פסטייה מרוקאית בעיצוב מהמם שיגנוב את ההצגה על שולחן החג. יש גם סרטון שמסביר בדיוק איך מכינים בקלות את העיצוב המהמם הזה

את הפסטייה המרוקאית מכינים בעיקר בראש השנה, חג בו נוהגים לאכול מאכלים מתקתקים וגם באירועים מיוחדים. למעשה זו מלית של בשר או עוף שמערבבים עם פירות יבשים, מתבלים עם הרבה תבלינים ארומתיים שמעניקים למנה טעם וריח מיוחדים, עוטפים בבצק פילו ואופים. את הפסטייה מגישים עם אבקת סוכר או סילאן.

למרות שהיא נראית מורכבת היא אחת המנות הקלות להכנה והיא מאוד סלחנית כי אפשר להכין אותה מראש ולהקפיא לפני או אחרי האפייה. כדי לשמור על העסיסיות של המלית אני אוהבת להשתמש בפרגיות ובשר בקר טחון. את הפירות היבשים אני משרה במים רותחים כדי לנטרל מעט את המתיקות ואז מקבלים מתיקות מעודנת כי בכל זאת זה אוכל ולא קינוח.

אפשר להכין אותה כמו עוגה שלמה או כמו שאני אוהבת להכין במנות אישיות. הכנתי לכם סרטון שתראו איך מגיעים לצורה המשגעת הזאת שנתקלתי בה לפני כשנתיים ברשת ועד עכשיו לא יצא לי להכין איתה מאפה. אז כל דבר בזמנו ועכשיו זה הזמן הכי טוב.

פסטייה מרוקאית אישית
לפני שמתחילים
- לכל פסטייה משתמשים בדף פילו אחד.
- לכל חברה יש כמות שונה של דפי פילו באריזה. בכל מקרה אם נשארת מלית אפשר להקפיא אותה למועד אחר.
- ניתן להכין את המאפים כמה ימים מראש ולהקפיא אותם גם לפני אפייה וגם אחרי אפייה. בשני המקרים זה יוצא מעולה. אם מקפיאים אחרי אפייה, מפשירים חצי שעה, מכסים בנייר כסף ומחממים בתנור חם.
- אני משרה את הפירות היבשים במים רותחים כדי לנטרל מעט את המתיקות. אם אתם מעדיפים ממש מתוק אז תוותרו על השלב הזה.
מצרכים לכ – 10-12 פסטיות אישיות בינוניות
- חבילה בצק פילו שהופשר לילה במקרר
- 1/2 כוס שמן זית למריחה על הבצק
- 10 יחידות משמש מיובש
- 7 יחידות תאנים מיובשות
- 10 יחידות שזיפים מיובשים
- 100 גרם צימוקים בהירים
- 2 בצלים גדולים
- 1/4 כוס שמן זית
- 5 יחידות סטייק פרגית טרי
- 250 גרם בשר בקר טחון טרי
- 1 כפית קינמון
- מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
- חצי כפית זנגביל טחון
- חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה
- חצי חבילה כוסברה קצוצה
- 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
אופן הכנה – המילוי
משרים את המשמש, התאנים, השזיפים והצימוקים חצי שעה במים רותחים ומסננים.
קוצצים את הפירות היבשים למעט הצימוקים לקוביות קטנות מאוד.
קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים בשמן זית בסיר נמוך ורחב עד להזהבה. מוסיפים את הפרגיות לסיר וצורבים אותן היטב מכל הכיוונים עד להזהבה. לא לבשל עד הסוף אלא רק חלקית כדי שיהיה קל לחתוך אותם לקוביות. מוציאים את הפרגיות מהמחבת, מקררים מעט וחותכים לקוביות קטנות.
לאותה מחבת מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים כמה דקות תוך כדי שמפוררים אותו עם מזלג.
מחזירים את הפרגיות לסיר ומוסיפים גם את הפירות היבשים שקצצנו ואת הצימוקים.
מתבלים בקינמון, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט וזנגביל ומערבבים על להבה בינונית תוך ערבוב מתמיד בערך 5-10 דקות עד שהפרגית מוכנה. מכבים את הגז.
קוצצים כוסברה ופטרוזיליה, מוסיפים לסיר ומערבבים. מוסיפים גם אגוזי מלך קצוצים ומערבבים.
טועמים ומתקנים תיבול.
מניחים בצד לצינון מוחלט לפני שממלאים את דפי הפילו.
הכנת הפסטייה
מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים על מגבת מטבח נקייה ומכסים במגבת נוספת. לבצק יש נטייה להתייבש, לכן לעבוד בזריזות ואת הבצק שלא עובדים לכסות היטב במגבת.
לקחת כל פעם דף אחד, למרוח היטב את כל הדף עם מברשת בשמן זית או בתרסיס שמן.
מכווצים את הדף במרכז מהחלק הקרוב אלינו לחלק הרחוק יותר למעין מניפה (יש סרטון למעלה).
מניחים מהמלית בנדיבות ומקפלים.
מכינים כך את כל הדפים. בשלב הזה ניתן לאחסן בקופסא ולהקפיא עד לשימוש.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ- 15-20 דקות או עד שהפסטייה מקבלת צבע זהוב יפה.
לפני ההגשה מפזרים מעל אבקת סוכר או מזלפים סילאן ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
אם אכין מעין צלוחיות מהבצק אוכל להגיש עם הבשר ללא אפיה נוספת אחכ?
בוודאי שאפשר. כמו הפטה כבד שהכנתי. פשוט לאפות את הכוסיות ואת המלית בנפרד ולהגיש יחד
הכנתי והקפאתי (ומקווה לטוב). האם להפשיר לפני שמכניסים לתנור? האם להוסיף זמן אפייה?
תודה רבה
להפשיר ולחמם עד שחוזרת הקריספיות. אין בעייה זה יוצא מצויין
מעוניינת להכין רק עם פרגית.. ניתן? או שזה לא יצא כצו שצריך
צעדיפה לוותר על הטעם של הבשר בפסטייה
היי שובל,
אין בעייה בכלל להכין רק עם פרגית
תודה רבה! יצא מדהים 🙂
ממליצה!!!
שנה טובה!
איזה כייף שלי
תודה וחג שמח
היי
האם ניתן להכין הכל היום ולהקפיא
ומחר כבר להכין לתנור ישר?
היי אורפז. בהחלט כן
תקשיבי!! יצא מדהים, הכנתי שיהיה לערב חג, הקפאתי ללא אפייה אבל 1 הייתי חייבת לנסות אז אפיתי אותו, הילדים שלא אוהבים בשר מתוק עפו על זה(בוגרים), בכל אופן הסתבכתי עם הפילו, כל דף היה דבוק לעוד אחד ושניסיתי להפריד זה נקרע, זה ממש הגיע ככה בזוג , מה עושים על מנת להפריד, או אולי תמליצי על חברה טובה, השתמשתי ב3 האופים אכזבה
היי לימור
מהמםם שאהבת.
פילו זה מזל כי הם כנראה משאירים אותם מחוץ למקרר ואז הדפים נדבקים. לרוב אני באמת עובדת עם שניים יחד כי אין ברירה.
הי רציתי לישאול אם יש אפשרות להכין רק עם בשר בלי הפירות היבשים ואיזה סוג בשר לשים
היי מלי,
אז זה כבר לא יהיה פסטייה. ברור שאפשר. את יכולה כל בשר שאת אוהבת
יהודית, תודה על המתכון! הכנתי אותו לשבת ויצא מושלם!!!
הכנתי כל פסטייה מדף פילו אחד. כתבת פה באחת התגובות שכתוב לחתוך כל דף ך9.. משו כזה.. ואין במתכון הוראה כזו.
האם צריך להכין את הפסטייה משכבות עלי פילו?
תודהה הודייה, הפוסט מעודכן. התגובה ישנה. תתייחסי רק למתכון
היי
את הפירות היבשים הקצוצים מוסיפים רק בסוף לאחר טיגון הבשר?
היי ויקי,
תקראי סעיף 5
פסטייה חגיגית מיוחדת וטעימה תודה על הסרטון ברור וקל להכנה מדמיינת את הביס ?❤
כל פעם דף אחד שחותכים לתשעה מרובעים ושמי אחד על השני שלושה מרובעים. הכל כתוב מפורט…רק צריך לקרוא
יהודית שאלה בבקשה… המילוי צריך להיות בתוך 3 שכבות של פילו? זא להניח 3 דפים ואז לחתוך לריבועים?
יש צורך להבריש את הדפים בשמן?
להכין את כל השלבים יום לפני ולאפות רק ביום החג או לחילופין לאפות אפייה חלקית ולהקפיא. ביום החג להפשיר ולסיים אפייה. אישית, אני מעדיפה הכל טרי באותו יום. סה"כ זה לא לוקח זמן להכין. את המלית אפשר להכין יום לפני כך שזה חוסך את ההכנה….הכל יחד כולל אפייה לא גוזל המון זמן.
נקרא נפלא. תודה.
ואם רוצים להכין מראש ?, לערב החג, מה לעשות, לאפות חלקית או אפיה מלאה ?