יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
טירמיסו קלאסי ופיסטוק וגם מתכון למחית פיסטוק ביתית
ראשי » מתכונים לשבועות » טירמיסו קלאסי ופיסטוק וגם מתכון למחית פיסטוק ביתית

טירמיסו קלאסי ופיסטוק וגם מתכון למחית פיסטוק ביתית

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 11 ביוני 2016 7 תגובות
כבר המון זמן שבא לי להכין קינוח עם מחית פיסטוק….אני מתה על הירקרקות העדינה הזאת בקינוחים. אלא מה שהמחיות הקנויות הן בצבע ירוק זרחני שממש לא עושה לי את זה ובכלל אני בעד מוצרים טבעיים בלבד, אני באמת משתדלת לקנות מוצרים ללא צבעי מאכל תעשייתיים וכאלה…
ואז, שבת אחת לפני חודש בערך, אחרי פסח, נשארו לי פיסטוקים קלויים…אנחנו ממש לא אכלנים של פיצוחים ובחגים אני קונה לאורחים. אז ישבתי וקילפתי (כןןן אחד אחד…) והכנתי מחית פיסטוק ביתית בלי צבע מאכל ובלי חומר משמר! 
חודש ויותר זה שכב במקרר ולא בדיוק ידעתי מה אני רוצה להכין מזה עד ש…שבועות הגיע לו בכבודו ובעצמו והחלטתי להכין טירמיסו בשני צבעים וטעמים ולשלב את המחית הטעימה שהכנתי. ואם זה לא מספיק אז הכנתי גם את הביסקוטים בבית מהמתכון המעולה של אורנה ואלה. איזו הפתעה מהממת הייתה לי כשקיבלתי קרם ירקרק עדין, בדיוק כמו שאני אוהבת והכי טעים שאכלנו אי פעם (יעיד על כך חורצ'ק ששאב לי משקית הזילוף את כל מה שנשאר). אז כל מה שנותר זה לאחל לכם חג שבועות שמחח, טעים ומשמין ואתם חייבים אבל חייבים להכין את המתכון הקל והכל כך טעים ומרשים הזה.

טירמיסו קלאסי ופיסטוק וגם מתכון למחית פיסטוק ביתית

לצנצנת בנפח של בערך ליטר – ליטר ורבע (אפשר בתבנית פיירקס או בכוסות אישיים)
לביסקוטים  – כ – 60 יחידות

  • 4 חלמונים
  • 1/3 כוס סוכר (70 גרם)
  • 4 חלבונים
  • 1/3 כוס סוכר (70 גרם)
  • ½ כוס + 2 כפות קמח (90 גרם)
  • קורט מלח
  • אבקת סוכר לפיזור
אופן הכנה
  1. לחמם תנור לחום בינוני של 150-160 מעלות.
  2. להקציף במיקסר חלמונים ו – 1/3 כוס סוכר עד שהחלמונים תפוחים ובהירים.
  3. להקציף במיקסר חלבונים עם 1/3 כוס הסוכר הנוספת לקצף יציב.
  4. לערבב את הקצף לתערובת החלמונים בזהירות, מנפים לתוך התערובת את הקמח והצלח ומקפלים היטב.
  5. להעביר את התערובת לשקית זילוף (בלי צנטר) ולגזור את הקצה לרוחב של 1 ס"מ.
  6. על תבנית מרופדת בנייר אפייה, לזלף עוגיות באורך הרצוי, לפזר בעזרת מסננת אבקת סוכר ולאפות 10-15 דקות עד שהעוגיות זהובות אדמדמות.
  7. לקרר היטב לפני שמחלצים מהתבנית.
טירמיסו בשני קרמים
  • 1 כוס אספרסו חזק
  • ביסקוטים
  • 2 שמנת מתוקה 38% שומן
  • 200 גרם אבקת סוכר
  • 500 גרם גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
  • 4-5 כפייות מחית פיסטוק ביתית
  • 100 גרם פיסטוקים קלויים קלופים וקצוצים
  • לפיזור – קקאו
אופן הכנה
  1. להקציף במיקסר שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקרם יציב.
  2. להוסיף גבינת מסקרפונה ולהקציף עוד דקה – שתיים לקרם אחיד.
  3. לחלק את המסה לשניים. חלק אחד להכניס לשק זילוף ולהניח בצד. אל החצי השני להוסיף מחית פיסטוק ולהקציף לאיחוד. להכניס את קרם הפיסטוק לשק זילוף נוסף.
  4. לסדר על התחתית שכבת ביסקוטים ובעזרת מברשת למרוח אותם באספרסו.
  5. לזלף שכבת קרם לבן, לפזר אבקת קקאו ופיסטוקי קצוצים.
  6. לסדר שוב שכבת ביסקוטים ולהבריש עם קפה, לזלף שכבת קרם פיסטוק, לפזר קקאו ופיסטוקים גרוסים.
  7. להמשיך כך עוד פעמיים ולסיים עם קרם פיסטוק.
  8. לפזר אבקת קקאו ופיסטוקים גרוסים מעל ולא להתפתות לנעוץ כפית לפני שהאורחים מגיעים 🙂 🙂
מחית פיסטוק – צנצנת בינונית 
  • 200 גרם פיסטוקים קלויים קלופים
  • 1-2 כפות שמן
שמים את הפיסטוקים במעבד מזון וטוחנים כמה דקות עד שהפיסטוקים משחררים את השמן הטבעי שלהם והופכים למחית. מוסיפים כף- 2 כפות שמן (תלוי בסמיכות שרוצים. אני שמתי 2 כפות) ומעבדים עוד דקה – שתיים עד שהמחית הופכת למעין משחה. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.
 
 
 
 
Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • בלינצ'ס גבינה וצימוקים
    בלינצ'ס עם גבינת שמנת ביתית וצימוקים
  • סלט חצילים בטחינה
    סלט חצילים בטחינה שהוא כמו ציור על הצלחת
  • חלות עם בצק מקדים בלי ביצים
    חלה לשבת עם בצק מקדים טבעונית
  • מריטוצו
    מריטוצו איטלקי בעיצוב קלאסי וגם בגרסה שלי
טירמיסו מסקרפונה פיסטוק

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

7 תגובות

  1. חוי הגב 30 בספטמבר 2020 בשעה 9:23

    היי כמה זמן זה נשאר במקרר?
    תודה !!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 בספטמבר 2020 בשעה 10:43

      היי חוי,
      הטירמיסו עד שבוע

  2. מירי הגב 21 באפריל 2019 בשעה 12:27

    200 גרם פיסטוקים לפני או אחרי קילוף?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 באפריל 2019 בשעה 15:18

      היי מירי. אחרי קילוף

  3. כרמלה הגב 17 במאי 2017 בשעה 1:17

    נראה נהדר. אפשר ממתיק במקום כל הסוכר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 במאי 2017 בשעה 18:54

      אפשר לשים כמו סוכר

  4. סיגל ברמר הגב 12 ביוני 2016 בשעה 13:12

    שלמותתתת כמה שזה נראה טובבבב וטעים שילוב מטריף ומראה משגע אלופה !!!!

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.