
שמגיעה עונת התותים המוח שלי מתחיל לקדוח ולחפש רעיונות לעוגות חדשות. שילוב של טורט רכה ותותים זה תמיד הצלחה ענקית, רק יש בעייה אחת, לא משנה כמה אני מכינה זה מתחסל בכזו מהירות שמייד צריך לחשוב על עוגה נוספת שתהיה בבית. כך קורה כשאני מכינה רולדות עם קרם וניל ותותים. אני צריכה להחביא אותן כדי שיהיו לפחות לילה במקרר (הן משתבחות אחרי לילה) ולמחרת אין סיכוי שיישאר מהן משהו. אני תמיד מכינה כמות כפולה ובכל זאת, כולם פשוט אוהבים את השילוב המטריף הזה. אז השבוע הכנתי כמות כפולה של רולדות וכשראיתי שאין להן סיכוי לשרוד את השבת הכנתי עוד עוגה – עוגת קרם גבינה ותותים בציפוי קרם שמנת ותותים. יצאה מווווושלמת! בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.

עוגת קרם גבינה ותותים
מצרכים לעוגה בקוטר 24-26 – כל המצרכים נמדדו בכוסות וכפות מדידה אוניברסליים
- 5 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
- קורט מלח
- 170 גרם קמח רגיל (1 כוס + 2 כפות)
- 1 כפית אבקת אפייה (5 גרם)
- 1/4 כוס שמן (50 גרם)
סירופ להרטבת העוגה
- 1 כוס גדולה מים רותחים
- כף סוכר
- 1 כף ריבת תותים
קרם גבינה ותותים למריחה בין השכבות
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן
- 1 מיכל יוגורט דנונה 3% שומן
- 3 כפות גדושות קונפיטורת תות שדה (אני מכינה בבית)
- 2 כפות סירופ תות (אני שמתי של הרשיז. אם אין סירופ – שמים עוד ריבת תותים)
- 1/2 כוס אינסטנט פודינג וניל
- 500 גרם גבינה לבנה 5% שומן.
- 1/4 כוס אבקת סוכר
לציפוי
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן
- 1 מיכל שמנת חמוצה 15% שומן
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 2-3 כפות ריבת תותים
אופן הכנה
מכינים את העוגה: לחמם תנור לחום של 160 מעלות. לרפד תבנית בנייר אפייה ולשמן היטב. להקציף במיקסר ביצים, סוכר ומלח 10 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה. לנפות יחד קמח ואבקת אפייה ולקפל לתערובת בעזרת מרית. להוסיף גם את השמן ולקפל בעדינות עד שנטמע בתערובת. לצקת את התערובת לתוך התבנית ולאפות 35-40 דקות עד שהעוגה אפויה (מבחן הקיסם). להוציא מהתנור ולצנן לחלוטין לפני שמחלצים מהתבנית.
מכינים סירופ: מערבבים יחד את כל החומרים ושמים בצד.
מכינים קרם גבינה ותותים: להקציף יחד במיקסר שמנת מתוקה, יוגורט, ריבת תות שדה, סירופ תות ואינסטנט פודינג וניל לקצף יציב. להוסיף בתנועות קיפול את הגבינה ואבקת הסוכר ולשים במקרר עד לשימוש.
מרכיבים את העוגה: לחלץ את העוגה מהתבנית ולפרוס לשלושה חלקים שווים. פה כדאי להיעזר בסכין לחם משוננת ארוכה ולפרוס תוך כדי שמסובבים את העוגה עד שמגיעים שוב לנקודת ההתחלה. מסירים את נייר האפייה ומחזירים את החלק התחתון לתבנית האפייה, מרטיבים קלות את העוגה עם הסירופ בעזרת מברשת, שמים מחצית מכמות קרם הגבינה ומיישרים. מניחים מעל את השכבה האמצעית, שוב מרטיבים ומורחים את יתרת הקרם. מניחים את השכבה האחרונה ומרטיבים גם אותה.
מכינים את הציפוי ומקשטים: להקציף יחד שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, אינסטנט פודינג וריבת תותים עד לקבלת קרם יציב. מורחים את הציפוי מסביב לעוגה (אני רציתי מראה לא מוקפד ולכן מרחתי שכבה מאוד דקה כדי שיראו את העוגה מבעד לקרם). מעל העוגה למרוח שכבה יפה של קרם ולזלף פרחים מסביב. לקשט עם תותים.
יהודית את פשוט אלופה!!
אני מתכננת להכין את העוגה ביום שבת אבל לאכול רק במוצ"ש זה בסדר?
תודה רבה! יס בסופרים הגדולים. כמו שיש סירופ שוקולד ומייפל יש גם תות
עוגה מטריפה.מאיפה אני משיגה סירופ תות?מה זה סירופ תות?תודה
יהודית עוגה מושלמת חגיגית יפה ובטוח טעימה עם מרכיבים נהדרים
תודהההה. איזו מחמאה….לטעום בעצמך? את יותר ממוזמנת…רק תבואי
תודההה יקירה. אני דווקא מוצאת תותים מתוקים ומעולים. אני קונה תותים אורגניים
זה נראה ממש כמו פרי גן-העדן האסור. גם אני מאד אוהבת תותים בכל צורה אבל השנה הם מאכזבים, יפים אדומים וגדולים ויבשים כמו מדינתנו באוגוסט. אני מוצאת את עצמי משלמת מחיר שערורייתי ולא נהנית. בכל זאת אנסה את העוגה הזאת כי היא נראית מדהימה. שבת שלום יקירתי.
העוגה הזאת ניראית פשוט מעלפתתתתתתתתתתתתתתתת לגמרי!!
אני רואה הרבה עוגות, וזאת בהחלט אחת היפות שראיתי לאחרונה.
אין לי ספק שהיא גם טעימה ברמות!!
אבל הייתי מעדיפה לטעום בעצמי 🙂 מקווה שהבנת את הרמז……
עוגה נהדרת 🙂