תבשיל עוף, כרוב לבן וסלק ירוק עם חמצמצות עדינה. אחד התבשילים הטעימם והיפים להגשה שהכנתי לאחרונה. מתחילים את הבישול על הגז וממשיכים בתנור. לקראת הסוף נותנים צריבה כדי להשחים
התבשיל הזה נרקח אצלי בראש כבר לפני חודש. ידעתי בדיוק איך אני רוצה שיטעם וייראה. בכללי אני מתה על ירקות ויכולה לחיות עליהם, אבל כרוב זאת אהבה גדולה שלי. אני אוהבת כרוב בכל מצב צבירה – מבושל, מאודה, ממולא, צלוי בתנור או חי בסלטים.
לרוב אני מבשלת כרוב במרק של הקוסקוס. הוא משדרג את הטעם והוא הירק הכי מבוקש במרק. את התבשיל הזה בישלתי אינטואיטיבית בדיוק כמו שדמיינתי אותו בראש ויצא מדהיםםם. יפה בדיוק לפי הציפיות וטעים בטירוף, אפילו באופן שהפתיע אותי. מתקבל תבשיל חמצמץ עדין, הכרוב מקבל טעמים חדשים שלא הכרתי, הסלק מלמטה טעים בטירוף ובכלל תבשיל פשוט טעים טעים.
25% הנחה על כל האתר של מגנוס בהזנת קוד קופון: yehudit25
תבשיל עוף עם כרוב לבן וסלק ירוק חמצמצים
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- לינק לרכישת סיר יציקת ברזל ב – 25% הנחה – קוד קופון: yehudit25
- לינק לרכישת קופסת תבלינים מהממת ב – 25% הנחה – קוד קופון: yehudit25
- במצרכים יש תבלינים שחוזרים על עצמם פעמיים. זו לא טעות! את התבלינים שמים בשני שלבים. תעקבו אחרי הוראות ההכנה.
- אמנם הכנתי את התבשיל עם עוף, אבל הוא יהיה מאוד מאוד טעים גם בלי עוף, כמנה צמחונית או טבעונית.
- אני מתחילה את הבישול על הגז ומעבירה לתנור לעוד שעה וחצי. מסירה את הכיסוי וצולה עוד 10 דקות על מצב גריל להשחמה.
- זו לא טעות – אין אפילו טיפת מים בתבשיל, כל הנוזלים מגיעים מהירקות.
מצרכים לסיר סוטאז' קוטר 36 ס"מ
- 1/3 כוס שמן זית או כמות שתכסה את בסיס הסיר
- 6 שוקי עוף
- 2 חבילות סלק ירוק
- 1 כרוב לבן בינוני
- 10 עגבניות שרי
- 2 בצלים ירוקים
- 10 שיני שום
- 1.5 כפיות מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית צ'ילי גרוס חריף (לא חובה)
- 1/2 כפית כורכום
- 1 לימון טרי בינוני
תיבול נוסף (הסבר באופן ההכנה)
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/3 כפית פלפל שחור
- 1/3 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/3 כפית פפריקה מתוקה
אופן הכנה
מכינים את הירקות לתבשיל: שוטפים וחותכים גס את עלי הסלק, חותכים את הכרוב ל – 6-8 פלחים עבים (חותכים לחצי וכל חצי חותכים ל- 3 -4 פלחים), את העגבניות שרי משאירים שלמות, את הבצל הירוק חותכים למקטעים באורך 8-10 ס"מ.
מכינים את התבשיל: בסיר רחב ונמוך מחממים שמן זית על להבה גבוהה בכמות שתכסה את בסיס הסיר, מניחים את שוקי העוף וצורבים בשמן כמה דקות טובות מכל הצדדים עד שהוא משחים היטב ומוציאים לצלחת. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים לסיר את שיני השום, מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, צ'ילי חריף גרוס וסוחטים מיץ מלימון שלם טרי. מערבבים דקה כדי לפתוח לתבלינים את הטעם. מוסיפים לסיר את עלי הסלק, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים את הסלק בערך 10 דקות עד שהוא מאבד מעט מהנפח. מידי פעם מערבבים את הסלק עם התבלינים. כשעלי הסלק מאבדים מעט נפח, מסדרים את הכרוב בסיר, מפזרים מעל את העגבניות והבצל הירוק ומחזירים גם את העוף. כאן משתמשים בתיבול הנוסף – מזלפים מעל הכל שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי, פלפל שחור ופפריקה מתוקה. סוגרים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה. בינתיים מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. מעבירים את הסיר לתנור , מניחים על רשת במרכז התנור ומבשלים שעה וחצי – שעתיים (תלוי בעוצמת התנור שלכם), עד שהעוף רך ומוכן והירקות רכים ומוכנים. מסירים את המכסה, מעבירים את התנור למצב גריל ומשחימים את הסיר כ – 10-15 דקות, עד שהכרוב מקבל צבע שחום יפה.
מגישים עם לחם טרי והאמת שאני אכלתי מהסיר בלי לחם בכלל. טעים בטירוף!
הי, יהודית.
אצלי לא אוהבים עוף, חשבתי להכין עם צלי בקר מס. 5 שעבר הרתחה 3 שעות. האם ילך טוב במקום השוקיים? ועוד שאלה, האם אפשר לבשל רק על הגז? ותודה על כל המתכונים המהממים והטעימים שלך.
היי אתי, עם בשר זה גם יהיה טעים ותמיד אפשר על הגז אבל התוצאה שונה לחלוטין מהתנור
הכנתי את העוף עכשיו, הוספתי גם כרובית, יצא מצוין! מתכון מעולה!!
תודה רבה
כייף לשמוע שירי
היי יהודית,
הכנתי את המתכון בלי לסטות ממנו.. טעם נפלא, חמוצי ללקק את האצבעות, הסיר חוסל בבת אחת.
כייף ממש לשמוע. תודההה
איפה טעיתי….
היי, כן…. הקפדתי על ההוראות.
זה נראה שזה קרה בשלב. הבישול בגז לפני התנור.
תודה.
איפה טעיתי ….
הטעמים יצאו נהדרים , הרעיון של שילוב עוף עם כרוב נהדר , אבל ….
כנראה מכיון שהתבשיל נטול נוזלים לגמרי למעט הלימון , המרקם יצא יבש
ועלי הסלק נדבקו לסיר ונשרפו …..
היי דן, האם הכנסת את התבנית לתנור?? האם הנחת על רשת התנור?
היי
רוצה להכין
אבל אין לי עלי סלק
האם להחליף במשהו או לעשות פשוט איך שזה רק ללא עלי הסלק?
היי אלגרה,
את יכולה בלי, את יכולה לשים תרד
היי יהודית יש לי עגבניות רגילות ולא שרי.. ויש לי חבילת סלק אחת
קריטי בטעם? אם זה מה שאשים?
היי עדי,
לא קריטי בטעם
תודה על המתכון נראה מעולה. שאלה מישתמשים גם עם החלק הלבן של עלי הסלק..?????
היי יפה, עם הכל!
נשמע סופר טעים!!! בהחלט מכינה את זה בשישי הקרוב
יש איזשהו תחליף לסלק הירוק אם אני לא מוצאת בסופר?
היי אביטל, מהמם. את יכולה לשים תרד
אכן רעיון מבריק ומקורי! שילוב רכיבים מושלם בעיניי ויותר מאשמח לנסות אותו! והנה הזדמנות מעולה גם להוסיף רכיב שאהוב עליני במיוחד ולדעתי משתדך בצורה מושלמת לתבשיל היפיפה שלך…קישקע! את מרשה לי??? תודה על מתכון שנראה ונשמע סופר טעים! מבטיחה לחזור לדווח אחרי טעימה!
תודההה יעלי. אני אישית לא אוכלת קישקע אבל אני ממש אשמח לראות וריאציה שלך למתכון שלי. כל הכייף זה חקבל השראה או רעיון ולקחת אותו למקום שאתם אוהבים
נראה מעולה!!!
האם מתאים עם פרגית במקום השוקיים?
יי שרית,
אפשר עם פרגית
נראה מושלם,רעיון מבריק..אהבתי
תודהה אהובה. אחד הטעימים