טארט גבינה, תפוחים ושטרוייזל. אחת העוגות הטעימות שהכנתי. מתכון מעולה של מיקי שמו עם כמה התאמות שלי למתכון. פשוט טעימה, נימוחה ומיוחדת
לפני כמה וכמה שנים, עוד כשהיה לי בלוג בתפוז, הייתה לי את טארט הגבינה ותפוחים בבלוג. את ההשראה לקחתי מעוגה שאהבתי מאוד לאכול בקפה "ארומה". בינתיים מחקתי את הבלוג בתפוז וגם את הבלוג בבלוגר ויחד איתם את המתכון לטארט הזו….התמונה הייתה ישנה להחריד וגרועה ובלי לחשוב פעמיים פשוט מחקתי. האמת היא שזו עוגה די פשוטה שקל מאוד לשחזר בכמה וכמה דרכים ווריאציות, עם גבינה לבנה רגילה או גבינת שמנת עשירה יותר ותמיד היא טעימה.
לפני כמה ימים הוזמנתי על ידי חברתי, הבלוגרית המוכשרת, סיגל פרץ ברמר (כנסו מהררר לבלוג שלה ותתכוננו להתאהב) לסדנת אפייה עם מיקי שמו. סיגל זכתה באחת התחרויות בסדנא זוגית והזמינה אותי ללכת איתה לסדנא (יההה איזה כייף היה). עכשיו, אני, מתה על מיקי שמו וחושבת שהוא אחד הקונדיטורים המוכשרים בארץ וכן, הוא צנוע ומקסים ממש כמו בטלוויזיה ומי שעוקב אחרי הפרסומים בבלוג, יודע שיש פה לא מעט מתכונים שלו או אפילו חלקים ממתכונים.
את עוגת הגבינה הזו מיקי הכין בסדנא ואיך שטעמתי אותה ידעתי שאני הולכת להכין אותה. לא זוכרת אם זה דומה בטעם ובמרקם לעוגה ההיא שהייתה לי בבלוג (בכל זאת זה היה ממש בתחילת דרכי שזה משהו כמו לפני 6-7 שנים) אבל היא אחת העדינות, הטעימות והמושלמות שאכלתי. ידוע שאני מתה על טארטים, על טארטים עם תפוחים בפרט ועל עוגות גבינה, כך שהשילוב ביניהם הוא אך מתבקש אז הכנתי….עוגה קלה קלה להכנה וטעימה בטירוף. מכינים בצק פריך שממנו יוצרים גם את הבסיס וגם את השטרוייזל שמפזרים על העוגה. את העוגה אופים יחד מהתחלה ועד הסוף, כלומר אין אפייה מוקדמת של הבצק. האפייה בחום נמוך מספיקה גם לבצק וגם למלית להתייצב כראוי. את התפוחים מקרמלים במעט חמאה ותמצית וניל רק עד שהם רכים מעט אבל נשארים שלמים. אחרי האפייה העוגה נשארת בהירה מאוד ועם פריכות מטריפה, כך שאי אפשר להפסיק ליישר אותה.
המתכון פה הוא של מיקי שמו עם כמה שינויים והתאמות שלי.
טארט גבינה, תפוחים ושטרוייזל
מצרכים לתבנית טארט מתפרקת בקוטר 26 ס"מ
לבצק
- 200 גרם קמח (½1 כוסות פחות כף אחת)
- 50 גרם אבקת סוכר (½ כוס פחות כף אחת)
- 100 גרם חמאה קרה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 ביצה
למלית תפוחים
- 5-6 תפוחי עץ מסוג גרני סמית (הירוקים החמצמצים)
- 2-3 כפות סוכר
- 30 גרם חמאה
למלית גבינה
- 500 גרם גבינה לבנה 5% שומן
- 2 ביצים גדולות
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס אינסטנט פודינג וניל
- גרידה מחצי לימון
- 1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
- הבצק: שמים במעבד מזון קמח , אבקת סוכר וחמאה חתוכה לקוביות ומעבדים לפירורים. מוסיפים תמצית וניל וביצה ומעבדים עוד כמה שניות רק עד שמתגבש בצק. אוספים את הבצק לגוש, מניחים על ניילון נצמד, משטחים מעט עם ידיים מקומחות, עוטפים ומכניסים למקרר לשעה.
- מחלקים את הבצק לשליש ושני שליש. את השליש שישמש לשטרוייזל מחזירים למקרר. את שאר הבצק מקמחים קלות, מניחים על נייר אפייה שגם הוא קומח קלות ומרדדים את הבצק לעלה עגול גדול יותר מקוטר התבנית, נעזרים בנייר האפייה ומעבירים את הבצק לתבנית, מהדקים היטב את השוליים והבסיס ומחוררים את הבסיס עם מזלג, מעבירים למקפיא לחצי שעה.
- מלית תפוחים: קולפים את התפוחים וחותכים לשמיניות. מניחים במחבת תפוחים, סוכר וחמאה ומבשלים כמה דקות רק עד שהתפוחים התרככו מעט ונעטפו בחמאה וסוכר. מניחים במסננת עד לשימוש.
- מלית גבינה: שמים בקערה את כל חומרי המלית וטורפים במטרפה ידנית לאיחוד.
- הרכבה ואפייה: מחממים תנור לחום של 160 מעלות. מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקפיא ומסדרים עליו את התפוחים, מוזגים מעל את מלית הגבינה, את הבצק שהשארנו במקרר לשטרוייזל מגררים במגרדת דקה מעל מלית הגבינה. אופים 50-60 דקות. העוגה נשארת מאוד בהירה אבל יציבה.
- מקררים שעתיים לפני שפורסים.
- שומרים את העוגה במקרר, היא נשמרת 4-5 ימים אבל הכי טעימה ביומיים הראשונים.
- אפשר לקשט בצ'יפס תפוחים: פורסים תפוח הכי דק שאפשר ומניחים בתנור על חום של 160 מעלות כחצי שעה על מצב טורבו.
לא ברור מה קורה עם הפודינג. חצי כוס אבקה. או מוכן כבר?
כדאי לפרט . כי מה שלך ברור לא ברור לקוראות/ים
מצפה לתשובתך המהירה .
יעל
את האבקה מן הסתם. פודינג משמש לייצוב קצפות בדרך כלל ואם היה צריך להקציף זה היה כתוב
חג שמח 🙂
הי חצי כוס אינסטנט פודינג ? זה לא טעות ? זה כמה חבילות …
היי קרן,
זו לא טעות וזה לא כמה חבילות
הי, אז חבילה אחת של א.פודינג מספיקה ?
פשוט תמדדי חצי כוס מדידה
המתכונים שלך פשוט מדהימים!
עוקבת אחרייך גם באינסטגרם
שאלה לגביי הקלתית, האם ניתן להשתמש בבצק פריך קנוי ? שמגיע כבר מוכן להכנסה לאפייה?
הבעייה שלי היא איך להכין את השטרוייזל אם יש לי את הבצק הקנויץץ
אשמח לרעיונות:)
אפשר קנוי אבל לא ממליצה. זה כל כך פשוט להכנה ואין להשוות את הטעם במקרה הזה. בכל מקרה אם בכל זאת תרצי קנוי אז חלק מהבצק תקפיאי ותגררי על מגרדת בחלק העבה שלה וייצאו לך פירורים
האם אפשר להכין את העוגה פאי אישי אשמח לדעות
האם אפשר להכין את העוגה פאי אישי אשמח לדעות
היי אילנה,
בוודאי שכן, כל פאי ניתן להכין גם אישי
כמה זמן התפוחים אמורים להתקרמל ? והאם הם צריכים להיות רכים כשנועצים בהם מזלג? לא כל כך הבנתי את המרקם שצריך להיות להם
היי נוי
צריכים להיות רכים אבל להישאר שלמים ונגיסים מעט
היי,
אני ממש רוצה להכין את המתכון אבל לא רוצה לטעות בהכנה.
תוכלי בבקשה לכתוב בגרמים כמה סוכר וכמה פודינג וניל?
היי לירז,
את יכולה לעבוד כמוני עם כוסות מדידה אוניברסליים או להשתמש בטבלאות המרת מידות. זה באמת לא עקרוני אם יהיו פה כמה גרמים יותר או פחות
מהמם!
איזה כיף זה סדנאת שף 🙂
לגמרי כייף אם כי זה מתאים יותר לכאלה שממש ממש לא יודעות לאפות
עוגה מושלמתתת אלופה היה לי כיף לבלות איתך נשיקותתת
אהובה שאת ומיוחדת