סיר טעים במיוחד עם רכיב אחד שמקפיץ את הטעמים כמה רמות למעלה. יש כמה שלבים, אבל כל שלב לוקח ממש כמה דקות ובסוף כל הכנת הסיר לוקחת מקסימום שעה
חלמתי בלילה על התבשיל הזה, ממש הצלחתי להרגיש את הטעמים ואז, קמתי בבוקר ולפני שאשכח את המתכון שנרקם לו בראש בלילה, בישלתי וזה יצא הרבה יותר טעים מהחלום 🙂
מלא מתכונים נרקמים אצלי בראש, בדימיון, עם הריחות, הטעמים, הנראות, הכל! רוב הזמן זה יוצא בדיוק בדיוק כמו שדימיינתי ולפעמים זה אפילו עולה על הדמיון ואז אני בכלל עפה 🙂
תפוחי אדמה עם חצילים וכבד עוף
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ???? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- יש לתבשיל הזה כמה שלבים אבל כל שלב מאוד קצר, כך שלוקח ממש מעט זמן להכין אותו.
- יש ברוטב מיץ תפוזים, לא לחשוש! אין טעם של תפוז וזה כן משדרג את הטעם ברמות, אז לא לוותר בשום אופן.
מצרכים
- 1/2 ק"ג כבד עוף
- 1 חציל גדול
- 10 תפוחי אדמה קטנים
- 1/2 ליטר שמן לטיגון
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל גדול
- 3 גבעולי בצל ירוק
- 6-7 שיני שום
- 5 פלפלים מיובשים חריפים/מתוקים
- 1.5 כפיות מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מיץ מחצי תפוז
- 2.5 כוסות מים רותחים
- חופן כוסברה קצוצה
אופן הכנה
מכינים את כל הירקות לתבשיל: מנקים את כבד העוף מגידים ושורפים משני הצדדים על אש גלויה ממש לדקה רק כדי לשרוף את הדם, מניחים במסננת וכלי שיקלוט את שאריות הדם.
קולפים את החציל כמו זברה וחותכים לקוביות גדולות (5*5 ס"מ בערך). שמים את קוביות החציל במסננת ומפזרים עליהם מלח. משאירים כך כחצי שעה- שעה. מנגבים את החצילים במגבת מטבח ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה יפה.
קולפים את תפוחי האדמה ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
חותכים את הבצל הלבן והירוק לרצועות גסות.
מחממים שמן זית בסיר סוטאז' רחב ומטגנים את הבצל הלבן, הבצל הירוק, השום והפלפלים היבשים כדקה.
מערבבים בקערית קטנה את התבלינים עם מעט שמן זית למעין משחה ומוסיפים לסיר.
מכניסים לסיר את תפוחי האדמה והמים הרותחים, מבשלים 5 דקות על להבה גבוהה וסוחטים את מיץ התפוז מעליהם. מערבבים קלות, סוגרים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית כ – -30-40 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים. בשלב הזה טועמים ומתקנים תיבול.
כשהרוטב טעים ומוכן מכניסים לסיר את קוביות החציל המטוגנים ואת הכבד. דואגים שהם יכוסו ברוטב, מרטיבים אותם עם כף בזהירות שלא למעוך אותם.
מבשלים עוד כ – 20 דקות על להבה בינונית – גבוהה עד שרוב הרוטב מצטמצם.
מכבים את הגז, מפזרים כוסברה קצוצה, סוגרים את הסיר לעוד 5 דקות וזהו!
בתאבון!