טארט מסקרפונה וניל ופיסטוק. טארט שמכינים ממש בקלות והיא מרשימה ויפהפייה וכמובן טעימה במיוחד. עשר דקות הכנה, לילה במקפיא ועוגה אחת מושלמת. את מחית הפיסטוק מכינים לבד בבית מפיסטוקים קלויים מלוחים שמשתלבים מעולה בעוגה.

השעה 10 בלילה, תוך כדי שאני צופה בסדרה המדהימה "יש לה את זה" בער לי באצבעות להכין עוד עוגה. כאילו לא הכנתי מיליון וחצי מאכלים לשבועות בשבועיים האחרונים, ממש בעשר בלילה התחשק לי להכין עוד אחת. אני ידועה בחוסר היכולת שלי לדחות סיפוקים בכל מה שקשור למטבח אז קמתי להכין. אחר הצהריים ערכתי קניות לשבועות ומילאתי את המקרר בגבינות וכיוון שאני מתה על מסקרפונה, קניתי לי כמה גם ממנה כדי שחלילה לא יחסר.
התלבטתי קשות ושיתפתי את נוביק בהתלבטויות – איזה עוגה להכין. רצו לי בראש מלא רעיונות שכל שנייה רעיון אחד התחלף בשני והייתי בטוחה שהוא יהיה הזוכה….אז התחלתי מלאפות בצק פריך, שיטחתי על רינג ואפיתי. בינתיים הכנתי את בלילת העוגה ועדיין לא הייתי סגורה על השילוב – פיסטוק או פסיפלורה. הייתה לי מחית פסיפלורה במקפיא והכנתי מחית פיסטוק כך שהייתי רק צריכה לבחור ולא הצלחתי להחליט. ואז נוביק העלה רעיון – למה שלא תכיני שתי עוגות? תחלקי את הבלילה לשניים ותכיני שתי עוגות – אחת פסיפלורה ואחת פיסטוק. גאון הילד לא??
אז מייד הכנתי עוד תבנית עם שקף אבל כבר לא התחשק לי להכין עוד בסיס והחלטתי שהיא תהיה בלי בסיס ותוך כדי שאני מכינה אותה, כבר ידעתי שהחלק העליון יהיה פירורי עוגיות אבל לא סתם אלא כאלה שאני טוחנת עם שוקולד לבן מומס (כן! זה טעים ביותר). שלחתי אותה למקפיא, בבוקר קמתי וכשפתחתי את התבנית התעלפתי מכמה שהייתה פשוטה ויפה. כמובן שערכתי את המתכון ופה זה בדיוק הכמות שמתאימה לתבנית. את עוגת הפסיפלורה אפרסם בפוסט נפרד בהמשך.
טארט מסקרפונה וניל ופיסטוק
כמה דברים לפני שמתחילים
- העוגה הזו נולדה מבלילה אחת שממנה הכנתי שתי עוגות. מהבלילה הכנתי טארט מסקרפונה ופסיפלורה שעוד אפרסם אותה בהמשך ואת העוגה הזו. ערכתי כמובן את המתכון כך שיתאים בדיוק לגודל התבנית.
- כדי לקבל עוגה עם שוליים חלקים, מומלץ לשים שקף בדפנות, להקפיא לכמה שעות טובות ורק אז להוריד את השקף. אחרי שהורדנו את השקף, אפשר לשמור את העוגה במקרר.
- אני בחרתי להדק את הפירורים והם מתקבלים כמו ביסקוויט מעל העוגה. אפשר גם פשוט לפזר כמו שטרוייזל.
חומרים לעוגה אובלית בגודל 12*31 ס”מ או לתבנית עגולה בקוטר 20 ס”מ
- ½1 שמנת מתוקה 38% שומן (325 גרם)
- ½1 גביע מסקרפונה בטמפרטורת החדר (325 גרם)
- 1 שמנת חמוצה (200 גרם)
- ¾ כוס אבקת סוכר
- ½ שקית אינסטנט פודינג וניל (שמתי בטעם שוקולד לבן)
- 150 גרם שוקולד לבן
- 1 כפית מחית וניל
- 2 כפות גדושות מחית פיסטוק ביתית (אם שמים קנויה יש להפחית בכמות)
- 1 חבילת בישקוטים (100 גרם)
- ½1 כוסות קפה אספרסו חזק לא ממותק
לפירורים
- 1 חבילת בישקוטים (100 גרם)
- 100 גרם שוקולד לבן
אופן הכנה
- העוגה: שמים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה, המסקרפונה, שמנת חמוצה ואבקת סוכר ולהקציף 2-3 דקות. להוסיף אינסטנט פודינג וניל ולהמשיך להקציף לקרם יציב. להמיס את השוקולד במיקרוגל בפולסים של חצי דקה כל פעם ואחרי כל חצי דקה לערבב עד שהשוקולד נמס (אצלי לקח דקה). זהירות לא לשרוף את השוקולד. לעשות השוואת מרקמים – לערבב כמה כפות מתערובת הגבינה עם השוקולד ואז להחזיר הכל לקערת הגבינה ולהקציף עוד דקה עד שהכל אחיד ויציב. להוסיף גם מחית וניל ולהקציף לאיחוד.
- לחלק את הבלילה לשניים. חצי להשאיר בטעם וניל ולחצי השני להוסיף מחית פיסטוק ולערבב היטב. להניח בבסיס התבנית נייר אפייה ולסדר מסביב לשוליים שקף. למזוג את מלית הווניל. לטבול לשנייה את הבישקוטים בקפה ולסדר על המלית בצורה צפופה. למזוג מעל את מלית הפיסטוק, ליישר ולשלוח למקפיא ללילה.
- הפירורים: ממסים את השוקולד הלבן במיקרוגל. שמים במעבד המזון את הבישקוטים והשוקולד וטוחנים יחד לפירורים. מוציאים את העוגה מהמקפיא ומניחים את הפירורים על העוגה. מהדקים מעט עם הידיים ומחזירים למקפיא לעוד שעה.
- מוציאים את העוגה מהמקפיא, משחררים מהרינג, מקלפים את נייר האפייה ומורידים את השקף. אני קישטתי בוורדים שאני קונה לחליטות. אפשר לקשט בפיסטוקים קצוצים גס. לשמור את העוגה במקרר. היא יציבה לחלוטין.