יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
פסטייה מרוקאית אישית
ראשי » בשר » פסטייה מרוקאית אישית

פסטייה מרוקאית אישית

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 20 בספטמבר 2019 17 תגובות

פסטייה מרוקאית בעיצוב מהמם שיגנוב את ההצגה על שולחן החג. יש גם סרטון שמסביר בדיוק איך מכינים בקלות את העיצוב המהמם הזה

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
פסטייה מרוקאית

את הפסטייה המרוקאית מכינים בעיקר בראש השנה, חג בו נוהגים לאכול מאכלים מתקתקים וגם באירועים מיוחדים. למעשה זו מלית של בשר או עוף שמערבבים עם פירות יבשים, מתבלים עם הרבה תבלינים ארומתיים שמעניקים למנה טעם וריח מיוחדים, עוטפים בבצק פילו ואופים. את הפסטייה מגישים עם אבקת סוכר או סילאן.

פסטייה מרוקאית

למרות שהיא נראית מורכבת היא אחת המנות הקלות להכנה והיא מאוד סלחנית כי אפשר להכין אותה מראש ולהקפיא לפני או אחרי האפייה. כדי לשמור על העסיסיות של המלית אני אוהבת להשתמש בפרגיות ובשר בקר טחון. את הפירות היבשים אני משרה במים רותחים כדי לנטרל מעט את המתיקות ואז מקבלים מתיקות מעודנת כי בכל זאת זה אוכל ולא קינוח.

פסטייה מרוקאית

אפשר להכין אותה כמו עוגה שלמה כמו במקרה שהכינה חברתי הבלוגרית יהודית כהן – מור חיים או כמו שאני אוהבת להכין במנות אישיות. גם סיגל ברמר החברה האהובה שלי מהבלוג "אפייה ביתית" מכינה בגרסה אישית. הכנתי לכם סרטון שתראו איך מגיעים לצורה המשגעת הזאת שנתקלתי בה לפני כשנתיים ברשת ועד עכשיו לא יצא לי להכין איתה מאפה. אז כל דבר בזמנו ועכשיו זה הזמן הכי טוב.

פסטייה מרוקאית אישית

לפני שמתחילים

  • לכל פסטייה משתמשים בדף פילו אחד.
  • לכל חברה יש כמות שונה של דפי פילו באריזה. בכל מקרה אם נשארת מלית אפשר להקפיא אותה למועד אחר.
  • ניתן להכין את המאפים כמה ימים מראש ולהקפיא אותם גם לפני אפייה וגם אחרי אפייה. בשני המקרים זה יוצא מעולה. אם מקפיאים אחרי אפייה, מפשירים חצי שעה, מכסים בנייר כסף ומחממים בתנור חם.
  • אני משרה את הפירות היבשים במים רותחים כדי לנטרל מעט את המתיקות. אם אתם מעדיפים ממש מתוק אז תוותרו על השלב הזה.

מצרכים לכ – 10-12 פסטיות אישיות בינוניות

  • חבילה בצק פילו שהופשר לילה במקרר
  • 1/2 כוס שמן זית/קנולה למריחה על הבצק
  • 10 יחידות משמש מיובש
  • 7 יחידות תאנים מיובשות
  • 10 יחידות שזיפים מיובשים
  • 100 גרם צימוקים בהירים
  • 2 בצלים גדולים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 5 יחידות סטייק פרגית טרי
  • 250 גרם בשר בקר טחון טרי
  • 1 כפית קינמון
  • מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט
  • חצי כפית זנגביל טחון
  • חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה
  • חצי חבילה כוסברה קצוצה
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים

אופן הכנה – המילוי

  1. משרים את המשמש, התאנים, השזיפים והצימוקים חצי שעה במים רותחים ומסננים.
  2. קוצצים את הפירות היבשים למעט הצימוקים לקוביות קטנות מאוד.
  3. קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים בשמן זית בסיר נמוך ורחב עד להזהבה. מוסיפים את הפרגיות לסיר וצורבים אותן היטב מכל הכיוונים עד להזהבה. לא לבשל עד הסוף אלא רק חלקית כדי שיהיה קל לחתוך אותם לקוביות. מוציאים את הפרגיות מהמחבת, מקררים מעט וחותכים לקוביות קטנות.
  4. לאותה מחבת מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים כמה דקות תוך כדי שמפוררים אותו עם מזלג.
  5. מחזירים את הפרגיות לסיר ומוסיפים גם את הפירות היבשים שקצצנו ואת הצימוקים.
  6. מתבלים בקינמון, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט וזנגביל ומערבבים על להבה בינונית תוך ערבוב מתמיד בערך 5-10 דקות עד שהפרגית מוכנה. מכבים את הגז.
  7. קוצצים כוסברה ופטרוזיליה, מוסיפים לסיר ומערבבים. מוסיפים גם אגוזי מלך קצוצים ומערבבים.
  8. טועמים ומתקנים תיבול.
  9. מניחים בצד לצינון מוחלט לפני שממלאים את דפי הפילו.

הכנת הפסטייה

  1. מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים על מגבת מטבח נקייה ומכסים במגבת נוספת. לבצק יש נטייה להתייבש, לכן לעבוד בזריזות ואת הבצק שלא עובדים לכסות היטב במגבת.
  2. לקחת כל פעם דף אחד, למרוח היטב את כל הדף עם מברשת בשמן זית או בתרסיס שמן.
  3. מכווצים את הדף במרכז מהחלק הקרוב אלינו לחלק הרחוק יותר למעין מניפה (יש סרטון למעלה).
  4. מניחים מהמלית בנדיבות ומקפלים.
  5. מכינים כך את כל הדפים. בשלב הזה ניתן לאחסן בקופסא ולהקפיא עד לשימוש.
  6. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ- 15-20 דקות או עד שהפסטייה מקבלת צבע זהוב יפה.
  7. לפני ההגשה מפזרים מעל אבקת סוכר או מזלפים סילאן ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגה אנגלית - אינגליש קייקעוגה אנגלית - אינגליש קייק
  • חצילים ממולאים בשר ברוטב עגבניותחצילים ממולאים בשר ברוטב עגבניות
  • אוזני המן מבצק פילו במילוי פרגאוזני המן מבצק פילו במילוי פרג
  • לזניה כרוב, אורז ובשר מפורקלזניה כרוב, אורז ובשר מפורק
בצק פילו פירות יבשים פסטייה

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

17 תגובות

  1. שובל הגב 10 בנובמבר 2020 בשעה 20:08

    מעוניינת להכין רק עם פרגית.. ניתן? או שזה לא יצא כצו שצריך
    צעדיפה לוותר על הטעם של הבשר בפסטייה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 בנובמבר 2020 בשעה 7:26

      היי שובל,
      אין בעייה בכלל להכין רק עם פרגית

  2. שלי הגב 16 בספטמבר 2020 בשעה 1:15

    תודה רבה! יצא מדהים 🙂

    ממליצה!!!

    שנה טובה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 בספטמבר 2020 בשעה 14:23

      איזה כייף שלי
      תודה וחג שמח

    • אורפז הגב 15 באוקטובר 2020 בשעה 10:52

      היי
      האם ניתן להכין הכל היום ולהקפיא
      ומחר כבר להכין לתנור ישר?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 באוקטובר 2020 בשעה 13:14

        היי אורפז. בהחלט כן

  3. מלי הגב 24 ביוני 2020 בשעה 8:38

    הי רציתי לישאול אם יש אפשרות להכין רק עם בשר בלי הפירות היבשים ואיזה סוג בשר לשים

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 ביוני 2020 בשעה 9:02

      היי מלי,
      אז זה כבר לא יהיה פסטייה. ברור שאפשר. את יכולה כל בשר שאת אוהבת

  4. הודיה הגב 11 במאי 2020 בשעה 11:32

    יהודית, תודה על המתכון! הכנתי אותו לשבת ויצא מושלם!!!
    הכנתי כל פסטייה מדף פילו אחד. כתבת פה באחת התגובות שכתוב לחתוך כל דף ך9.. משו כזה.. ואין במתכון הוראה כזו.
    האם צריך להכין את הפסטייה משכבות עלי פילו?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 במאי 2020 בשעה 19:07

      תודהה הודייה, הפוסט מעודכן. התגובה ישנה. תתייחסי רק למתכון

  5. ויקי הגב 14 בדצמבר 2019 בשעה 19:02

    היי
    את הפירות היבשים הקצוצים מוסיפים רק בסוף לאחר טיגון הבשר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 בדצמבר 2019 בשעה 20:31

      היי ויקי,
      תקראי סעיף 5

  6. סיגל הגב 22 באוקטובר 2019 בשעה 21:15

    פסטייה חגיגית מיוחדת וטעימה תודה על הסרטון ברור וקל להכנה מדמיינת את הביס 💋❤

  7. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 בספטמבר 2015 בשעה 19:28

    כל פעם דף אחד שחותכים לתשעה מרובעים ושמי אחד על השני שלושה מרובעים. הכל כתוב מפורט…רק צריך לקרוא

  8. Unknown הגב 28 בספטמבר 2015 בשעה 7:14

    יהודית שאלה בבקשה… המילוי צריך להיות בתוך 3 שכבות של פילו? זא להניח 3 דפים ואז לחתוך לריבועים?
    יש צורך להבריש את הדפים בשמן?

  9. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 באוגוסט 2015 בשעה 19:43

    להכין את כל השלבים יום לפני ולאפות רק ביום החג או לחילופין לאפות אפייה חלקית ולהקפיא. ביום החג להפשיר ולסיים אפייה. אישית, אני מעדיפה הכל טרי באותו יום. סה"כ זה לא לוקח זמן להכין. את המלית אפשר להכין יום לפני כך שזה חוסך את ההכנה….הכל יחד כולל אפייה לא גוזל המון זמן.

  10. nati הגב 29 באוגוסט 2015 בשעה 14:38

    נקרא נפלא. תודה.
    ואם רוצים להכין מראש ?, לערב החג, מה לעשות, לאפות חלקית או אפיה מלאה ?

השארת תגובה

ביטול

יהודית אביב

יהודית אביב

הלוחשת לאוכל
שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג’ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר “תפוז”.........להמשך קריאה....
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
דבר ראשון ולפני הכל שתדעו שהמתכון לעוגיות האלה לא נמצא אצלי, לא בבלוג ולא בכספת🤣

הוא חופשי לכולם ונמצא בבלוג של סיגל ( סיגלושה) ברמר שהגתה את הרעיון הגאוני הזה להכניס גבינה מתוקה לבצק פריך וכדי להרוג אותי עד הסוף שילבה צימוקים.
@sigal_bremer

זה מסוג הדברים שאתה אומר: פאק, איך לא חשבתי על זה🤔

קיצר, זה כמו לאכול עוגת גבינה אפוייה, רק בעוגייה וזה כל כך נימוח וטעיםםםם שאתם חייבים לבקש ממנה את המתכון ולהכין.

תכתבו בגוגל רולדות גבינה סיגל ברמר ואתם שם אוווו תציקו לה 🙈 שתשלח לכם מתכון בפרטי
.
.
.
#cheesecake
#cheesecookies
#cheese
#cheeseporn
#cheesepancakes
#israeli_kitchen #imsomartha #inmyblog
#cookieslovers
#cookies
#cookiesofinstagram
#cooking
#sweets
זה בדיוק היום בשבוע למלא את זה בדיוק היום בשבוע למלא את הצנצנת בעוגיות מלוחות הכי טעימות שתכינו וזה באחריות!!

אם אני אומרת לכם שאי אפשר להפסיק לנשנש אותן, תאמינו לי וזה אסון!!

 השבוע אחת העוקבות הכינה והזכירה לי שמלא זמן לא הכנתי וגם מיליון בקשות למתכון שכבר שניםםם נמצא בבלוג ואלפים כבר הכינו אותו שוב ושוב.

יש גרסה של עגולות קטנטנות ( חד פעמי הייתה לי סבלנות להכין 🤣) וגרסה לעלצנים שלוקחת כלום זמן. תבחרו מה בא לכם💥

תכתבו בגוגל  הלוחשת לאוכל עוגיות מלוחות ממכרות
עוד פעם תפוחי אדמה?? 🤣 כן!! ו עוד פעם תפוחי אדמה?? 🤣
כן!! ומבחינתנו בבית כל יום🙈

הפעם הכנתי אותם בתנור, מתובלים ועם כמה טריקים מגניבים שהופכים אותם קריספיים ממש וטעימיםםםם.

המתכון בבלוג 😋 תכתבו בגוגל "הלוחשת לאוכל תפוחי אדמה בתנור עם טריקים לקריספיות מושלמת"
.
.
.
#israeli_kitchen
#imsomartha
#inmyblog
#potatoes
#potatos
#frypotatoes
#fripotato
#vegeterianfood
#vegeterianrecipes
#vegetables
#veganfood
#vegan
#veganlife
עוגת גבינה ויוגורט של אורלי עוגת גבינה ויוגורט של אורלי חרמש המוכשרת בנשים👸👸
דבר ראשון לכו לעקוב אחריה, גם כי היא מהממת וגם כי היא מוכשרת בטירוף ויש לה מאגר מתכונים שווים שאסור לפספס וגםםםם המתכון של העוגה הזו נמצא אצלה אז בקשו ממנה 😉
@orlyhermesh

עכשיו לעוגה המטריפה הזו שבשביל להכין אותה תצטרכו רק קערה אחת ומטרפה!! זאת אחת העוגות הכי קלות והכי טעימות שהכנתי לאחרונה ובקושי הצלחתי לחלץ שתי פרוסות לצילום.

דפדפו ותראו שתי גרסאות לצילום כי לא הצלחתי להחליט מה יפה יותר - עם אמרנה או בלי 🤔

אורלי מזוהה לרוב עם חלות ומאפי שמרים מטורפים שהיא מכינה, אבל הבלוג שלה מלאאא בעוד המון מתכונים שווים במיוחד ואצלי מטורפים על עוגת גבינה אז היא נבחרה ברוב קולות וחוסלה במחי יד 🤣

אורלי, את עוד תשלמי על הקלוריות שהכנסתי השבת לגוף בגללך🤣🤣
.
.
.
#cheeselover
#cheesecake
#cheeseporn
#cheesepancakes
#amarena
#israeli_kitchen
 #imsomartha
 #inmyblog
#lovecheesecake
לחמניות וניל זאת אחת האהבות לחמניות וניל זאת אחת האהבות הגדולות שלי 😋
בכלל לחמניות ביתיות זאת אהבה מיוחדת וכשהן וניליות, רכות כמו ענן וטעימותתתת אלוהים, כמה טעימות, אני לא עומדת בזה 😱

מתכון שפרסמתי בבלוג לפני כמה חודשים והפך ויראלי בטירוף, מאות הכינו את הלחמניות מהבצק המושלם הזה (מי שהכין יודע)

קיצקוץ, תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל לחמניות פרח וניל מתוקות.

אגב, המתכון הראשון בבלוג הוא קציצות דגים מטריפות שהכנתי השבוע, אבל לא בא לי תמונה של אוכל🙈
מרוקאים נא להתפקד!
המשמנה הכי מטורפת הגיעה לבלוג 🙈 והיא טעימה והיא משמינה והיא מעלה זכרונות מהילדות ושאלוהים יעזור לנו עם הקלוריות.

זה התחיל מזה שאחותי חגילגולית כתבה לי וואטס אפ היסטרי על זה שהפכה את הבלוג שעה ולא מצאה משמנה. " אין לך בבלוג משמנה"?
 הזדעקה🤣
אמרתי לה: שנים אני רוצה להכין וכל פעם מכינה משהו אחר וזה נדחק הצידה.

אז היום עשיתי לזה סוף ( וגם לדיאטה שלי🤣) והכנתי ואיזה טעותתתת אלוהים, איזה טעות, לא מפסיקה לטעום ולהתלהב ולהיזכר בטעם של המשמנה שאמא שלי הייתה מכינה לנו.

 לפחות אחת לשבוע, אחר הצהריים הייתה מכינה לנו תבנית ענקית של משמנה, כוס תה עם נענע ומלא סוכר והיינו טורפים את זה.

אז מתכון מדוייק על הגרם, מלאאא תמונות שיעזרו לכם להבין את התהליך וגם סרטון בהילוך רגיל כדי שיהיה מובן, הכל בבלוג. תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל ואתם שם

הכנתם? שתפו אותי בזכרונות שלכם
שבוע טוב אהובים❣️❣️❣️
הכי מהירה שלי - 20 דקות הייתה מוכנה. 

השבוע כל יום אפיתי משהו אחר.
 עם כמה שאתם חושבים שאני כללל היום במטבח - אתם צודקים🤣🤣 אבל אני עושה עוד כמה דברים בין לבין.

קיצר, אחרי שבוע עמוס יצאתי אתמול בהצהרות שהשבת לא תהיה עוגה חדשה 😱

מה הייתה התגובה? פסדררר אמא, לא נורא אמא, תנוחי אמא🤣🤣 נראה לי שהם הבינו יותר ממני שאני מחרטטת ולא אעמוד במילה שלי🤣

רבע לארבע הכל היה מתוקתק, אני כבר אחרי מקלחת, בטוחה שסבבה לגמרי שאין עוגה ועוד רגע נכנסת השבת ואזזז, נזכרתי שבאמצע השבוע הכנתי בסיס פריך שוקולד והקפאתי. מידי פעם אני מכינה בסיסים לעוגות ומקפיאה. אגב, גם בצקים לעוגיות אני מקפיאה קבוע ואז כשמתחשק משהו טעים, מכינים בצ'יק בלי להתעצל.

קיצר, הוצאתי את הבצק, אפיתי ובזמן שהבצק בתנור כבר הקצפתי שמנת עם מסקרפונה ועוד כמה גודיז, מזגתי על העוגה, פיזרתי פירורי בצק מעל ושלחתי למקפיא. אחרי שעה בול הייתה לנו עוגה טעימה בטירוף עם קרם קפה. אמרתי הכי מהירה שלי 🙈

המתכון בבלוג והוא קל להפליא
תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל ואתם שם ותכף מעלה להיילייטס
אמן שהשנה הבאה תהיה בנוייה מאלף שכבות של מיליון קינוחים מטריפים😋

המילפיי שלי היא בין הכי נצפים בבלוג ובצדק! אתם מבינים עניין ויש לכם טעם😉

יאללה ביי ביי2020וברוכה הבאה2021 (למרות שאיתי2020מאודדד היטיבה ואין לי תלונות, אבל אני לא חיה לבד בעולם והיא הקשתה ועדיין מקשה על מלאאא אנשים ועסקים וליבי איתם❣️

Happy new year 💥🎉✨✨🎉💥
קחו את תפוחי האדמה, אלה שמוע קחו את תפוחי האדמה, אלה שמועכים ואז אופים ותמרחו עליהם שום קונפי, תזרו מלח ים אטלנטי ותקטפו אורגנו או טימין מהגינה, שימו מעל. תכניסו לתנור עד שהם יפיםםם וזהובים.

איך שהם יוצאים מהתנור תפזרו גבינת פטה כבשים ותסתערו, זה טעיםםם למות וזה לא מטוגן🤣🤣

אגב, הכי טעימים זה תפוחי האדמה של "דוד משה"

מתכון לשום קונפי ולדבר הטעים הזה עכשיו בבלוג.

תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל ואתם מגיעים ישר למתכון.
.
.
.

#potatoes
#potato
#onion
#konfi
#onionkonfi
#israeli_kitchen
#lovetoeat
#thefeedfeed
#vegetables
#vegeterianfood
#vegeterianrecipes
#vegeterian
#vegeterianlife
לצפייה בתמונות נוספות..... עקבו אחרי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס