את תפוחי האדמה האלה ראיתי בהמון מקומות, אבל לומר את האמת, אף אחת מן התמונות לא עוררה בי את החשק להכין אותם עד ש…. נתקלתי בהם בבלוג המקסים של מגי – PASTAGHETTI . שיטת החיתוך שלה עשתה לי מה זה חשק……..אז ממנה לקחתי את שיטת החיתוך. עם התיבול שיחקתי לי וכך אני ממליצה גם לכם, כל אחד לפי טעמו. יוצאים תפוחי אדמה מדהימים בטעמם ויפיםםםם כל כך.
ככה חותכים את תפוחי האדמה
תפוחי אדמה מניפה
ל -4 תפוחי אדמה גדולים מהזן האדום
- שוטפים היטב את תפוחי האדמה.
- חותכים אותם לפרוסות דקות אבל לא עד הסוף כדי שיישארו מחוברים – שמים את תפוח האדמה בין שתי כפות עץ וחותכים לפרוסות דקות (יש למעלה סרטון).
- מערבבים בקערית: 1/4 כוס שמן זית, מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס, 1 שן שום כתושה, עשבי תיבול כמו: טימין, זעתר, רוזמרין, מרווה.
- מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית או כלי חסין חום. בעזרת מברשת מברישים היטב את תפוחי האדמה ברוטב השמן והתבלינים שהכנו. דואגים שהרוטב ייכנס גם בין החיתוכים.
- מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 40 דקות בערך או עד שתפוחי האדמה רכים. מורידים את נייר הכסף ומזהיבים את תפוחי האדמה.
- מגישים מייד.