עוגת גבינה וביסקוויטים משודרגת. אחת העוגות הכי קלות להכנה והכי טעימות. אני משדרגת אותה עם שוקולד לבן שנותן לה אקסטרה טעם ומרקם והיא ו שורדת במקרה הטוב יומיים במקרר
שוב אתגר אפייה. סיפרתי כבר שחברתי לקבוצת אופים ובשלנים אלופים (וצלמים סופר מוכשרים) וכל חודש בערך ייבחר נושא (בהצבעה דמוקרטית כמובן :):) )וכל אחד בדרכו המיוחדת יממש את האתגר….מדהים איך כל אחד לוקח את הרעיון למקום אחר לגמרי ולכל אחד זה מעלה אסוציאציות אחרות… טוב, אז הפעם האתגר שנבחר הוא: נחמה בצלחת/תבנית – עוגה, תבשיל או מנה שאני מכינה כדי להרגיע ולנחם. בהתחלה לא ממש התחברתי למשימה הזו. לא עלה לי משהו שאני מכינה כדי לנחם את עצמי או מישהו. אצלי אוכל מתחבר יותר לאהבה ותשוקה ולא לנחמה. אבלללללל קרה משהו מדהים שחיבר אותי בשנייה למשימה הזו. באחד הימים היה לי ויכוחון עם חורצ'ק שלי (הבן האמצעי) ויצאתי לגמרי לא בסדר מהויכוח (מודההה שטעיתי…קורה!!) אמרתי לחורצ'ק המהמם, המיוחד והמדהים שלי משהו שפגע בו. לילה שלם זה ישב לי ולמחרת בבוקר התקשרתי, התנצלתי ו…..הבטחתי לו כפיצוי את אחת העוגות שהוא הכי אוהב – עוגת גבינה עם ביסקוויטים ומעל העוגה ציפוי נוטלה – (אחת ההתמכרויות של חורצ'ק).
האמת היא שממש לא חשבתי על המשימה או על האתגר ועוד לפני כן אפילו חשבתי לעצמי שאם אני לא מתחברת אז אני פשוט לא אכין כלום…עד האתגר הבא…אבל….תוך כדי הכנת העוגה, שבאמת הכנתי אותה עם כל כך הרבה השקעה ואהבה נפל לי האסימון- הנה יש לי עוגה לאתגר, הרי זו בדיוק המשימה, להכין משהו מנחם/מפצה….ואכן כשחורצ'ק אכל למחרת את העוגה הוא אמר לי שהוא ממש מרגיש שהכנתי אותה עם המון אהבה. מבחינתי, זה הדבר הכי יפה שיכול היה להגיד (חוץ מזה שהתעלףףף על העוגה)…..וזהו….סוף טוב הכל טוב וחורצ'ק שלי- אני אוהבת אותך!!!!!!
עוגת גבינה וביסקוויטים משודרגת
מצרכים לרינג/ תבנית בגודל 20*20 ס"מ ו- 5 כוסות קינוח
- 350 גרם ביסקוויטים פתיבר (כ- 60 ביסקוויטים גם לעוגה וגם לכוסות)
- כוס נס קפה פושר, חזק מחלב מלא ועם כפית שטוחה סוכר (להרטבת העוגיות)
- 2 מיכלים שמנת מתוקה 38% שומן
- 1/4 כוס מדידה סוכר
- 3/4 כוס מדידה אינסטנט פודינג וניל
- 2 גביעים שמנת חמוצה 15% שומן
- 750 גרם גבינה לבנה 5% שומן
- 100 גרם שוקולד לבן
לציפוי
- 2-3 כפות גדושות נוטלה/100 גרם שוקולד מריר
- 1/4 כוס שמנת מתוקה
- כפית סירופ תירס (לא חובה אבל שומר על ברק השוקולד)
אופן הכנה
- להקציף במיקסר שמנת מתוקה וסוכר 2 דקות.
- לעצור את המיקסר ולהוסיף: אינסטנט פודינג וניל, שמנת חמוצה וגבינה ולהקציף כמה דקות לקצף יציב.
- להמיס בקערית שוקולד לבן במיקרוגל (כל פעם להפעיל לחצי דקה ולערבב כדי לא לשרוף אותו).
- להעביר לקערית השוקולד 3-4 כפות מתערובת הגבינה ולערבב היטב. להחזיר את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה ולהקציף עוד דקה עד לאיחוד.
- לסדר שקף מסביב לרינג ולהניח על צלחת קצת יותר גדולה מהרינג.
- להרטיב לשנייה את הביסקוויט בנס קפה ולסדר שכבה ראשונה על הבסיס (אם צריך אז לחתוך חלק מהביסקוויטים עם סכין משוננת כך שיתאימו לגודל התבנית).
- למזוג על העוגיות בערך שליש מכמות הגבינה (שיהיה גובה של 2 ס"מ בערך).
- לחזור על פעולת הרטבת העוגיות ומזיגת הקרם עוד פעמיים – סה"כ 3 שכבות של גבינה. לסיים עם שכבת ביסקוויטים. (לי נשאר קצת קרם גבינה ולכן הכנתי גם 5 קינוחי כוסות).
- להמיס במיקרוגל נוטלה/שוקולד מריר ושמנת מתוקה. לערבב היטב ולהוסיף סירופ תירס.
- למזוג מעל השכבה האחרונה על מנת לצפות את כל החלק העליון של העוגה.
- להכניס לילה למקרר.
- למחרת להוציא את הרינג ואת השקף ולקשט בשוקולד לבן או בכל קישוט אחר שאוהבים.
עוד כמה קטנות
- אני הייתי צריכה לחתוך בכל פעם שורה אחת של העוגיות כדי שיתאימו מבחינת הגודל של התבנית וגם נשאר לי קרם גבינה מיותר. טבלתי את שאריות העוגיות בנס קפה שנשאר לי (הוספתי עוד קצת עוגיות) והכנתי 5 קינוחי כוסות שנטרפו בשנייה.
- אם אין רינג ניתן להכין בכל תבנית אחרת שיש בבית. הרינג נותן צורה מדוייקת וישרה לעוגה.
- אפשר להכין עם ביסקוויטים בטעם שוקולד.
תודה רבה. זה בדיוק מה שכתבתי במתכון.
נראה ממש טוב 🙂
בתמונה זה עם ציפוי שוקולד מריר למעלה? פשוט נראה לי יותר כהה מנוטלה
תודההה אהובה. איזה כייףף של מחמאה!!
יאווווווווווווווווווווווו
העוגה ניראית מ ד ה י ם !!!
או במילים אחרות – הגזמת לגמרי ג'ודי 🙂
התמונה השניה מלמעלה ממש טובה, והייתי שמה אותה בתמונה ראשית בדף הפייסבוק שלך או של הקבוצה
עוגה חלומית אמרתי, נכון?