לא משנה מה תגישו על השולחן, אלה יתחסלו ראשונים! סלמון טרי בטעמים אסיאתיים שאנחנו כל כך אוהבים, שאפשר להגיש גם כטרטר כי זה טעים בטירוף, בתוך סיגר פילו קריספי במיוחד ולידם ספייסי מיונז שמשתלב מעולה עם הטעמים האסיאתיים
אם יש בצק שאני לא עומדת בפניו זה בצק פילו, קריספי, מתפצפץ בכל ביס והמלית שבתוכו, כל מלית, עסיסית ומשתלבת מעולה עם הקריספיות של הבצק. גילוי נאות – אני לא ממש חובבת דגים מבושלים, אני מטורפת על דגים נאים (כן!)
דג סלמון הוא אחד הדגים שבעבר לא ממש אהבתי לאכול נא, הייתי קונה אותו בסופר, במחלקת הדגים יחד עם כל הקניות ולא הרגשתי בטוחה לאכול אותו נא, עד שהבנתי שיש סוגים! יש סלמון ויש סלמון נורבגי שמגיע לארץ טרי פעמיים בשבוע ואיזה הבדל, איזו תגלית 🙂 הסלמון הנורבגי הוא אחד הדברים הטעימים שיש וכן, יש הבדל עצום בטעם ובמרקם בינו לבין שאר הסלמונים.
אז עכשיו תדמיינו בצק פילו קריספי בטירוף ממולא בסלמון עם טעמים אסיאתיים שאנחנו כל כך אוהבים, לידו ספייסי מיונז הכי טעים שתכינו וכל זה בביס אחד, לא חלום?? זה מושלם לשולחן החג עבור אלה שלא אוכלים חלבי וכן, יש כאלה! סלמון או בכלל דגים זה פתרון מעולה וכך כולם מרוצים על השולחן.
הנחה של 15% על כל האתר של מגנוס ורק ל – 48 שעות
ולא לשכוח להכניס קוד קופון בקופה: yehudit15
סיגר סלמון בטעמים אסיאתיים
לפני שמתחילים
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- תכינו את הסיגר עם סלמון טרי איכותי בלבד. אני מצאתי שהנורבגי הכי איכותי שיש ובו אני משתמשת למתכונים שלי.
- את הג'ינגר אני קונה טרי ומקפיאה, כשאני צריכה להשתמש אני מגררת אותו כשהוא קפוא ומחזירה למקפיא. ככה הוא נשמר חודשים ותמיד זמין.
- אפשר להכין מראש את הסיגרים ולהקפיא לפני הטיגון, אפשר גם לטגן ולהקפיא.
- אפשר לאפות את הסיגרים בתנור על חום גבוה של 220 מעלות למשך כ – 15-20 דקות. אני מעדיפה טיגון כי זה מקצר משמעותית את הבישול של הסלמון בתוך הסיגר ומשאיר אותו עסיסי במיוחד.
- כיוון שמכינים את המלית מסלמון נורבגי טרי, למעשה המלית היא טרטר טעים בטירוף שאפשר להגיש טרי לצד חטיפי אצות או דפי אורז קריספיים. אני הגשתי חצי טרי וחצי הכנסתי לתוך דפי הפילו.
מצרכים לכ – 20 סיגרים
- 20 דפי פילו
- 1/2 כוס שמן זית למריחה על הדפים
- 500 גרם סלמון נורבגי טרי בלי עור
- 2 יחידות בצל ירוק
- 1 בצל סגול
- 1/2 פלפל צ'ילי
- 1/2 צרור כוסברה
- 3 שיני שום
- 1 ס"מ ג'ינג'ר
- גרידה מתפוז שלם (לא לוותר!)
- גרידה מלימון שלם
- 2 כפות סויה בהירה
- 1 כף שמן שומשום
- 1/4-1/2 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה מתוקה גרוסה
- לטיגון: 3/4 ליטר שמן
ספייסי מיונז הכי טעים בעולם!
- 50 גרם מיונז של הלמנס
- 1 כפית שמן שומשום (5 מ"ל)
- 1 כפית רוטב סרירצ'ה (5 מ"ל)
- מלח לפי הטעם
אופן הכנה
טיפול בדג: קוצצים עם סכין או טוחנים במעבד מזון את הסלמון למצב טחון גס. אפשר לבקש מהדגאי שיטחן עבורכם את הסלמון וכך נחסכת עוד עבודה והתעסקות.
טיפול בירקות: קוצצים דק את הבצל הירוק, הבצל הסגול, פלפל צ'ילי וכוסברה ושמים בקערת הסלמון הטחון.
כותשים את שיני השום, מגררים את הג'ינג'ר, התפוז והלימון ומוסיפים לקערה.
מתבלים את הסלמון בסויה, שמן שומשום, מלח, פלפל שחור ופפריקה גרוסה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם אישי (זה בסדר גמור לטעום דג טרי).
מעבירים את מלית הסלמון לשקית זילוף.
מכינים סיגרים: פורסים דף פילו ומורחים בשמן זית, מקפלים את הדף לחצי ומזלפים פס בקצה הצר יותר מהמלית. מקפלים כ – 1 ס"מ את הצד הרחב יותר משני הצדדים כדי שהמלית לא תברח בטיגון ומגלגלים לסיגר.
ממשיכים כך עם שאר הדפים עד שמסיימים את כל המלית.
מחממים שמן עמוק בסיר טיגון. אני משתמשת בסיר טיגון של מגנוס שמגיע עם מדחום מובנה וכך אני כל הזמן בבקרה על הטמפרטורה. זה חשוב מאוד במיוחד בטיגון של בצקים אבל גם כשרוצים לשמור על טיגון אחיד. הסיר טיגון, רשת צינון ששומרת על הקריספיות של המטוגנים ובכלל כל האתר עכשיו בהנחה של 15%. ויש פה גם מארז טיגון ומתנה סט פומפיות
בקופה מכניסים קוד קופון: yehudit15 וההנחה מתעדכנת במיידי.
מטגנים את הסיגרים בטמפרטורה של 190 מעלות עד שמקבלים צבע שחום יפה ואחיד. מעבירים לרשת צינון לשמירה על הפריכות עד להגשה.
מכינים ספייסי מיונז: מערבבים יחד מיונז, שמן שומשום, רוטב סריראצ'ה ומלח וגישים לצד הסיגרים.
האם אפשר לשים פטרוזיליה במקום כוסברה?
כן אם את מעדיפה
היי האם אפשר להכין את הכל או רק את המילוי ולאפות למחרת?
לא מומלץ להשאיר דגים אחרי שמתבלים אותם. זה גם לא בריא וגם פוגע בטעם. אפשר להכין הכל וגם לטגן ולהקפיא. כשרוצים לאכול מחממים בתנור על רשת
הי
שאלה נוספת – אפשר להכין, להקפיא ואז בחג לחמם בתנור?
אפשר, ציינתי הכל במתכון
הי
אפשר להחליף בדג טונה משימורים?
אפשר אבל זה ממש ממש לא יהיה אותו טעם
היי לך האם אפשר לאפות בתנור במקום לטגן ?
אפשר בהחלט!