פיצה מהירת הכנה, עם סוד אפייה, כזה שלא גורע במאום מלקבל את אחת הפיצות הטובות שתכינו. שימוש במים חמימים ואפייה על תבנית הפוכה ואתם מקבלים פיצה הורסת בכלום זמן

קלה להכנה וטעימה בטירוף!!! חצי שעה, גג 40 דקות מתחילת העבודה והיא אצלכם על הצלחת (כן!) אפשר להכין אותה דקה ואפשר עבה יותר ובשרנית. אנחנו מעדיפים אותה דקה וקריספית עם הרבה גבינות. אפשר לאפות אותה על אבן שמוט אבל… צריך לחמם את התנור איזה שעה לפני שמכניסים את הפיצה ונראה לי שחבל על החשמל. אז…הטריק הוא לאפות את הפיצה על תבנית תנור הפוכה. כן, כן, זה נותן את אותה תוצאה כמעט כמו על תנור אבן (נסו ותיווכחו), קריספית וטעימה מאוד.

טריק נוסף זה לשים בבצק מים חמימים ולא פושרים כפי שנהוג בבצקי שמרים. זה מזרז את התפיחה ועיוון שפיצה זה לא לחם ואנחנו לא רוצים שתהיה עבה מידי, זמן התפחה קצר מניב תוצאה מושלמת. מחכים ממש 10 דקות ופותחים את הבצק. לא משנה כמה בצקים ניסיתי, תמיד חזרתי לבצק המעולה הזה, שגם קל להכנה, מהיר ונותן תוצאה מושלמת.
אפשר להכין את הבצק, לרדד לגודל שרוצים, משפחתית או אישית, לאפות אותו 50% ולהקפיא. להכין גם את רוטב העגבניות ולהקפיא ואז ברגע האמת יש הכל מוכן, אופים ולא מזמינים פיצה כי ייקח לה הרבה יותר זמן להגיע ועל הטעם אין בכלל ויכוח.

פיצה מהירת הכנה עם סוד אפייה
מצרכים ל- 2 פיצות בגודל של תבנית תנור
לבצק:
- 1/2 ק"ג קמח
- 1 כף שמרים יבשים או חצי שקית שמרית
- 1/4 כוס שמן זית
- כפית שטוחה סוכר
- 1-1.5 כוסות מים חמימים (יותר חמים מפושרים)
- כפית מלח
לרוטב עגבניות:
- 5 עגבניות רכות מגורדות או קופסת עגבניות מרוסקות (750 גרם)
- 4 כפות רסק עגבניות איכותי
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- כפית פפריקה מתוקה
- כפית סוכר
- 1/8 כפית כמון
- עשבי תיבול טריים: אורגנו, זעתר.
לפיזור:
- 350 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- פרמז'ן – כל המרבה הרי זה משובח!
תוספות אפשריות
- פרוסות חציל מטוגן, זיתים, פטריות, גמבה, בצל, גבינה בולגרית, תירס
אופן הכנה
- הרוטב: (צריך להתקרר ולכן נתחיל ממנו) לבשל עגבניות בשמן זית ושום עד לאידוי הנוזלים. להוסיף רסק עגבניות ותבלינים ולבשל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב כ- 20 דקות. לקראת סוף הבישול להוסיף עשבי תיבול. לקרר היטב לפני שמניחים על הבצק.
- הבצק: לשים בקערת המיקסר קמח ושמרים ולערבב.
- להוסיף שמן וסוכר ולערבב.
- להתחיל ללוש תוך כדי הוספת מים חמימים.
- להוסיף מלח וללוש 10 דקות על מהירות בינונית.
- לתת לבצק לנוח 10-15 דקות במקום חם.
- לחלק את הבצק לשני חלקים שווים.
- לפתוח כל חלק לעלה דק בגודל של התבנית, להניח את הבצק על תבנית אפייה הפוכה מרופדת בנייר אפייה, למרוח רוטב עגבניות, לפזר גבינות ותוספות ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות כ- 10-15 דקות עד שתחתית הבצק מזהיבה.
****אם רוצים בצק עבה יותר אז לתת לבצק לנוח עוד 1/4 שעה לפני שמכניסים לתנור.
איפה למקם התבנית בתנור.תודה רבה,כל המתכונים שלך מעולים.יום טוב
באמצע
תודה רבה
מתכון מושלם!!!
תודה ריקי, כייף שאהבת
הי
הפיצה נראית מדהימה.
רציתי לשאול האם הבצק לא צריך לתפוח שעה שעתיים כמו בבצקי שמרים ?
מספיקה מנוחה של 10-15 דקות בלבד ?
אפשר להשתמש בבצק כעבור 15 דקות אף אם לא תפח יותר מידי ?
תודה
אילה
היי אילה,
זה פטנט שלי לפיצה מהירה שיוצאת מעולה. משתמשים במים חמימים והבצק תופח יפה מאוד אחרי 20 דקות
היי יהודית, האם הבצק מתאים גם ללחמניות? ?
היי שירן,
יש בבלוג מלא מתכונים ללחמניות
אלופת העולם, כתוב מדהים קל ענייני וכייפי, הולך לנסות והלוואי שלא אתאכזב, תודה מראש
בשמחה רועי. לא תתאכזב. קלה וטעימה. עדכן
שלום לך
האם אפשר לשים על התבנית היא אפיה?
היי שמחה. לא הבנתי את השאלה
נראה לי שהתכוון לנייר אפיה על התבנית ההפוכה. גם אני שאלתי את עצמי אם לא ידבק אבל אולי את מפזרת קמח?
היי ענת,
אפשר לשים נייר אפייה ואפשר בלי. הפיצה לא נדבקת
היי יהודית, ג'ודי,
הרשתי לעצמי לקרוא לך בשם החיבה מאחר ואני מרגישה שאני מכירה אותך ואת בני ביתך כל כך טוב וכל כך מקרוב דרך המתכונים הטעימים והאתר המושלם!
הגעתי אליו במקרה בשיטוט אחר מתכון… נכנסתי פעם ראשונה והתאהבתי. כל מתכון בצבע, כמו שאומרים… הכל כל כך ברור, מזמין, אמיתי ופתאום גם פשוט להכנה ולא מסובך.
אין לי ספק שמצאתי את אתר הבית שלי. מהיום אין לי יותר התלבטויות מאיזה שף לקחת מה. עלית על כולם. התחברתי ומבטיחה להמשיך לעקוב , לבשל ולדווח לך איך יצא.
א ה ב ת י. או יותר נכון…. א ו ה ב ת. קרן
וואווו ריגשת אותי מאודדד. איזה כייף שאת פה. אני כבר אוהבת אותך חזרה בלי להכיר אותך
שבוע טוב…
רק רציתי להגיד שאני מאוהבת באתר שלך
את מקסימה וזה לא ברור מאליו שאת משתפת בכל כך הרבה מתכונים וטיפים להצלחת המתכון…
מעריכה מאוד
איזה כייף לשמוע. תודה רבה!! אני שמחה שאת אוהבת
באמצע
שלום, איפה התבנית ההפוכה צריכה להיות ממוקמת בתנור? האם באמצע התנור או בתחתית?