חומרים לכ- 50 מלבנים
- 200 גרם חמאה רכה
- 1 גביע שמנת חמוצה 15% שומן
- 100 גרם גבינת קשקבל
- 1/8 כוס מדידה שמן זית (30 מ"ל).
- 1/2 ק"ג קמח רגיל
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/2 כפית צ`ילי גרוס
- 1/4 כפית פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
לציפוי מעל הבצק
- ביצה טרופה
- 50 גרם גבינת פרמז`ן
אופן הכנת המלבנים
- לשים בקערת המיקסר את כל החומרים ולערבב עם וו גיטרה 2 דקות- רק עד שהבצק מתאחד.
- לשים את הבצק שעה במקרר.
- לרדד את הבצק על נייר אפייה לעובי של 1 ס"מ. להשתדל לרדד את הבצק כמה שיותר לצורת ריבוע.
- להעביר את נייר האפייה יחד עם הבצק לתבנית אפייה.
- למרוח את כל הבצק בביצה טרופה ולפזר מעל גבינת פרמז`ן. להדק את הגבינה לבצק בעזרת הידיים.
- לשמור את הבצק שעה במקרר.
- אחרי שעה- להוציא מהמקרר ולחתוך למללבנים שווי בגודלם ככל האפשר.
- לסדר בתבנית אפייה במרווחים של 1 ס"מ (העוגיות תופחות בעיקר לגובה).
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כחצי שעה – עד להזהבה.
- לשמור בכלי אטום.