יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
מאפה פילו וקרם וניל יווני – גלטופיתה
ראשי » מתכונים לשבועות » מאפה פילו וקרם וניל יווני – גלטופיתה

מאפה פילו וקרם וניל יווני – גלטופיתה

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 23 במאי 2020 21 תגובות

מאפה פילו וקרם וניל יווני – גלטופיתה. אחת העוגות הכי טעימות שהכנתי ואכלתי. כל המעטפת החיצונית שלה קריספית ופציחה והעלים הפנימיים רכים ספוגים בטעמי וניל מטריף. היא הכי קלה ופשוטה להכנה ובוודאות תגנוב את ההצגה על שולחן החג

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מאפה פילו וקרם וניל יווני  – גלטופיתה

המטבח היווני הוא אחד המטבחים הכי אהובים עליי. כחובבת מאכלי חלב מושבעת, ירקות טריים ואוכל קליל ורענן, אני הכי מתחברת לאוכל היווני. היוונים ידועים בשימוש בבצק פילו במאפים שלהם ואני, איפה שיש בצק קריספי – אני שם 🙂 מטורפת על בצק פילו עם כל מלית שהיא ורצוי מתוקה.

אני מתה מהשכבות והקיפולים שלה

העוגה הזאת עם השם המוזר אבל יווני כל כך – גלטופיתה, היא אחת העוגות הכי טעימות שהכנתי ואכלתי וכמו שאתם מבינים אכלתי לא מעט עוגות בחיי. היא כל כך הפתיעה אותי במרקם המיוחד שלה שלא יכולתי להפסיק לאכול ולהתלהב. היא נראית תמימה למראה והיא אפילו מאוד קלה להכנה, אבל את הטעם המטורף והמרקם המדהים שיש לה קשה להעביר במילים, אבל אני אנסה בכל זאת.

היא בוודאות תהיה אחת העוגות שלי בשבועות

תדמיינו לכם עוגה שכל הקצוות שלה והחלק העליון קריספיים מאוד, הבצק הוא בצק פילו שמרחתי בחמאה, לתוך העלי פילו שסידרתי על תבנית פיירקס בצורה חופשית שלבסוף נראתה כמו פרח מהמם, מזגתי מלית וונילית מטריפה שנספגה בבצק ובכל ביס יש את הקראנץ' ואז את העלים הרכים שמלאים בטעם וניל. מקווה שהצלחתי להעביר את הטעם כדי שתרוצו להכין כי היא מטורפת!!

  • מסדרים את העלים בתבנית
  • ככה זה נראה כשהיא מלאה
  • אופים 15-20 דקות ללא המלית, מוציאים מהתנור ומוזגים את המלית
  • אחרי אפייה
  • איזה יפהההההה

ככה תכינו גלטופיתה

מאפה פילו וקרם וניל יווני – גלטופיתה

לפני שמתחילים

  • העוגה הזו מאוד פשוטה וקלה להכנה. היא מורכבת מחומרים בסיסיים ביותר. אבל שימו לב, את כל הטעמים שלה היא מקבלת ממחית הווניל שאני שמה במלית. אל תחסכו בעניין הזה ותקנו לכם מחית או מקל וניל. הטעם לא יהיה דומה עם תמצית וניל פשוטה.
  • העוגה עוברת מעולה את המקפיא, כך שאפשר להכין מראש ולשמור במקפיא. אני פורסת למנות בגודל הרצוי ומקפיאה בתוך קופסת פלסטיק אטומה. אני מוציאה מהמקפיא ומחממת מייד בטוסטר אובן או בתנור עד שהיא נעשית שוב קריספית ומפשירה לחלוטין.

כמה כללים לעבודה עם בצק פילו:

  • מפשירים את בצק הפילו כמה שעות לפני שרוצים לעבוד איתו ורצוי לילה שלם במקרר.
  • בצק הפילו הוא נטול שומן לחלוטין ולכן יש לו נטייה להתייבש מהר באוויר ולהישבר לכן, כשעובדים עם הבצק צריך לדאוג ששאר הדפים שלא עובדים איתם יהיו מכוסים במטלית.
  • חובה למרוח כל דף בשמן/חמאה אחרת הדף מתייבש ולא ניתן לעבוד איתו.
  • אופים את המאפים לצבע שחום עמוק כדי לקבל מאפים קריספיים.
  • ניתן להקפיא מאפי פילו ולחמם שוב לפני ההגשה.

מצרכים לתבנית פיירקס בקוטר 26 ס"מ

  • 8 דפי פילו
  • 80-100 גרם חמאה מומסת למריחה על דפי הפילו

למלית

  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה 38%
  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/2 כפית מחית וניל/תוכן של מקל וניל שלם
  • 1 כפית סולת

אופן הכנה

מכינים את בסיס העוגה: מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

משמנים בחמאה מומסת את התבנית.

מניחים דף פילו על משטח עבודה ומורחים אותו היטב בחמאה. מניחים אותו על בסיס התבנית. הוא ישמש בסיס לעוגה.

ממשיכים עם שאר דפי הפילו, מורחים אחד אחד בחמאה ומסדרים בתבנית (תיעזרו בסרטון כדי לראות איך סידרתי את הדפים). אם נשארה חמאה, מורחים אותה על הדפים.

אופים בתנור שחומם מראש כ – 15-20 דקות.

בינתיים שהפילו נאפה בתנור, מכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל חומרי המלית.

מוציאים את התבנית מהתנור, מנמיכים את החום ל – 165 מעלות

מוזגים את המלית בין הדפים.

מחזירים לתנור ואופים עוד 35-40 דקות, עד שהבצק מקבל צבע זהוב- שחום עמוק והמלית התייצבה.

מוציאים מהתנור ומקררים.

נעזרים במרית ומחלצים את העוגה מהתבנית. אל דאגה, זה קורה בקלות כי שימנו את התבנית. אם אתם חוששים, אפשר להניח לפני ששמים את דפי הפילו נייר אפייה.

מפדרים באבקת סוכר ומגישים. העוגה הכי טעימה ביום הכנתה אבל עוברת הקפאה מעולה, נשמרת שבוע – שבועיים במקפיא. אני פורסת למנות ומקפיאה בקופסא אטומה.

איך מחממים? מוציאים מהמקפיא ומחממים בתנור או בטוסטר אובן – מכניסים לתנור/טוסטר אובן מייד כשמדליקים אותו (לא מחכים שיתחמם) כשהמאפה קפוא ומחממים עד שהוא מפשיר לחלוטין והקריספיות חזרה לו (לוקח בערך דקות).

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגת שכבות מהירת הכנה עם קצפת מסקרפונה ותותים
    עוגת שכבות מהירת הכנה עם קצפת מסקרפונה ותותים
  • אצבעות פילו מתוקות במילוי גבינה וגם ניצול שאריות פילו
    אצבעות פילו מתוקות במילוי גבינה וגם ניצול שאריות פילו
  • עוגת שוקולד ומוס וניל קלה להכנה
    עוגת שוקולד ומוס וניל קלה להכנה
  • טארט שוקולד צ'יפס וקרם וניל
    טארט שוקולד צ'יפס וקרם וניל
קרם חלב

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

21 תגובות

  1. רעות הגב 5 בפברואר 2021 בשעה 14:06

    איך קוראים לשיר המהמם הזה ברקע? עושה אווירהד יוונית מושלמת…

  2. אורלי הגב 12 ביוני 2020 בשעה 9:15

    בוקר טוב.
    ראשית מברכת על כתיבה חמימה תמידית שמותירה הרגשה של חברה טובה שאפשר לסמוך עליה בכל מצב.
    בלוג מטורף, מזמין, עשיר וססגוני. שאפו ענק. הכנתי אתמול לאורחים שלי שלא נותרו אדישים. עוגה מטורפת! לא יכולתי בלי שינוי קל ופיזרתי מעל כל דף פילו קמח שקדים. למות עם חיוך…
    תןדה על שאת חולקת אוצרות מטבח מהממות.
    יישר כוח !
    אורלי

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 ביוני 2020 בשעה 10:12

      היי אורלי. זה קריטי להצלחהץת הג'ינון

  3. מזי הגב 31 במאי 2020 בשעה 20:29

    אחת העוגות הטובות ביותר שאכלתי, פשוט מעולה, הייתה לה הצלחה כבירה !

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 ביוני 2020 בשעה 11:25

      איזה כייף לשמוע מזי. תודההה

  4. גבי ק. הגב 26 במאי 2020 בשעה 6:42

    הי, תודה על המתכונים המצויינים שלך האם אפשר לעשות עוגה זו גם עם מילוי מלוח ואיזה ?
    תודה גבי

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 במאי 2020 בשעה 9:22

      היי גבי,

      עקרונית אפשר הכל.
      פשוט לשים שמנת מתוקה, לערבב עם גבינות מלוחות שאוהבים, לתבל במלח, פלפל וקצת אגוז מוסקט ולאפות בדיוק אותו דבר

      • עדי הגב 28 במאי 2020 בשעה 18:51

        הכנתי היום. כל כך פשוט וקל. תודה על המתכון.

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 במאי 2020 בשעה 21:56

          כייף לשמוע עדי
          חג שמחח

  5. אירמה איסקוב הגב 25 במאי 2020 בשעה 16:37

    היי יהודית, באם אין מחית וניל האם תמצית וניל אמיתית תעשה את העבודה?
    ואם כן, באיזו כמות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 במאי 2020 בשעה 18:13

      היי אירמה,
      זה בסדר. שימי 2 כפיות

  6. זיוה הגב 25 במאי 2020 בשעה 15:36

    מצאתי וניל טהור נוזלי בבבקבוק קטן של חב watkins. האם זה מתאים לעוגה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 במאי 2020 בשעה 18:12

      היי זיוה, זה בהחלט מתאים אם כי וניל אמיתי זה טעם אחר לחלוטין

  7. כרמלה הגב 24 במאי 2020 בשעה 20:05

    הכנתי. ממש עוגה מעולה וכל כך קלה להכנה. שפע תודות.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 במאי 2020 בשעה 21:55

      איזה כייף לשמוע כרמלה. תודה שחזרת לעדכן

  8. רחל הגב 24 במאי 2020 בשעה 10:25

    נראה נפלא. האם אפשר להשתמש בעלי פיליאס במקום פילו?
    תודה רבה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 במאי 2020 בשעה 14:40

      היי,
      לא במקרה הזה. זה לא ייאפה טוב

  9. רוני הגב 23 במאי 2020 בשעה 19:58

    כמה זה קריטי אם אין לי סולת? ומה יכול להוות כתחליף?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 במאי 2020 בשעה 20:39

      שימי קורנפלור

  10. יעלה הגב 23 במאי 2020 בשעה 19:08

    האם אפשר להחליף את החמאה בשמן? ואם כן אז כמה? תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 במאי 2020 בשעה 19:35

      את הפילו אפשר למרוח בשמן. כמה שצריך למריחה

השארת תגובה

ביטול

שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג'ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר "תפוז" שאירח כותבים/בלוגרים באתר שלו.......... להמשך קריאה

אביב תיקונים והתקנות - כל סוגי התיקונים לבית ולעסק עם שרות מושלם ואחריות

למעבר לדף העסקי לחצו כאן

050-3221145 - גידי

📌 צביעה איכותית ונקיה.
📌 כל התיקונים לבית ברמה גבוהה.
📌 שיפוץ אמבטיה/מקלחת.
📌 מכירה והתקנת פרקטים.
📌 דלתות פנים ודלתות כניסה.
📌 מנעולן מוסמך.
📌התקנת אביזרי אמבטיה.
📌תליית וילונות.
📌תליית טלויזיות.
📌תליית מדפים.
📌תליית מראות.
📌תליית תמונות.
📌טיפול ותיקון דוד שמש.
📌החלפת שקעים ומפסקים.
📌הרכבת גופי תאורה.
📌תיקון תריסים.
📌החלפת רשתות.
📌החלפת כל סוגי הברזים.

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳ כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳יפס ולא בא לי לחכות שעותתת שההצק יתקרר🙈
אזזזז  חמש דקות הכנה, בלי מיקסר ובלי המתנה… רבע שעה אפייה וזהווו 
עוגיות מושלמות בכלום זמן
 המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל עוגיות שוקולד ונוטלה קלות לככנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#chocolate #chocolatechipcookies #chocolatelab #chocolates #שוקולד #שוקולדציפס #שוקולדים #שוקולדחלב #עוגיותשוקולדציפס #עוגיותשוקולדציפס🍪
מתבקש מרק אבל אני תמיד מעדיפה מתוקים אז מתחממת לי עם הרוגעלך הכי טעימים שתכינו אי פעם

המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל רוגעלך הלוחשת לאוכל ותכף שמה לינק בסטורי
.
.
.
#chocolate
#chocolatecake
#רוגעלך
#רוגלך
אם לא יצא לכם עדיין להכין מר אם לא יצא לכם עדיין להכין מרק תפוחי אדמה, אתם חייבים. הוא קטיפתי וטעיםםם
המתכון בבלוג, תכתבו בגוגל מרק תפוחי אדמה הלוחשת לאוכל
.
.
#potato
#soup
#potatpsoup
#israelinstagram
#ontheblog
#lovesoup
#lovepotato
תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין עכשיו בצק מקדים לחלה. מחר בבוקר תיכנסו לבלוג שלי תכתבו בגוגל חלה לשבת עם בצק מקדים הלוחשת לאוכל. יעלו כמה וכמה מתכונים וכולם מעולים. תכינו ותבינו את ההבדלים בין חלה רגילה לחלה עם בצק מקדים.

כדי להקל עליכם אני שמה לכם פה את המתכון לבצק המקדים שלוקח חצי דקה להכין אותו. 
תערבבו יחד קמח, שמרים ומים לפי הכמויות למטה, תכסו ותשאירו כל הלילה על השייש. מחר תמשיכו לפי המתכון מהבלוג. 
תהנו❤️❤️
1.5 כוסות קמח
1/4 כפית שמרים יבשים
3/4 עד 1  כוס מים

נ. ב. שמה לכם לינק לחלות בסטורי, תבואו
.
.
.
#hallabread
#halla
#bread
#חלהלשבת
#חלה
#שבת
#שבתשלום
כמה דקות קטנות ויש עוגת תפוחים הכי קלה והכי טעימה.
כל מה שצריך זה קערה ותבנית.
שטרוייזל מלמטה, תפוחים במרכז ושטרוייזל מלמעלה וזהו! לתנור.
תכינו קצפת או שמנת חמוצה או גלידת וניל ואתם מסודרים
המתכון עכשיו בבלוג. תכתבו בגוגל עוגת תפוחים מדהימה קלה להכנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#applestart
#applecakes
#apples
#tart
#cakesofinstagram
#cake
#israelinstagram
#ontheblog
#cakeslovers
#cakecakecake
הכנתי מלאווח היסטרי, לא נכין ממנו זיוה??
חפשו בהיילייטס או בבלוג את המתכון למלאווח, תוציאו מהמקרר את כל הגבינות הטעימות שיש לכם, תערבבו עם הרבה תרד בייבי טרי (אין צורך לחלוט), שימו מלח, פלפל שחור וקורט אגוז מוסקט ותמלאו את המלאווח ותגחגלו לרולדה.
תמרחו ביצה ותפזרו שומשום
אפייה: 160 מעלות בערך 45 דקות, עד שמקבלים צבע שחום יפה

זהו!!!

.
.
.#מלאווח
#מלאווחאדיר
#מאפים
#yamanfoods
#melawach
#בצקים
#בצקעלים
#cheese
#גבינהבולגרית
#
בצק שמרים פטנט, אחד הטובים ש בצק שמרים פטנט, אחד הטובים שאני מכינה כבר מיליון שנים. את הבצק עצמו לא מתפיחים אלא רק את המאפים המוכנים והבצק עובר קיפולים עם חמאה. הפעם מילאתי בגבינה אבל אפשר עם תפוחים, פרג, שוקולד וכל מלית שאתם אוהבים.
המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל בצק שמרים מדופף הלוחשת לאוכל
.
.
.
#cheesecakes
#cheeselover
#cheesecakefactory
#cakesofinstagram
#cakes
#israelinstagram
#ontheblog
#lovetocook
#instegram_israel
#cheeseboard
לאאא אל תכינו!! אתם לא תצליחו לעצור בראשונה וגם לא בשנייה, אז פשוט אל תכינו 🙈
מי שבכל זאת רוצה להתפרע🤣🤣 המתכון בבלוג ותכף שמה לינק בהיילייטס ובסטורי
.
.
.
#chocolatecookies
#chocolate
#cookies
#chocolover
#ontheblog
#onthetable
#israelinstagram
#lovecookies
#cookieslover
#cookieslovers
הכרוביות בשיא הטריות והטעם הכרוביות בשיא הטריות והטעם שלהן ואני מכורה 🙈 אז דבר ראשון תשמרו את הפוסט כדי שתוכלו תמיד להיזכר שהוא קיים ולהכין אותו😉

אם תתחילו עכשיו, עוד חצי שעה תהיה תבנית היסטרית של כרובית וטחינה כתוספת לעיקרית או כעיקרית בעצמה
.
.
המתכון בשיתוף טחינת טורקיז המעולה ותכף מעלה קישור לסטורי
@turkiz_tahini
.
.
. #tahini
#israelinstagram
#ontheblog
#onthetable
#inmyblog
#lovetahini
#veganfoodshare
#veganfood
#vegansalads
#veganlife
#califlower
#vegetables
#vegetablesreceipes
#vegetablegardening
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס