האמת היא שאני מתה על התפוזונים האלה כך כמו שהם עם הקליפה. החמצמצות/מתקתקות שלהם פשוט משגעת. אבל יש כאלה כמויות על העצים שמתבקש להכין גם ריבה. אז עם קצת טיפול וסבלנות יוצאת ריבה מדהימה. כל מה שצריך זה תפוזונים, סוכר, קצת מיץ לימון וסבלנות.
התפוזונים האלה דורשים מעט התעסקות ועבודה אבל התוצאה לחלוטין טעימה ושווה. במשך יומיים אני משרה אותם במים וכל כמה שעות מחליפה את המים. הפעולה הזאת מוצאיה להם את המרירות. לאחר מכן אני יוצרת בכל ראש תפוזון חריץ קטן וזה כדי שהתפוזונים יישארו שמנמנים ועסיסיים ולא יתכווצו בבישול.
ריבת תפוזונים סיניים
מצרכים
- 1 ק"ג תפוזונים סיניים
- 1.5 ק"ג סוכר
- 1 כוס מים
- 1 לימון פרוס לפרוסות דקיקות
- מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה:
- שוטפים את התפוזנים ומשרים אותם בקערה גדולה עם מים עד כדי כיסוי התפוזונים למשך יום וחצי – יומיים. כל כמה שעות מחליפים את המים.
- מסננים את התפוזונים מהמים, בעזרת סכין יוצרים חתך קטן בראש כל תפוזון.
- בסיר רחב ושטוח יחסית שמים את הסוכר, 1 כוס מים ופרוסות לימון ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים לסיר את התפוזונים ומבשלים על להבה נמוכה- בינונית כשעה – שעה וחצי,מידי פעם מערבבים בזהירות ומבשלים עד שהרוטב מקבל צבע ענברי עמוק ונעשה סמיך.
- מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד 10 דקות – רבע שעה.
- מעקרים צנצנות ומעבירים את הריבה לצנצנת כשהיא רותחת וסוגרים היטב. הריבה נשמרת מחוץ למקרר שנה ויותר.
מבחן המוכנות וכמה טיפים:
- לא טועמים מהתפוזונים כשהם חמים. ממתינים לקירור מוחלט ורק אז טועמים.
- גם אם נדמה שיש עדיין המון נוזלים, לא להמשיך לבשל כי הנוזל מסמיך מאוד כשהוא מתקרר לחלוטין, לחכות שיתקרר לגמרי (וזה לוקח כמה שעות) ורק אז לטעום.
- אם נראה לנו שזה עדיין לא מוכן – להחזיר לאש ולבשל עוד. מצד שני- אם יצא לנו צמיגי מידי – לחמם שוב – להוסיף כעוד קצת מים כדי לדלל מעט ולבשל עוד חצי שעה בערך.
- עיקור צנצנות: מרתיחים סיר עם מים ומניחים את הצנצנות במים הרותחים לכמה דקות.
בוקר טוב יהודית היקרה
מה עושים עם כל החרצנים?
חובה להוציאם?
תודה?
היי רוחמה,
לא מוציאים. לרוב הם בלי חרצנים
היי.ניסיתי ובכל זאת התפוזונים התכווצו,למה?
היי
קורה. אין לי מושג מה בתהליך קרה. זה ריבה ובאמת עניין של ניסיון
היי 🙂
קודם כל רציתי להגיד שאני מאוד נהנת לעקוב אחרייך באינסגטרם!
רציתי לשאול מדוע כמות הסוכר פה היא 1.5 קילו, כשבדרך כלל היחס בין הפרי לסוכר הוא 1:1?
האם ניתן להפחית מכמות הסוכר (נניח לקילו)? כיצד זה אמור להשפיע על התוצאה הסופית?
תודה!
היי אור
תודה רבה!
בפירות הדר היחס הוא 1:2 לטובת הסוכר. אני שמתי פחות. אם תפחיתי זה ייצא במרקם של תפוז רך ולא במרקם ריבתי