אחד הסירים הכי אהובים עלי! עוף וסלרי ברוטב חמצמץ טעים במיוחד, כזה שמזכיר את ימי שישי של הילדות. סיר שיש בו כל כך הרבה זכרונות ורגש
סלרי זה אחד הירקות הכי אהובים עליי בכל צורה – טרי, מבושל, אפילו בשייקים הוא טעים לי. בתור ילדה הכריך הכי אהוב עלי בימי שישי היה קציצות עם סלרי ועד היום זה אחד הסירים האהובים עלי בעולם! אמא שלי הייתה מכינה לנו קציצות עם סלרי בתוך לחמנייה של בית ומבחינתי זה היה מושלם! את האהבה שלי לסלרי העברתי גם לבנים המהממים שלי וחובה חובה לידם לחמניות של בית חמימות, אווריריות וקלות כמו נוצה.
יש מאכלים שמעבר לזה שהם טעימים, הם מזכירים תקופה בחיים, מזכירים את הילדות, את ימי השישי סביב הסירים בבית עם ריחות התבשילים ואותנו מחכים בלי סבלנות לארוחת הצהריים שתגיע כבר. ככה זה בדיוק אצלנו בבית עם הילדים שלי, ימי שישי הם חגיגה של תבשילים מסורתיים טעימים במיוחד.
תבשיל עוף וסלרי ברוטב חמצמץ
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- משתמשים בסלרי עלים גדול ובשרני.
- את הגבעולים של הסלרי קולפים בעזרת קולפן ירקות כדי להסיר את הסיבים.
- כדי לקצר תהליכים את הבישול הראשוני של הסלרי אני עושה יום לפני ואז למחרת רק מבשלת את התבשיל עצמו.
- אפשר להכין את התבשיל גם עם קציצות כמו פה.
- אפשר לשלב בתבשיל לבבות ארטישוק כמו פה.
- מתכון ללחמניות ביתיות כנסו פה.
מצרכים לסיר בקוטר 32 ס"מ
- 1 סלרי עלים גדול ובשרני
- סיר גדול עם מים לבישול הסלרי
- 8 חלקי עוף טרי (שוקיים/ירכיים או גם וגם)
- 1/3 כוס שמן זית או כמות שתכסה יפה את בסיס הסיר
- 1 בצל גדול פרוס גס
- ½ כפית כורכום
- 2 עגבניות גדולות רכות פרוסות
- 1.5 כפיות מלח ים אטלנטי
- 2 כפיות שטוחות פלפל שחור
- הנוזלים בהם בישלנו את הסלרי (הכמות ב"אופן ההכנה")
- מיץ לימון טרי (רק במידה ורוצים תבשיל חמוץ יותר)
אופן הכנה
מכינים את הסלרי לבישול: שוטפים היטב את גבעולי הסלרי, בעזרת קולפן ירקות קולפים את החלק החיצוני של הגבעולים, את הסיבים וחותכים לחתיכות באורך של 8-10 ס"מ, חותכים גס את העלים. שמים את כל הסלרי בסיר גדול עם הרבה מים ומבשלים על אש בינונית כשעתיים או עד שהסלרי רך ומוכן לאכילה. לא זורקים את המים בהם בושל הסלרי כי הם ישמשו לתבשיל.
מכינים את התבשיל: בסיר רחב מחממים שמן זית, מכניסים לסיר את חלקי העוף אחד אחד וצורבים טוב טוב על להבה גבוהה עד שהעוף צרוב משני הכיוונים. מוציאים את העוף לכלי, מנמיכים את הלהבה ומטגנים את הבצל עם הכורכום עד להזהבה. מוסיפים עגבניות פרוסות ומטגנים כמה דקות עד שהן צרובות (בשלב הזה אפשר לשלות את הקליפות של העגבניות, הן יוצאות בקלות). מוסיפים את הסלרי המבושל לסיר ואת המים שבהם בישלנו את הסלרי כך שיכסו את הסלרי ועוד 3 ס"מ מעל. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מסדרים את חלקי העוף מעל ודואגים שהם יהיו בתוך הנוזל. מבשלים כשעה וחצי על להבה בינונית או עד שרוב הנוזלים מצטמצמים. סוחטים מעל מיץ לימון טרי. מסירים את המכסה של הסיר ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לעוד כחצי שעה בישול או עד שהעוף נראה שזוף מעט. הערה: אפשר להמשיך את כל הבישול על הגז במקום להכניס לתנור.
בתאבון!
איפה המתכון של הקציצות
שהזכרת כאן?
https://www.yehudit-aviv.co.il/%d7%91%d7%a9%d7%a8/%d7%aa%d7%91%d7%a9%d7%99%d7%9c-%d7%a7%d7%a6%d7%99%d7%a6%d7%95%d7%aa-%d7%95%d7%a1%d7%9c%d7%a8%d7%99-%d7%91%d7%a8%d7%95%d7%98%d7%91-%d7%97%d7%9e%d7%a6%d7%9e%d7%a5/