטה כבד עוף או למזוג עליהן רוטב של חלקי פנים, אפשר גם לטגן אותו ולקבל את הצ'ורוס הדרום אמריקאים שכולנו כל כך אוהבים לטבול בריבת חלב או שוקולד חם. בקיצור, סה"כ מחומרים מאוד זמינים ופשוטים מקבלים את אחד הבצקים הכי קלים להכנה והכי מעניינים שמקבל אליו באהבה כל מלית שרק תדמיינו בראשכם.
הבצק הרבוך הוא בצק שמבשלים אותו ולכן נקרא כך, מלשון רביכה. המרכיבים העיקריים של בצק רבוך: קמח, נוזל, שומן וביצים. הנוזל יכול להיות חלב, מים, שמנת מתוקה או מיץ כלשהו. כל סוג של נוזל ישפיע על המרקם הסופי והטעם. הקמח הוא קמח רגיל שלעתים מוסיפים לו אבקת אפייה בכמות קטנה (תלוי במתכון), השומן יכול להיות חמאה, או מרגרינה/ שמן לפרווה.  כל מה שצריך זה להיצמד לכמה כללים פשוטים כדי לקבל תוצאה מושלמת. את כל הכללים והטיפים להכנת בצק רבוך תמצאו כאן.
את הפחזניות אפשר להכין בהמון צורות: עגולות, מאורכות (אקלייר), עגולות עם חור באמצע כמו גלגל (פארי ברסט), צינורות חלולים ממולאים בקרם ועוד אינסוף צורות ואפשרויות.  אפשר למלא אותן בקרם שמנת מתוקה הכי בסיסי ואפשר לשדרג עם קרם פאטיסייר או קרם שוקולד. לא משנה במה תמלאו את הפחזניות הן נחטפות כמו גרעינים טריים. אני תמיד מכינה כמות כפולה ביום שישי ועד יום ראשון לא נשאר פירור. אני כל הזמן שומעת אנשים שחוששים להכין פחזניות או כאלה שהפחזניות לא מצליחות להם. אז אין מה לחשוש!! הבצק הוא בצק רבוך, קל מאוד להכנה ואם שומרים על כמה כללים ומדייקים בכמויות אין סיבה לפספס והכי חשוב זה זמן אפייה נכון כיוון שאם מוציאים את הפחזניות מהתנור לפני שהן שחומות ויבשות, הן עלולות לצנוח. יש המון מתכונים לבצק רבוך וכולם טובים, מה שחשוב זה להיצמד לכמה כללים בסיסיים וזהו! כאמור, יש המון מתכונים וכבר יצא לי להכין אינסוף מתכונים וכולם טובים. זה אחד המתכונים שאני עושה.


פחזניות או לא להיות – משחקים בבצק רבוך

מצרכים לכ -40 פחזניות בינוניות
  • ½ כוס מים
  • 1  כוס חלב (לגרסת פרווה – 1 כוס מים)
  • ½ כפית מלח
  • 1 כפית סוכר (לגרסה מלוחה – לוותר על הסוכר)
  • 150 גרם חמאה (לגרסת פרווה – 150 גרם מרגרינה)
  • ½1 כוס קמח מנופה 
  • 5 ביצים גדולות
אופן ההכנה
  1. שמים בסיר מים, חלב, מלח, סוכר וחמאה ומביאים לרתיחה מלאה והמסה מוחלטת של החמאה.
  2. מנמיכים את האש ומוסיפים בבת אחת את הקמח. בעזרת כף עץ מערבבים כל הזמן עד שהתערובת הדביקה נפרדת משולי הסיר ונצמדת לכף. ממשיכים לערבב עוד כ-5 דקות על מנת לייבש את הבצק.
  3. מסירים מהאש ומקררים היטב. שיטת קירור מהירה: מערבלים את התערובת במיקסר עם וו גיטרה עד שכל האדים יוצאים והתערובת מתקררת מעט.
  4. מתחילים להוסיף ביצה אחר ביצה: כל פעם להוסיף ביצה אחת ולערבל עם המיקסר עד שהביצה נטמעת לחלוטין בתערובת. מה שקורה זה שהתערובת מתפרקת למעין גושים ואחרי דקה חוזרת לעצמה. ממשיכים לערבל עד שהתערובת מתאחדת חזרה  ומוסיפים עוד ביצה וכן הלאה את כל הביצים. עכשיו, השלב הכי קריטי זה שהבצק יהיה בדיוק במרקם הנכון: רך מספיק כדי שאפשר יהיה לזלף אותו ויציב מספיק כדי שלא יימרח לנו וייצאו לנו פיתות לכן, אם יש ספק אז אין ספק. כלומר: אם נראה לכם שחסרה ביצה אז לא להוסיף אחת שלמה אלא לטרוף ביצה אחת בקערית, ולהוסיף כף אחת, ועוד כף אם צריך, עד שיש בצק ראוי לזילוף ואם רך מידי אז להוסיף מעט קמח (מאוד רצוי שלא! רק אם אין ברירה). ואיך בודקים שהבצק בדיוק במידה הנכונה? לוקחים בצק בין שתי אצבעות ואם נוצר מעין שפיץ אז הבצק בדיוק במידה הנכונה לאפייה.
  5. בעזרת שקית זילוף עם צנטר רחב משונן לזלף עיגולים בגודל של פינג פונג במרווחים של 3 ס"מ ולשטח בעזרת אצבע רטובה את הצ`ופצ`יק כדי שלא יישרף באפייה. לזילוף אקלייר: לזלף שני פסים צמודים באורך של 7 ס"מ ומעליהם באמצע עוד פס אחד. לזילוף גלגל: לזלף עיגול עם חור באמצע בקוטר של 7 ס"מ ומעליו לעשות עוד סיבוב של זילוף, לזילוף צינורות: לזלף פס אחד של בצק באורך של כ- 5-6 ס"מ.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות כ – 15 דקות או עד שהפחזניות מזהיבות. כשהפחזניות כבר די יציבות וזהובות, מנמיכים לחום של 160 מעלות כדי להשחים היטב את הפחזנייה ולייבש אותה (שלא תצנח לנו כשנוציא מהתנור). לא לפתוח את התנור ב-15 דקות האפייה הראשונות. האדים שנוצרים בתוך התנור חשובים מאוד ליצירת כיס האויר שיש לפחזנייה ולתפיחתה. אם נפתח את התנור הפחזניות יצנחו ולא יתפחו כמו שצריך.
יש אינסוף מליות שניתן למלא את הפחזניות. אני אתן כאן שלוש אופציות
הראשון: קרם שמנת מתוקה
  • 2 שמנת מתוקה
  • 2 אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 2 כוסות חלב/שמנת חמוצה/יוגורט/ריוויון (כל אחד מהמרכיבים ייתן טעם אחר לקרם)
הכנה: מקציפים הכל יחד עד לקבלת קרם יציב (זהירות מהקצפת יתר כי השמנת עלולה להפוך לחמאה). 
השני: קרם דיפלומט
הבסיס לקרם דיפלומט הוא למעשה קרם פאטיסייר שאחרי לילה במקרר מקציפים אותו עם שמנת מתוקה. את קרם הפאטיסייר מומלץ להכין רק עם מקל וניל אמיתי או משחת וניל, אחרת עדיף להכין את הקרם המהיר שהוא לא פחות טעים ויש כאלה אפילו שמעדיפים אותו על הקרם פאטיסייר.
קרם פאטיסייר
  • ½2 כוסות חלב (600 מ"ל)
  • 3/4 כוס סוכר
  • כפית משחת וניל או 1 מקל וניל חצוי לאורכו
  • 4 חלמונים
  • 6 כפות קורנפלור (50 גרם)
להקצפה: 1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן + 1 יוגורט 3% + 4 כפות אינסטנט פודינג וניל.
הכנת קרם פטיסייר
  1. מרתיחים בסיר את החלב, הסוכר ומקל הוניל.
  2. מנמיכים את האש.
  3. בקערה אחרת טורפים יחד את החלמונים יחד עם הקורנפלור.
  4. יוצקים שליש מכמות החלב הרתוח לתערובת הביצים תוך כדי טריפה נמרצת כדי שהביצים לא ייקרשו ותהיה לנו חביתה במקום קרם (השוואת טמפרטורה).
  5. מחזירים את כל תערובת הקורנפלור חזרה לסיר החלב שעדיין על הגז על אש נמוכה ובעזרת כף עץ מערבבים במרץ עד לקבלת תערובת סמיכה ומבריקה (לוקח בערך 2 דקות).
  6. מסירים מהאש, מוציאים את מקל הווניל ומגרדים ממנו את הגרגרים לתוך הקרם.
  7. שמים במקרר לפחות ל-4-5 שעות לקירור מוחלט ועדיף לילה.
  8. אחרי הקירור מעבירים למיקסר עם בלון הקצפה ומערבבים היטב את הקרם. 
  9. מעבירים את קרם הפאטיסייר לקערה אחרת ושמים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה יחד עם היוגורט והאינסטנט פודינג וניל ומקציפים לקצפת יציבה.
  10. עוצרים את המיקסר, מוסיפים את קרם הפאטיסייר ומקציפים עוד 2 דקות לאיחוד.
  11. ממלאים את הפחזניות ושומרים במקרר בכלי סגור היטב על מנת שלא יקבלו ריחות מהמקרר.

השלישי: קרם שוקולד

  • 2 שמנת מתוקה 38% שומן
  • 1 אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 1 כוס חלב
  • 200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו מומס
הכנת קרם שוקולד
  1. ממסים שוקולד מריר במיקרוגל או על בן מארי. מצננים מעט.
  2. מקציפים יחד את השמנת המתוקה עם החלב והאינסטנט פודינג לקרם יציב.
  3. עוצרים את המיקסר, מוסיפים שוקולד מריר מומס ומערבבים עוד חצי דקה לאיחוד.
  4. ממלאים את הפחזניות ושומרים במקרר בכלי סגור היטב על מנת שלא יקבלו ריחות מהמקרר.
שתי שיטות למילוי הפחזניות​
  1. בעזרת שיפוד עץ מנקבים חור בתחתית הפחזנייה ובעזרת צנטר זילוף מכניסים קרם דרך החור עד שמרגישים שהפחזנייה מלאה.
  2. בעזרת סכין משוננת חותכים חתך לרוחב כל פחזנייה, משאירים צד אחד מחובר ומזלפים קרם לתוך הפחזנייה.

עוד כמה קטנות

  • את הפחזניות אפשר להכין גם ללא מיקסר, קצת יותר קשה אבל אפשרי.
  • לא חובה לזלף עם שקית זילוף. אפשר להרטיב מעט את הידיים וליצור כדורים קטנים ולאפות.

 

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוף בתנור - חלקי עוף צלויים בתנורעוף בתנור - חלקי עוף צלויים בתנור
  • חלה לשבת קלועה מ - 7 רצועותחלה לשבת קלועה מ - 7 רצועות
  • עוגת פחזנייה גדולה(Karpatka) וקרם מסקרפונה - פיסטוקעוגת פחזנייה גדולה(Karpatka) וקרם מסקרפונה - פיסטוק
  • עוגת גבינה קרה עם פחזניות וניל - פטלעוגת גבינה קרה עם פחזניות וניל - פטל
בצק רבוך פחזניות

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

10 תגובות

  1. דבורה גל הגב 5 בספטמבר 2020 בשעה 6:12

    שלום יהודית
    האם ניתן להוסיף לבצק נניח עירית או עשבי תיבול?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בספטמבר 2020 בשעה 19:06

      היי דבורה, אפשר בהחלט

  2. קרן הגב 14 באוגוסט 2020 בשעה 15:45

    הי יהודית,
    תודה רבה על המתכון.
    האם יש אפרות להקפיא את הקרם פטיסייר? במידה ולא כמה ימים אפשר לשמור במקרר?
    פשוט יצא לי כמות גדולה של הקרם.
    תודה, קרן.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 באוגוסט 2020 בשעה 15:47

      היי קרן, הקרם מחזיק במקרר שבוע. אפשר להקפיא

  3. אירית הגב 26 בינואר 2019 בשעה 17:37

    אוי יהודית,

    אלפי תודות. סוף סוף . תודות למתכון שלך הצליחו לי הפחזניות.
    איזה אושר גרמת לי.

    תודה תודה תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 בינואר 2019 בשעה 7:43

      שמחה מאוד לשמוע אירית. תודה שחזרת לעדכן

  4. דני הגב 12 במרץ 2018 בשעה 15:06

    היי
    5 ביצים זה לא הרבה?
    השיטה בלי הזילוף הפחזניות תופחות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 במרץ 2018 בשעה 20:12

      זו בדיוק הכמות שצריך. בוודאי תופחות גם בלי זילוף

      • רונית הגב 17 ביולי 2020 בשעה 7:50

        נראה ממש טוב, באמלי לנסות. איך ממירים את המרגרינה לשמן? (כתבת בהקדמה שיש אפשרות בפרווה גם לשמן)

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 ביולי 2020 בשעה 8:40

          בבקשה מתכון לפחזניות פרווה. פה זה עם בשר אבל אפשר למלא במתוק. להוסיף כף סוכר לבצק
          https://www.yehudit-aviv.co.il/%d7%91%d7%a9%d7%a8/%d7%a4%d7%97%d7%96%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%a8%d7%95%d7%98%d7%91-%d7%9b%d7%91%d7%93%d7%99-%d7%a2%d7%95%d7%a3-%d7%9c%d7%91%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%97%d7%96%d7%94-%d7%a2%d7%95%d7%a3-%d7%95%d7%a4/

השארת תגובה

ביטול

יהודית אביב

יהודית אביב

הלוחשת לאוכל
שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג’ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר “תפוז”.........להמשך קריאה....
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
דבר ראשון ולפני הכל שתדעו שהמתכון לעוגיות האלה לא נמצא אצלי, לא בבלוג ולא בכספת🤣

הוא חופשי לכולם ונמצא בבלוג של סיגל ( סיגלושה) ברמר שהגתה את הרעיון הגאוני הזה להכניס גבינה מתוקה לבצק פריך וכדי להרוג אותי עד הסוף שילבה צימוקים.
@sigal_bremer

זה מסוג הדברים שאתה אומר: פאק, איך לא חשבתי על זה🤔

קיצר, זה כמו לאכול עוגת גבינה אפוייה, רק בעוגייה וזה כל כך נימוח וטעיםםםם שאתם חייבים לבקש ממנה את המתכון ולהכין.

תכתבו בגוגל רולדות גבינה סיגל ברמר ואתם שם אוווו תציקו לה 🙈 שתשלח לכם מתכון בפרטי
.
.
.
#cheesecake
#cheesecookies
#cheese
#cheeseporn
#cheesepancakes
#israeli_kitchen #imsomartha #inmyblog
#cookieslovers
#cookies
#cookiesofinstagram
#cooking
#sweets
זה בדיוק היום בשבוע למלא את זה בדיוק היום בשבוע למלא את הצנצנת בעוגיות מלוחות הכי טעימות שתכינו וזה באחריות!!

אם אני אומרת לכם שאי אפשר להפסיק לנשנש אותן, תאמינו לי וזה אסון!!

 השבוע אחת העוקבות הכינה והזכירה לי שמלא זמן לא הכנתי וגם מיליון בקשות למתכון שכבר שניםםם נמצא בבלוג ואלפים כבר הכינו אותו שוב ושוב.

יש גרסה של עגולות קטנטנות ( חד פעמי הייתה לי סבלנות להכין 🤣) וגרסה לעלצנים שלוקחת כלום זמן. תבחרו מה בא לכם💥

תכתבו בגוגל  הלוחשת לאוכל עוגיות מלוחות ממכרות
עוד פעם תפוחי אדמה?? 🤣 כן!! ו עוד פעם תפוחי אדמה?? 🤣
כן!! ומבחינתנו בבית כל יום🙈

הפעם הכנתי אותם בתנור, מתובלים ועם כמה טריקים מגניבים שהופכים אותם קריספיים ממש וטעימיםםםם.

המתכון בבלוג 😋 תכתבו בגוגל "הלוחשת לאוכל תפוחי אדמה בתנור עם טריקים לקריספיות מושלמת"
.
.
.
#israeli_kitchen
#imsomartha
#inmyblog
#potatoes
#potatos
#frypotatoes
#fripotato
#vegeterianfood
#vegeterianrecipes
#vegetables
#veganfood
#vegan
#veganlife
עוגת גבינה ויוגורט של אורלי עוגת גבינה ויוגורט של אורלי חרמש המוכשרת בנשים👸👸
דבר ראשון לכו לעקוב אחריה, גם כי היא מהממת וגם כי היא מוכשרת בטירוף ויש לה מאגר מתכונים שווים שאסור לפספס וגםםםם המתכון של העוגה הזו נמצא אצלה אז בקשו ממנה 😉
@orlyhermesh

עכשיו לעוגה המטריפה הזו שבשביל להכין אותה תצטרכו רק קערה אחת ומטרפה!! זאת אחת העוגות הכי קלות והכי טעימות שהכנתי לאחרונה ובקושי הצלחתי לחלץ שתי פרוסות לצילום.

דפדפו ותראו שתי גרסאות לצילום כי לא הצלחתי להחליט מה יפה יותר - עם אמרנה או בלי 🤔

אורלי מזוהה לרוב עם חלות ומאפי שמרים מטורפים שהיא מכינה, אבל הבלוג שלה מלאאא בעוד המון מתכונים שווים במיוחד ואצלי מטורפים על עוגת גבינה אז היא נבחרה ברוב קולות וחוסלה במחי יד 🤣

אורלי, את עוד תשלמי על הקלוריות שהכנסתי השבת לגוף בגללך🤣🤣
.
.
.
#cheeselover
#cheesecake
#cheeseporn
#cheesepancakes
#amarena
#israeli_kitchen
 #imsomartha
 #inmyblog
#lovecheesecake
לחמניות וניל זאת אחת האהבות לחמניות וניל זאת אחת האהבות הגדולות שלי 😋
בכלל לחמניות ביתיות זאת אהבה מיוחדת וכשהן וניליות, רכות כמו ענן וטעימותתתת אלוהים, כמה טעימות, אני לא עומדת בזה 😱

מתכון שפרסמתי בבלוג לפני כמה חודשים והפך ויראלי בטירוף, מאות הכינו את הלחמניות מהבצק המושלם הזה (מי שהכין יודע)

קיצקוץ, תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל לחמניות פרח וניל מתוקות.

אגב, המתכון הראשון בבלוג הוא קציצות דגים מטריפות שהכנתי השבוע, אבל לא בא לי תמונה של אוכל🙈
מרוקאים נא להתפקד!
המשמנה הכי מטורפת הגיעה לבלוג 🙈 והיא טעימה והיא משמינה והיא מעלה זכרונות מהילדות ושאלוהים יעזור לנו עם הקלוריות.

זה התחיל מזה שאחותי חגילגולית כתבה לי וואטס אפ היסטרי על זה שהפכה את הבלוג שעה ולא מצאה משמנה. " אין לך בבלוג משמנה"?
 הזדעקה🤣
אמרתי לה: שנים אני רוצה להכין וכל פעם מכינה משהו אחר וזה נדחק הצידה.

אז היום עשיתי לזה סוף ( וגם לדיאטה שלי🤣) והכנתי ואיזה טעותתתת אלוהים, איזה טעות, לא מפסיקה לטעום ולהתלהב ולהיזכר בטעם של המשמנה שאמא שלי הייתה מכינה לנו.

 לפחות אחת לשבוע, אחר הצהריים הייתה מכינה לנו תבנית ענקית של משמנה, כוס תה עם נענע ומלא סוכר והיינו טורפים את זה.

אז מתכון מדוייק על הגרם, מלאאא תמונות שיעזרו לכם להבין את התהליך וגם סרטון בהילוך רגיל כדי שיהיה מובן, הכל בבלוג. תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל ואתם שם

הכנתם? שתפו אותי בזכרונות שלכם
שבוע טוב אהובים❣️❣️❣️
הכי מהירה שלי - 20 דקות הייתה מוכנה. 

השבוע כל יום אפיתי משהו אחר.
 עם כמה שאתם חושבים שאני כללל היום במטבח - אתם צודקים🤣🤣 אבל אני עושה עוד כמה דברים בין לבין.

קיצר, אחרי שבוע עמוס יצאתי אתמול בהצהרות שהשבת לא תהיה עוגה חדשה 😱

מה הייתה התגובה? פסדררר אמא, לא נורא אמא, תנוחי אמא🤣🤣 נראה לי שהם הבינו יותר ממני שאני מחרטטת ולא אעמוד במילה שלי🤣

רבע לארבע הכל היה מתוקתק, אני כבר אחרי מקלחת, בטוחה שסבבה לגמרי שאין עוגה ועוד רגע נכנסת השבת ואזזז, נזכרתי שבאמצע השבוע הכנתי בסיס פריך שוקולד והקפאתי. מידי פעם אני מכינה בסיסים לעוגות ומקפיאה. אגב, גם בצקים לעוגיות אני מקפיאה קבוע ואז כשמתחשק משהו טעים, מכינים בצ'יק בלי להתעצל.

קיצר, הוצאתי את הבצק, אפיתי ובזמן שהבצק בתנור כבר הקצפתי שמנת עם מסקרפונה ועוד כמה גודיז, מזגתי על העוגה, פיזרתי פירורי בצק מעל ושלחתי למקפיא. אחרי שעה בול הייתה לנו עוגה טעימה בטירוף עם קרם קפה. אמרתי הכי מהירה שלי 🙈

המתכון בבלוג והוא קל להפליא
תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל ואתם שם ותכף מעלה להיילייטס
אמן שהשנה הבאה תהיה בנוייה מאלף שכבות של מיליון קינוחים מטריפים😋

המילפיי שלי היא בין הכי נצפים בבלוג ובצדק! אתם מבינים עניין ויש לכם טעם😉

יאללה ביי ביי2020וברוכה הבאה2021 (למרות שאיתי2020מאודדד היטיבה ואין לי תלונות, אבל אני לא חיה לבד בעולם והיא הקשתה ועדיין מקשה על מלאאא אנשים ועסקים וליבי איתם❣️

Happy new year 💥🎉✨✨🎉💥
קחו את תפוחי האדמה, אלה שמוע קחו את תפוחי האדמה, אלה שמועכים ואז אופים ותמרחו עליהם שום קונפי, תזרו מלח ים אטלנטי ותקטפו אורגנו או טימין מהגינה, שימו מעל. תכניסו לתנור עד שהם יפיםםם וזהובים.

איך שהם יוצאים מהתנור תפזרו גבינת פטה כבשים ותסתערו, זה טעיםםם למות וזה לא מטוגן🤣🤣

אגב, הכי טעימים זה תפוחי האדמה של "דוד משה"

מתכון לשום קונפי ולדבר הטעים הזה עכשיו בבלוג.

תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל ואתם מגיעים ישר למתכון.
.
.
.

#potatoes
#potato
#onion
#konfi
#onionkonfi
#israeli_kitchen
#lovetoeat
#thefeedfeed
#vegetables
#vegeterianfood
#vegeterianrecipes
#vegeterian
#vegeterianlife
לצפייה בתמונות נוספות..... עקבו אחרי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס