יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
פחזניות או לא להיות – משחקים בבצק רבוך
ראשי » מתכונים לראש השנה וחגי תשרי » פחזניות או לא להיות – משחקים בבצק רבוך

פחזניות או לא להיות – משחקים בבצק רבוך

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 7 ביולי 2017 10 תגובות

מסוג הקינוחים שנראים קשים ומורכבים להכנה אבל למעשה אם נצמדים להוראות זה אחד הקינוחים הקלים והטעימים שיש

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
 
בצק רבוך הוא אחד האהובים עליי. למה? כי אפשר להכין ממנו כל כך הרבה מאפים טעימים בטירוף.  מתוקים כמו: פחזניות, פרופיטרולים, אקלרים, פריז ברסט ועוד ועוד, אפשר להכין פחזניות גבינה מלוחות מטריפות (גוז'ייר) אפשר למלא אותן בפטה כבד עוף או למזוג עליהן רוטב של חלקי פנים, אפשר גם לטגן אותו ולקבל את הצ'ורוס הדרום אמריקאים שכולנו כל כך אוהבים לטבול בריבת חלב או שוקולד חם. בקיצור, סה"כ מחומרים מאוד זמינים ופשוטים מקבלים את אחד הבצקים הכי קלים להכנה והכי מעניינים שמקבל אליו באהבה כל מלית שרק תדמיינו בראשכם.
הבצק הרבוך הוא בצק שמבשלים אותו ולכן נקרא כך, מלשון רביכה. המרכיבים העיקריים של בצק רבוך: קמח, נוזל, שומן וביצים. הנוזל יכול להיות חלב, מים, שמנת מתוקה או מיץ כלשהו. כל סוג של נוזל ישפיע על המרקם הסופי והטעם. הקמח הוא קמח רגיל שלעתים מוסיפים לו אבקת אפייה בכמות קטנה (תלוי במתכון), השומן יכול להיות חמאה, או מרגרינה/ שמן לפרווה.  כל מה שצריך זה להיצמד לכמה כללים פשוטים כדי לקבל תוצאה מושלמת. את כל הכללים והטיפים להכנת בצק רבוך תמצאו כאן.
את הפחזניות אפשר להכין בהמון צורות: עגולות, מאורכות (אקלייר), עגולות עם חור באמצע כמו גלגל (פארי ברסט), צינורות חלולים ממולאים בקרם ועוד אינסוף צורות ואפשרויות.  אפשר למלא אותן בקרם שמנת מתוקה הכי בסיסי ואפשר לשדרג עם קרם פאטיסייר או קרם שוקולד. לא משנה במה תמלאו את הפחזניות הן נחטפות כמו גרעינים טריים. אני תמיד מכינה כמות כפולה ביום שישי ועד יום ראשון לא נשאר פירור. אני כל הזמן שומעת אנשים שחוששים להכין פחזניות או כאלה שהפחזניות לא מצליחות להם. אז אין מה לחשוש!! הבצק הוא בצק רבוך, קל מאוד להכנה ואם שומרים על כמה כללים ומדייקים בכמויות אין סיבה לפספס והכי חשוב זה זמן אפייה נכון כיוון שאם מוציאים את הפחזניות מהתנור לפני שהן שחומות ויבשות, הן עלולות לצנוח. יש המון מתכונים לבצק רבוך וכולם טובים, מה שחשוב זה להיצמד לכמה כללים בסיסיים וזהו! כאמור, יש המון מתכונים וכבר יצא לי להכין אינסוף מתכונים וכולם טובים. זה אחד המתכונים שאני עושה.


פחזניות או לא להיות – משחקים בבצק רבוך

מצרכים לכ -40 פחזניות בינוניות
  • ½ כוס מים
  • 1  כוס חלב (לגרסת פרווה – 1 כוס מים)
  • ½ כפית מלח
  • 1 כפית סוכר (לגרסה מלוחה – לוותר על הסוכר)
  • 150 גרם חמאה (לגרסת פרווה – 150 גרם מרגרינה)
  • ½1 כוס קמח מנופה 
  • 5 ביצים גדולות
אופן ההכנה
  1. שמים בסיר מים, חלב, מלח, סוכר וחמאה ומביאים לרתיחה מלאה והמסה מוחלטת של החמאה.
  2. מנמיכים את האש ומוסיפים בבת אחת את הקמח. בעזרת כף עץ מערבבים כל הזמן עד שהתערובת הדביקה נפרדת משולי הסיר ונצמדת לכף. ממשיכים לערבב עוד כ-5 דקות על מנת לייבש את הבצק.
  3. מסירים מהאש ומקררים היטב. שיטת קירור מהירה: מערבלים את התערובת במיקסר עם וו גיטרה עד שכל האדים יוצאים והתערובת מתקררת מעט.
  4. מתחילים להוסיף ביצה אחר ביצה: כל פעם להוסיף ביצה אחת ולערבל עם המיקסר עד שהביצה נטמעת לחלוטין בתערובת. מה שקורה זה שהתערובת מתפרקת למעין גושים ואחרי דקה חוזרת לעצמה. ממשיכים לערבל עד שהתערובת מתאחדת חזרה  ומוסיפים עוד ביצה וכן הלאה את כל הביצים. עכשיו, השלב הכי קריטי זה שהבצק יהיה בדיוק במרקם הנכון: רך מספיק כדי שאפשר יהיה לזלף אותו ויציב מספיק כדי שלא יימרח לנו וייצאו לנו פיתות לכן, אם יש ספק אז אין ספק. כלומר: אם נראה לכם שחסרה ביצה אז לא להוסיף אחת שלמה אלא לטרוף ביצה אחת בקערית, ולהוסיף כף אחת, ועוד כף אם צריך, עד שיש בצק ראוי לזילוף ואם רך מידי אז להוסיף מעט קמח (מאוד רצוי שלא! רק אם אין ברירה). ואיך בודקים שהבצק בדיוק במידה הנכונה? לוקחים בצק בין שתי אצבעות ואם נוצר מעין שפיץ אז הבצק בדיוק במידה הנכונה לאפייה.
  5. בעזרת שקית זילוף עם צנטר רחב משונן לזלף עיגולים בגודל של פינג פונג במרווחים של 3 ס"מ ולשטח בעזרת אצבע רטובה את הצ`ופצ`יק כדי שלא יישרף באפייה. לזילוף אקלייר: לזלף שני פסים צמודים באורך של 7 ס"מ ומעליהם באמצע עוד פס אחד. לזילוף גלגל: לזלף עיגול עם חור באמצע בקוטר של 7 ס"מ ומעליו לעשות עוד סיבוב של זילוף, לזילוף צינורות: לזלף פס אחד של בצק באורך של כ- 5-6 ס"מ.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות כ – 15 דקות או עד שהפחזניות מזהיבות. כשהפחזניות כבר די יציבות וזהובות, מנמיכים לחום של 160 מעלות כדי להשחים היטב את הפחזנייה ולייבש אותה (שלא תצנח לנו כשנוציא מהתנור). לא לפתוח את התנור ב-15 דקות האפייה הראשונות. האדים שנוצרים בתוך התנור חשובים מאוד ליצירת כיס האויר שיש לפחזנייה ולתפיחתה. אם נפתח את התנור הפחזניות יצנחו ולא יתפחו כמו שצריך.
יש אינסוף מליות שניתן למלא את הפחזניות. אני אתן כאן שלוש אופציות
הראשון: קרם שמנת מתוקה
  • 2 שמנת מתוקה
  • 2 אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 2 כוסות חלב/שמנת חמוצה/יוגורט/ריוויון (כל אחד מהמרכיבים ייתן טעם אחר לקרם)
הכנה: מקציפים הכל יחד עד לקבלת קרם יציב (זהירות מהקצפת יתר כי השמנת עלולה להפוך לחמאה). 
השני: קרם דיפלומט
הבסיס לקרם דיפלומט הוא למעשה קרם פאטיסייר שאחרי לילה במקרר מקציפים אותו עם שמנת מתוקה. את קרם הפאטיסייר מומלץ להכין רק עם מקל וניל אמיתי או משחת וניל, אחרת עדיף להכין את הקרם המהיר שהוא לא פחות טעים ויש כאלה אפילו שמעדיפים אותו על הקרם פאטיסייר.
קרם פאטיסייר
  • ½2 כוסות חלב (600 מ"ל)
  • 3/4 כוס סוכר
  • כפית משחת וניל או 1 מקל וניל חצוי לאורכו
  • 4 חלמונים
  • 6 כפות קורנפלור (50 גרם)
להקצפה: 1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן + 1 יוגורט 3% + 4 כפות אינסטנט פודינג וניל.
הכנת קרם פטיסייר
  1. מרתיחים בסיר את החלב, הסוכר ומקל הוניל.
  2. מנמיכים את האש.
  3. בקערה אחרת טורפים יחד את החלמונים יחד עם הקורנפלור.
  4. יוצקים שליש מכמות החלב הרתוח לתערובת הביצים תוך כדי טריפה נמרצת כדי שהביצים לא ייקרשו ותהיה לנו חביתה במקום קרם (השוואת טמפרטורה).
  5. מחזירים את כל תערובת הקורנפלור חזרה לסיר החלב שעדיין על הגז על אש נמוכה ובעזרת כף עץ מערבבים במרץ עד לקבלת תערובת סמיכה ומבריקה (לוקח בערך 2 דקות).
  6. מסירים מהאש, מוציאים את מקל הווניל ומגרדים ממנו את הגרגרים לתוך הקרם.
  7. שמים במקרר לפחות ל-4-5 שעות לקירור מוחלט ועדיף לילה.
  8. אחרי הקירור מעבירים למיקסר עם בלון הקצפה ומערבבים היטב את הקרם. 
  9. מעבירים את קרם הפאטיסייר לקערה אחרת ושמים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה יחד עם היוגורט והאינסטנט פודינג וניל ומקציפים לקצפת יציבה.
  10. עוצרים את המיקסר, מוסיפים את קרם הפאטיסייר ומקציפים עוד 2 דקות לאיחוד.
  11. ממלאים את הפחזניות ושומרים במקרר בכלי סגור היטב על מנת שלא יקבלו ריחות מהמקרר.

השלישי: קרם שוקולד

  • 2 שמנת מתוקה 38% שומן
  • 1 אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 1 כוס חלב
  • 200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו מומס
הכנת קרם שוקולד
  1. ממסים שוקולד מריר במיקרוגל או על בן מארי. מצננים מעט.
  2. מקציפים יחד את השמנת המתוקה עם החלב והאינסטנט פודינג לקרם יציב.
  3. עוצרים את המיקסר, מוסיפים שוקולד מריר מומס ומערבבים עוד חצי דקה לאיחוד.
  4. ממלאים את הפחזניות ושומרים במקרר בכלי סגור היטב על מנת שלא יקבלו ריחות מהמקרר.
שתי שיטות למילוי הפחזניות​
  1. בעזרת שיפוד עץ מנקבים חור בתחתית הפחזנייה ובעזרת צנטר זילוף מכניסים קרם דרך החור עד שמרגישים שהפחזנייה מלאה.
  2. בעזרת סכין משוננת חותכים חתך לרוחב כל פחזנייה, משאירים צד אחד מחובר ומזלפים קרם לתוך הפחזנייה.

עוד כמה קטנות

  • את הפחזניות אפשר להכין גם ללא מיקסר, קצת יותר קשה אבל אפשרי.
  • לא חובה לזלף עם שקית זילוף. אפשר להרטיב מעט את הידיים וליצור כדורים קטנים ולאפות.

 

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • פיצה נאפוליטנית מושלמת של נוביק (אפויה בטאבון)
    פיצה נאפוליטנית מושלמת של נוביק (אפויה בטאבון)
  • צ'ורוס הכי טעימים שהכנתי בחיים
    צ'ורוס הכי טעימים שהכנתי בחיים
  • פטה כבד עוף עם פיסטוקים וריבת בצל
    פטה כבד עוף עם פיסטוקים וריבת בצל
  • לחם חלב יפני - הוקאידו
    לחם חלב יפני - הוקאידו
בצק רבוך פחזניות

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

10 תגובות

  1. דבורה גל הגב 5 בספטמבר 2020 בשעה 6:12

    שלום יהודית
    האם ניתן להוסיף לבצק נניח עירית או עשבי תיבול?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בספטמבר 2020 בשעה 19:06

      היי דבורה, אפשר בהחלט

  2. קרן הגב 14 באוגוסט 2020 בשעה 15:45

    הי יהודית,
    תודה רבה על המתכון.
    האם יש אפרות להקפיא את הקרם פטיסייר? במידה ולא כמה ימים אפשר לשמור במקרר?
    פשוט יצא לי כמות גדולה של הקרם.
    תודה, קרן.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 באוגוסט 2020 בשעה 15:47

      היי קרן, הקרם מחזיק במקרר שבוע. אפשר להקפיא

  3. אירית הגב 26 בינואר 2019 בשעה 17:37

    אוי יהודית,

    אלפי תודות. סוף סוף . תודות למתכון שלך הצליחו לי הפחזניות.
    איזה אושר גרמת לי.

    תודה תודה תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 בינואר 2019 בשעה 7:43

      שמחה מאוד לשמוע אירית. תודה שחזרת לעדכן

  4. דני הגב 12 במרץ 2018 בשעה 15:06

    היי
    5 ביצים זה לא הרבה?
    השיטה בלי הזילוף הפחזניות תופחות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 במרץ 2018 בשעה 20:12

      זו בדיוק הכמות שצריך. בוודאי תופחות גם בלי זילוף

      • רונית הגב 17 ביולי 2020 בשעה 7:50

        נראה ממש טוב, באמלי לנסות. איך ממירים את המרגרינה לשמן? (כתבת בהקדמה שיש אפשרות בפרווה גם לשמן)

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 ביולי 2020 בשעה 8:40

          בבקשה מתכון לפחזניות פרווה. פה זה עם בשר אבל אפשר למלא במתוק. להוסיף כף סוכר לבצק
          https://www.yehudit-aviv.co.il/%d7%91%d7%a9%d7%a8/%d7%a4%d7%97%d7%96%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%a8%d7%95%d7%98%d7%91-%d7%9b%d7%91%d7%93%d7%99-%d7%a2%d7%95%d7%a3-%d7%9c%d7%91%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%97%d7%96%d7%94-%d7%a2%d7%95%d7%a3-%d7%95%d7%a4/

השארת תגובה

ביטול

שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג'ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר "תפוז" שאירח כותבים/בלוגרים באתר שלו.......... להמשך קריאה

אביב תיקונים והתקנות - כל סוגי התיקונים לבית ולעסק עם שרות מושלם ואחריות

למעבר לדף העסקי לחצו כאן

050-3221145 - גידי

📌 צביעה איכותית ונקיה.
📌 כל התיקונים לבית ברמה גבוהה.
📌 שיפוץ אמבטיה/מקלחת.
📌 מכירה והתקנת פרקטים.
📌 דלתות פנים ודלתות כניסה.
📌 מנעולן מוסמך.
📌התקנת אביזרי אמבטיה.
📌תליית וילונות.
📌תליית טלויזיות.
📌תליית מדפים.
📌תליית מראות.
📌תליית תמונות.
📌טיפול ותיקון דוד שמש.
📌החלפת שקעים ומפסקים.
📌הרכבת גופי תאורה.
📌תיקון תריסים.
📌החלפת רשתות.
📌החלפת כל סוגי הברזים.

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳ כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳יפס ולא בא לי לחכות שעותתת שההצק יתקרר🙈
אזזזז  חמש דקות הכנה, בלי מיקסר ובלי המתנה… רבע שעה אפייה וזהווו 
עוגיות מושלמות בכלום זמן
 המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל עוגיות שוקולד ונוטלה קלות לככנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#chocolate #chocolatechipcookies #chocolatelab #chocolates #שוקולד #שוקולדציפס #שוקולדים #שוקולדחלב #עוגיותשוקולדציפס #עוגיותשוקולדציפס🍪
מתבקש מרק אבל אני תמיד מעדיפה מתוקים אז מתחממת לי עם הרוגעלך הכי טעימים שתכינו אי פעם

המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל רוגעלך הלוחשת לאוכל ותכף שמה לינק בסטורי
.
.
.
#chocolate
#chocolatecake
#רוגעלך
#רוגלך
אם לא יצא לכם עדיין להכין מר אם לא יצא לכם עדיין להכין מרק תפוחי אדמה, אתם חייבים. הוא קטיפתי וטעיםםם
המתכון בבלוג, תכתבו בגוגל מרק תפוחי אדמה הלוחשת לאוכל
.
.
#potato
#soup
#potatpsoup
#israelinstagram
#ontheblog
#lovesoup
#lovepotato
תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין עכשיו בצק מקדים לחלה. מחר בבוקר תיכנסו לבלוג שלי תכתבו בגוגל חלה לשבת עם בצק מקדים הלוחשת לאוכל. יעלו כמה וכמה מתכונים וכולם מעולים. תכינו ותבינו את ההבדלים בין חלה רגילה לחלה עם בצק מקדים.

כדי להקל עליכם אני שמה לכם פה את המתכון לבצק המקדים שלוקח חצי דקה להכין אותו. 
תערבבו יחד קמח, שמרים ומים לפי הכמויות למטה, תכסו ותשאירו כל הלילה על השייש. מחר תמשיכו לפי המתכון מהבלוג. 
תהנו❤️❤️
1.5 כוסות קמח
1/4 כפית שמרים יבשים
3/4 עד 1  כוס מים

נ. ב. שמה לכם לינק לחלות בסטורי, תבואו
.
.
.
#hallabread
#halla
#bread
#חלהלשבת
#חלה
#שבת
#שבתשלום
כמה דקות קטנות ויש עוגת תפוחים הכי קלה והכי טעימה.
כל מה שצריך זה קערה ותבנית.
שטרוייזל מלמטה, תפוחים במרכז ושטרוייזל מלמעלה וזהו! לתנור.
תכינו קצפת או שמנת חמוצה או גלידת וניל ואתם מסודרים
המתכון עכשיו בבלוג. תכתבו בגוגל עוגת תפוחים מדהימה קלה להכנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#applestart
#applecakes
#apples
#tart
#cakesofinstagram
#cake
#israelinstagram
#ontheblog
#cakeslovers
#cakecakecake
הכנתי מלאווח היסטרי, לא נכין ממנו זיוה??
חפשו בהיילייטס או בבלוג את המתכון למלאווח, תוציאו מהמקרר את כל הגבינות הטעימות שיש לכם, תערבבו עם הרבה תרד בייבי טרי (אין צורך לחלוט), שימו מלח, פלפל שחור וקורט אגוז מוסקט ותמלאו את המלאווח ותגחגלו לרולדה.
תמרחו ביצה ותפזרו שומשום
אפייה: 160 מעלות בערך 45 דקות, עד שמקבלים צבע שחום יפה

זהו!!!

.
.
.#מלאווח
#מלאווחאדיר
#מאפים
#yamanfoods
#melawach
#בצקים
#בצקעלים
#cheese
#גבינהבולגרית
#
בצק שמרים פטנט, אחד הטובים ש בצק שמרים פטנט, אחד הטובים שאני מכינה כבר מיליון שנים. את הבצק עצמו לא מתפיחים אלא רק את המאפים המוכנים והבצק עובר קיפולים עם חמאה. הפעם מילאתי בגבינה אבל אפשר עם תפוחים, פרג, שוקולד וכל מלית שאתם אוהבים.
המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל בצק שמרים מדופף הלוחשת לאוכל
.
.
.
#cheesecakes
#cheeselover
#cheesecakefactory
#cakesofinstagram
#cakes
#israelinstagram
#ontheblog
#lovetocook
#instegram_israel
#cheeseboard
לאאא אל תכינו!! אתם לא תצליחו לעצור בראשונה וגם לא בשנייה, אז פשוט אל תכינו 🙈
מי שבכל זאת רוצה להתפרע🤣🤣 המתכון בבלוג ותכף שמה לינק בהיילייטס ובסטורי
.
.
.
#chocolatecookies
#chocolate
#cookies
#chocolover
#ontheblog
#onthetable
#israelinstagram
#lovecookies
#cookieslover
#cookieslovers
הכרוביות בשיא הטריות והטעם הכרוביות בשיא הטריות והטעם שלהן ואני מכורה 🙈 אז דבר ראשון תשמרו את הפוסט כדי שתוכלו תמיד להיזכר שהוא קיים ולהכין אותו😉

אם תתחילו עכשיו, עוד חצי שעה תהיה תבנית היסטרית של כרובית וטחינה כתוספת לעיקרית או כעיקרית בעצמה
.
.
המתכון בשיתוף טחינת טורקיז המעולה ותכף מעלה קישור לסטורי
@turkiz_tahini
.
.
. #tahini
#israelinstagram
#ontheblog
#onthetable
#inmyblog
#lovetahini
#veganfoodshare
#veganfood
#vegansalads
#veganlife
#califlower
#vegetables
#vegetablesreceipes
#vegetablegardening
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס