עוגת גבינה וביסקוויטים היא אחת הקלות להכנה ואחת הטעימות מבין כל עוגות הגבינה. יש אינסוף גרסאות וכולן טעימות. העוגה הזו סלחנית, אין צורך לדייק בכמויות והיא תמיד תמיד טעימה ויפה.


עוגות גבינה אפויות הן בהחלט מאלה שצריך לדעת להכין. יש כמה שלבים קריטיים שאם לא נצמדים אליהם, העוגה אולי תצא טעימה אבל לא גבוהה ויפה ואנחנו אוהבים עוגת גבוהות ויפות 🙂 לעומת זאת, עוגות גבינה קרות הן הכי פשוטות להכנה וטעימות בטירוף. אישית, אני בכללי מעדיפה עוגות גבינה קרות. יש עוגות שחייבות ג'לטין כדי להיות יציבות אבל, אם משתמשים במסקרפונה, שהיא גבינה עם אחוזי שמון מאוד גבוהים, העוגה יציבה גם בלי ג'לטין.

עוגת ביסקוויטים היא מהקלות והטעימות שיש בקטגוריית עוגות הגבינה הקרות. אין צורך בג'לטין והאמת גם לא במסקרפונה. הביסקוויטים סופחים אליהם את כל הנוזלים שיש בגבינות הרכות ולמעשה העוגה יוצאת הכי יציבה בעולם בלי שום מייצבים וגם אם משתמשים בגבינות הכי פשוטות, היא מצליחה.

את העוגה הזו הכנתי די ספונטני. הכנתי עוגת אחרת ליומולדת 3 של רביד, הנכדה המדהימה שלנו ונשארה לי מסקרפונה אחת והרבה קצפת מוכנה. כמובן שעוגת ביסקוויטים יכולה להיות מאולתרת בשנייה וזה מה שעשיתי. פתחתי את המקרר, בדקתי איזה עוד גבינות יש לי והתחלתי להרכיב את העוגה. הפעם השתמשתי ברינג מלבן בגודל 20*30 ס"מ. העוגה הזו מאוד סלחנית ואין צורך לדייק, אפשר ממש לאלתר. כל מה שצריך זה להכין את מלית הגבינה ולטעום שהיא טעימה, כל השאר יסתדר. כדי להתאים את הביסקוויטים לתבנית, נאלצתי לחתוך בכל קומה כמה ביסקוויטים וחלקם היו שבורים מלכתחילה ולכן כדי לנצל אותם, במקום להניח בסוף עוד שכבת ביסקוויטים, פשוט שברתי אותם ופיזרתי כשכבה אחרונה. הרטבתי את הביסקוויטים השבורים ואז זילפתי מעליהם שוקולד.

עוגת גבינה וביסקוויטים קלה וטעימה
מצרכים לרינג/תבנית בגודל 20*30 ס"מ
- 1 שמנת מתוקה 38% שומן
- ½ חבילה אינסטנט פודינג וניל
- 1 גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 כפית תמצית וניל
- 750 גרם גבינה לבנה 5% שומן
- 1 יוגורט 3% שומן (200 מ"ל)
- 2 שרוולים של פתי בר (500 גרם)
- 2 כוסות קפה נמס חזק מאוד (בלי חלב)
לציפוי
- 100 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם שמנת מתוקה
- 1 כף קקאו איכותי
- 20 גרם חמאה רכה
- 50 גרם שוקולד לבן
אופן הכנה
- שמים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה את השמנת המתוקה, אינסטנט פודינג וניל, מסקרפונה, סוכר, סוכר וניל ותמצית וניל ומקציפים לקרם יציב (לא חייב יציב מאוד כי אנחנו לא מזלפים).
- מוסיפים למיקסר את הגבינה הלבנה והיוגורט ומקציפים עוד 2 דקות עד שהבלילה אחידה וחלקה.
- מרפדים בנייר אפייה תבנית גדולה מעט מגודל הרינג שבו נכין את העוגה. חשוב לשים לב שהתבנית תהיה בגודל שמתאים להיכנס למקרר ולמקפיא. משמנים את דפנות הרינג ומצמידים אליהם שקף לעוגות. לא חובה לשים שקף אבל כך הדפנות של העוגה יהיו חלקות לגמרי כשנחלץ את העוגה מהרינג.
- מרטיבים כל ביסקוויט בקפה ומסדרים אותם צמודים אחד לשני. אם יש צורך, אז חותכים ביסקוויטים ומסדרים כך שיתאימו לגודל התבנית.
- מוזגים שליש מכמות בלילת הגבינות על הביסקוויטים ומיישרים. מסדרים כך עוד שתי שכבות ומסיימים עם שכבת גבינה.
- את שאריות הביסקוויטים שוברים לחתיכות קטנות ומפזרים על שכבת הגבינות האחרונה. מרטיבים את הביסקוויטים עם הקפה בעזרת כף.
- ציפוי: שמים בקערה שוקולד ושמנת מתוקה וממסים במיקרוגל כדקה. מערבבים היטב ומוסיפים קקאו וחמאה רכה. מערבבים היטב עד שמקבלים רוטב שוקולד סמיך ואחיד.
- מוזגים את השוקולד על הביסקוויטים שהנחנו כשכבה אחרונה.
- ממסים שוקולד לבן במיקרוגל כחצי דקה, רק עד שהוא נמס (זהירות לא לחמם יותר מידי כי אז הוא נשרף) ומזלפים בעזרת כף מעל השוקולד המריר.
- אם רוצים שוליים חלקים אז שומרים את העוגה במקרר שעתיים ומעבירים למקפיא לפחות ל – 6 שעות ורצוי ללילה. (במידה ולא שמים שקף, אפשר לשמור כמה שעות במקרר שהעוגה תתייצב ואז לפרוס).
- מוציאים את העוגה מהמקפיא, נפטרים מנייר האפייה, מעבירים לצלחת הגשה ומסירים את השקף. ממתינים חצי שעה שהעוגה תפשיר מעט ופורסים.