פיסטוקים קלויים קלופים שטוחנים אותם כמה דקות טובות כדי לשחרר מהם את השומן. אחרי כמה דקות של עיבוד במעבד מזון הם הופכים למחית ירקרקה / חומה (תלוי בסוג שטוחנים). ואז כדי לעזור למחית להיות יותר חלקה מוסיפים שמן. מקבלים מחית פיסטוקים שמשתלבת בקרמים וקינוחים.
מחית פיסטוק היא למעשה פיסטוקים קלויים קלופים שטוחנים אותם כמה דקות טובות כדי לשחרר מהם את השומן. אחרי כמה דקות של עיבוד במעבד מזון/בלנדר חזק הם הופכים למחית ירקרקה / חומה (תלוי בסוג שטוחנים). ואז כדי לעזור למחית להיות יותר חלקה מוסיפים ממש מעט שמן. מקבלים מחית פיסטוקים שמשתלבת בקרמים וקינוחים. הקינוח הראשון שהכנתי מהמחית היה טירמיסו פיסטוק שהיה מטריף וכל כך יפה שבא לי אותו ממש עכשיו.
ותודההה לחצי שלי שמוכן לקלוף לי את הפיסטוקים כל פעם שאני מבקשת ממנו. אפשר כמובן לטחון גם פיסטוקים קלופים לא קלויים, אבללל הטעם שונה לחלוטין כך שאני מאוד ממליצה לטחון קלויים ומומלחים.
מחית פיסטוק
צנצנת בינונית
- 200 גרם פיסטוקים קלויים מומלחים קלופים
- 1-2 כפות שמן
שמים את הפיסטוקים במעבד מזון או בבלנדר חזק (בתמונה זה מעבד מזון ישן שלי שעשה עבודה לא רעה. היום אני טוחנת בבלנדר של נינג'ה וזה עולם אחר ותוצאה מושלמת)
מתחילים לעבד כמה דקות טובות. כך זה נראה אחרי 2-3 דקות עיבוד
ממשיכים לעבד, הפיסטוקים מתחילים לשחרר את השומן שלהם
מוסיפים את השמן וממשיכים לעבד למשחה חלקה
מאחסנים בצנצנת מעוקרת במקרר, המחית נשמרת במקרר מספר חודשים
האם שמן אבוקדו יכול גם להתאים ?
כל שמן יעבוד. מן הסתם ישנה את הטעם
שלום יהודית,
אכסנתי את המחית בארון ולא במקרר. רציתי לשאול כמה זמן היא מחזיקה?
היי תמר,
תבדקי אם זה טוב, פשוט תטעמי. לא כתבת כמה זמן איחסנת
200 גרם פיסטוקים קלופים נטו או שקית של 200 גרם פיסטוקים ולקלף?
200 גרם נטו אבל זה לא באמת משנה. אפשר להכין איזה כמות שרוצים כי זה די מתכון של מצרך אחד
הכנתי היום עם שמן זית, האם ניתן להוסיף לשמנת מתוקה מוקצפת עם אינסטנט וניל?
ברור
שלום! האם יתאים לשים שמן זית?.. או ה כבד מדי
תודה רבה
אם את אוהבת את הטעם נראה לי שאין בעייה אבל לא ניסיתי עם שמן
ממרח פיסטוק יצא מושלם, בקשר לצבע נראה לי שאם מקלפים את הקליפה הפנימית החומה זה יהיה ירוק אבל למי יש סבלנות חחח. זה טעים רצח גם ככה ומסוכן. אני הוספתי אותה לגלידת וניל שאותה אני עושה במכשיר של Ninja creami, מכונת גלידה ככה גם שולטים בכמויות סוכר. יצא מעולה, תודה על המתכון
מהמם
הצבע זה פשוט פיסטוקים ירוקים. לא קשור לקליפה וכן, בכל מקרה טעים
היי יהודית הלכתי לפי הכמויות והוראות ההכנה אבל המרקם יצא לי סמיך מידי
האם אני צריך להוסיף מים כדי לדלל? אולי שמן?
אני ממש רוצה שהמחית תהיה נוזלית כמה שאפשר אבל מצד שני שלא יהיה כמויות אדירות של שמן 🙁
היי דניאל,
לדלל חייב שמן. שים שמן ענבים שהוא חסר טעם ובריא יותר
אם יש לי פיסטוקים לא קלויים איך קולים אותם שישמש אותי להכנת המחית?
היי לודה,
על מחבת
היי (:
אני רוצה להכין קוראסון עם מחית פיסטוק, האם למלא במחית ככה איך שהיא? לערבב עם שוקולד לבן?..
תודה !
היי אוריין,
תלוי באיזה מחית את משתמשת. יש מחיות מוכנות ויש שלא
היי יהודית,
כמה גרם מחית פחות או יותר מתקבל המתכון?
אם אני רוצה למלא סופגניה בקרם פיסטוק אני אמורה לערבב שמנת מתוקה מוקצפת עם המחית או שהיית ממליצה על מילוי אחר?
תודה.
היי שירלי,
לא שקלתי כמה גרם. הצנצנת בנפח 320 מ"ל.
קרם למילוי סופגנייה – 1 שמנת מתוקה להקציף עם 1 מסקרפונה ואבקת סוכר לפי הטעם (כף – 2 כפות) ולהוסיף מחית פיסטוק עד שתהיי מרוצה מהצבע. זה טבעי ולכן אל תצפי לירוק זרחני כמו במחיות הקנויות
היי,אני רוצה לשים את זה כמילוי לסופגנייה, אפשרי או שצריך להוסיף לזה משהו כי זה מרוכז מידי?
היי צפנת תצרכי להכי גנאש כדי להכניס לסופגנייה
בד"כ כשטוחנים פיסטוק יוצא מין חום ירוק ע" מ שיצא ירוק מוסיפעם צבע מאכל ירוק זהו טיפ מקורס קונדטוריה
היי אסתר,
צבע מאכל לא נכנס אליי הביתה. יש מספיק צבע טבעי בפיסטוקים גם אם לא ירוק זרחני, שאני אגב ממש לא אוהבת באוכל שלי
מתכון מעולה וטעים בטירוף !!
איזה כייף לשמוע.
תודה רבה
באיזה שמן ניתן להשתמשאם לא שמן ענבים?
כל שמן צמחי
היי יהודית ,
קניתי טבעיים קלפתי וקליתי אותם ללא מלח בתנור 7-8 דקות. טחנתי ויצא משחה יפה אבל הצבע חום לא ירוק זה בסדר?
הקלייה הייתה צריכה להיות עם הקליפה?
היי שי,
הצבע שתקבל הוא בדיוק הצבע של הפיסטוקים שקנית. בפעם הבאה תחפש ירוקים ואפשר גם לא קלויים
הכנתי את מחיר הפיסטוק יצא מדהים מאד טעים. הוספתי את המחית להכנת גלידת פיסטוק ביתית. נפלא.
האם ניתן להכין מחית מאגוזי קשיו?
היי רחל,
כייף לשמוע. אפשר להכין מכל סוג של פיצוחים באותה דרך בדיוק
היי, תודה על המתכון באמת נראה קל ומהיר 🙂 אני מתכננת להכין גלידת פיסטוק, האם המחית מתאימה לזה?
איזה מחית?
תודה על המתכון של מחית הפיסטוק, אודה לעזרתך אם מעוניינת להכין מילוי לסופגניה עם המחית פיסטוק מה מומלץ להוסיף למחית קצפת או כמו גאנש שוקולד , תודה ????
את יכולה להכין קצפת משמנת מתוקה ומסקרפונה או שמנת מתוקה ושמנת חמוצה עם אבקת סוכר ואת המחית
כמה זה 200 גרם פיסטוקים בכוס אוניברסלית?
בכוס אוניברסלית יש 240 גרם. אין צורך לדייק פה על הגרם
אפשר לשלב מחית פיסטוק במתכון עם בשר. בשר טחון למשל?
היי אוריאל,
אם הטעמים מתחברים לך אז אין בעייה
הי,
לאחר שטחנתי את הפיסטוקים והוספתי שמן, נזכרתי ששכחתי לקלות אותם. האם יש דרך לתקן את המצב? האם הטעם יהיה משמעותית פחות טעים?
תודה!
היי שיר,
במחיות הקנויות הפיסטוק לא קלוי. כרגע זה כבר נעשה כך שאין לך מה לעשות. הטעם שונה כשהם קלויים במלח
תודה על המענה המהיר.
הי, לא מוסיפים סוכר ? איך זה יהיה מתוק ?
היי קלי. זה לא אמור להיות מתוק. מוסיפים את זה לקרמים
הי יהודית,
אם יש לי פיסטוקים קלופים ולא קלויים – איך את ממליצה לקלות אותם? בתנור? על מחבת?
האם ממליצה להמליח אותם תוך כדי קלייה?
תודה
היי סביון.
הייתי קולה אותם על מחבת (מקפיצה כל הזמן… כמה דקות) ומוסיפה מעט מלח כי המלח מאוד מאזן את הטעם אחר כך בקינוח
נראה טוב, הולכת להכין לחג, אפשר במקום פיסטוקים אגוזי לוז? אם כן גם הם צריכים להיות קלויים?
היי ורד. אפשר אגוזי לוז. לא חייבים להיות קלויים אבל לא קלוי זה פחות טעים
באיזה שמן את ממליצה להשתמש? האם שמן זרעי ענבים יתאים?
היי נעמה, עקרונית אפשר גם בלי שמן. את יכולה כל שמן שאת אוהבת
הפיסטוקים הקלויים שאת קונה מומלחים?
אכן כן ריקי. מומלחים הכי טעים להכין מחית
האם אפשר לטחון את הפיסטוקים עם בלנדר ידני?
היי דנה. עם בלנדר לא כי בבלנדר טוחנים דברים נוזליים. רק מעבד מזון
היי שאלה קטנה .. האם אפשרי במקום שמן להפוך את המחית לחלבית ?ואם כן אז מה היא הדרך ??
היי יעל,
אפשר לשים אבקת חלב. מוכרים בחנויות אפייה
זה טעים כממרח? הצבע נראה לא משהו חחחח.. הטעם מפצה ושווה את ההכנה?
לא ממש לא. זה לעוגות ועוגיות וקרמים
היי..איזה שמן?
קנולה
תודה רבה
🙂
הי, רציתי לדעת איזה פיסטוקים לקנות? מוכנים מחנות פיצוחים? לא קלוי ולקלות אותם בתנור ללא מלח? במידה וכן כמה זמן קליה? לא קלוי בכלל? בבקשה אם תוכלי להסביר יותר בפרוט. תודה
היי שושי. אני קונה קלויים בחנות פיצוחים טובה והבעלול שלי קולף לי אותם.
יהודית שלום.
הכנתי את המחית, אך בשלב מסויים לא קרה כלום והתפתתי להוסיף עוד שמן…
המחית יצאה חלקה, אך במרקם צמיגי. את חושבת שאפשר לעשות איתה משהו?
היי שיר,
השאלה כמה שמן הוספת??